X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Łódź
Odpowiedz

Łódź

Oceń ten wątek:
  • józefka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się i ja i Jasio w Nowym Roku. Witam mamuśki i mamuśki w dwupakach :)

Jaś jest nie możliwy brylował na sylwestrze, tańczył, sam jadl, o bieganiu nie wspomnę. z imprezy wyszliśmy o 4 jak młody zaczął ziewać (przetrzymałam mu drzemki 31.12)

co do porodu w salve polecam z całego serca. jeden minus jeśli jest na skierowaniu SN to jest ryzyko że nie przyjmą bo nie będzie miejsca dla planowanych CC miejsca są zarezerwowane. rodziłam tam w listopadzie 2016 przez CC i polecam, opieka, standard opieki, wyżywienie wszystko na wysokim poziomie. nie chodziłam na KOC ale ciąże prowadziłam w Salve u Stefanowicz komercyjnie. poród już bez problemu na NFZ nie ma zresztą w salve porodów już komercyjnych. porodówka mała ale na bardzo wysokim poziomie z wszelkimi możliwymi udogodnieniami.

ja nadal walczę o żlobek dla młodego ale nadal brak miejsca. zapisałabym Go do prywatnego ale szkoda mi kasy na wpisowe (a jak się dostanie do publicznego po miesiącu nikt mi nie zwróci)

zrobiłam sobie bilans roczny i muszę się pochwalić zgubiłam 13 kg :) jestem mega dumna z siebie

Loczek2018, Milenka~11 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józefka a próbowałaś na szpitalnej? Wiem że to kawał drogi od Ciebie, ale widziałam że ostatnio zwolniło się parę szafek i spotkałam znajomą z tego klubiku maluszka bo też ich ostatnio przyjęli. Może znajdzie się jeszcze miejsce dla Jasia?

Ja rodziłam w Salve na początku grudnia 2016. Dołączam się do opinii Józefki. Zdecydowanie polecam. Ale o tym też już pisaliśmy niejednokrotnie -wcześniej. W wolnej chwili zachęcam do lektury ;) nasze dyskusje o szpitalach i wszystkich tych wątpliwościach które wy macie teraz sa ok 100 strony. Chwile później opinie na gorąco o szpitalach. Zerknijcie sobie, poczytajcie

Wróciliśmy od lekarza. Ostre zapalenie oskrzeli. Znowu. Masakra. Jakieś 2 tygodnie temu skończył brać antybiotyk. Bo miał zapalenie oskrzeli. I teraz znowu antybiotyk tylko inny i do tego wziewne sterydy. Ech... A tak chciałam tego uniknąć... ;(

860ij44jco2wu7mv.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj na usg genetycznym, wszystko jest ok, maluszek ma 54 mm, serduszko bije 149, NT 1,40, kość nosowa jest, wszystkie narządy ok, łożysko też ok, a krwiak cały już się wchłonął i nie ma po nim śladu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 13:49

edwarda20, Loczek2018 lubią tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jozefka, Maetudiazabka-dzieki za uwagi dot.Salve.Bede próbować dostać się tam na poród, ale faktycznie, zaczęłam sie zastanawiać co jak nie będzie miejsca. Faktycznie podejrzewam ze pierwszeństwo beda miec cesarki oraz dziewczyny chodzace do nich na prywatne wizyty. A przy pierwszym dziecku mogę spanikować jsk mi powiedza w dniu porodu sorry juz nie ma miejsc :-/
    Marta, gratuluję dobrego wyniku usg :-) dla mnie ti pierwsze usg genet.bylo chyba najważniejsze i też z ulgą i radością przyjelam ze wszysko ok :-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy karmiące mm, doradzcie jakie butelki dla noworodka? Najlepsze do mm? Nie będe karmic piersią.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda
    Ja dla Antosia miałam butelki canpola. Z tej firmy mam laktator (w zestawie była mała butelka), który zresztą bardzo mi się przydał bo Antoś potrafił mnie nieźle ugryźć. To jest jedna z najtańszych firm ale jak synek od razu zaakceptował to nie zmieniałam na droższe lovi czy avent tylko kolejne większe butelki kupowałam też canpol i tak samo smoczki.

edwarda20 lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 u nas sprawdził się avent i lovi. po nich nie zachłystywał się, ani nie ulewało. polecam.

marta258 super, że maleństwo rozwija się prawidłowo <3

martusiazabka mam upatrzony żłobek o bardzo dobrej opinii i w sumie nie daleko mnie i jak coś nie daleko teściów, żeby jak coś (jak pójdę do pracy) teściowa mogła odebrać. są jeszcze 2 w razie "w" ale z nich zrezygnowaliśmy bo nie miały super opinii. ale dzięki :)

Jupik w salve warto rodzić, ale wiem że mi łatwo mówić bo mi się udało. znam dziewczynę osobiście ktora jak zadzwoniła, że akcja się zaczeła (ma już 3 teraz 4 się urodziło) kazali jej jechać do najbliższego szpitala bo nie mieli miejsc choć miała do nich skierowanie. troszkę to przykre

edwarda20 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki, a hurtownia z wozkami w woj. łódzkim. Może jakiejś nie znam? Oprócz Słonia, mamaija, dino, bejbi, babyland, smykoland, smyk mulan ?

