X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Łódź
Odpowiedz

Łódź

Oceń ten wątek:
  • józefka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w CCC lasocki kids. polecam :)

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jak to jest z dr Makowskim w Allmedzie? Bo jak weszłam na stronę i elektronicznie spróbowałam umówić wizytę to wyskoczyło mi ze 220,-. To przyjmuje na NFZ czy nie?

qb3cp07w5ku95ses.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Hej, jak to jest z dr Makowskim w Allmedzie? Bo jak weszłam na stronę i elektronicznie spróbowałam umówić wizytę to wyskoczyło mi ze 220,-. To przyjmuje na NFZ czy nie?
    Na NFZ musisz bodajże zadzwonic do nich.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodzwoniłam sie, niestety dopiero 21marca wizyta. No ale to juz cos. Połówkowe i tak zrobię prywatnie.

qb3cp07w5ku95ses.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek
    Dr Makowski na pewno przyjmuje na NFZ ale trzeba umówić się osobiście lub telefonicznie. Ja nigdy nie umawiam się przez stronę all medu. 21 marzec to trochę długa wizyta, myślałam że będzie wcześniejszy termin ale może to dlatego że będziesz pierwszy raz. Najwaźniejsze że wizyta umówiona a kolejne pewnie będą szybciej bo już będziesz ich pacjentką.

Loczek2018 lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka Mamuśki z dzieciaczkami jak i Mamuśki w ciąży co u Was?

ja normalnie się rozruszałam w koncu zapisałam się na zumbę i mnie wzieło... 3 razy w tygodniu i mi malo.

Martusiazabka ty chodzisz z maleństwem na sale zabaw do Kajtka? ostatnio byłam z młodym tam jak byliśmy na Widzewie i jak szalał :)

• marta258 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józefka
    Zumba to super sprawa, moja koleżanka chodziła i bardzo sobie chwaliła.

U nas wszystko ok, ja już czuję się lepiej, nareszcie minęły dolegliwości pierwszego trymestru.
    Ostatnio mieliśmy gorsze noce bo Antosiowi szykują się do wyjścia górne trójki ale teraz się uspokoiło i czekamy nadal. Narazie ząbków ma 12.
    Wczoraj byłam na usg podejrzeć dzidzię, jest zdrowa, waży 200 g i jest dziewczynką więc będzie Natalka :)

józefka lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Moj synek w brzuszku wazy okolo 1700g, jest ulozony glową w dol, wszystko jest ok. Do donoszonej ciązy 6 tyg :D

Przypomniało mi się, jak pytałam Was zaraz jak zaszłam w ciązę, o koszt wyprawki, bo wtedy byłam zupelnie nieświadoma. Kilka z Was powiedzialo, że 2000-3000 zl. A ja juz mam w excelu wydane 8000 zl + koszty lekarzy, lekow, balsamow, ciuchow ciazowych itp. Razem 11 tys, a to jeszcze nie wszystko :O Szok!

dqprqps6kaqxmc83.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda
    Pięknie rośnie Twój synek, już duży chłopak. Jeszcze 2 miesiące i może już powitasz synka po tej stronie brzucha :)
    Wyprawka rzeczywiście wyniosła Was sporo, aż jestem w szoku że aż tyle, chyba wszystko musieliście kupować sami.
    My wydaliśmy zdecydowanie mniej bo 2500 zł. Większość rzeczy kupiliśmy sami, ale sporo ubranek i zabawek dostaliśmy od koleżanki po jej dzieciach.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta258 wrote:
    Edwarda
    Pięknie rośnie Twój synek, już duży chłopak. Jeszcze 2 miesiące i może już powitasz synka po tej stronie brzucha :)
    Wyprawka rzeczywiście wyniosła Was sporo, aż jestem w szoku że aż tyle, chyba wszystko musieliście kupować sami.
    My wydaliśmy zdecydowanie mniej bo 2500 zł. Większość rzeczy kupiliśmy sami, ale sporo ubranek i zabawek dostaliśmy od koleżanki po jej dzieciach.

