X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Łódź
Odpowiedz

Łódź

Oceń ten wątek:
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiazabka wrote:
    W Dino? To tam można kupić takie rzeczy? Mnie się Dino kojarzy tylko z siecią marketów...?

oar8skjo4squlk4t.png

Dino to fajny sklep z artykułami dziecięcymi na Piotrkowskiej, mają też sklep internetowy, bardzo duży wybór :)

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My imię wybraliśmy już dawno, będzie syn Antoś :)

józefka lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Dino to fajny sklep z artykułami dziecięcymi na Piotrkowskiej, mają też sklep internetowy, bardzo duży wybór :)
    Heh, no tak, już znalazłam sobie w necie. Rzeczywiście... Zbieżność nazw :-)

Ładne imiona wybrałyście :-)

Dziś zauważyłam tez ze z prawego sutka zaczyna mi lecieć taka bezbarwna wydzielina. Na siare to chyba za wcześnie? Dopiero zaczęłam 5 miesiąc... Tak to tylko takie smugi na piersi widzę. Ale jak lekko ścisnę skutek to sporo tych kropelek się pojawia :-(

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • Madziuszka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny polecam wam bejbi na Przybyszewskiego, dużo lepsze ceny niż w mama i ja czy słoniu.

józefka, Chwilka84, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

rfxg9jcgzb58c8ks.png
    bfarxzdv5fz2jcsj.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooooooooooooooo zupełnie zapomniałam o tym sklepie :)

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, niedaleko mojej pracy, muszę zajrzeć :) Dzięki za polecenie!

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • józefka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś próbowałam wydębić od lekarza pierwszego kontaktu skierowania na krew i lipa nie chce dawać już :( myślałam, że przy kozacze i zapisałam się do następnego w innej przychodni a ten też mi pieprzy o limitach ehhhhh. trudno ważne, że w czwartek już zobaczę Kroposława <3

Wysłany: 8 lipca 2016, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co za badania chciałaś sobie zrobić? Ginekolog zleca tego sporo. W zasadzie na każdej wizycie zleca badanie krwi i moczu pod różnymi kątami. Kłują nas co chwila :-D
    A o jakie limity może im chodzić? Ze niby każda osoba może mieć badaną krew tylko określoną ilość razy? Nie rozumiem

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    józefka wrote:
    dziś próbowałam wydębić od lekarza pierwszego kontaktu skierowania na krew i lipa nie chce dawać już :( myślałam, że przy kozacze i zapisałam się do następnego w innej przychodni a ten też mi pieprzy o limitach ehhhhh. trudno ważne, że w czwartek już zobaczę Kroposława <3
    Józefka, ale Ciebie jakies limity nie interesują, jestes pacjentem i juz, jeśli tylko jest to badania, które lekarz POZ-u może zlecic i widzi taka potrzebe to ma obwiązek. Wiem, bo pracuje w służbie zdrowia, następnym razem popros to na piśmie, że nie chce Ci dać skierowania.

A my jutro idę oglądac Naszego Bąbelka:)jupiiiiii, niestety sama, bo mąż wolnego nie dostał:(

ex2bi09komf7ydjp.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stefanowicz nie przyjmuje w ramach NFZ więc jak dostaje od niej kartkę jakie badania, chodziłam do rodzinnego, a ten mi się zbuntował że nie da trudno jakoś przeżyje. Chciałam morfologię, mocz ogólny, TSH i Ft4 bo dimery i AAtp (czy jakoś tak) są i tak pełnopłatne. Spoko nie zbankrutuje, dam radę :)

• marta258 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To przegięcie, że lekarz nie chce dać Ci skierowania na badania. Kobietom w ciąży każdy lekarz powinien móc wypisać skierowanie na badania na nfz a niestety nie koniecznie tak jest.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta258 zawsze dostawałam, więc zdziwiłam się jak 2 lekarzy w różnych przychodniach odmówiło mi. Trudno tyle kaski poszło, ze dodatkową 100 przeboleje. Jak się czujesz maluch daje o sobie znać?

