Łódź
-
WIADOMOŚĆ
-
józefka wrote:NomiMalone mnie akurat prowadziła Stefanowicz z Salve Szparagowa i bez probemu dostałam skierowanie na CC właśnie od niej podczas normalnej wizyty u niej. ale słyszałam, że Wiliński na wizytach normalnie kwalifikuje również. z Sobkiewiczem i Lechem jest jeden problem. obaj założyciele salve z silnym parciem na poród SN (nawet pisze o tym na stronie salve).
pisałam także, ze kwalifikacja do cc w salve inaczej wygląda dla osób z zewnątrz (tak jak ja) a inaczej jak ktoś chodzi do doktorska z Salve. Osobiście uważam to za niesprawiedliwe zupełnie. -
Hmm, z drugiej strony to dość oczywiste, że jak się chodzi przez całą ciążę do jakiegoś lekarza i jeszcze za to płaci to sie oczekuje, że lekarz będzie Ci bardziej przychylny i nie można wymagać, zeby ten lekarz miał identyczny stosunek do swojego pacjenta, jak i kogoś z ulicy, kogo nigdy na oczy nie widział..
I chyba jakby wizyty prywatne tam dawały mi gwarancje i komfort tego, że tam będę rodzic (a np.bardzo by mi zależało na CC lub bym miała wskazanie bo mówimy o CC) to pewnie bym przebolala te pieniążki i tam prowadziła ciążę prywatnie.
Na szczęście ja SN więc i tak czy tam trafię okaże się jak już zadzwonię
-
NomiMalone kurde może źle trafiłaś,czego Ci współczuje. faktycznie na stronie jest wypis lekarzy kwalifikujących ale z innej grupy wiem, że dziewczyny korzystały choćby kwalifikacji u dr. Wilińskiego. już sama nie wiem. faktycznie prowadziłam tam całą ciąże u jednej doktorowej komercyjnie i nie mogę powiedzieć czułam się jak VIP ale ostatnio byłam na wizycie u jednego z lekarzy na nfz z salve i to lekarz również kwalifikujący do porodów w salve i odbierający poródy i byłam miło zaskoczona. faktycznie gabinet może nie był tak wyposażony jak u mojej wcześniejszej doktorowej u której płaciłam za wizyty ale zostałam zbadana, pytania i wątpliwości rozwiane. aczkolwiek jeśli udałoby mi się zajść w ciążę (CUD) wracam napewno do dr.Stefanowicz.https://www.maluchy.pl/li-72827.png
-
józefka wrote:NomiMalone kurde może źle trafiłaś,czego Ci współczuje. faktycznie na stronie jest wypis lekarzy kwalifikujących ale z innej grupy wiem, że dziewczyny korzystały choćby kwalifikacji u dr. Wilińskiego. już sama nie wiem. faktycznie prowadziłam tam całą ciąże u jednej doktorowej komercyjnie i nie mogę powiedzieć czułam się jak VIP ale ostatnio byłam na wizycie u jednego z lekarzy na nfz z salve i to lekarz również kwalifikujący do porodów w salve i odbierający poródy i byłam miło zaskoczona. faktycznie gabinet może nie był tak wyposażony jak u mojej wcześniejszej doktorowej u której płaciłam za wizyty ale zostałam zbadana, pytania i wątpliwości rozwiane. aczkolwiek jeśli udałoby mi się zajść w ciążę (CUD) wracam napewno do dr.Stefanowicz.
Na razie toczę się jak kulka i czekam do piątku. Mam nadzieję, że wszystko pójdzie dobrze. To moje 2 cc a trzecia operacja na brzuchu, więc mam stracha, bo ryzyko powikłań rośnie. No ale cóż. Jedni mają cc bo chcą , inni jak ja mieć muszą. Obojętnie jaką przyczyną oby skończyło się szczęśliwie.
