X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Łódź
Odpowiedz

Łódź

Oceń ten wątek:
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się upchnelam w średniej wielkości walizkę + mam taką trochę większą pojemną torbę na ramię ;-) Podkładów wzięłam 10, paczkę pieluszek szt.26, swoją koszule do porodu (cienka,krotka,krwisto czerwona na ramiączkach,za 15 zeta z marketu ;-)),cieniutki szlafrok (wolę mimo wszystko mieć jakiś),2 pary klapek (nie chce w mokrych po prysznicu wyłazić na korytarz),i resztę mniej więcej to co zalecali. Podkłady w razie czego dowiezie mąż, wodę biorę 2-3 małe buteki, reszta będzie czekać w bagażniku w razie czego.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    prysznic i łazienkę masz w pokoju w salve:)

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w sumie

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Oliv Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poród tuż tuż a ja jeszcze nie wybrałam szpitala :) waham się między medeorem a madurowiczem, poznałam
    Położna z madurowicza i bardzo zachwala, lekarz chwali medeora, czy są Tu dziewczyny, której zdecydowały się na jeden z tych dwóch szpitali? Macie jakieś opinie ?:) doświadczenia ?:)

Oliv

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliv wrote:
    Dziewczyny poród tuż tuż a ja jeszcze nie wybrałam szpitala :) waham się między medeorem a madurowiczem, poznałam
    Położna z madurowicza i bardzo zachwala, lekarz chwali medeora, czy są Tu dziewczyny, której zdecydowały się na jeden z tych dwóch szpitali? Macie jakieś opinie ?:) doświadczenia ?:)

Ja zdecydowalam sie na madurowicza. Lezalam teraz kilka dni na oddziale polozniczym i bylo bardzo ok. Polozne bardzo mile. No i plus jest taki, że jak cos sie dzieje z matka czy dzieckiem to ratuja na miejscu, w medeorze cie odsylaja. Do Medeoru pojde na rozmowe kwalifikacyjne, mam w przyszlym tyg, tak w razie czego, gdyby okazalo sie ze w madurowiczu nie ma miejsc (jak lezalam to pare kobiet odeslali do matki polki).

dqprqps6kaqxmc83.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    potwierdam w czwartek odesłali z madurowicza do matki polki moją koleżankę. zresztą tę która chciała rodzić w salve.

• zimowa stokrotka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja syna rodziłam w Madurowiczu w czerwcu tamtego roku. Powiem wam że super wspominam. Położne mile i pomocne jedna się zolza trafiła na noworodkach. Jasiek trafił na intensywną i nikt nie bronił mi przebywać z nim non stop. Do tego właściwie wszystko zapewnione (pieluchy, podkłady na łóżko i poporodowe). Znieczulenie bez najmniejszego problemu (wręcz sami pytali czy chce). Z czystym sumieniem mogłabym rodzic tam jeszcze raz.

edwarda20 lubi tę wiadomość

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • pola80 Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    józefka wrote:
    potwierdam w czwartek odesłali z madurowicza do matki polki moją koleżankę. zresztą tę która chciała rodzić w salve.

Józefka z Salve ją też odesłali z powodu braku miejsc? Miała kwalifikację? Dzwonila do nich jak akcja się jej rozpoczęła i odesłali ją?

eaobezd.png
    AMH 0,37 listopad 2016
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola80 wrote:
    Józefka z Salve ją też odesłali z powodu braku miejsc? Miała kwalifikację? Dzwonila do nich jak akcja się jej rozpoczęła i odesłali ją?
    Z madurowicza do matki polki.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie nie miała iść na kwalifikacje do salve na cc ale coś się zadziało i pojechała do MAdurowicza sprawdzić co się dzieje z dzidzią i ją odesłali do MP aż byłam w szoku. na szczęście już ok i jest już w domu, dzidzia grzecznie czeka na swój termin

• Jupik Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa,bo też miałam pytać, czy ją z Salve odesłali..ale już rozumiem. No ale i tak, że nawet z takiego Madurowicza odesłali, gdzie jest chyba z 6 sal porodowych (w Salve 2..). Podobno na wiosnę zawsze się dużo dzieci rodzi..

