Łódź
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejka wszystkim przyszłym mamusiom
Jest to moja pierwsza ciąża, tzn. druga udana, jestem z poza Łodzi, ale przeprowadziłam sie tu i nie mam swojego zaufanego giniekologa w tym mieście, a planuje prowadzić ciąże w Medicover. Może któraś z was miała doświadczenie z jednym ze specjalistow z listy i mogłaby poradzić dobrego lekarza?
Jak na razie, to ze wszystkch wybrałam pierwszą trójkę. Będę wdzięczna za wszystkie wasze opinie
Grzankowska Danuta
Brzozowski Michał
Walczak Lidia
Jaskólski Marek
Mo - Akoel Kindah
Pietrzak Witold
Kwiatkowska Paulina
Neuberg Marek
Malinowski Jakub
Mroczkowska Beata
Kowalczyk-Steglinska Maria
Pasiński Jacek
Żyła MonikaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2018, 22:41
11.2017 - ICSI - 6 mrożonych oocytów + 3 blastocysty
grudzień 2017 - FET- Aniołek
marzec 2018 - mamy -
Tatti wrote:Hejka wszystkim przyszłym mamusiom
Jest to moja pierwsza ciąża, tzn. druga udana, jestem z poza Łodzi, ale przeprowadziłam sie tu i nie mam swojego zaufanego giniekologa w tym mieście, a planuje prowadzić ciąże w Medicover. Może któraś z was miała doświadczenie z jednym ze specjalistow z listy i mogłaby poradzić dobrego lekarza?
Jak na razie, to ze wszystkch wybrałam pierwszą trójkę. Będę wdzięczna za wszystkie wasze opinie
Grzankowska Danuta
Brzozowski Michał
Walczak Lidia
Jaskólski Marek
Mo - Akoel Kindah
Pietrzak Witold
Kwiatkowska Paulina
Neuberg Marek
Malinowski Jakub
Mroczkowska Beata
Pasiński Jacek
Żyła Monika
Hej. Mowiac szczerze nie polecam prowadzenia ciazy w placowkach typu Medicover, Luxmed czy Enelmed. Nie ma tam naprawde dobrych lekarzy, a i w gabinetach czesto nie ma usg, trzeba isc na wizyte i dopiero dostaje sie skierowanie na usg. Z tego co widze troszke musialas poczekac na dzidzie, czyli ciaza wyczekana i wychuchana, szczerze doradzalabym prowadzenie ciazy przez specjaliste z ktoregos ze szpitali. Na pewno moge polecic jedna gin ze szpitala madurowicza i dopytac kolezanki kto ja prowadzi w Centrum Matki Polki (jest po stracie, a teraz w ciazy z blizniakami).
Tak odradzam, bo ja prowadzilam ciaze w Enelmedzie. Nie mialam zadnego problemu z zajsciem w ciaze, ciaza byla praktycznie bezproblemowa od poczatku, to wybralam enelmed bo mam darmowy pakiet z pracy. Zaluje. Tylko 3 usg, na ktore trzeba sie zapisywac oddzielnie, usg bardzooo marnej jakosci, chodzilam na usg i tak prywatnie, pani gin srednia, bez doswiadczenia szpitalnego, bez znajomosci w szpitalach (naprawde sie przydaje jak cos sie dzieje). Takze przemysl to jeszczeTatti lubi tę wiadomość
-
Loczek2018 wrote:Edwarda jaka reklama Jej, ja wole swoje lóżko niz najwygodniejsze w szpitalu , mam nadzieje że unikniemy. Całuski dla was
Jak lezalam po porodzie to tez jestem zadowolona. Naprawde, caly czas jestem zaskoczona poziomem opieki w panstwowym szpitalu. Zupelnie inaczej to sobie wyobrazalam, ze bedzie niemilo, nieprzyjemnie, ze bede miesem itp itp, a tu prosze Takze bardzo polecamLoczek2018 lubi tę wiadomość
-
Tatti wrote:Hejka wszystkim przyszłym mamusiom
Grzankowska Danuta
Brzozowski Michał
Walczak Lidia
Jaskólski Marek
Mo - Akoel Kindah
Pietrzak Witold
Kwiatkowska Paulina
Neuberg Marek
Malinowski Jakub
Mroczkowska Beata
Pasiński Jacek
Żyła Monika
Witold Pietrzak- bardzo dobry lekarz i pracuje w szpitalu Salve ew.Grzankowska-lekarka z dużym doświadczeniem ale nie wiem czy chciałabym u niej prowadzić ciąże.
