X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Łódź
Odpowiedz

Łódź

Oceń ten wątek:
  • Oliv Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naomi ! Dzięki wielkie ! ;) od razu jestem spokojniejsza :)

Oliv

• Mmma Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FB_IMG_1522785090301.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2018, 22:06

event.png
    eve
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama nie kuś :D ale nie prowadza wcześniejszych zapisów - wiesz co to bd? Dzicz :)

edwarda20, Mmma lubią tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Mmma Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, maz mi mowi to samo ale mozna zerknac, moze sie akurat uda :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2018, 14:19

Loczek2018 lubi tę wiadomość

event.png
    eve
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na Bezpiecznym Maluchu to bałam sie podejść do stoiska z darmowymi próbkami :D niektóre brzuch używały jako taran:D:D
    No mam blisko do Sukcesji, ale mogę wetknąć nos i jak zobaczę tłum rozjuszonych ciężarówek w natarciu to uciekam:D...
    Czym sie różni USG 4D od 3D? Jakies bajeranckie bardziej?:) bo 3D mialam

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się, jeszcze z Salve ;-)
    Króliczka urodziła się wczoraj, 03.04 - 3340 gr, 52 cm :-)
    Jeśli chodzi o Salve- baaardzo polecam. Wszystko na poziomie, czuje się zaopiekowana, warunki super, jedzenie też, każdy szpital panstwowy może się schować.. na pewno to był bardzo dobry wybór.
    Sam poród- masakra.. u mnie nie przebiegło tak pięknie i szybko jak u niektórych. Zanim trafiłam dk szpitala skurcze mnie już tak wycienczyly (siedziałam w domu i się z nimi męczyłam żeby za szybko nie jechać do szpitala jak radza, i były też różnej regularności). Zaczęło się w nocy z niedzieli na pon. Były bardzo bolesne ale chociaż rzadko, ale pół nocy nie spałam przez i ból i czekając czy nie zwiększą regularnosci, no niestety..w pon.podobnie. Rzadkie (co jakies 30 min) ale bardzo bolesne skurcze.. wieczorem na ktg bo zrobiły sie częściej,ale ktg nie wykazało że to już.. I kolejna noc z pon.na wtorek wyjęta z życia. Nie spalam NIC. Skurcze okropnie bolesne i coraz częstsze, nie było mowy o zmrużeniu oka, choć z tyłu głowy miałam że to może jeszcze nie czas bo ktg nie wykazalo ze to już.. no a rano spore krwawienie i dalej skurcze więc w te pędy do Salve. I od razu na porodówkę. A przy porodzie byłam już tak wymęczona tymi wszystkimi wcześniejszymi skurczami, że myślałam że umre :-/ tym bardziej że na ostatnią część porodu znieczulenia już nie dostałam, a ostatnia faza nam się ostatecznie wydłużyła łącznie z tym że skończyło się oksytocyna.. makabra. Dobra wiadomość jest taka, że jednak żyje więc dało się to przeżyć mimo ogromnego bólu i skrajnego wycieńczenia. Aaa, i bez męża pewnie nie dałabym rady.

Loczek2018, Rene, Mmma, marta258, józefka, Mycha666 lubią tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • zimowa stokrotka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej. Poszłabym ale będzie dziki atak na stoiska. A chciałabym zobaczyć ten pokaz chustowania, bo na USG 4D to zdecydowanie za wcześnie. :)

Mmma lubi tę wiadomość

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2018, 22:03

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik! Super! Gratulacje! Dużo zdrówka dla was:)
    Daj znać jak opieka po porodzie, pomoc z laktacja, bo jestem ciekawa bardzo bardzo. Rozważam Salve.

Mmma lubi tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik gratulacje:-)

Martusiazabka :-( tulę mocno

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tritico CR Tardyferon Falvit Kwas foliowy
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Jupik! Super! Gratulacje! Dużo zdrówka dla was:)
    Daj znać jak opieka po porodzie, pomoc z laktacja, bo jestem ciekawa bardzo bardzo. Rozważam Salve.

Salve bardzo polecam. Nie ma doradcy laktacyjnego jako takiego, ale każda pielegniarka/położna co chodzi pyta czy są problemy z karmieniem, jak widzą że jest problem pomagaj, odpowiadają na pytania i za każdym razem podkreślają, żeby pytać i wołać jakby coś. W ogóle dużo osób pyta czy są jakieś problemy, czy w czymś pomóc. Wiadomo, że nikt się dzieckiem nie zaopiekuje za nas, ale mam poczucie, że nie jestem skazana na czyjąś łaskę czy nie łaskę, tylko faktycznie dbają o dobre samopoczucie mam. Pokoj przytulny, dwuosobowy z łazienką, naprawdę nie czuję się jak w szpitalu, gdzie człowiek tylko marzy żeby się wydostać.
    No i tu jest komfort oddziału neonatologiczneho- do końcówki mojego porodu była od razu poproszona lekarka z tego oddziału, bo wody były zielone i żeby w razie czego skontrolowała maleństwo. To też jest baaardzo wazne, można zakładać że poród będzie dobry i dzieciaczek bez komplikacji, ale co jeśli jednak nie..
    Reasumując swój pobyt w Salve -,nie życzę nikomu takiego ciężkiego pprodu, ale życzę każdemu takich warunków :-)

