X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Łódź
Odpowiedz

Łódź

Oceń ten wątek:
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wszystko od rodziny, od obcych też bym raczej nie brała, choć wiem ze niektórzy nie mają z tym problemów.
    To jak masz taki wózek że jest lekki i nim dłużej pojeździsz- super. Ja się nastawiłam na osobną spacerówkę za jakiś rok,ten pierwszy jest za ciężki (stelaż) i na dłuższe jazdy nie będzie dobry, stąd wybór do 2 tysi.
    Józefka, fajnie! Dobra decyzja, szczególnie że tak blisko.
    Ja też szał wyprawkowy.. Już piorę ciuszki,kompletuje rzeczy do szpitala. A i tak jeszcze paru rzeczy nie mam, łóżeczko nie stoi. Oby mała była w terminie.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • pola80 Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny,

jestem w 34 tyg ciąży zagrożonej przedwczesnym porodem z powodu skracania szyjki i rozwarcia. Szyjka 2 cm i rozwarcie zewnętrzne też 2 cm. Jestem spoza Łodzi. Mój ginekolog mówi, że w razie przedwczesnego porodu mam wybrać tylko Matkę Polkę. Moje pytanie brzmi, czy w Matce Polce można wynająć położną do porodu? Nie znam tam nikogo. Czy macie jakieś namiary i ile to obecnie kosztuje. Co z Salve Medica - czy jeśli nie mam kwalfikacji - tzn nie odbyłam tam rozmowy wstępnej i nagle zaczęłabym rodzić to by mnie przyjęli? Matka Polka ma wyższy stopień referencyjności ale Salve ;e[sze warunki lokalowe.

Będę wdzięczna za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam

eaobezd.png
    AMH 0,37 listopad 2016
  • Mmma Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja mam inne pytanie.
    Jaka szkole rodzenia w Łodzi polecacie? Oplaca sie isc do tych darmowych czy platnych typu salve? Jestem w KOCu ale i tak trzeba s salve placic za szkole rodzenia i nie wiem czy warto czy jednak szukac innej szkoly... :/

event.png
    eve
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmma wrote:
    Hej. Ja mam inne pytanie.
    Jaka szkole rodzenia w Łodzi polecacie? Oplaca sie isc do tych darmowych czy platnych typu salve? Jestem w KOCu ale i tak trzeba s salve placic za szkole rodzenia i nie wiem czy warto czy jednak szukac innej szkoly... :/
    Polecam Wesołą Rodzinkę z Retkinii.

Mmma, Loczek2018 lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola80 wrote:
    Witajcie dziewczyny,

jestem w 34 tyg ciąży zagrożonej przedwczesnym porodem z powodu skracania szyjki i rozwarcia. Szyjka 2 cm i rozwarcie zewnętrzne też 2 cm. Jestem spoza Łodzi. Mój ginekolog mówi, że w razie przedwczesnego porodu mam wybrać tylko Matkę Polkę. Moje pytanie brzmi, czy w Matce Polce można wynająć położną do porodu? Nie znam tam nikogo. Czy macie jakieś namiary i ile to obecnie kosztuje. Co z Salve Medica - czy jeśli nie mam kwalfikacji - tzn nie odbyłam tam rozmowy wstępnej i nagle zaczęłabym rodzić to by mnie przyjęli? Matka Polka ma wyższy stopień referencyjności ale Salve ;e[sze warunki lokalowe.

Z tego co się orientuje, w salve tak samo jak w medeorze musisz miec kwalifikacje. Mozesz jechac do matki polki, rydygiera lub madurowicza z akcja porodowa. Nie mam zielonego pojecia o poloznych bo mnie ta opcja nie interesuje, nie widze w niej sensu.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola80 wrote:
    Witajcie dziewczyny,

Z tego co wiem to w Rydygierze można sobie dogadać położoną. Szczegółów nie znam, ale na ich stronie jest nr do położnej Teresy Hagen, więc pewnie powie Ci co i jak i za ile. Rydygier jest od 32 tyg (tak jak Salve) więc też już tam możesz rodzić, niekoniecznie Matka Polka. Jak jest w Matce Polce nie wiem, ale tam są nastawieni na wcześniaki, trudne przypadki, noworodki wymagające operacji, więc raczej bardzo wątpię żeby bawili w się coś takiego jak indywidualna opieka poloznej- tam się nie rozczulają tylko lecą taśmowo i skupiają się na tym co ważne..
    W teorii jak jest dzieciaczek na wyjściu muszą Cię przyjąć gdziekolwiek, nawet bez kwalifikacji. Ale- jeśli poród nie jest zaawansowany, czytaj masz skurcze ale jeszcze to potrwa, to mogą Cię odesłać. Ja bym nie ryzykowała, a i z pierwszym dzieckiem nie jechałbym na ostatnią chwilę do szpitala jak już jest końcówka..

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • pola80 Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 i Jupik bardzo dziękuję za odpowiedź. Jeśli jakaś forumowiczka ma dodatkowe informacje odnośnie porodu w Łodzi to proszę o podzielenie się nimi.

eaobezd.png
    AMH 0,37 listopad 2016
  • Natka94 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już jutro cesarka.
    Stresuję się :)
    Jak wygląda przystawienie maluszka zaraz po cesarce? Pomaga położna?

