Łódź
-
WIADOMOŚĆ
-
witam się i ja i Jasio w Nowym Roku. Witam mamuśki i mamuśki w dwupakach
Jaś jest nie możliwy brylował na sylwestrze, tańczył, sam jadl, o bieganiu nie wspomnę. z imprezy wyszliśmy o 4 jak młody zaczął ziewać (przetrzymałam mu drzemki 31.12)
co do porodu w salve polecam z całego serca. jeden minus jeśli jest na skierowaniu SN to jest ryzyko że nie przyjmą bo nie będzie miejsca dla planowanych CC miejsca są zarezerwowane. rodziłam tam w listopadzie 2016 przez CC i polecam, opieka, standard opieki, wyżywienie wszystko na wysokim poziomie. nie chodziłam na KOC ale ciąże prowadziłam w Salve u Stefanowicz komercyjnie. poród już bez problemu na NFZ nie ma zresztą w salve porodów już komercyjnych. porodówka mała ale na bardzo wysokim poziomie z wszelkimi możliwymi udogodnieniami.
ja nadal walczę o żlobek dla młodego ale nadal brak miejsca. zapisałabym Go do prywatnego ale szkoda mi kasy na wpisowe (a jak się dostanie do publicznego po miesiącu nikt mi nie zwróci)
zrobiłam sobie bilans roczny i muszę się pochwalić zgubiłam 13 kg jestem mega dumna z siebieLoczek2018, Milenka~11 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72827.png -
Józefka a próbowałaś na szpitalnej? Wiem że to kawał drogi od Ciebie, ale widziałam że ostatnio zwolniło się parę szafek i spotkałam znajomą z tego klubiku maluszka bo też ich ostatnio przyjęli. Może znajdzie się jeszcze miejsce dla Jasia?
Ja rodziłam w Salve na początku grudnia 2016. Dołączam się do opinii Józefki. Zdecydowanie polecam. Ale o tym też już pisaliśmy niejednokrotnie -wcześniej. W wolnej chwili zachęcam do lektury nasze dyskusje o szpitalach i wszystkich tych wątpliwościach które wy macie teraz sa ok 100 strony. Chwile później opinie na gorąco o szpitalach. Zerknijcie sobie, poczytajcie
Wróciliśmy od lekarza. Ostre zapalenie oskrzeli. Znowu. Masakra. Jakieś 2 tygodnie temu skończył brać antybiotyk. Bo miał zapalenie oskrzeli. I teraz znowu antybiotyk tylko inny i do tego wziewne sterydy. Ech... A tak chciałam tego uniknąć... ;(
-
Byłam dzisiaj na usg genetycznym, wszystko jest ok, maluszek ma 54 mm, serduszko bije 149, NT 1,40, kość nosowa jest, wszystkie narządy ok, łożysko też ok, a krwiak cały już się wchłonął i nie ma po nim śladu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 13:49
edwarda20, Loczek2018 lubią tę wiadomość
-
Jozefka, Maetudiazabka-dzieki za uwagi dot.Salve.Bede próbować dostać się tam na poród, ale faktycznie, zaczęłam sie zastanawiać co jak nie będzie miejsca. Faktycznie podejrzewam ze pierwszeństwo beda miec cesarki oraz dziewczyny chodzace do nich na prywatne wizyty. A przy pierwszym dziecku mogę spanikować jsk mi powiedza w dniu porodu sorry juz nie ma miejsc
Marta, gratuluję dobrego wyniku usg dla mnie ti pierwsze usg genet.bylo chyba najważniejsze i też z ulgą i radością przyjelam ze wszysko ok -
Edwarda
Ja dla Antosia miałam butelki canpola. Z tej firmy mam laktator (w zestawie była mała butelka), który zresztą bardzo mi się przydał bo Antoś potrafił mnie nieźle ugryźć. To jest jedna z najtańszych firm ale jak synek od razu zaakceptował to nie zmieniałam na droższe lovi czy avent tylko kolejne większe butelki kupowałam też canpol i tak samo smoczki.edwarda20 lubi tę wiadomość
-
edwarda20 u nas sprawdził się avent i lovi. po nich nie zachłystywał się, ani nie ulewało. polecam.
