X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Łódź
Odpowiedz

Łódź

Oceń ten wątek:
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiazabka wrote:
    W Dino? To tam można kupić takie rzeczy? Mnie się Dino kojarzy tylko z siecią marketów...?

oar8skjo4squlk4t.png

Dino to fajny sklep z artykułami dziecięcymi na Piotrkowskiej, mają też sklep internetowy, bardzo duży wybór :)

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My imię wybraliśmy już dawno, będzie syn Antoś :)

józefka lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Dino to fajny sklep z artykułami dziecięcymi na Piotrkowskiej, mają też sklep internetowy, bardzo duży wybór :)
    Heh, no tak, już znalazłam sobie w necie. Rzeczywiście... Zbieżność nazw :-)

Ładne imiona wybrałyście :-)

Dziś zauważyłam tez ze z prawego sutka zaczyna mi lecieć taka bezbarwna wydzielina. Na siare to chyba za wcześnie? Dopiero zaczęłam 5 miesiąc... Tak to tylko takie smugi na piersi widzę. Ale jak lekko ścisnę skutek to sporo tych kropelek się pojawia :-(

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • Madziuszka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny polecam wam bejbi na Przybyszewskiego, dużo lepsze ceny niż w mama i ja czy słoniu.

józefka, Chwilka84, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

rfxg9jcgzb58c8ks.png
    bfarxzdv5fz2jcsj.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooooooooooooooo zupełnie zapomniałam o tym sklepie :)

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, niedaleko mojej pracy, muszę zajrzeć :) Dzięki za polecenie!

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • józefka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś próbowałam wydębić od lekarza pierwszego kontaktu skierowania na krew i lipa nie chce dawać już :( myślałam, że przy kozacze i zapisałam się do następnego w innej przychodni a ten też mi pieprzy o limitach ehhhhh. trudno ważne, że w czwartek już zobaczę Kroposława <3

Wysłany: 8 lipca 2016, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co za badania chciałaś sobie zrobić? Ginekolog zleca tego sporo. W zasadzie na każdej wizycie zleca badanie krwi i moczu pod różnymi kątami. Kłują nas co chwila :-D
    A o jakie limity może im chodzić? Ze niby każda osoba może mieć badaną krew tylko określoną ilość razy? Nie rozumiem

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    józefka wrote:
    dziś próbowałam wydębić od lekarza pierwszego kontaktu skierowania na krew i lipa nie chce dawać już :( myślałam, że przy kozacze i zapisałam się do następnego w innej przychodni a ten też mi pieprzy o limitach ehhhhh. trudno ważne, że w czwartek już zobaczę Kroposława <3
    Józefka, ale Ciebie jakies limity nie interesują, jestes pacjentem i juz, jeśli tylko jest to badania, które lekarz POZ-u może zlecic i widzi taka potrzebe to ma obwiązek. Wiem, bo pracuje w służbie zdrowia, następnym razem popros to na piśmie, że nie chce Ci dać skierowania.

A my jutro idę oglądac Naszego Bąbelka:)jupiiiiii, niestety sama, bo mąż wolnego nie dostał:(

ex2bi09komf7ydjp.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stefanowicz nie przyjmuje w ramach NFZ więc jak dostaje od niej kartkę jakie badania, chodziłam do rodzinnego, a ten mi się zbuntował że nie da trudno jakoś przeżyje. Chciałam morfologię, mocz ogólny, TSH i Ft4 bo dimery i AAtp (czy jakoś tak) są i tak pełnopłatne. Spoko nie zbankrutuje, dam radę :)

• marta258 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To przegięcie, że lekarz nie chce dać Ci skierowania na badania. Kobietom w ciąży każdy lekarz powinien móc wypisać skierowanie na badania na nfz a niestety nie koniecznie tak jest.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta258 zawsze dostawałam, więc zdziwiłam się jak 2 lekarzy w różnych przychodniach odmówiło mi. Trudno tyle kaski poszło, ze dodatkową 100 przeboleje. Jak się czujesz maluch daje o sobie znać?

