X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Łódź
Odpowiedz

Łódź

Oceń ten wątek:
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wszystko od rodziny, od obcych też bym raczej nie brała, choć wiem ze niektórzy nie mają z tym problemów.
    To jak masz taki wózek że jest lekki i nim dłużej pojeździsz- super. Ja się nastawiłam na osobną spacerówkę za jakiś rok,ten pierwszy jest za ciężki (stelaż) i na dłuższe jazdy nie będzie dobry, stąd wybór do 2 tysi.
    Józefka, fajnie! Dobra decyzja, szczególnie że tak blisko.
    Ja też szał wyprawkowy.. Już piorę ciuszki,kompletuje rzeczy do szpitala. A i tak jeszcze paru rzeczy nie mam, łóżeczko nie stoi. Oby mała była w terminie.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • pola80 Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny,

jestem w 34 tyg ciąży zagrożonej przedwczesnym porodem z powodu skracania szyjki i rozwarcia. Szyjka 2 cm i rozwarcie zewnętrzne też 2 cm. Jestem spoza Łodzi. Mój ginekolog mówi, że w razie przedwczesnego porodu mam wybrać tylko Matkę Polkę. Moje pytanie brzmi, czy w Matce Polce można wynająć położną do porodu? Nie znam tam nikogo. Czy macie jakieś namiary i ile to obecnie kosztuje. Co z Salve Medica - czy jeśli nie mam kwalfikacji - tzn nie odbyłam tam rozmowy wstępnej i nagle zaczęłabym rodzić to by mnie przyjęli? Matka Polka ma wyższy stopień referencyjności ale Salve ;e[sze warunki lokalowe.

Będę wdzięczna za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam

eaobezd.png
    AMH 0,37 listopad 2016
  • Mmma Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja mam inne pytanie.
    Jaka szkole rodzenia w Łodzi polecacie? Oplaca sie isc do tych darmowych czy platnych typu salve? Jestem w KOCu ale i tak trzeba s salve placic za szkole rodzenia i nie wiem czy warto czy jednak szukac innej szkoly... :/

event.png
    eve
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmma wrote:
    Hej. Ja mam inne pytanie.
    Jaka szkole rodzenia w Łodzi polecacie? Oplaca sie isc do tych darmowych czy platnych typu salve? Jestem w KOCu ale i tak trzeba s salve placic za szkole rodzenia i nie wiem czy warto czy jednak szukac innej szkoly... :/
    Polecam Wesołą Rodzinkę z Retkinii.

Mmma, Loczek2018 lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola80 wrote:
    Witajcie dziewczyny,

jestem w 34 tyg ciąży zagrożonej przedwczesnym porodem z powodu skracania szyjki i rozwarcia. Szyjka 2 cm i rozwarcie zewnętrzne też 2 cm. Jestem spoza Łodzi. Mój ginekolog mówi, że w razie przedwczesnego porodu mam wybrać tylko Matkę Polkę. Moje pytanie brzmi, czy w Matce Polce można wynająć położną do porodu? Nie znam tam nikogo. Czy macie jakieś namiary i ile to obecnie kosztuje. Co z Salve Medica - czy jeśli nie mam kwalfikacji - tzn nie odbyłam tam rozmowy wstępnej i nagle zaczęłabym rodzić to by mnie przyjęli? Matka Polka ma wyższy stopień referencyjności ale Salve ;e[sze warunki lokalowe.

Z tego co się orientuje, w salve tak samo jak w medeorze musisz miec kwalifikacje. Mozesz jechac do matki polki, rydygiera lub madurowicza z akcja porodowa. Nie mam zielonego pojecia o poloznych bo mnie ta opcja nie interesuje, nie widze w niej sensu.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola80 wrote:
    Witajcie dziewczyny,

Z tego co wiem to w Rydygierze można sobie dogadać położoną. Szczegółów nie znam, ale na ich stronie jest nr do położnej Teresy Hagen, więc pewnie powie Ci co i jak i za ile. Rydygier jest od 32 tyg (tak jak Salve) więc też już tam możesz rodzić, niekoniecznie Matka Polka. Jak jest w Matce Polce nie wiem, ale tam są nastawieni na wcześniaki, trudne przypadki, noworodki wymagające operacji, więc raczej bardzo wątpię żeby bawili w się coś takiego jak indywidualna opieka poloznej- tam się nie rozczulają tylko lecą taśmowo i skupiają się na tym co ważne..
    W teorii jak jest dzieciaczek na wyjściu muszą Cię przyjąć gdziekolwiek, nawet bez kwalifikacji. Ale- jeśli poród nie jest zaawansowany, czytaj masz skurcze ale jeszcze to potrwa, to mogą Cię odesłać. Ja bym nie ryzykowała, a i z pierwszym dzieckiem nie jechałbym na ostatnią chwilę do szpitala jak już jest końcówka..

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • pola80 Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 i Jupik bardzo dziękuję za odpowiedź. Jeśli jakaś forumowiczka ma dodatkowe informacje odnośnie porodu w Łodzi to proszę o podzielenie się nimi.

eaobezd.png
    AMH 0,37 listopad 2016
  • Natka94 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już jutro cesarka.
    Stresuję się :)
    Jak wygląda przystawienie maluszka zaraz po cesarce? Pomaga położna?

