X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Łódź
Odpowiedz

Łódź

Oceń ten wątek:
  • Oliv Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naomi ! Dzięki wielkie ! ;) od razu jestem spokojniejsza :)

Oliv

• Mmma Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FB_IMG_1522785090301.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2018, 22:06

event.png
    eve
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama nie kuś :D ale nie prowadza wcześniejszych zapisów - wiesz co to bd? Dzicz :)

edwarda20, Mmma lubią tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Mmma Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, maz mi mowi to samo ale mozna zerknac, moze sie akurat uda :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2018, 14:19

Loczek2018 lubi tę wiadomość

event.png
    eve
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na Bezpiecznym Maluchu to bałam sie podejść do stoiska z darmowymi próbkami :D niektóre brzuch używały jako taran:D:D
    No mam blisko do Sukcesji, ale mogę wetknąć nos i jak zobaczę tłum rozjuszonych ciężarówek w natarciu to uciekam:D...
    Czym sie różni USG 4D od 3D? Jakies bajeranckie bardziej?:) bo 3D mialam

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się, jeszcze z Salve ;-)
    Króliczka urodziła się wczoraj, 03.04 - 3340 gr, 52 cm :-)
    Jeśli chodzi o Salve- baaardzo polecam. Wszystko na poziomie, czuje się zaopiekowana, warunki super, jedzenie też, każdy szpital panstwowy może się schować.. na pewno to był bardzo dobry wybór.
    Sam poród- masakra.. u mnie nie przebiegło tak pięknie i szybko jak u niektórych. Zanim trafiłam dk szpitala skurcze mnie już tak wycienczyly (siedziałam w domu i się z nimi męczyłam żeby za szybko nie jechać do szpitala jak radza, i były też różnej regularności). Zaczęło się w nocy z niedzieli na pon. Były bardzo bolesne ale chociaż rzadko, ale pół nocy nie spałam przez i ból i czekając czy nie zwiększą regularnosci, no niestety..w pon.podobnie. Rzadkie (co jakies 30 min) ale bardzo bolesne skurcze.. wieczorem na ktg bo zrobiły sie częściej,ale ktg nie wykazało że to już.. I kolejna noc z pon.na wtorek wyjęta z życia. Nie spalam NIC. Skurcze okropnie bolesne i coraz częstsze, nie było mowy o zmrużeniu oka, choć z tyłu głowy miałam że to może jeszcze nie czas bo ktg nie wykazalo ze to już.. no a rano spore krwawienie i dalej skurcze więc w te pędy do Salve. I od razu na porodówkę. A przy porodzie byłam już tak wymęczona tymi wszystkimi wcześniejszymi skurczami, że myślałam że umre :-/ tym bardziej że na ostatnią część porodu znieczulenia już nie dostałam, a ostatnia faza nam się ostatecznie wydłużyła łącznie z tym że skończyło się oksytocyna.. makabra. Dobra wiadomość jest taka, że jednak żyje więc dało się to przeżyć mimo ogromnego bólu i skrajnego wycieńczenia. Aaa, i bez męża pewnie nie dałabym rady.

Loczek2018, Rene, Mmma, marta258, józefka, Mycha666 lubią tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • zimowa stokrotka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej. Poszłabym ale będzie dziki atak na stoiska. A chciałabym zobaczyć ten pokaz chustowania, bo na USG 4D to zdecydowanie za wcześnie. :)

Mmma lubi tę wiadomość

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2018, 22:03

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik! Super! Gratulacje! Dużo zdrówka dla was:)
    Daj znać jak opieka po porodzie, pomoc z laktacja, bo jestem ciekawa bardzo bardzo. Rozważam Salve.

Mmma lubi tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik gratulacje:-)

Martusiazabka :-( tulę mocno

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tardyferon Falvit
    18.04/20.04 +
    22.04 pierwsza wizyta pęcherzyk
    06.05 druga wizyta pęcherzyk z zarodkiem i jest ❤️
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Jupik! Super! Gratulacje! Dużo zdrówka dla was:)
    Daj znać jak opieka po porodzie, pomoc z laktacja, bo jestem ciekawa bardzo bardzo. Rozważam Salve.

Salve bardzo polecam. Nie ma doradcy laktacyjnego jako takiego, ale każda pielegniarka/położna co chodzi pyta czy są problemy z karmieniem, jak widzą że jest problem pomagaj, odpowiadają na pytania i za każdym razem podkreślają, żeby pytać i wołać jakby coś. W ogóle dużo osób pyta czy są jakieś problemy, czy w czymś pomóc. Wiadomo, że nikt się dzieckiem nie zaopiekuje za nas, ale mam poczucie, że nie jestem skazana na czyjąś łaskę czy nie łaskę, tylko faktycznie dbają o dobre samopoczucie mam. Pokoj przytulny, dwuosobowy z łazienką, naprawdę nie czuję się jak w szpitalu, gdzie człowiek tylko marzy żeby się wydostać.
    No i tu jest komfort oddziału neonatologiczneho- do końcówki mojego porodu była od razu poproszona lekarka z tego oddziału, bo wody były zielone i żeby w razie czego skontrolowała maleństwo. To też jest baaardzo wazne, można zakładać że poród będzie dobry i dzieciaczek bez komplikacji, ale co jeśli jednak nie..
    Reasumując swój pobyt w Salve -,nie życzę nikomu takiego ciężkiego pprodu, ale życzę każdemu takich warunków :-)