60wzjk3.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1d3cd27e15a5.jpg dla zainteresowanych Salve - cos takiego wypatrzylam jak bylam ostatnio u gin

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 14:25

Mmma lubi tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Mmma Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1d3cd27e15a5.jpg dla zainteresowanych Salve - cos takiego wypatrzylam jak bylam ostatnio u gin
    O fajne. Dzieki za info. Wybierasz sie?
    Musze zadzwonic zapytac :)

event.png
    eve
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmma - dzwonilam, podany jest nr kom położnej ktora bd prowadzić zajęcia. Calkiem mila w rozmowie babeczka. Prosila o ponowny tel po 21tyg bo dopiero ruszają z projektem - maja być cykliczne spotkania w grupach pań na podobnym etapie ciąży, wiec jesli to im ruszy to ja za 3tyg pod koniec marca dołączę :). Tym bardziej ze u mnie chyba rozegra sie miedzy Madurowiczem a Salve, do KOC nie chce dołączać, ale na wizytę kwalifikacyjna do Salve pewnie pójdę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 19:03

Mmma lubi tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Mmma Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jestem w tym nieszczesnym kocu i to dr olszewska mnie jakby zmusila bo powiedziala ze nie da mi skierowania na badania krwi jesli nie zglosze sie do koca :D no i sie zglosilam. To prawda ze w salve wizyta kwalifikacyjna kosztuje 200zl? A wybierasz sie do szkoly rodzenia? W salve? Mi pasuje 16.03 to spotkanie z polozna. Jutro zadzwonie zapytac.

A porod silami natury czy cesarka u Ciebie? Ja chcialabym naturalny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 19:07

event.png
    eve
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze mówiąc nie mam pojecia. Chodzę do Salve prywatnie z PZU wiec nie place za prywatne wizyty/badania. A na NFZ chodzę do gina do swojej poradni POZ. Jeszcze się nie dowiadywałam co dalej i jak to moze wyglądać. Chodzę do Mandryki Stankiewicz, to o KOC powiedziała dopiero jak sama zaczelam dopytywać i na zasadzie - jesli ma pani ochotę to moze sie zapisać. Podobno nie jest to potrzebne żeby urodzić w Salve. Chce Sn, a jak wyjdzie w trakcie to sie okaże, na razie żadnych przeciwskazań nie mam :), zobaczymy czy młody bd wspolpracowal:)... Na szkole rodzenia ide - jak cos fajnego wyjdzie z tych spotkań z położna to super, rozważam Wesola Rodzinke i kurs weekendowy.

Mmma lubi tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka
    Trzymam kciuki za udany poród.
    A o przystawianie do piersi nie martw się, położna pomaga i od razu można karmić. Ja tak miałam w medeorze, na sali pooperacyjnej od razu dali mi Antosia do piersi. A później położne pomagały np przy przeniesieniu synka do drugiej piersi i żeby prawidłowo chwycił i jadł.

Loczek2018 lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - VSD w najbliższej rodzinie a diagnostyka u maluszka po 20t. Ktos coś z Łodzi w temacie? Bd wdzięczna za pomoc.

qb3cp07w5ku95ses.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek podobno w Diason i Matce Polce pracuje kobitka Katarzyna jakas, ktora jest pediatra i specjalizuje sie w diagnostyce serca plodu i maluszkow. Podobno jest super. Kolezanka z pracy cos kiedys wspominala.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda dziekuje że o mnie pomyślałaś:) - wszystko juz mamy załatwione!:) 26marca idziemy na ECHO do zakładu kardiologii prenatalnej UMedu w ICZMP. Dziewczyny z łódzkiej grupy chustowej pokierowały mnie za rączkę jak małe dziecko:), teraz tylko musze załatwić skierowanie na NFZ, bo inaczej 450,- nie moje. Tak wiec jakby ktos potrzebowal info w tym temacie to sie polecam!

qb3cp07w5ku95ses.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szkoła rodzenia na nfz - na Kilińskiego "Malinowa" polecam serdecznie !!!

w Madurowiczu widziałam jak leżałam w 30 tc, że do jednej dziewczyny przyjechała jej położna

w salve jak chodziłam dziewczyny z dołu z zabiegowego z uśmiechem proponowały swoje usługi prywatnie ale ja miałam planowane cc więc nie skorzystałam.

Natka94 czekamy na wieści :)

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    józefka wrote:
    szkoła rodzenia na nfz - na Kilińskiego "Malinowa" polecam serdecznie !!!

w Madurowiczu widziałam jak leżałam w 30 tc, że do jednej dziewczyny przyjechała jej położna

w salve jak chodziłam dziewczyny z dołu z zabiegowego z uśmiechem proponowały swoje usługi prywatnie ale ja miałam planowane cc więc nie skorzystałam.

Natka94 czekamy na wieści :)
    mam pytanko co do planowanej cc czy trzeba wcześniej umówić się z wybranym lekarzem i on wyznacza termin cięcia czy jedziesz z akcją i trafiasz na stół?słyszałam,że może być tak i tak.chciałabym się jakoś do tego przygotować i wiedzieć mniej więcej jak to jest,napisz mi jeszcze czy wystarczy zapisać się na prywatną wizytę i ten lekarz będzie przy cięciu czy trzeba zapisywać się na dodatkową kwalifikacyjną wizytę bodajże w 32 tyg żeby mieć zielone światło do porodu w Salve.Dodam że z programu KOC zrezygnowałam po tym jak mnie wkurzył jeden z lekarzy,mimo to chciałabym rodzić w Salve nie będąc w programie KOc...ps.napisz mi do kogo chodziłaś wiem że już pisałaś kiedyś ale nie pamiętam

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka94 wrote:
    Już jutro cesarka.
    Stresuję się :)
    Jak wygląda przystawienie maluszka zaraz po cesarce? Pomaga położna?
    daj koniecznie znać jak już będziesz na siłach:-)

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
‹‹ 171 172 173 174 175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