Łódź
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam wszystko od rodziny, od obcych też bym raczej nie brała, choć wiem ze niektórzy nie mają z tym problemów.
To jak masz taki wózek że jest lekki i nim dłużej pojeździsz- super. Ja się nastawiłam na osobną spacerówkę za jakiś rok,ten pierwszy jest za ciężki (stelaż) i na dłuższe jazdy nie będzie dobry, stąd wybór do 2 tysi.
Józefka, fajnie! Dobra decyzja, szczególnie że tak blisko.
Ja też szał wyprawkowy.. Już piorę ciuszki,kompletuje rzeczy do szpitala. A i tak jeszcze paru rzeczy nie mam, łóżeczko nie stoi. Oby mała była w terminie. -
Witajcie dziewczyny,
jestem w 34 tyg ciąży zagrożonej przedwczesnym porodem z powodu skracania szyjki i rozwarcia. Szyjka 2 cm i rozwarcie zewnętrzne też 2 cm. Jestem spoza Łodzi. Mój ginekolog mówi, że w razie przedwczesnego porodu mam wybrać tylko Matkę Polkę. Moje pytanie brzmi, czy w Matce Polce można wynająć położną do porodu? Nie znam tam nikogo. Czy macie jakieś namiary i ile to obecnie kosztuje. Co z Salve Medica - czy jeśli nie mam kwalfikacji - tzn nie odbyłam tam rozmowy wstępnej i nagle zaczęłabym rodzić to by mnie przyjęli? Matka Polka ma wyższy stopień referencyjności ale Salve ;e[sze warunki lokalowe.
Będę wdzięczna za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam -
Mmma wrote:Hej. Ja mam inne pytanie.
Jaka szkole rodzenia w Łodzi polecacie? Oplaca sie isc do tych darmowych czy platnych typu salve? Jestem w KOCu ale i tak trzeba s salve placic za szkole rodzenia i nie wiem czy warto czy jednak szukac innej szkoly...Mmma, Loczek2018 lubią tę wiadomość
-
pola80 wrote:Witajcie dziewczyny,
jestem w 34 tyg ciąży zagrożonej przedwczesnym porodem z powodu skracania szyjki i rozwarcia. Szyjka 2 cm i rozwarcie zewnętrzne też 2 cm. Jestem spoza Łodzi. Mój ginekolog mówi, że w razie przedwczesnego porodu mam wybrać tylko Matkę Polkę. Moje pytanie brzmi, czy w Matce Polce można wynająć położną do porodu? Nie znam tam nikogo. Czy macie jakieś namiary i ile to obecnie kosztuje. Co z Salve Medica - czy jeśli nie mam kwalfikacji - tzn nie odbyłam tam rozmowy wstępnej i nagle zaczęłabym rodzić to by mnie przyjęli? Matka Polka ma wyższy stopień referencyjności ale Salve ;e[sze warunki lokalowe.
Będę wdzięczna za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam
Z tego co się orientuje, w salve tak samo jak w medeorze musisz miec kwalifikacje. Mozesz jechac do matki polki, rydygiera lub madurowicza z akcja porodowa. Nie mam zielonego pojecia o poloznych bo mnie ta opcja nie interesuje, nie widze w niej sensu.
-
pola80 wrote:Witajcie dziewczyny,
Będę wdzięczna za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam
Z tego co wiem to w Rydygierze można sobie dogadać położoną. Szczegółów nie znam, ale na ich stronie jest nr do położnej Teresy Hagen, więc pewnie powie Ci co i jak i za ile. Rydygier jest od 32 tyg (tak jak Salve) więc też już tam możesz rodzić, niekoniecznie Matka Polka. Jak jest w Matce Polce nie wiem, ale tam są nastawieni na wcześniaki, trudne przypadki, noworodki wymagające operacji, więc raczej bardzo wątpię żeby bawili w się coś takiego jak indywidualna opieka poloznej- tam się nie rozczulają tylko lecą taśmowo i skupiają się na tym co ważne..
