X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Łódź
Odpowiedz

Łódź

Oceń ten wątek:
  • agigagi Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2018, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Razem ze mna rodzila jeszcze jedna dziewczyna. Na poporodowych byly jeszcze miejsca, nie wiem czy duzo, ale placzu niemowlakow za duzo nie bylo slychac wiec mysle ze nie ma przepelnienia :)

Tak pozno dojechalam bo bylam przekonana ze skurcze sa jeszcze zbyt rzadko i za slabe, szczerze mowiac myslalam ze rozwarcie bedzie max 3cm i odesla mnie do domu zeby czekac. Zadzwonilam na oddzial ze mam skurcze co 5minut i powiedzieli zeby spokojnie sie przygotowac i przyjechac bez pospiechu. No to na spokojnie sobie w domu dopakowalam walizke, wzielam kapiel, wydepilowalam nogi, zmylam lakier z paznokci i nawet wlosy lokowka podkrecilam. Po czym pojechalam :)

Trzymam kciuki Jupik zeby wszystko u Ciebie dobrze poszlo :) Ostatnie tygodnie sa najgorsze, ale nie warto jechac do szpitala za wczesnie i meczyc sie tam bez potrzeby moim zdaniem.

01.2010 - córeczka nr 1
    03.2018 - córeczka nr 2
  • józefka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łoooo to faktycznie ekspresowo poszło :)

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poród marzenie :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 - masz jakiś plan jak dostać się do Madurowicza? Lekarza/położną? Mam go kurczę pod domem, ale jak słyszę o tym przeładowaniu porodówki i odsyłaniu do CZMP na drugim końcu łodzi to zaczynam mieć wątpliwości..
    Agigagi - a jak z doradcą laktacyjnym w SALVE? Domyślam się że nie był już Ci pewnie potrzebny przy drugim dziecku, ale może widziałaś jak to wyglądało u innych pacjentek? Ja rodzę w lipcu, nastawiam się na sn i później kp obowiązkowo, rozważam Madurowicza (mam pod samym domem) i SALVE (prowadzę tam prywatnie ciążę) i na razie jestem w kropce, ale jednak nie chciałabym skończyć w CZMP bo doradztwo laktacyjne zerowe (info sprzed miesiąca - koleżanka rodziła sn w CZMP)

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agigagi- dziękuję :-)
    No niby się wie, że za wcześnie nie ma co jechać, ale w praktyce zobaczymy czy nie spanikuje ;-)
    Loczek-z tego co ja wiem w Salve nie ma doradztwa laktacyjnego jako takieg, to jest minus. Ale podobno położne coś tam pomagaja, więc tragedii nie ma.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    edwarda20 - masz jakiś plan jak dostać się do Madurowicza? Lekarza/położną? Mam go kurczę pod domem, ale jak słyszę o tym przeładowaniu porodówki i odsyłaniu do CZMP na drugim końcu łodzi to zaczynam mieć wątpliwości..
    Nie mam nikogo.
    Dzis moja gin dala mi skierowanie na cc, wiec musze sie dowiedziec jak to wyglada w Madurowiczu, czy mam sie wczesniej umawiac, czy po prostu przyjechac na oddzial ze skierowaniem, nie wiem. Moim planem B jest Medeor, ide na wizyte kwalifikacyjna we wtorek, zobaczymy co powiedza, mam nadzieje ze zakwalifikuja. Wiec gdyby mnie odeslali z Madurowicza to jade do Medeoru, Matka Polka nie nie nie.

Loczek2018 lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • agigagi Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018, z tego co widzialam to polozne cos tam pomagaly dziewczynie ktora ze mna lezala w sali, pokazywaly jak przystawiac dziecko. Nie wiem czy jest doradca laktacyjny.. Ale chyba glowny problem czyli sposob przystawienia polozne w Salve spokojnie wytlumacza.

01.2010 - córeczka nr 1
    03.2018 - córeczka nr 2
  • Oliv Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Medeor z tego co wiem jest jeszcze mniejszy niż Madurowicz i tez odsyłają jak maja przepełnienie :( tez jadę do Medeora zobaczyć jak to wyglada. A wiecie jak jest z opieka laktacyjna w medeorze ?

Oliv

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliv wrote:
    Medeor z tego co wiem jest jeszcze mniejszy niż Madurowicz i tez odsyłają jak maja przepełnienie :( tez jadę do Medeora zobaczyć jak to wyglada. A wiecie jak jest z opieka laktacyjna w medeorze ?