• marta258 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję się bardzo dobrze jak na 7 mies, nie mam żadnych dolegliwości oprócz skurczy łydek ale lekarz zalecił mi magnez i jest lepiej. A Antoś codziennie kopie jak szalony, ciągle się przekręca, wypycha na boki i śmiesznie to wygląda na brzuchu :)

józefka lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja muszę pogadać w czwartek z stefanowicz na temat skurczy łydek. łykam magnez 3 razy dziennie a i tak co druga noc kończy się skurczem

Wysłany: 8 lipca 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józefka, to niezłe akrobacje z tymi badaniami. Ciekawe czemu tym razem nie chciał dać skierowania. Jakieś to dziwne z jego strony :-D

Marta, świetnie ze czujesz się dobrze i z maluchem wszystko w porządku. Zazdroszczę tych wybrzuszeń i kopniaków :-) u mnie tłuszczyku sporo i łożysko na przedniej ściance. I ciąża trochę młodsza... Wiec tylko raz na jakiś czas mam wrażenie ze czuje łaskotanie i fikolki w brzuchu. Choć czasem zaczynam w to wątpić i myśleć ze pewnie sobie wkręcam, a tak naprawdę to pewnie jelita tylko :-/

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiazabka, jeszcze trochę i będziesz czuła te ruchy coraz silniejsze i częściej, cierpliwości.

Józefka, nieraz za mało magnezu nie pomaga, przy częstych skurczach lekarze zalecają nawet 6 tabletek na dobę. Ja biorę 2 razy dziennie po 1 tabl i od tego czasu tylko 2 razy miałam lekki skurcz.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png

Wysłany: 9 lipca 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do skurczy to kiedyś słyszałam że nie tylko magnez pomaga. Może jakiś soczek pomidorowy? Pomidory mają dużo potasu, tak samo banany. Poczytaj sobie w necie które produkty mają potas i spróbuj wyprowadzić je do diety. Zobaczysz... Może pomoże :-)

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiazabka i tu jest problem, bo nie jadam warzyw (no moe z 5 czy 6) i owoców wszsytcki też nie jadam niestety pomidor i banan należą do tej grupy, po któreej żle się czuje i wymiotuję.

teraz dla urozmaicenia diety częściej pijam soki marchwiowo jabłkowe, i więcej staram się jeść warzyw tych które toleruje czyli marchew, kapusta kiszona, ogórki kiszone, no i sałatę. Jak to mówi, mój mąż że ze mną to taka tragednia żywieniowa, wstyd iść do restauracji :)

co do ruchów też czasami mam wrażenie, że sobie je wmawiam, ale są coraz częstsze i wyraźniejsze, więc liczę że to to właśnie :) Małżonek potrafi kłaść się obok głaskać brzucho, całować i gada do niego " Kropuś kopnij mamusie, kopnij tatusia" ciekawe co powe za pare lat, jak teraz go tak ładnie prosi i wmawia MU że to dobre :)

Wysłany: 10 lipca 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, ale to fajne że się angażuje i gada do brzucha :-) ja tam lubię jak mój M głaszcze mnie czy całuje po brzuchu. Tak się inaczej wtedy czuje :-)
    Co to potasu to w takim razie może zapytaj lekarki na najbliższej wizycie czy może jakiś suplement w tabletkach dodatkowo możesz brać jeśli nie dasz rady dietą? z resztą najlepiej chyba jak jej powiesz ze męczą Cie takie skurcze, a przecież magnez łykasz. Napewno Ci coś doradzi :-)

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaczełam przed snem łykac kolejną dawkę magnezu tym razem w postaci tabltki musującej rozpuszczanej w wodzie i jest ok :) jutro jadę upuścić krwi na wizyty środowo - czwartkowe :)

‹‹ 58 59 60 61 62 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