X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Łódź
Odpowiedz

Łódź

Oceń ten wątek:
  • józefka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka94 wrote:
    Hej!
    Za około 30 dni będę mieć CC w SALVE.
    Mam pytanie, cewnik wkładany jest po czy przed znieczuleniem.
    Zaczynam już schizować i panikować.
    Dziś przygotowałam torby do szpitala. Ogromnie się stresuje :)

mnie się położna spytała czy teraz (jak leżałam pod ktg a mąż uzupełniał dokumenty) czy na sali operacyjnej. ja się zdecydowałam od razu bo ze stresu cały czas chciało mi się siku :) zakładała mi Ewa Bąk nic nie bolało !!! zresztą to właśnie Ona nami się opiekowała po porodzie. Złota kobieta.
    Natka jak coś pytaj się śmiało jak będę w stanie odpowiedzieć zrobię to :)

Natka94 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • Natka94 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józefka jesteś taka kochana :)
    A ja z wizytami położnej po wyjściu ze szpitala?
    Obecnie z żadną nie współpracuję i nie wiem jak to wszystko rozwiązać

60wzjk3.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja podałam w szpitalu położne z Malinowej (szkoła rodzenia i przychodnia) super babki. ta co do mnie przyjeżdżała i była pod telefonem (liczne sms, i telefony z mojej strony) nie chodziłam do niej na zajęcia a i tak dużo nam pomogła. pierwsza kąpiel młodego w domu, ona zrobiła i pozwoliła się nakręcać żebyśmy mieli film instruktażowy. polecam z całego serducha. była u mnie z 4-5 razy a ile razy przez telefon gadałyśmy nie zliczę.
    mam koleżankę nie chodziła tam do szkoły rodzenia ale podała że mają przyjeżdżać. była również zachwycona.

• Natka94 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi już szkoła rodzenia nie wypali. Tragicznie znoszę ten ostatni miesiąc. Praktycznie w domu siedzę.
    Szkoła rodzenia w SALVE mi przepadła. Poszłam do mojej przychodni, to dali mi numer do Pani z Pabianic, ale nie była za miła przez telefon... powiedziała, że za daleko mieszkam itd itd...

60wzjk3.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka mieszkasz w Konstantynowie dobrze pamiętam? zadzwoń do szkoły rodzenia Malinowa i dowiedz się czy do Konstantynowa dojeżdżają. Ogólnie nie mogą Ci odmówić bo to ich zasrany obowiązek.

• Natka94 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki :) Jutro będę dzwonić :) Dziękuję za info

60wzjk3.png
  • Natka94 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położna ogarnięta.
    Odebrałam dziś wyniki z krwi, są super :)
    W środę mam warsztaty "bezpieczny maluch" (może któraś z Was też się wybiera? Są jeszcze wolne miejsca).
    A w czwartek mam wizytę u salve, będę już wiedzieć, kiedy mam CC.
    Denerwuję się, a za razem nie mogę się doczekać. Wszystko już przygotowane! :)
    Czy pakować ze sobą ręcznik dla małego (skoro i tak nie będzie kąpany), butelkę, smoczek? Boję się że po CC nie będę mieć pokarmu :(
    Ile trwa kangurowanie przez męża? i jak szybko zobaczę maluszka po zabiegu ? :)

Loczek2018 lubi tę wiadomość

60wzjk3.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka
    Super że juź tyle udało się załatwić. Ja z mężem byłam na tych warsztatach i naprawdę polecam, pierwsza pomoc dla maluchów zawsze przydatna.
    Ja rodziłam w medeorze a nie w salve ale miałam ze sobą ręcznik dla Antosia bo był kąpany następnego dnia. Butelki ani smoczka nie miałam bo byłam nastawiona na kp i to się udało bo od razu po cc dali mi synka do piersi i mleko miałam. Pozytywne nastawienie duźo pomaga więc po prostu bądź dobrej myśli i na pewno wszystko się uda, z karmieniem również a teź się zastanawiałam czy będę mieć pokarm po cc.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka94 wrote:
    Położna ogarnięta.
    W środę mam warsztaty "bezpieczny maluch" (może któraś z Was też się wybiera? Są jeszcze wolne miejsca).
    Czy pakować ze sobą ręcznik dla małego (skoro i tak nie będzie kąpany), butelkę, smoczek? Boję się że po CC nie będę mieć pokarmu :(

Tez bede na Bezpiecznym Maluchu.

