X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Łódź
Odpowiedz

Łódź

Oceń ten wątek:
  • NomiMalone Debiutantka

Wysłany: 28 stycznia 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    A ja idę do Lecha za 2 tyg.ale ja nie chcę mieć CC, zobaczymy jakie podejście będzie miał do mnie..
    No myślę, że będzie zupełnie inaczej. Jakoś z zapisaniem się do porodu naturalnego w Salve i innych tego typu jednostkach medycznych większych problemów nie ma. Schody robią się jak chcesz CC
    józefka wrote:
    NomiMalone na twoim miejscu poszłabym do Wilińskiego on wykonuje cc w salve i jest ordynatorem w salve i nie raz słyszałam jak inny lekarz nie chciał dać skierowania na cc po pierwszej cesarce on nie miał z tym problemu.

p.s. Sobkiewicz również orendownik porodów SN

Ale do Wilińskiego jak ? Na taką wizytę prywatną ? Bo na Szparagowej powiedzieli , że od rozmów kwalifikacyjnych do CC jest tylko dr.Sobkiewicz (na Szparagowej) lub oddziały Rzgowska/Struga i tam dr Lech.

km5sej28zhn82ys9.png
  • NomiMalone Debiutantka

Wysłany: 28 stycznia 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogóle to dzięki dziewczynki za odpowiedzi. Czyli można powiedzieć , że albo jesteś ich pacjentką albo trzeba mieć papierek by zrobić CC.
    Wcale ale to wcale takie podejście mi się nie podoba , bo wiadomo , że te skierowania to lipne. A jeżeli kobieta po jednym CC ma prawo sobie wybrać , to takie na siłę utrudnianie jej życia pokazuje , co u nas w Polsce rządzi - pieniądz i nic więcej.

km5sej28zhn82ys9.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka ja na wizycie zagadałam do dr Stefanowicz czy musze się jakoś specjalnie umawiać na rozmowę kwalifikacyjną uśmiechneła się i od razu mi wystawiła papiery. ciśnienie musiałam kontrolować całą ciążę bo miałam wysokie. od 31 tc chodziłam 2-3 razy w tygodniu na ktg do salve prywatnie więc Stefanowicz bez mala moje papiery wiecznie miała u siebie na biurku.

na stronie salve bzdury piszą kto może kwalifikować. Stefanowicz nie ma tam wymienionej do kwalifikacji a przy mnie do Wilińskiego zadzwoniła i ustaliła kiedy mam się stawić na porodowce

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • arkak Nowa

Wysłany: 28 stycznia 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Również mam pytanie o salve, czy w takim razie jest różnica przy sn u kogo było się na rozmowie kwalifikacyjnej bo w przypadku sn nie widzę sensu iść na szparagową i płacić?
    Poza tym czy któraś się orientuje jak w salve jest z ktg bo w medeorze przez ostatnia 2 tygodnie trzeba chodzić 2x w tygodniu a na stronie salve nie widzę takiej informacji.

• józefka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arkak ja nie byłam w KOC-u więc za ktg normalnie płaciłam. i o ile się nie mylę są lekarze w salve którzy również kwalifikują na nfz. ale może się mylę

• Jupik Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arkak wrote:
    Cześć! Również mam pytanie o salve, czy w takim razie jest różnica przy sn u kogo było się na rozmowie kwalifikacyjnej bo w przypadku sn nie widzę sensu iść na szparagową i płacić?
    Poza tym czy któraś się orientuje jak w salve jest z ktg bo w medeorze przez ostatnia 2 tygodnie trzeba chodzić 2x w tygodniu a na stronie salve nie widzę takiej informacji.

W Salve nie ma 2 tyg wcześniej kotroli KTG :-( Dopiero od terminu porodu jesli minie. Pewnie można iść na KTG ale płacić. Dopytam jeszcze na rozmowie.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Natka94 Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gin kazała mi robić już raz w tygodniu KTG, chciałam umówić się w Salve, a panie z rejestracji powiedziały mi, że robią, ale od 38TC...
    Jestem przeziębiona, kicham, wczoraj miałam strzępki krwii w śluzie, jakieś łapią mnie od czasu do czasu skurcze i nawet prywatnie nie mogę zrobić sobie KTG?
    Czegoś tu nie rozumiem. Tym bardziej, że robię to prywatnie

60wzjk3.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka94 powiedz, że na zlecenie Stefanowicz. mi też marudziły ale robiły i to od 31tc

Natka94 lubi tę wiadomość

• natty85 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robilam ktg prywatnie w medeorze. W salve tez bylam umowiona prywatnie ale nie zdazylam zrobic.

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łódzkie dziewuszki - sensowny lekarz gin na NFZ na Retkini, opcjonalnie śródmieście? Moja wczoraj mnie wkurzyła, wizyta z du... Spojrzała mi w oczy i - wody płodowe zachowane, macica miekka itd itp. Z oczu mi kuzwa wyczytała. Po nystatynie i grzybicy nie pobrała w ogole na czystość pochwy, nie zainteresowala sie czy juz ok i tylko ze na basen mam nie chodzić bo sie zaziębię. No wróżbitka jakaś. Przerobiłam juz poradnie w madurowiczu i Ochędalskiego - strzał w kolano, a do tego zoz i Nowobilska-Kaufman - wrozbitka. Dobrze ze prywatnie jeszcze prowadzę ciążę bo bym na lodzie zostala, bo pani gin sobie urlop bierze kiedy chce i nawet pacjentek nie informuje tylko zapisuje je na dany termin żeby przyszły i pocałowaly klamkę.

