Łódź
-
WIADOMOŚĆ
-
Rene chodziłam do Stefanowicz i podczas wizyty spytałam się jej czy moge rodzić w salve. miała komplet badań więc bez problemu wystawiła skierowanie. co do cc zadzwoniła na porodówkę i umówiła termin i godzinę bezpośrednio z dr Wilińskim. niestety Stefanowicz jest podczas porodów SN tylko. miałam powiedziane, że jakby wcześniej coś się działo, coś mnie niepokoiło mam niezwłocznie dzwonić do szpitala salve, (aby przygotowali się czy jakoś tak i wsiadać w auto i jechać do nich)
w Madurowiczu są organizowane dni otwarte co jakiś czas, ale jak najbardziej można z tego co wiem wcześniej przyjść pogadać IVp niezawsze pewnie lekarz ma czas na rozmowę. zazwyczaj po 15 jest już spokojnie. bo cc planowane są od rana, badania również załatwiają do 13-14.Rene lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72827.png -
A mnie naszło pytanie.. pakuję właśnie walizkę i się zastanawiam ile podkładów 90x60 trzeba wziąć? Na stronie Salve pisze że..30. Ale jak mam wziąć 30 jak nie wszystko jeszcze spakowałam a już prawie nie mam miejsca w walizce (walizka średnia-wieksza od podręcznej, mniejsza od dużej samolotowej). I to samo o podkłady poporodowe (te co się nosi). Spakowałam paczkę 10 i już nie mam miejsca na więcej.. jeszcze parę rzeczy muszę upchnąć, normalnie chyba się nie zmieszczę
-
Jupik
Ja rodziłam akurat w medeorze ale jest podobna lista tylko podkładów zdecydowanie mniej bo po 10 szt. W torbie miałam 5 szt tych na łóżko i 10 szt poporodowych i to całkowicie wystarczyło, a nawet zostało. Ogólnie do torby spakowałam tylko niezbędne rzeczy a reszta była w samochodzie, więc mąż zawsze mógł mi donieść.
Myślę że nie ma co pakować tyle tego wszystkiego bo zawsze możesz poprosić męża żeby Ci doniósł lub przywiózł z domu.
-
No chyba też tak zrobię, w sensie że druga torba do auta i doniesienia, bo inaczej tego nie widzę.. biorę 10 szt na łóżko i 10 poporodowych i tyle. Pieluchy, ciuszki, koszule, reczniki, kocyki, kosmetyki i szlafrok na dokładkę. Waliza pęknie mi w szfach.. wiem że marudzę ale dopchnąć to wszystko do średniej wielkości walizy- nie lada wyzwanie. A nie chce rezygnować z czegoś żeby nie było że potrzebuje a nie ma.. człowiek idzie na 2 dni a tyle rzeczy. Szczerze mówiąc te wszystkie higieniczne rzeczy, ktore zajmują najwięcej miejsca (podkłady, pieluszki), powinny być na miejscu za opłatą- każda płaci na miejscu nie wiem,50 zeta i nam dają kto ile potrzebuje. Bez targania po walizach.
-
szlafrok w salve nie potrzebny bo tam cieplutkooooo. ręcznik dla bobaska zbyteczny bo bobas nie kąpany dopiero w domciu. ilość podkłaków znacznie przesadzona. ja spakowałam wszystko z listy salve i jak pojechałam na porodówkę patrzyły się na mnie jak na wariatkę wyszły 2 torby jedna duża i 1 średnia. większości nawet nie wyjełam z nichhttps://www.maluchy.pl/li-72827.png
-
józefka wrote:szlafrok w salve nie potrzebny bo tam cieplutkooooo. ręcznik dla bobaska zbyteczny bo bobas nie kąpany dopiero w domciu. ilość podkłaków znacznie przesadzona. ja spakowałam wszystko z listy salve i jak pojechałam na porodówkę patrzyły się na mnie jak na wariatkę wyszły 2 torby jedna duża i 1 średnia. większości nawet nie wyjełam z nich
Oj dzięki za wskazówki. Szlafrok chyba w takim razie oleję (zajmuje dużo miejsca..). A dla dzidzi ile miałaś kocyków, miałaś też becik ? -
Hej.
Loczek udalo Ci sie zapisac na spotkanie z polozna? Ja dzisiaj dzwonilam i niestety na marzec miejsc juz brak. Te spotkania beda co miesiac takze moze w kwietniu mi sie uda zapisac a na razie polozna zaproponowala indywidualne spotkanie w ramach KOC.
Ja tez chce SN w salve takze trzymam kciuki i czekam na info -
Czesc
Mam termin z OM na 9 marca ale termin z zaplodnienia i pokrywajacy sie z usg na 16 marca - kiedy dzwonic do szpitala? Czekac spokojnie do tego 16? Planuje rodzic w Salve, ktoras z Was sie orientuje jak jest teraz z miejscami? Nie chcialabym zostac odeslana
01.2010 - córeczka nr 1
03.2018 - córeczka nr 2
-
agigagi wrote:Czesc
Mam termin z OM na 9 marca ale termin z zaplodnienia i pokrywajacy sie z usg na 16 marca - kiedy dzwonic do szpitala? Czekac spokojnie do tego 16? Planuje rodzic w Salve, ktoras z Was sie orientuje jak jest teraz z miejscami? Nie chcialabym zostac odeslana