Mmma lubi tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Mmma Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie. Gratuluje jupik :) ja chodze na spotkania z polozna z salve. Tak samo mowi zeby pytac w szpitalu o wszystko bo polozne od tego sa. Ja jestem zadowolona z tych spotkan z polozna a w maju ide na szkole rodzenia w salve takze dam znac. Jesli chodzi o brak miejsc i odsylanie to w Salve od 8 miesiecy nie bylo takiego problemu ze kogos odeslali a porodow maja coraz wiecej - tak wczoraj na spotkaniu powiedziala polozna.

Fajna babeczka. Ma byc w sukcesji w sobote na tych warsztatach jakby cos :) mowila ze ludzi zawsze jest duzo ale zapisy sa z pol godziny wczesniej tylko jest meeega kolejka w ktorej trzeba wystac :/

Usg 3d to zdjecia.
    A usg 4d to film.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2018, 13:00

event.png
    eve
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik
    Gratuluję zdrowej córeczki.

Martusiazabka
    Bardzo mi przykro :(

Rene
    Teraz czekamy na Twojego maluszka, bo u Ciebie to już tuż tuż.

U nas wszystko dobrze, Antoś rośnie i rozrabia mały łobuziak ale ogólnie jest grzeczny, przesypia całe noce, nieraz ma tylko problem z jedzeniem i trzeba go zagadywać żeby jadł.
    Natalka zdrowa, ładnie rośnie więc brzuch mam coraz większy i ciąży nie ukryję ;)
    Dzisiaj byłam na krzywej cukrowej więc trochę posiedziałam w laboratorium ale przygotowałam się i wzięłam książkę więc czas szybko zleciał.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta258 wrote:
    Jupik
    Gratuluję zdrowej córeczki.

Martusiazabka
    Bardzo mi przykro :(

Rene
    Teraz czekamy na Twojego maluszka, bo u Ciebie to już tuż tuż.

U nas wszystko dobrze, Antoś rośnie i rozrabia mały łobuziak ale ogólnie jest grzeczny, przesypia całe noce, nieraz ma tylko problem z jedzeniem i trzeba go zagadywać żeby jadł.
    Natalka zdrowa, ładnie rośnie więc brzuch mam coraz większy i ciąży nie ukryję ;)
    Dzisiaj byłam na krzywej cukrowej więc trochę posiedziałam w laboratorium ale przygotowałam się i wzięłam książkę więc czas szybko zleciał.
    cieszę się ,że u was wszystko ok:-)jak wynik krzywej Ci wyszedł?

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene
    Wynik będzie jutro ale odbiorę w poniedziałek bo mam wtedy wizytę u lekarza. Oczywiście napiszę jak wyszła mi ta krzywa, mam nadzieję że ok :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • inesss408 Debiutantka

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jakie ciuszki bralyscie do szpitala? Same 56?myslicie ze 4 pajacyki i pod to body z krotkim rekawkiem na przelom maja i czerwca bedzie s porządku?

• marta258 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesss
    Na początku pajacyki najwygodniejsze więc najlepiej właśnie je weź do szpitala. Powinny Ci wystarczyć same, bez body bo w szpitalach zawsze ciepło. No i rozm 56 też będzie ok, chyba że zapowiada się duże dziecko to wtedy weź coś na 62.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 01:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie, ze mam Henia przy sobie. Urodzony przez cc 7.04. 3300g i 55cm.

Pojechalam do madurowucza z akcja porodowa i przyjeli mnie pomimo przepelnienia calutkiego szpitala. Takze dobre wiesci, ze nie musialam uruchamiac planu B. Opowiem wiecej dojde do siebie.

Jupik, Mmma, Rene, marta258, Loczek2018, Mycha666 lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Melduje sie, ze mam Henia przy sobie. Urodzony przez cc 7.04. 3300g i 55cm.

Pojechalam do madurowucza z akcja porodowa i przyjeli mnie pomimo przepelnienia calutkiego szpitala. Takze dobre wiesci, ze nie musialam uruchamiac planu B. Opowiem wiecej dojde do siebie.
    Gratulację:-)
    Odpoczywaj i wracaj do sił:-)

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda
    Gratuluję, super że Henio zdrowy i nie było problemu z przyjęciem do szpitala. Teraz odpoczywajcie i cieszcie się sobą :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
‹‹ 178 179 180 181 182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