Mmma lubi tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Mmma Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie. Gratuluje jupik :) ja chodze na spotkania z polozna z salve. Tak samo mowi zeby pytac w szpitalu o wszystko bo polozne od tego sa. Ja jestem zadowolona z tych spotkan z polozna a w maju ide na szkole rodzenia w salve takze dam znac. Jesli chodzi o brak miejsc i odsylanie to w Salve od 8 miesiecy nie bylo takiego problemu ze kogos odeslali a porodow maja coraz wiecej - tak wczoraj na spotkaniu powiedziala polozna.

Fajna babeczka. Ma byc w sukcesji w sobote na tych warsztatach jakby cos :) mowila ze ludzi zawsze jest duzo ale zapisy sa z pol godziny wczesniej tylko jest meeega kolejka w ktorej trzeba wystac :/

Usg 3d to zdjecia.
    A usg 4d to film.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2018, 13:00

event.png
    eve
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik
    Gratuluję zdrowej córeczki.

Martusiazabka
    Bardzo mi przykro :(

Rene
    Teraz czekamy na Twojego maluszka, bo u Ciebie to już tuż tuż.

U nas wszystko dobrze, Antoś rośnie i rozrabia mały łobuziak ale ogólnie jest grzeczny, przesypia całe noce, nieraz ma tylko problem z jedzeniem i trzeba go zagadywać żeby jadł.
    Natalka zdrowa, ładnie rośnie więc brzuch mam coraz większy i ciąży nie ukryję ;)
    Dzisiaj byłam na krzywej cukrowej więc trochę posiedziałam w laboratorium ale przygotowałam się i wzięłam książkę więc czas szybko zleciał.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta258 wrote:
    Jupik
    Gratuluję zdrowej córeczki.

Martusiazabka
    Bardzo mi przykro :(

Rene
    Teraz czekamy na Twojego maluszka, bo u Ciebie to już tuż tuż.

U nas wszystko dobrze, Antoś rośnie i rozrabia mały łobuziak ale ogólnie jest grzeczny, przesypia całe noce, nieraz ma tylko problem z jedzeniem i trzeba go zagadywać żeby jadł.
    Natalka zdrowa, ładnie rośnie więc brzuch mam coraz większy i ciąży nie ukryję ;)
    Dzisiaj byłam na krzywej cukrowej więc trochę posiedziałam w laboratorium ale przygotowałam się i wzięłam książkę więc czas szybko zleciał.
    cieszę się ,że u was wszystko ok:-)jak wynik krzywej Ci wyszedł?

preg.png

Ja 38
    On 40
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene
    Wynik będzie jutro ale odbiorę w poniedziałek bo mam wtedy wizytę u lekarza. Oczywiście napiszę jak wyszła mi ta krzywa, mam nadzieję że ok :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • inesss408 Debiutantka

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jakie ciuszki bralyscie do szpitala? Same 56?myslicie ze 4 pajacyki i pod to body z krotkim rekawkiem na przelom maja i czerwca bedzie s porządku?

• marta258 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesss
    Na początku pajacyki najwygodniejsze więc najlepiej właśnie je weź do szpitala. Powinny Ci wystarczyć same, bez body bo w szpitalach zawsze ciepło. No i rozm 56 też będzie ok, chyba że zapowiada się duże dziecko to wtedy weź coś na 62.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 01:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie, ze mam Henia przy sobie. Urodzony przez cc 7.04. 3300g i 55cm.

Pojechalam do madurowucza z akcja porodowa i przyjeli mnie pomimo przepelnienia calutkiego szpitala. Takze dobre wiesci, ze nie musialam uruchamiac planu B. Opowiem wiecej dojde do siebie.

Jupik, Mmma, Rene, marta258, Loczek2018, Mycha666 lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Melduje sie, ze mam Henia przy sobie. Urodzony przez cc 7.04. 3300g i 55cm.

Pojechalam do madurowucza z akcja porodowa i przyjeli mnie pomimo przepelnienia calutkiego szpitala. Takze dobre wiesci, ze nie musialam uruchamiac planu B. Opowiem wiecej dojde do siebie.
    Gratulację:-)
    Odpoczywaj i wracaj do sił:-)

preg.png

Ja 38
    On 40
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda
    Gratuluję, super że Henio zdrowy i nie było problemu z przyjęciem do szpitala. Teraz odpoczywajcie i cieszcie się sobą :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
‹‹ 178 179 180 181 182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