W teorii jak jest dzieciaczek na wyjściu muszą Cię przyjąć gdziekolwiek, nawet bez kwalifikacji. Ale- jeśli poród nie jest zaawansowany, czytaj masz skurcze ale jeszcze to potrwa, to mogą Cię odesłać. Ja bym nie ryzykowała, a i z pierwszym dzieckiem nie jechałbym na ostatnią chwilę do szpitala jak już jest końcówka..
-
Mmma - dzwonilam, podany jest nr kom położnej ktora bd prowadzić zajęcia. Calkiem mila w rozmowie babeczka. Prosila o ponowny tel po 21tyg bo dopiero ruszają z projektem - maja być cykliczne spotkania w grupach pań na podobnym etapie ciąży, wiec jesli to im ruszy to ja za 3tyg pod koniec marca dołączę . Tym bardziej ze u mnie chyba rozegra sie miedzy Madurowiczem a Salve, do KOC nie chce dołączać, ale na wizytę kwalifikacyjna do Salve pewnie pójdę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 19:03
Mmma lubi tę wiadomość
-
No ja jestem w tym nieszczesnym kocu i to dr olszewska mnie jakby zmusila bo powiedziala ze nie da mi skierowania na badania krwi jesli nie zglosze sie do koca no i sie zglosilam. To prawda ze w salve wizyta kwalifikacyjna kosztuje 200zl? A wybierasz sie do szkoly rodzenia? W salve? Mi pasuje 16.03 to spotkanie z polozna. Jutro zadzwonie zapytac.
A porod silami natury czy cesarka u Ciebie? Ja chcialabym naturalny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 19:07
-
Szczerze mówiąc nie mam pojecia. Chodzę do Salve prywatnie z PZU wiec nie place za prywatne wizyty/badania. A na NFZ chodzę do gina do swojej poradni POZ. Jeszcze się nie dowiadywałam co dalej i jak to moze wyglądać. Chodzę do Mandryki Stankiewicz, to o KOC powiedziała dopiero jak sama zaczelam dopytywać i na zasadzie - jesli ma pani ochotę to moze sie zapisać. Podobno nie jest to potrzebne żeby urodzić w Salve. Chce Sn, a jak wyjdzie w trakcie to sie okaże, na razie żadnych przeciwskazań nie mam , zobaczymy czy młody bd wspolpracowal:)... Na szkole rodzenia ide - jak cos fajnego wyjdzie z tych spotkań z położna to super, rozważam Wesola Rodzinke i kurs weekendowy.
Mmma lubi tę wiadomość
-
Natka
Trzymam kciuki za udany poród.
A o przystawianie do piersi nie martw się, położna pomaga i od razu można karmić. Ja tak miałam w medeorze, na sali pooperacyjnej od razu dali mi Antosia do piersi. A później położne pomagały np przy przeniesieniu synka do drugiej piersi i żeby prawidłowo chwycił i jadł.Loczek2018 lubi tę wiadomość
-
Edwarda dziekuje że o mnie pomyślałaś - wszystko juz mamy załatwione! 26marca idziemy na ECHO do zakładu kardiologii prenatalnej UMedu w ICZMP. Dziewczyny z łódzkiej grupy chustowej pokierowały mnie za rączkę jak małe dziecko:), teraz tylko musze załatwić skierowanie na NFZ, bo inaczej 450,- nie moje. Tak wiec jakby ktos potrzebowal info w tym temacie to sie polecam!
-
szkoła rodzenia na nfz - na Kilińskiego "Malinowa" polecam serdecznie !!!
w Madurowiczu widziałam jak leżałam w 30 tc, że do jednej dziewczyny przyjechała jej położna
w salve jak chodziłam dziewczyny z dołu z zabiegowego z uśmiechem proponowały swoje usługi prywatnie ale ja miałam planowane cc więc nie skorzystałam.
Natka94 czekamy na wieścihttps://www.maluchy.pl/li-72827.png -
józefka wrote:szkoła rodzenia na nfz - na Kilińskiego "Malinowa" polecam serdecznie !!!
w Madurowiczu widziałam jak leżałam w 30 tc, że do jednej dziewczyny przyjechała jej położna
w salve jak chodziłam dziewczyny z dołu z zabiegowego z uśmiechem proponowały swoje usługi prywatnie ale ja miałam planowane cc więc nie skorzystałam.
Natka94 czekamy na wieści