marta258 super, że maleństwo rozwija się prawidłowo
martusiazabka mam upatrzony żłobek o bardzo dobrej opinii i w sumie nie daleko mnie i jak coś nie daleko teściów, żeby jak coś (jak pójdę do pracy) teściowa mogła odebrać. są jeszcze 2 w razie "w" ale z nich zrezygnowaliśmy bo nie miały super opinii. ale dzięki
Jupik w salve warto rodzić, ale wiem że mi łatwo mówić bo mi się udało. znam dziewczynę osobiście ktora jak zadzwoniła, że akcja się zaczeła (ma już 3 teraz 4 się urodziło) kazali jej jechać do najbliższego szpitala bo nie mieli miejsc choć miała do nich skierowanie. troszkę to przykreedwarda20 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72827.png -
Inesss, ja byłam na połówkowym u profesora Szaflika. Zdecydowanie polecam. Sympatyczny, bardzo dokładny, cierpliwie wszystko tłumaczy i pokazuje. Badanie ok 15 minut, WSZYSTKO w tym czasie mierzy i bada, wszystko zapisuje i na koniec dostajesz to na papierze + płyta z nagraniem badania. Z resztą tutaj masz moją opinię bezpośrednio po badaniu
https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/lodz,2301,77.html
-
inesss408 wrote:edwarda niestety Dudarewicz ma zawalone wszystkie terminy w tym chyba jakąś przerwę związaną z feriami i nie ma opcji żeby mnie gdzieś wcisnął. Właśnie o Diasonie też słyszałam różne opinie
Aha, moze ma urlop, w sumie jemu tez sie nalezy ;p A nie masz opcji poczekac?
-
edwarda20 wrote:
Ja polecam szkole rodzenia w Centrum Okoloporodowym Wesola Rodzinka, maja 2-3 kursy w miesiacu + kursy weekendowe.
To tez moje 1 dziecko, ale podchodze do wszystkiego na luzie, duzo czytam opinii, sledze rozne watki i jakos idzie
Edwarda a wiesz może skąd są położne w tej szkole rodzenia ? Bo znalazłam jeszcze centrum mam, ma dobre opinie i tam są głównie lekarze z madurowicza a na nich mi najbadziej zależy bo coraz bardziej przekonuje się do porodu w tym szpitalu:)Oliv
-
Oliv wrote:Edwarda a wiesz może skąd są położne w tej szkole rodzenia ? Bo znalazłam jeszcze centrum mam, ma dobre opinie i tam są głównie lekarze z madurowicza a na nich mi najbadziej zależy bo coraz bardziej przekonuje się do porodu w tym szpitalu:)
Jedna jest na pewno z Madurowicza - wczoraj zaczelam kurs i wlasnie opowiadala. Inne, jeszcze nie wiem.
-
inesss408 wrote:A czy któraś z was poleca dr Szaflika (usg połówkowe) lub innego z Diasonu? Niestety do dudarewicza który robił usg genetyczne nie mam możliwości się dostać.
edwarda20 wrote:Jedna jest na pewno z Madurowicza - wczoraj zaczelam kurs i wlasnie opowiadala. Inne, jeszcze nie wiem.
Mam pytanie do dziewczyn, które miały planowane CC w Matce Polce. Ja mam się zgłosić po ukończeniu 39 tygodnia. Kiedy wykonywane jest cięcie- tego samego dnia po przyjęciu czy następnego? I jak w ogóle wszystko wyglada...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2018, 17:27
Loczek2018 lubi tę wiadomość
-
sweetmalenka wrote:dziewczynki, a hurtownia z wozkami w woj. łódzkim. Może jakiejś nie znam? Oprócz Słonia, mamaija, dino, bejbi, babyland, smykoland, smyk mulan ?
-
Natka94 wrote:Hej!
Za około 30 dni będę mieć CC w SALVE.
Mam pytanie, cewnik wkładany jest po czy przed znieczuleniem.
Zaczynam już schizować i panikować.
Dziś przygotowałam torby do szpitala. Ogromnie się stresuje
-
Natka94 wrote:Hej!
Za około 30 dni będę mieć CC w SALVE.
Mam pytanie, cewnik wkładany jest po czy przed znieczuleniem.
Zaczynam już schizować i panikować.
Dziś przygotowałam torby do szpitala. Ogromnie się stresuje
Dla mnie bobowózki mają za mały wybór...