Ale cc w Medeorze jest chyba na umowienie sie, a nie jak zacznie sie akcja? bo inaczej to troche slabo. Jak sie jedzie z akcja i nie ma miejsc to w sumie nie maja wyjscia...

dqprqps6kaqxmc83.png
  • zimowa stokrotka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze 2-3 lata temu na CC w Madurowiczu trzeba się było umówić. Po prostu wyznaczania dzień i trzeba było się stawić jak dobrze pamiętam dzień wcześniej, a następnego dnia cc.

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliv wrote:

W Medeorze jest doradczyni laktacyjna, ale nie wiem na jakim poziomie (pod tym względem najlepsza jest ponoć doradczyni w Rydygierze). Gdzieś na jakimś forum z tego co pamiętam ktoś narzekał, ale w sumie zawsze znajdzie się taki ktoś ;-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodziłam w medeorze półtora roku temu, miałam planowane cc więc na wizycie kwalifikacyjnej od razu dostałam termin na konkretny dzień i godzinę. W takim przypadku nie odsyłają bo mają zaplanowane cc i wpisane w kalendarz. A jak pytałam ordynatora co mam zrobić gdy poród sam zacznie się wcześniej to mi powiedział że mam do nich przyjechać i zrobią cc tego samego dnia.
    Jeżeli chodzi o doradcę laktacyjnego to jest na miejscu i zawsze można poprosić o pomoc. Ja akurat nie skorzystałam bo mleko miałam od razu, synek sam ładnie chwytał pierś i jadł. A położne też pomagają w przystawianiu i tłumaczą co i jak więc jest łatwiej.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja posłuchałam o "horrorku" w CZMP - koleżanka rodziła sn na przełomie luty-marzec. Położne potrafiły tylko w poczucie winy wpędzić jak pojawiły się problemy z karmieniem zamiast pomóc, mimo że wiedziały że to pierwsze dziecko i może brakować umiejętności. A moja koleżanka raczej nie jest klucha i panikara, tylko konkretna i ogarnięta babeczka , cała ciążę dzielnie przeszła i poród ekspresowy, więc jak ona sobie nie poradziła i poczuła się bardzo źle to musiało być grubo.. Usłyszałam że 80% położnych to by rostrzelała ;).

qb3cp07w5ku95ses.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja powiem że wydaje mi się że to zależy na jaką położna / pielegniarke się trafi w matce. Może miały gorszy dzień? Bądź co bądź no szpital z najlepszym sprzętem i wiedzą. Leżała tam na 3 p. Na perinatologii i było ok. Zresztą wychodzę z założenia że to tylko parę dni i da się przecierpiec

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    To ja powiem że wydaje mi się że to zależy na jaką położna / pielegniarke się trafi w matce. Może miały gorszy dzień? Bądź co bądź no szpital z najlepszym sprzętem i wiedzą. Leżała tam na 3 p. Na perinatologii i było ok. Zresztą wychodzę z założenia że to tylko parę dni i da się przecierpiec
    Teraz tez lezysz w Łodzi?

dqprqps6kaqxmc83.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka najlepszy sprzęt na neonatologi to się zgodzę ale nie na pozostałych oddziałach. byłam w MP na patologi ciąży miałam tam robione badania i hsg (przed ciążą). i widziałam ten sprzęt, podobnie w Madurowiczu (już będąc w ciąży) i o zgrozo jak on na takim sprzęcie pracują. masakra. a może dupsko mi się przyzwyczaiło już do standartów Salve? sama nie wiem, ale dzień do nocy. za to oddział neonatologiczny Matka Polka ma najlepszy bez dwóch zdań

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam do Madurowicza. Nie ma już umawiania sie na cc. Jedziesz na izbe ze skierowaniem, klada cie na oddzial i lekarze podejmuja decyzje czy i kiedy zrobia cc... Porazka :/

dqprqps6kaqxmc83.png
  • PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale kiedy jedziesz na izbę? W 38 czy w 40 tc.?
    Chyba musza Ci powiedziec kiedy przyjechać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2018, 20:36

2nn3dqk38okw5rud.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    Ale kiedy jedziesz na izbę? W 38 czy w 40 tc.?
    Za 1,5 tyg mam ostatnia wizyte u mojej gin, ma mi dac skierowanie i powiedziec kiedy mam jechac :/ Chcialabym okolo 39tc bo czekac niewiadomo ile, to szybciej samo sie zacznie :/ porazka naprawde.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w przypadku cc, robią ktg? Bo ktg robi się w szpitalach od 38tc.

2nn3dqk38okw5rud.png
‹‹ 176 177 178 179 180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