Tak wszystko nowe niestety. Nie mielismy od kogo dostac.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda
    Jak samemu trzeba wszystko kupić to zawsze wyjdzie więcej. Za to przy drugim dziecku większość będzie więc chociaź wtedy mniejszy wydatek. My teraz prawie nic nie kupujemy, tylko pieluchy, chusteczki, smoczki i 2 ręczniki kąpielowe.
    Przy Antosiu najwięcej wydaliśmy na wózek i łóżeczko z materacem.
    Teraz czeka nas zakup nowego fotelika samochodowego dla Antosia a ten pierwszy będzie dla drugiej dzidzi.

edwarda20 lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Natka94 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    U mnie za 6 dni CC. Dziś miałam ktg,wyszło OK. leciutkie skurcze co 8 minut. w zasadzie jak lekkie twardnienie brzucha. Jutro wizyta u GIN.
    Bardzo stresuję się cesarką :(
    I tym co będzie po niej.
    Boję się też że trafię na jakąś niemiłą położną.

60wzjk3.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta258 dziewuszka jak super, brakuje nam tu dziewczynek. ja po zdiagnozowanej IO i skutecznym leczeniu jestem w stanie bez kalendarza i wyliczeń powiedzieć mam dni płodne. wiadomo u mnie to będzie CUD. ale w sumie jeden leży grzecznie w łóżeczku :)

dziś moje dzieciątko prawie 4 godziny bawiło się na sali zabaw i kurde nie chciało wyjść. do auta nie chciał wsiąść tylko zabawa w berka przez kolejne 15 min. w domu szybka kąpiel i kolacja i myślę sobie padnie.... a on wskakuje do namiotu z piłeczkami i zabawa na całego w rzucanie, i przełażenie z jednego namiotu do drugriego i chowanie się w tunelu.musieliśmy wejść w tunel żeby go wyciągnąć. ja w jeden namiot, mąz w drugi a Jaś w tunelu i się śmieje z nas. musiałam wejść też w tunel żeby Go wyciągnąć. musiało to dziwnie wyglądać :) nie wiem skąd on bierze pokłady energii.

• Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, gratulacje! Super że dziewczynka. I Natalka śliczne imię ;)

Edwarda, rzeczywiście dużo wam poszło na wyprawkę. Aż w szoku jestem. My też nie mieliśmy od kogo dostać. Dużo rzeczy poprostu kupowałam używanych. Dzieciaki i tak tak szybko z tego wyrastają. Tylko to co uznałam za konieczne to kupowałam nowe.
    Jeszcze moment i tez bedziesz sie dzielić z nami swoją codziennością z maleństwem i spostrzeżeniami ;)

Józefka, wstyd się przyznać, bo do Kajtusia mamy rzut kamieniem, ale nie byliśmy jeszcze. Sporo czasu pochłonęły choroby. A potem zaczął się żłobek, a ja wróciłam do pracy i jakoś tak nie ogarniam upływu czasu. O 6 pobudka, szykowanie, wieziemy Mikołaja na 7 do żłobka. Sami na 8 do pracy. Ja o 15 wychodzę, mam godzinę dojazdu przez miasto. O 16 odbieram młodego, zanim się poprzytulamy, zje, ubierzemy się i dojedziemy tramwajem do domu to jest 17. Chwilę się pobawimy, koło 18 kąpiel, zaraz kaszka, jeszcze chwila dla nas i koło 19:30 szykujemy się do spania. Więc w ciągu dnia zostaje nam dla synka raptem 2-3 godziny. W tygodniu szkoda mi czasu nawet na gotowanie. W weekend wszystko nadrabiam. Sprzątanie, zmywanie, pranie, prasowanie i gotowanie obiadów na cały tydzień. A jeszcze dziadkowie pretensje mają ze za rzadko bywamy. Ucieka mi ten czas gdzieś między palcami poprostu...