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • agigagi Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2018, 01:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We wtorek urodzilam w Salve coreczke. W pelni polecam ten szpital a szczegolnie dr Wilinskiego, ktorym odbieral moj porod, wspanialy czlowiek. Polozne bardzo mile i pomocne, opieka poporodowa na wystarczajactm poziomie, sale czyste, jedzonko smaczne. Porod w porownaniu z poprzednim w CZMP to byla czysta przyjemnosc!!!

józefka, Martusiazabka, Loczek2018 lubią tę wiadomość

01.2010 - córeczka nr 1
    03.2018 - córeczka nr 2
  • józefka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agigagi gratulacje jak słoneko ma na imię pochwal się :)

• PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliv ja też stoję przed identycznym dylematem, Medeor czy Madurowicz.
    Dziwne że z Madurowicza odsyłaja do ICZMP. Fakt, że w Matce Polce muszą przyjąć kazda ciężarna, ale Madurowicz ma 3 stopień referencyjnosci, więc teoretycznie też powinni przyjmować... Chyba że nie mieli miejsc...

2nn3dqk38okw5rud.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    Oliv ja też stoję przed identycznym dylematem, Medeor czy Madurowicz.
    Dziwne że z Madurowicza odsyłaja do ICZMP. Fakt, że w Matce Polce muszą przyjąć kazda ciężarna, ale Madurowicz ma 3 stopień referencyjnosci, więc teoretycznie też powinni przyjmować... Chyba że nie mieli miejsc...
    Odsylaja nie dlatego, ze lubia tylko dlatego wlasnie ze nie ma miejsc ;p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    obecnie MP jest miejscem ostatniego wyboru. dziewczyny rodzą głównie w Medeorze, Salve (jak się załapią), Madurowicz jako szpital bez kwalifikacji i z 3 stopniem referencyjności (po remoncie) jest przeludniony

• józefka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co dziwne Rydygier jest jakoś obojętny i zazwyczaj rodzą tam dzewczyny ktore mają tam blisko

• agigagi Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    józefka wrote:
    agigagi gratulacje jak słoneko ma na imię pochwal się :)

Antonina :)

A jeszcze w temacie porodu. Na porodowke weszlam o 8:40, Tosia urodzila sie o 9:52. Na znieczulenie bylo za pozno bo jak przyjechalam bylo prawie 8cm rozwarcie a wiec chociaz bardzo tego nie chcialam, moj porod znow byl bolesny (pocieszeniem jest fakt ze 7 minut skurczy partych i Toska byla na swiecie). Ale co mi sie bardzo podobalo to ze polozba nie kazala przec podczas skurczy w pierwszej fazie. Wczesniej rodzilam w CZMP i tam bez znieczulenia na oksytocynie w wielkim bolu kazali mi przec chociaz skurcze wcale nie btly parte, zeby niby przyspieszyc porod. Bardzo zle to wspominam. W Salve widac bylo ze polozna i lekarz wiedza co robia, spokojbie poczekali az nadejda parte i dopiero zaczal sie instruktaz kiedy przec a kiedy sie wstrzymac. Sporo sil dzieki temu mozna zaoszczedzic, szczegolnie kiedy jest sie na oksy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2018, 22:43

Loczek2018 lubi tę wiadomość

01.2010 - córeczka nr 1
    03.2018 - córeczka nr 2
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to szybko poszło. Podobno z 2 dzieckiem idzie szybciej niż z pierwszym..a czemu tak późno dotarłaś na porodówkę? Wiedziałaś sama że nie na co sie spieszyć czy szybko ci się akcja rozwinęła? No i fajnie, że Cię nie odesłali. Czyli w Salve póki co obłożenia nie ma? Ja siedzę jak na szpilkach i czekam na poród, choć może to i jeszcze ze 2-3 tyg.potrwac. Ale pierwsze dziecko, więc mocniej się przeżywa..

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
‹‹ 175 176 177 178 179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