Jeżeli nie musi być Medicover to Agata Cajdler-Łuba ,Joanna Stefanowicz albo Wojciech Wiliński.Tatti lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny!
W końcu znalazłam forum, na którym jest tyle aktywnych osób i tyle informacji mogę znaleźć ale od natłoku tych wiadomości w głowie mi się zaczęło kręcić
Mam kilka pytań, może coś mi podpowiecie
1. czy warto prowadzić ciążę u lekarza, który pracuje w szpitalu w którym planuje się rodzić? czy raczej jest to obojętne?
2. jak to jest ze szkołą rodzenia? patrzyłam na tę co polecacie-malinową, a tam jest info, że trzeba podpisać dokumenty o położną. To nie jest związane z tym, do jakiej przychodni zapisze się dziecko? Ostatnio u gin powiedzieli mi, że będzie przychodziła do mnie ta pani, która pracuje w przychodni, jaką podam po narodzinach dziecka. HELP wytłumaczycie mi to prostym językiem?
3. w madurowiczu odwiedziny są non stop. Ale czy po porodzie np. tatuś który zostanie na noc siedzi na krześle czy jest jakaś leżanka? można wykupić coś?
To dopiero początek, ale może nie tak wszystko na raz -
sierpniowka wrote:Cześć dziewczyny!
W końcu znalazłam forum, na którym jest tyle aktywnych osób i tyle informacji mogę znaleźć ale od natłoku tych wiadomości w głowie mi się zaczęło kręcić
Mam kilka pytań, może coś mi podpowiecie
1. czy warto prowadzić ciążę u lekarza, który pracuje w szpitalu w którym planuje się rodzić? czy raczej jest to obojętne?
2. jak to jest ze szkołą rodzenia? patrzyłam na tę co polecacie-malinową, a tam jest info, że trzeba podpisać dokumenty o położną. To nie jest związane z tym, do jakiej przychodni zapisze się dziecko? Ostatnio u gin powiedzieli mi, że będzie przychodziła do mnie ta pani, która pracuje w przychodni, jaką podam po narodzinach dziecka. HELP wytłumaczycie mi to prostym językiem?
3. w madurowiczu odwiedziny są non stop. Ale czy po porodzie np. tatuś który zostanie na noc siedzi na krześle czy jest jakaś leżanka? można wykupić coś?
To dopiero początek, ale może nie tak wszystko na raz
1. Wedlug mnie warto.
2. Ja polecam Wesołą Rodzinkę. A co do przychodni, w swojej mozesz ale nie musisz zglosci ze jestes w ciazy i moze przyjsc do ciebie polozna. Potem, po narodzinach dziecka zgłaszasz ten fakt do nich, szpital wysyla tam karte szczepien dziecka (przed porodem podajesz adres przychodni), i potem przychodzi do ciebie polozna, bodajze 6 razy. U mnie byla juz 3 razy i jest naprawde pomocna, uspokoja i uczy.
3. W Madurowiczu wypraszali ojcow na noc. Tak bylo jak ja lezalam. Na pewno nie ma opcji wykupienia niczego, nie ma zadnych lezanek ;p Sa tylko taboreciki
-
edwarda dziękuję bardzo :*
kolejne moje pytanie jestem już w trakcie ciąży, na sierpień termin i chcę zmienić lekarza- ten z nfz bardzo mnie zlewa, a im dalej tym więcej u mnie powikłań. Szukam lekarza prywatnie z madurowicza, który by mnie przejął, nie odrzucił, że w trakcie ciąży przychodzę i zatroszczył się o mnie i maleństwoWiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 15:36
-
sierpniowka wrote:edwarda dziękuję bardzo :*
kolejne moje pytanie jestem już w trakcie ciąży, na sierpień termin i chcę zmienić lekarza- ten z nfz bardzo mnie zlewa, a im dalej tym więcej u mnie powikłań. Szukam lekarza prywatnie z madurowicza, który by mnie przejął, nie odrzucił, że w trakcie ciąży przychodzę i zatroszczył się o mnie i maleństwo
Slyszalam bardzo dobre opinie o dr Mai Kufelnickiej Babout. Jak lezalam w szpitalu to tez byla bardzo mila. Ona przyjmuje tez w All Med na Wyszyńskiego.