Na kolejne dziecko się nie zdecyduję, więc kwalifikacja w Salce można powiedzieć już nie nie bardzo interesuje. Mogę jedynie wyrazić swoją opinię. -
NomiMalone, też trzymam kciuki. Myśl pozytywnie, na pewno będzie dobrze
Ja sobie czekam już na jakieś objawy zbliżającego się porodu (oficjalny termin 2 kwietnia,ale z USG wychodził zawsze ok.28 marzec), walizka już w końcu prawie spakowana, powoli zaczynam się czuć gotowa. Ciekawe kiedy gotowa będzie moja córcia.. -
dziewczyny help. koleżanka chce iść do salve na rozmowę kwalifikacyjną do porodu co ma zabrać? ja tam rodziłam ale doktorowa z salve więc miała komplet badań więc nawet nie wiem jakie dokumenty czy badania są potrzebnehttps://www.maluchy.pl/li-72827.png
-
Musi zabrać książeczkę ciąży. Ja miałam też wszystkie dotychczasowe badania, na wierzchu usg, ale Lech chyba wziął tylko do ręki książeczkę ciąży i to tylko po to żeby sprawdzić termin porodu
Nie wiem do kogi idzie koleżanka i czy chce CC czy SN ale w moim wypadku SN u Lecha kwalifikacja polegała na odpowiadaniu na pytania (typu czy coś się działo podczas ciąży) i mega szybkim usg na zasadzie -czy dzidzia wisi faktycznie głową w dół. Szybko, sprawnie i bezproblemowo. Koleżanka niech się nie stresuje -
Nie prowadziłam nie wiem. Ale dziewczyny na tym wątku pisały o tym dość sporo podobno ok.100 strony, więc musiałabyś pogrzebać w historii. I podobno mało pochlebne opinie. Czytaj-porod w Salve ok, prowadzenie ciąży w Salve za kasę ok, prowadzenie ciąży w Salve w KOC nie. Musisz poszukać szczegółów.
-
potwierdzam ciąża prowadzona komercyjnie w salve - bajka co 2-3 tyg usg i podglądanie Kropka. poród w salve, można poczuć się jak Vip ogólnie czułam się zaopiekowana i bardzo bezpieczna. ale kasy poszło na to kosmos. co 2-3 tyg wizyta za 160 zł na każdą wizyte jakieś badania krwi średnio 150 zł. plus leki. kosmos !!! nie wiem jak nam się udało to sfinansowaćhttps://www.maluchy.pl/li-72827.png
-
Józefka właśnie przechodziłam to z moim młodym w pierwszej ciąży. Jeszcze ze była zagrozona to już w ogóle wizyty co 2-3 tyg cały czas. Teraz chciałam coś na NFZ bo niestety ale przy młodym nie mam już aż tyle pieniędzy żeby min. 700 zł wywalić na prywatne wizyty, badania itp. Generalnie szukałam czegoś u mnie w Zgierzu, ale na NFZ nie mamy żadnego wyboru i została mi Łódź. Chyba zorientuje się jak tam Medeor i Madurowicz prowadzi. Jeszcze chwilę mam żeby iść na pierwszą wizytę
-
o widzę, że też masz Jaśka bardziej bym poszła w strone Medeora chyba. w MAdurowiczu co prawda koleżanka prowadziła ciąże, ale ja jak tam leżałam i porównałam sprzęt i lekarzy do tych z salve... to wiesz, MAdurowicz wyszedł słabiutko
https://www.maluchy.pl/li-72827.png -
Tak też, mój to dokładnie Janko Franko
No w Madurowiczu właśnie Jaśka rodziłam i fakt że lekarze sami mówili że sprzęt słaby... To już w Zgierzu w wojewódzkim jest lepszy na oddziałach, ale tutaj to na pewno nie pójdę ani rodzic ani ciąży prowadzić. Grrry.. Aż ciarki mnie na myśl o tym przeszły.
-
Dziewczyny mam pytanie o salve. Czy myślicie że 10 szt podkładów na łóżko wystarczy? Nie wyobrażam sobie tachac ty h 5 wiegasnych paczek które są niby na liście wyprawki że strony salve. A koszule porodowa dają czy trzeba mieć swoją? A jak swoją to jeśli będzie rozpinana to rozumiem że nie zadrą mi jej do góry do kangurowania? Bo właśnie zastanawiam się jaką kupić do porodu. Tak samo zastanawiam się nad papmersami-24 szt będą ok czy za mało? Tyle tego że nie wiem jak ogarnąć pakowanie... Chyba spakuje się w walizkę albo dwie mniejsze torby...
-
inesss408 spokojnie 10 sztuk Ci wystarczy, koszulkę do porodu dostaniesz taką sexi-flexi jednorazową. ja pampersów wziełam małą paczkę i tak tam było 22 sztuki i spokojnie wystarczyło. zapakuj sobie oczywiście chusteczki, kremik na dupkę i octanisept (mi małżonek musiał dowieźć bo nie chciało mi się latać do położnych). nie pakuj szlafroka w salve jest mega gorąco. lepsze będą klapki niż pantofle. spokojnie w klapkach wejdziesz pod prysznic w pantoflach już nie. jak coś pytaj ogólnie wyprawka - lista salve jest mega za duża. nie kąpią dzieci tam, ale myślę że profilaktycznie ręcznik dla maleństwa można zabrać. kilka pieluszek tetrowych z 3 szt. zamiast becika - rożka, weź kocyk do otulenia maleństwa. ja spakowałam wszystko z listy. wyszły mi 2 torby i wyglądaliśmy jak beduinihttps://www.maluchy.pl/li-72827.png