60wzjk3.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1d3cd27e15a5.jpg dla zainteresowanych Salve - cos takiego wypatrzylam jak bylam ostatnio u gin

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 14:25

Mmma lubi tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Mmma Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1d3cd27e15a5.jpg dla zainteresowanych Salve - cos takiego wypatrzylam jak bylam ostatnio u gin
    O fajne. Dzieki za info. Wybierasz sie?
    Musze zadzwonic zapytac :)

event.png
    eve
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmma - dzwonilam, podany jest nr kom położnej ktora bd prowadzić zajęcia. Calkiem mila w rozmowie babeczka. Prosila o ponowny tel po 21tyg bo dopiero ruszają z projektem - maja być cykliczne spotkania w grupach pań na podobnym etapie ciąży, wiec jesli to im ruszy to ja za 3tyg pod koniec marca dołączę :). Tym bardziej ze u mnie chyba rozegra sie miedzy Madurowiczem a Salve, do KOC nie chce dołączać, ale na wizytę kwalifikacyjna do Salve pewnie pójdę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 19:03

Mmma lubi tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Mmma Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jestem w tym nieszczesnym kocu i to dr olszewska mnie jakby zmusila bo powiedziala ze nie da mi skierowania na badania krwi jesli nie zglosze sie do koca :D no i sie zglosilam. To prawda ze w salve wizyta kwalifikacyjna kosztuje 200zl? A wybierasz sie do szkoly rodzenia? W salve? Mi pasuje 16.03 to spotkanie z polozna. Jutro zadzwonie zapytac.

A porod silami natury czy cesarka u Ciebie? Ja chcialabym naturalny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 19:07

event.png
    eve
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze mówiąc nie mam pojecia. Chodzę do Salve prywatnie z PZU wiec nie place za prywatne wizyty/badania. A na NFZ chodzę do gina do swojej poradni POZ. Jeszcze się nie dowiadywałam co dalej i jak to moze wyglądać. Chodzę do Mandryki Stankiewicz, to o KOC powiedziała dopiero jak sama zaczelam dopytywać i na zasadzie - jesli ma pani ochotę to moze sie zapisać. Podobno nie jest to potrzebne żeby urodzić w Salve. Chce Sn, a jak wyjdzie w trakcie to sie okaże, na razie żadnych przeciwskazań nie mam :), zobaczymy czy młody bd wspolpracowal:)... Na szkole rodzenia ide - jak cos fajnego wyjdzie z tych spotkań z położna to super, rozważam Wesola Rodzinke i kurs weekendowy.

Mmma lubi tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka
    Trzymam kciuki za udany poród.
    A o przystawianie do piersi nie martw się, położna pomaga i od razu można karmić. Ja tak miałam w medeorze, na sali pooperacyjnej od razu dali mi Antosia do piersi. A później położne pomagały np przy przeniesieniu synka do drugiej piersi i żeby prawidłowo chwycił i jadł.

Loczek2018 lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - VSD w najbliższej rodzinie a diagnostyka u maluszka po 20t. Ktos coś z Łodzi w temacie? Bd wdzięczna za pomoc.

qb3cp07w5ku95ses.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek podobno w Diason i Matce Polce pracuje kobitka Katarzyna jakas, ktora jest pediatra i specjalizuje sie w diagnostyce serca plodu i maluszkow. Podobno jest super. Kolezanka z pracy cos kiedys wspominala.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda dziekuje że o mnie pomyślałaś:) - wszystko juz mamy załatwione!:) 26marca idziemy na ECHO do zakładu kardiologii prenatalnej UMedu w ICZMP. Dziewczyny z łódzkiej grupy chustowej pokierowały mnie za rączkę jak małe dziecko:), teraz tylko musze załatwić skierowanie na NFZ, bo inaczej 450,- nie moje. Tak wiec jakby ktos potrzebowal info w tym temacie to sie polecam!

qb3cp07w5ku95ses.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szkoła rodzenia na nfz - na Kilińskiego "Malinowa" polecam serdecznie !!!

w Madurowiczu widziałam jak leżałam w 30 tc, że do jednej dziewczyny przyjechała jej położna

w salve jak chodziłam dziewczyny z dołu z zabiegowego z uśmiechem proponowały swoje usługi prywatnie ale ja miałam planowane cc więc nie skorzystałam.

Natka94 czekamy na wieści :)

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    józefka wrote:
    szkoła rodzenia na nfz - na Kilińskiego "Malinowa" polecam serdecznie !!!

w Madurowiczu widziałam jak leżałam w 30 tc, że do jednej dziewczyny przyjechała jej położna

w salve jak chodziłam dziewczyny z dołu z zabiegowego z uśmiechem proponowały swoje usługi prywatnie ale ja miałam planowane cc więc nie skorzystałam.

Natka94 czekamy na wieści :)
    mam pytanko co do planowanej cc czy trzeba wcześniej umówić się z wybranym lekarzem i on wyznacza termin cięcia czy jedziesz z akcją i trafiasz na stół?słyszałam,że może być tak i tak.chciałabym się jakoś do tego przygotować i wiedzieć mniej więcej jak to jest,napisz mi jeszcze czy wystarczy zapisać się na prywatną wizytę i ten lekarz będzie przy cięciu czy trzeba zapisywać się na dodatkową kwalifikacyjną wizytę bodajże w 32 tyg żeby mieć zielone światło do porodu w Salve.Dodam że z programu KOC zrezygnowałam po tym jak mnie wkurzył jeden z lekarzy,mimo to chciałabym rodzić w Salve nie będąc w programie KOc...ps.napisz mi do kogo chodziłaś wiem że już pisałaś kiedyś ale nie pamiętam

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tritico CR Tardyferon Falvit Kwas foliowy
  • Rene Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka94 wrote:
    Już jutro cesarka.
    Stresuję się :)
    Jak wygląda przystawienie maluszka zaraz po cesarce? Pomaga położna?
    daj koniecznie znać jak już będziesz na siłach:-)

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tritico CR Tardyferon Falvit Kwas foliowy
‹‹ 171 172 173 174 175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