qb3cp07w5ku95ses.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Łódzkie dziewuszki - sensowny lekarz gin na NFZ na Retkini, opcjonalnie śródmieście? Moja wczoraj mnie wkurzyła, wizyta z du... Spojrzała mi w oczy i - wody płodowe zachowane, macica miekka itd itp. Z oczu mi kuzwa wyczytała. Po nystatynie i grzybicy nie pobrała w ogole na czystość pochwy, nie zainteresowala sie czy juz ok i tylko ze na basen mam nie chodzić bo sie zaziębię. No wróżbitka jakaś. Przerobiłam juz poradnie w madurowiczu i Ochędalskiego - strzał w kolano, a do tego zoz i Nowobilska-Kaufman - wrozbitka. Dobrze ze prywatnie jeszcze prowadzę ciążę bo bym na lodzie zostala, bo pani gin sobie urlop bierze kiedy chce i nawet pacjentek nie informuje tylko zapisuje je na dany termin żeby przyszły i pocałowaly klamkę.

Witam sąsiadke :) (choc ja juz niedlugo, bo wracamy na moj ukochany Julianow).

W All Med dziewczyny polecaly dr Makowskiego i gdyby nie opieka medyczna jaka mam z pracy, pewnie polowalabym na niego. Ja bylam raz u dr Majas-Ogorek, bardzo fajna kobitka, przemila, kompleksowo mnie przebadala, zrobila usg - dobry sprzet. Raz tez bylam u dr Cieślaka - ale nie zrobil na mnie pozytywnego wrazenia. Wiec polecam Makowskiego i Majas-Ogorek.

Loczek2018 lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek
    Ja jestem z retkini i chodzę na nfz do All Medu do dr Makowskiego. Pierwszą ciążę też u niego prowadziłam i jestem bardzo zadowolona. Bardzo miły lekarz, daje skierowania na wszystkie badania, usg też ma w gabinecie więc często robi. Jak narazie miałam prawie na każdej wizycie, tylko oprócz ostatniej bo byłam świeżo po usg genetycznym. Jak mam jakieś pytania czy wątpliwości to zawsze na wszystko odpowiada i sprawdza czy z dzieckiem ok a od początku miałam ciążę zagrożoną więc dostałam leki i sprawdzał dokładnie wszystko na usg. Polecam tego lekarza.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze. Dziekuje wam bardzo dziewczyny, bo już kurcze zaczęłam wątpić w nfz. Ode mnie w miare blisko, kilka przystanków mpk wiec sensownie. Nie bd głupio że w prawie połowie ciazy (juz jestem w trakcie 16t) zmieniam lekarza prowadzącego? Bo wiem że różne maja podejście.

qb3cp07w5ku95ses.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    O kurcze. Dziekuje wam bardzo dziewczyny, bo już kurcze zaczęłam wątpić w nfz. Ode mnie w miare blisko, kilka przystanków mpk wiec sensownie. Nie bd głupio że w prawie połowie ciazy (juz jestem w trakcie 16t) zmieniam lekarza prowadzącego? Bo wiem że różne maja podejście.

Według mnie nie bedzie glupio, nie masz sie czym martwic. Mysle, ze wiele kobiet zmienia ginekologow, nie kazdy im podpasuje itp. Zreszta, zawsze mozesz powiedziec, ze dopiero co sie przeprowadzilas ;p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek
    Myślę że nie będzie problemu ze zmianą lekarza, to dopiero początek drugiego trymestru więc na pewno będzie ok. Tylko na wizytę weź ze zobą poprzednie wyniki badań i kartę ciąźy. A jak będziesz się umawiać w rejestracji to powiedz że jesteś w ciąźy, wtedy możesz mieć szybszy termin. Ogólnie terminy nie są odległe bo ok 3 tyg. Ja jak wychodzę z gabinetu to od razu idę do rejestracji i umawiam się na następną wizytę. Na miejscu jest też laboratorium w którym zrobisz wszystkie badania na nfz.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wam za pomoc. Chyba tak właśnie zrobię, głupio biegac od lekarza do lekarza, ale bez sensu też iść na wizytę z której nic nie wynika.. Nawet nie wiem czy szyjkę mam ok, a to taki gorący temat teraz na lipcówkach i pierworódkach :)... Nawet uparcie ciążę mi jakos dziwnie liczy, ze u niej zawsze 2tyg starsza wychodzi mimo ze jej mówiłam że moje cykle to chaos, a USG dla niej nie istnieje, nawet jak wyniki podetkn jej pod nos.

qb3cp07w5ku95ses.png
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek, nie ma co się stresować i śmiało szukaj lekarza, który Ci odpowiada.
    Ja zmieniłam lekarza pod koniec 2 trymestru i tez się zastanawiałam, czy jest sens.

NomiMalone, a ja myślałam, że to działa w druga stronę. Ze jeśli jest się po cc to lekarze nie chcą ryzykować sn i jakby z automatu kwalifikują na cc. Tak słyszałam...
    Jak byłam u gin kontrolnie po porodzie to tez stwierdził, że jeśli kolejna ciąża to będzie cc, tak jakby to był standard...

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • Natka94 Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy w salve są laktatory?
    I czy porady laktacyjne istnieją na prawdę, czy tylko tak piszą?

60wzjk3.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie potrzebowałam laktatora więc nie wiem, leciało ze mnie jak z dojnej krowy. ja miałam szczęście, że w dniu porodu dyżur miała położna Ewa Bąk, wspaniała kobieta. Ona uczyła mnie jak dostawiać. ale wiem, że nie każda położna tam jest chętna do pomocy. łatwiej dać butelke im

• ata89 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie. Gdzie kupowałyscie pierwsze buciki do chodzenia? I jakie? Z góry dzięki za pomoc :)

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
‹‹ 169 170 171 172 173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