-
Cześć! Dla dziewczyn interesujących się Salve:
Byłam na wizycie kwalifikacyjnej u doktora Wilinskiego, miałam skierowanie na cc ze względu na rozejście spojenia łonowego. Umówiłam się przez Znanylekarz.pl, ma tam opcje wybrania daty wizyty i jest w cenniku „wizyta kwalifikacyjna do porodu w salve” (160zl). Bez problemu mnie na cc umówił, wiec serdecznie go polecam, dużo pytał, opowiadał, tłumaczył, nawet zrobił usg spojenia żeby sprawdzić jak zle jest.
Za to mam pytanie co do planowanego cc w salve. Czy w takim wypadku mogą mnie nie przyjąć jeśli nagle będzie wysyp ciężarnych i nie będzie miejsca? Jak to wyglada? -
Teqz czemu prywatnie? Wizyta kwalifikacyjna jest na NFZ - umawiasz sie normalnie w rejestracji, krótkie terminy. Prowadzę ciążę prywatnie w Salve u Sofiji Mandryki Stankewycz ale pani doktor i babeczki w rejestracji powiedziały że już wizyta kwalifikacyjna i sam poród sa na NFZ i żebym kolo 30-34t sie zgłosiła.
Sierpniowka ja ide weekendowo na Wesołą Rodzinkę 12-13maj, podobno warto:), rozważamy Madurowicza i Salve. Termin mam na druga połowę lipca.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2018, 07:53
-
Hej a ja idę 12-13 maj do salve na szkołę rodzenia. Koszt 400zl/para za jeden weekend szkoły rodzenia i wsio. Pokazują porodówkę itd.
Położna mam z salve i chodzę na spotkania przygotowujące do porodu. Bardzo fajna położna i fajne te spotkania.
Przepisałam się z NFZ od Olszewskiej do balcerak z salve i jest ok. Balcerak też kwalifikuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2018, 22:16
Loczek2018 lubi tę wiadomość
-
Loczek2018 wrote:Teqz czemu prywatnie? Wizyta kwalifikacyjna jest na NFZ - umawiasz sie normalnie w rejestracji, krótkie terminy. Prowadzę ciążę prywatnie w Salve u Sofiji Mandryki Stankewycz ale pani doktor i babeczki w rejestracji powiedziały że już wizyta kwalifikacyjna i sam poród sa na NFZ i żebym kolo 30-34t sie zgłosiła.
Sierpniowka ja ide weekendowo na Wesołą Rodzinkę 12-13maj, podobno warto:), rozważamy Madurowicza i Salve. Termin mam na druga połowę lipca. -
Loczek2018 wrote:No w sumie racja. Ja sie nastawiam na sn wiec mi wsio rybka:), byleby Salve mnie chciało:P..
-
Teqz to po wszystkim daj znać jak tam szpital .. Bo ja półtora miesiąca po Tobie sie pewnie rozpakuję .
Weekendowa Szkoła Rodzenia w Wesołej Rodzince 300,-, a już na obejrzenie porodówki to może jakoś z położną sie umówię, a jak nie to i tak ostatecznie w lipcu zwiedzę ja dokladnie heh. Bylebym drogę znalazła i izbę przyjęć -
Lilkowo wrote:Witam,
Mam pytanko drogie Panie,czy któraś z Was miałą cc w Madurowiczu i mogłaby coś mi napisać jak to wyglądało?Z góry dziękuje
Ja mialam miesiac temu. Cofnij sie doslownie kilka stron, opisalam wszystko. Jak masz dodatkowe pytania to pisz.
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny.
Mam pytanko: prawdopodobnie będę prowadzić ciążę w przychodni w Madurowiczu. Czy któraś orientuje się jak tam jest z obecnością męża przy badaniach USG? Nie robią problemów?
Z gór dziękujęWiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2018, 19:52