860ij44jco2wu7mv.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 19:51

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No 11 tysi-strasznie dużo.Ale pewnie nie niemożliwe, skoro i na sam wózek można wydać kilka tysi.. ja miałam farta-bardzo dużo rzeczy podstawalam.Wozek to nasz największy wydatek a i tak obiecałam sobie, że więcej jak 2tysie nie dam-i nie dałam.Kolezanki wyedukowaly mnie-bede nim jeździć nie dłużej niż rok,bo potem i tak inwestuje się w inną spacerówkę-lzejsza, ale większą, którą jeździ się dłużej.
    No i mialam wizytę kwalifikująca w Salve..czysta formalność. Lech nic nie sprawdzał tylko pytał, zrobil błyskawiczne usg chyba zeby sprawdzic czy faktycznie dzieciaczek tam jest ;-) i czy wisi głową w dół i tyle. U nnie poród SN więc pewnie dlatego. Zapisałam się też na wizytę do Medeoru-msm nadzieję że jedno drugiego nie wyklucza. Wolę mieć i plan B i plan C ;-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka94 wrote:
    Hej!
    U mnie za 6 dni CC. Dziś miałam ktg,wyszło OK. leciutkie skurcze co 8 minut. w zasadzie jak lekkie twardnienie brzucha. Jutro wizyta u GIN.
    Bardzo stresuję się cesarką :(
    I tym co będzie po niej.
    Boję się też że trafię na jakąś niemiłą położną.

Nie bój się, dasz radę :-) a położna w Twoim wypadku nie taka ważna. Lekarz Cię kroi. A w Salve położne myślę ze spoko, choć trzeba pamiętać, że w pracy (każdej) człowiek nabiera znieczulicy więc pewnie nikt nad Tobą (nami) rozstrzasac się nie będzie. Dla nich to kilkusetny poród, dla nas pierwszy.. :-/

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    11 tys ze wszystkim, lekarzami, lekami, balsamami na rozstepy, ciuchami ciazowymi. Po rodzinie używane jak dla mnie ok, ale po obcych niekoniecznie, dlatego wszystko nowe. Wózek kupilismy za 4000zl, ale jest to wypaśna, leciutka spacerówka, do której dokupilam gondole na te kilka miesięcy. Wiec będę go miec do konca okresu wozkowania :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj edwarda20 jak liczysz lekarzy i leki w trakcie ciąży to ja bije Cię na głowę :)

dziewczyny dostałam propozycję pracy w przedszkolu 1 km od domu. na początek jako pomoc nauczyciela a od września na nauczyciela z wszelkimi przywilejami. dość mam siedzenia w domu, choć czas z JAsiem jest najwspanialszy ale wiecie długo na jednej pensji nie uciągniemy (do czerwca mam zasiłek dla bezrobotnych) miałabym bliziutko do domu do JAsia i Jaś miałby zagwarantowane miejsce przedszolu od 2,5 roku. trzymajcie kciuki w poniedziałek wszystko się wyjasni :)

Martusiazabka lubi tę wiadomość

• marta258 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny, cieszymy się że będzie dziewczynka :)

Natka
    Spokojnie, dasz radę, cc nie jest takie straszne, nic nie czujesz a później przytulisz maluszka.

Józefka
    Praca blisko domu to super sprawa i jeszcze jak masz miejsce w przedszkolu dla Jasia to dodatkowy plus. Trzymam mocno kciuki.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Oliv Przyjaciółka

Wysłany: 16 lutego 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ! Dawno mnie tu nie było :) wpadłam w szał wyprawkowy, czytam, śledzę internet, ale na nic nie mogę się zdecydować a to już 30 tydzień ! Na szczęście wózek i nosidełko udalo nam się wybrac szybciej :) od przyszłego tygodnia ruszam pełna parą :) ostatecznie jeśli wszytsko będzie Ok to zdecydowałam się na medeor, mam nadzieje ze to dobra decyzja :)

Jozefka trzymam kciuki :) myśle se świetna opcją jest miejsce dla Jasia w przedszkolu :)

Oliv

‹‹ 170 171 172 173 174 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