W szkole rodzenia mowili, że tata kanguruje okolo 2 godzin po cc, na golą klate ;p Jak nie bedziesz miec pokarmu to kobitki przyniosą Ci butlę, bedą widziec, ze dziecko jest glodne. A czemu nie bedzie kąpieli? nie zgodzilas sie czy tak jest w salve?

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Natka94 Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Z tego co zasłyszałam w poczekalni w Salve słyszałam, że nie kąpią dzidziusia :)
    Zupełnie mi to nie przeszkadza.
    Mąż trochę spanikował, jak usłyszał, że 2h będzie kangurować małego. Zapytał się, co on przez ten czas ma z nim robić :D powiedziałam, że tulać, ogrzewać, że książkę może mu poczytać :)
    Po jakim czasie po CC zobaczę moich mężczyzn?
    Przeraża mnie fakt, że nie będzie męża obok mnie na sali zabiegowej podczas CC. Bardzo chciałabym zobaczyć jego reakcję, jak zobaczy swojego upragnionego synka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2018, 08:21

60wzjk3.png
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po cc w salve i tez z konstantynowa ;) Dziecko jest z tata jak tylko Cie zszyja to jedziesz do pokoju i dostajesz dziecko :) nie ma kapieli i bardzo dobrze. Najlepiej umyc dziecko po kilku dniach.

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokarm bedzie po cc. Wazne aby szybko dostawic maluszka.

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • Natka94 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    Ja jestem po cc w salve i tez z konstantynowa ;) Dziecko jest z tata jak tylko Cie zszyja to jedziesz do pokoju i dostajesz dziecko :) nie ma kapieli i bardzo dobrze. Najlepiej umyc dziecko po kilku dniach.

Super!
    Miło słyszeć, że ktoś jest z tej samej miejscowości co ja :)
    Mogę Cię w razie czego zasypywać pytaniami co i gdzie w Konstantynowie :D ?
    Słabo zwiedziłam zakamarki, a teraz praktycznie leżę w domu.
    Brzuch mam strasznie nisko, jakbym po ziemi nim ciągnęła i zaczął mi strasznie twardnieć. Także oszczędzam się. Oby do czwartku :)
    Położną mam z Pabianic, ale przyjdzie do mnie po porodzie.
    A Ty skąd miałaś położną?
    I jaką przychodnie polecasz w Konstantynowie? Zapisałam się do Eskulapa na kopernika, Ponieważ znajduje się pod moim blokiem.
    Pozdrawiam :)

60wzjk3.png
  • Oliv Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta258 wrote:

Ja rodziłam w medeorze

Marta i jakie są Twoje opinie ? Waham się między meteorem, a madurowiczem. Masz jakaś fajna położna z medeora? Byłabym wdzięczna za informacje:)

Oliv

• ata89 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane :)
    Widzę, że już niedługo dołączą do Nas świeżo upieczone mamy :)
    Trzymam kciuki, bo to zleci szybciutko ;)

Ostatnio jak pisałam, to chwaliłam się, że Eryk zrobił pierwsze nieśmiałe kroczki. A teraz chwalę się, że od 3 tygodni juz pięknie chodzi! :D
    Chodzi, zawraca, kręci się w kółko. Jest już wszędzie :)
    Wesoło! A ja ciągle musze mieć oczy dookoła głowy.

Oliv, ja również rodziłam w Medeorze.
    Wiele osób polecalo mi położna panią Ingę. I miałam to szczęście, że ona akurat miała dyżur, gdy ja rodziłam.
    W razie pytań służę pomocą.