Milenka~11 lubi tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • inesss408 Debiutantka

Wysłany: 8 stycznia 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z was poleca dr Szaflika (usg połówkowe) lub innego z Diasonu? Niestety do dudarewicza który robił usg genetyczne nie mam możliwości się dostać.

• Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesss, ja byłam na połówkowym u profesora Szaflika. Zdecydowanie polecam. Sympatyczny, bardzo dokładny, cierpliwie wszystko tłumaczy i pokazuje. Badanie ok 15 minut, WSZYSTKO w tym czasie mierzy i bada, wszystko zapisuje i na koniec dostajesz to na papierze + płyta z nagraniem badania. Z resztą tutaj masz moją opinię bezpośrednio po badaniu
    https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/lodz,2301,77.html

860ij44jco2wu7mv.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesz czemu nie możesz się dostać do dudarewicza?

Ja o diasonie niestety słyszałam same negatywne opinie stad nawet nie brałam pod uwagę przez sekundę.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • inesss408 Debiutantka

Wysłany: 8 stycznia 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda niestety Dudarewicz ma zawalone wszystkie terminy w tym chyba jakąś przerwę związaną z feriami i nie ma opcji żeby mnie gdzieś wcisnął. Właśnie o Diasonie też słyszałam różne opinie

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inesss408 wrote:
    edwarda niestety Dudarewicz ma zawalone wszystkie terminy w tym chyba jakąś przerwę związaną z feriami i nie ma opcji żeby mnie gdzieś wcisnął. Właśnie o Diasonie też słyszałam różne opinie

Aha, moze ma urlop, w sumie jemu tez sie nalezy ;p A nie masz opcji poczekac?

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Oliv Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:

Ja polecam szkole rodzenia w Centrum Okoloporodowym Wesola Rodzinka, maja 2-3 kursy w miesiacu + kursy weekendowe.

To tez moje 1 dziecko, ale podchodze do wszystkiego na luzie, duzo czytam opinii, sledze rozne watki i jakos idzie :)

Edwarda a wiesz może skąd są położne w tej szkole rodzenia ? Bo znalazłam jeszcze centrum mam, ma dobre opinie i tam są głównie lekarze z madurowicza a na nich mi najbadziej zależy bo coraz bardziej przekonuje się do porodu w tym szpitalu:)

Oliv

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliv wrote:
    Edwarda a wiesz może skąd są położne w tej szkole rodzenia ? Bo znalazłam jeszcze centrum mam, ma dobre opinie i tam są głównie lekarze z madurowicza a na nich mi najbadziej zależy bo coraz bardziej przekonuje się do porodu w tym szpitalu:)

Jedna jest na pewno z Madurowicza - wczoraj zaczelam kurs i wlasnie opowiadala. Inne, jeszcze nie wiem.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • catalina1988 Koleżanka

Wysłany: 9 stycznia 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inesss408 wrote:
    A czy któraś z was poleca dr Szaflika (usg połówkowe) lub innego z Diasonu? Niestety do dudarewicza który robił usg genetyczne nie mam możliwości się dostać.
    Byłam u profesora na oddziale w Matce Polce i potem na kontroli w Diasonie i szczerze polecam, bardzo kompetentny, wszystko szczegółowo sprawdza i mierzy, wyjaśnia co gdzie jest i co to oznacza, można zadawać pytania, wszystko w miłej atmosferze. Poleciła mi go moja ginekolog bo ona nie robi USG i byłam zadowolona.
    edwarda20 wrote:
    Jedna jest na pewno z Madurowicza - wczoraj zaczelam kurs i wlasnie opowiadala. Inne, jeszcze nie wiem.
    W Wesołej Rodzince miałam zajęcia z dwiema położnymi i obie mówiły że pracują na porodówce w Madurowiczu. Generalnie ja byłam bardzo zadowolona z zajęć.

Mam pytanie do dziewczyn, które miały planowane CC w Matce Polce. Ja mam się zgłosić po ukończeniu 39 tygodnia. Kiedy wykonywane jest cięcie- tego samego dnia po przyjęciu czy następnego? I jak w ogóle wszystko wyglada...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2018, 17:27

Loczek2018 lubi tę wiadomość

• Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    dziewczynki, a hurtownia z wozkami w woj. łódzkim. Może jakiejś nie znam? Oprócz Słonia, mamaija, dino, bejbi, babyland, smykoland, smyk mulan ?
    Bobowózki Łódź, teraz mają akcję Maxi-Cosi i Quinny 26-27 stycznia, już sięjaram bo chcę kupić ten następny fotelik od 9 kg cybexa, mają byc mega rabaty ale tam ogólnie jest duży wybór.

dqpri09k6uedld97.png
  • Natka94 Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Za około 30 dni będę mieć CC w SALVE.
    Mam pytanie, cewnik wkładany jest po czy przed znieczuleniem.
    Zaczynam już schizować i panikować.
    Dziś przygotowałam torby do szpitala. Ogromnie się stresuje :)

60wzjk3.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka94 wrote:
    Hej!
    W szkole rodzenia mowili, ze jak planowane cc to cewnik po znieczuleniu. Ale jak to jest w praktyce to niech sie dziewczyny wypowiedzą :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka94 wrote:
    Hej!
    Ja np miałam cewnik przed CC
    Dla mnie bobowózki mają za mały wybór...

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
‹‹ 166 167 168 169 170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