• marta258 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję się bardzo dobrze jak na 7 mies, nie mam żadnych dolegliwości oprócz skurczy łydek ale lekarz zalecił mi magnez i jest lepiej. A Antoś codziennie kopie jak szalony, ciągle się przekręca, wypycha na boki i śmiesznie to wygląda na brzuchu :)

józefka lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja muszę pogadać w czwartek z stefanowicz na temat skurczy łydek. łykam magnez 3 razy dziennie a i tak co druga noc kończy się skurczem

Wysłany: 8 lipca 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józefka, to niezłe akrobacje z tymi badaniami. Ciekawe czemu tym razem nie chciał dać skierowania. Jakieś to dziwne z jego strony :-D

Marta, świetnie ze czujesz się dobrze i z maluchem wszystko w porządku. Zazdroszczę tych wybrzuszeń i kopniaków :-) u mnie tłuszczyku sporo i łożysko na przedniej ściance. I ciąża trochę młodsza... Wiec tylko raz na jakiś czas mam wrażenie ze czuje łaskotanie i fikolki w brzuchu. Choć czasem zaczynam w to wątpić i myśleć ze pewnie sobie wkręcam, a tak naprawdę to pewnie jelita tylko :-/

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiazabka, jeszcze trochę i będziesz czuła te ruchy coraz silniejsze i częściej, cierpliwości.

Józefka, nieraz za mało magnezu nie pomaga, przy częstych skurczach lekarze zalecają nawet 6 tabletek na dobę. Ja biorę 2 razy dziennie po 1 tabl i od tego czasu tylko 2 razy miałam lekki skurcz.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png

Wysłany: 9 lipca 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do skurczy to kiedyś słyszałam że nie tylko magnez pomaga. Może jakiś soczek pomidorowy? Pomidory mają dużo potasu, tak samo banany. Poczytaj sobie w necie które produkty mają potas i spróbuj wyprowadzić je do diety. Zobaczysz... Może pomoże :-)

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiazabka i tu jest problem, bo nie jadam warzyw (no moe z 5 czy 6) i owoców wszsytcki też nie jadam niestety pomidor i banan należą do tej grupy, po któreej żle się czuje i wymiotuję.

teraz dla urozmaicenia diety częściej pijam soki marchwiowo jabłkowe, i więcej staram się jeść warzyw tych które toleruje czyli marchew, kapusta kiszona, ogórki kiszone, no i sałatę. Jak to mówi, mój mąż że ze mną to taka tragednia żywieniowa, wstyd iść do restauracji :)

co do ruchów też czasami mam wrażenie, że sobie je wmawiam, ale są coraz częstsze i wyraźniejsze, więc liczę że to to właśnie :) Małżonek potrafi kłaść się obok głaskać brzucho, całować i gada do niego " Kropuś kopnij mamusie, kopnij tatusia" ciekawe co powe za pare lat, jak teraz go tak ładnie prosi i wmawia MU że to dobre :)

Wysłany: 10 lipca 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, ale to fajne że się angażuje i gada do brzucha :-) ja tam lubię jak mój M głaszcze mnie czy całuje po brzuchu. Tak się inaczej wtedy czuje :-)
    Co to potasu to w takim razie może zapytaj lekarki na najbliższej wizycie czy może jakiś suplement w tabletkach dodatkowo możesz brać jeśli nie dasz rady dietą? z resztą najlepiej chyba jak jej powiesz ze męczą Cie takie skurcze, a przecież magnez łykasz. Napewno Ci coś doradzi :-)

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaczełam przed snem łykac kolejną dawkę magnezu tym razem w postaci tabltki musującej rozpuszczanej w wodzie i jest ok :) jutro jadę upuścić krwi na wizyty środowo - czwartkowe :)

‹‹ 58 59 60 61 62 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