Milenka~11, Martusiazabka lubią tę wiadomość

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka94 wrote:
    Położna ogarnięta.
    Nie martw się brakiem pokarmu po cc te pierwsze dni żołądek jak wisienka parę kropelek wystarczy, jak chcesz karmić piersią, nie dokarmiaj, nie dawaj smoczka, dziecko na brzuch cały czas i dostawiaj. Niech od razu po cc Ci dostawiają. Ja też po cc, młody prawie 4 m-ce z cycków fontanny, waga ponad 7kg. Będzie dobrze! Mleko się robi w głowie, po pierwsze. Z pomocą laktacyjną w szpitalach bywa różnie, nie daj się zwariować tam, bo każdy będzie mówił co innego. Jeśli chcesz karmić, będziesz miała mleka full. Buziole i no stress

Martusiazabka lubi tę wiadomość

dqpri09k6uedld97.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a macie jakieś przemyślenia/info odnośnie Madurowicza? Ja cały czas etap wyboru szpitala, pewnie będę uderzać Salve/Medeor ale chcę mieć plan B jakby obłożenie było czy coś. Jakoś wśród znajomych nie mam nikogo kto by rodził w Madurowiczu, może wy coś wiecie?
    I jak to jest z położną która ma przyjść do domu po porodzie? Skąd ją sie bierze? Ze szpitala gdzie się rodzi, z jakiejś przychodni rejonowej (nie znam jeszcze takowej) czy prywatnie można załatwić?
    10 tyg do porodu a ja nadal ciemna ;-)

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • alenka89 Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    Dziewczyny, a macie jakieś przemyślenia/info odnośnie Madurowicza? Ja cały czas etap wyboru szpitala, pewnie będę uderzać Salve/Medeor ale chcę mieć plan B jakby obłożenie było czy coś. Jakoś wśród znajomych nie mam nikogo kto by rodził w Madurowiczu, może wy coś wiecie?
    I jak to jest z położną która ma przyjść do domu po porodzie? Skąd ją sie bierze? Ze szpitala gdzie się rodzi, z jakiejś przychodni rejonowej (nie znam jeszcze takowej) czy prywatnie można załatwić?
    10 tyg do porodu a ja nadal ciemna ;-)

ja odbywałam staż z ginekologii po studiach w Madurowiczu na Perinatologii, ale nie znam miejsca z perspektywy pacjentki :)

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko jedna moja kolezanka miala cc w Madurowiczu - byla zadowolona. Reszta rodzila w Medeorze i rowniez pozytywne opinie. Porownalam opinie z netu Madurowicza i Medeora, są podobne. Wszystko zalezy jak się trafi, na jaką polozną. Są lepsze i gorsze, milsze i te bardzo niemile. Jedynie w Medeorze lepsze jedzenie ;p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka ja ręcznk brałam, ale Go nie wyjmowałam nawet. jak nie będziesz mieć mleka przy pokoju położnych stoją mleka hipp ha combiotyk w jednorazowych buteleczkach. można się częstować. ja karmiłam mieszanie z przewagą cyca, ale na wieczór dawałam mm a potem cyca żeby spokojnie sobie przy cycuchu usnął. żałowałam że nie wziełam smoczka do szpitala. pierwsza nasza wspołna noc w salve a młody tak się darł, że nic nie pomagało. wisiał u mnie na cycach cały czas a ja nie miałam już siły. szczerze z chęcią posłuchałam położnej kiedy zaproponowała aby dać mu mm. zasnął spokojnie i On się kimnął i ja na chwilkę się kimnełam. po mimo stosowania mieszanego karmienia syn prawidłowo przyrastał a ja chwilami mogłam odpocząć kiedy tatuś Go dokarmniał.

co do kangurowania przez tatę. jak tylko wróciłam na sale po operacyjną po szyciu od razu miałam dostawionego Jasia do cyca

‹‹ 167 168 169 170 171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