X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Łódź
Odpowiedz

Łódź

Oceń ten wątek:
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy do Madurowicza mozna sie jakos wczesniej zglosic i porozmawiac? czy jedziemy z akcja porodowa i juz?

dqprqps6kaqxmc83.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene chodziłam do Stefanowicz i podczas wizyty spytałam się jej czy moge rodzić w salve. miała komplet badań więc bez problemu wystawiła skierowanie. co do cc zadzwoniła na porodówkę i umówiła termin i godzinę bezpośrednio z dr Wilińskim. niestety Stefanowicz jest podczas porodów SN tylko. miałam powiedziane, że jakby wcześniej coś się działo, coś mnie niepokoiło mam niezwłocznie dzwonić do szpitala salve, (aby przygotowali się czy jakoś tak i wsiadać w auto i jechać do nich)

w Madurowiczu są organizowane dni otwarte co jakiś czas, ale jak najbardziej można z tego co wiem wcześniej przyjść pogadać IVp niezawsze pewnie lekarz ma czas na rozmowę. zazwyczaj po 15 jest już spokojnie. bo cc planowane są od rana, badania również załatwiają do 13-14.

Rene lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w końcu zdecydowałam - wybór A Salve, wybór B Medeor, wybór C Rydygier.. Zobaczymy jak los będzie chciał. Mam jednak nadzieję, że Salve wypali.

józefka, Loczek2018 lubią tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    A ja w końcu zdecydowałam - wybór A Salve, wybór B Medeor, wybór C Rydygier.. Zobaczymy jak los będzie chciał. Mam jednak nadzieję, że Salve wypali.

grunt to mieć plan :)

Loczek2018 lubi tę wiadomość

• Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik Sn?? To zdaj pozniej relacje bo sama jestem ciekawa porodu w Salve - prowadzę tam ciążę na PZU, mysle o zapisaniu sie do szkoły rodzenia.. I chyba u mnie rozegra sie miedzy Salve a Madurowiczem.

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, SN (pewnie jedna z niewielu bo większość idzie na CC).. pewnie, że dam znać. Jak już tylko będę w stanie ;-) nie wierzę że to już tylko 4 tyg.. a ja jeszcze nie poprasowans i walizka nie spakowana.

Loczek2018 lubi tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj wypraszam sobie:) ja Sn, nie mam na razie żadnych przeciwskazań :) wiec na koniec lipca rozpakujemy się :). Tylko teraz na neonatologie zwracam uwagę żeby byl ten II stopień, zalezy jak nam w ICZMP ECHO wyjdzie 26marca. Mam nadzieje ze bd ok.

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie naszło pytanie.. pakuję właśnie walizkę i się zastanawiam ile podkładów 90x60 trzeba wziąć? Na stronie Salve pisze że..30. Ale jak mam wziąć 30 jak nie wszystko jeszcze spakowałam a już prawie nie mam miejsca w walizce (walizka średnia-wieksza od podręcznej, mniejsza od dużej samolotowej). I to samo o podkłady poporodowe (te co się nosi). Spakowałam paczkę 10 i już nie mam miejsca na więcej.. jeszcze parę rzeczy muszę upchnąć, normalnie chyba się nie zmieszczę :-/

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta wyprawka co podają jest na wielką walizę a nie torbę sportową tudzież walizkę sredniej wielkości

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik
    Ja rodziłam akurat w medeorze ale jest podobna lista tylko podkładów zdecydowanie mniej bo po 10 szt. W torbie miałam 5 szt tych na łóżko i 10 szt poporodowych i to całkowicie wystarczyło, a nawet zostało. Ogólnie do torby spakowałam tylko niezbędne rzeczy a reszta była w samochodzie, więc mąż zawsze mógł mi donieść.
    Myślę że nie ma co pakować tyle tego wszystkiego bo zawsze możesz poprosić męża żeby Ci doniósł lub przywiózł z domu.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chyba też tak zrobię, w sensie że druga torba do auta i doniesienia, bo inaczej tego nie widzę.. biorę 10 szt na łóżko i 10 poporodowych i tyle. Pieluchy, ciuszki, koszule, reczniki, kocyki, kosmetyki i szlafrok na dokładkę. Waliza pęknie mi w szfach.. wiem że marudzę ale dopchnąć to wszystko do średniej wielkości walizy- nie lada wyzwanie. A nie chce rezygnować z czegoś żeby nie było że potrzebuje a nie ma.. człowiek idzie na 2 dni a tyle rzeczy. Szczerze mówiąc te wszystkie higieniczne rzeczy, ktore zajmują najwięcej miejsca (podkłady, pieluszki), powinny być na miejscu za opłatą- każda płaci na miejscu nie wiem,50 zeta i nam dają kto ile potrzebuje. Bez targania po walizach.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szlafrok w salve nie potrzebny bo tam cieplutkooooo. ręcznik dla bobaska zbyteczny bo bobas nie kąpany dopiero w domciu. ilość podkłaków znacznie przesadzona. ja spakowałam wszystko z listy salve i jak pojechałam na porodówkę patrzyły się na mnie jak na wariatkę wyszły 2 torby jedna duża i 1 średnia. większości nawet nie wyjełam z nich

• zimowa stokrotka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Wiem że wcina się w rozmowę, ale może wy uratujecie mnie od kompletnego świra w domu. Czy w Łodzi dzieje się coś dla dziciaczków takich do roku? Jestem ze Zgierza a tu kompletna nuda dla maluchów i ich mam. :(

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    józefka wrote:
    szlafrok w salve nie potrzebny bo tam cieplutkooooo. ręcznik dla bobaska zbyteczny bo bobas nie kąpany dopiero w domciu. ilość podkłaków znacznie przesadzona. ja spakowałam wszystko z listy salve i jak pojechałam na porodówkę patrzyły się na mnie jak na wariatkę wyszły 2 torby jedna duża i 1 średnia. większości nawet nie wyjełam z nich

Oj dzięki za wskazówki. Szlafrok chyba w takim razie oleję (zajmuje dużo miejsca..). A dla dzidzi ile miałaś kocyków, miałaś też becik ?

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    becika nie pakowałam, wziełam 1 kocyk. i tak oprócz ubranka, najpierw był pętany w pieluszkę tetrową a potem w kocyk. aaaa i dzięki temu moje dziecie okazało się totalnie anty rożkowe.

• Mmma Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Loczek udalo Ci sie zapisac na spotkanie z polozna? Ja dzisiaj dzwonilam i niestety na marzec miejsc juz brak. Te spotkania beda co miesiac takze moze w kwietniu mi sie uda zapisac a na razie polozna zaproponowala indywidualne spotkanie w ramach KOC.

Ja tez chce SN w salve takze trzymam kciuki i czekam na info :)

event.png
    eve
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po połówkowym, wyszło wszystko ok, doktor potwierdził dziewczynkę, waży 304 g, wszystkie narządy prawidłowe, łożysko też więc wielka ulga :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2018, 13:39

Loczek2018, Martusiazabka lubią tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć piękności <3 marta258 będziesz miała parkę super a jak Antos, jakoś Go informujecie, przygotowywujecie że będzie starszym bratem?

• agigagi Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2018, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :) Mam termin z OM na 9 marca ale termin z zaplodnienia i pokrywajacy sie z usg na 16 marca - kiedy dzwonic do szpitala? Czekac spokojnie do tego 16? Planuje rodzic w Salve, ktoras z Was sie orientuje jak jest teraz z miejscami? Nie chcialabym zostac odeslana :)

01.2010 - córeczka nr 1
    03.2018 - córeczka nr 2
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agigagi wrote:
    Czesc :) Mam termin z OM na 9 marca ale termin z zaplodnienia i pokrywajacy sie z usg na 16 marca - kiedy dzwonic do szpitala? Czekac spokojnie do tego 16? Planuje rodzic w Salve, ktoras z Was sie orientuje jak jest teraz z miejscami? Nie chcialabym zostac odeslana :)
    A miałaś rozmowę kwalifikacyjną? Jak miałaś i dostałaś zgodę to jedziesz z akcja porodowa. Jak nie będzie miejsc to chyba mogą cie odeslac, wtedy musisz miec plan b.

dqprqps6kaqxmc83.png
‹‹ 172 173 174 175 176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