X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Łódź
Odpowiedz

Łódź

Oceń ten wątek:
  • józefka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki a mam pytanie z innej beczki, jak znosicie te upały? kurcze to dopiero początek i dopiero się rozkręca a ja już ledwo żyje. na weekend miałam jechać do taty na działke tam jest basen, ale lipa bo w przedszkolu mojej bratanicy różyczka i szkarlatyna panuje. niby mała nie załapała ale nie chcemy ryzykowac. co prawda różyczke przechodziłam i byłam na nią sczepiona, ale za długo walczyliśmy by teraz nie potrzebnie ryzykować.

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józefka, ja to w domu prawie na golasa chodze:)wiatrak wieje cały czas i co jakis czas mocze stopy (które mnie bola;/)w zimnej wodzie i pije, pije,pije...

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt. Dużo wody pije. Bluzki juz prawie przezroczyste noszę i krótkie spodnie z bawełny żeby się nie przegrzewać, ale i tak pot po plecach cieknie. Szczególnie w naszym kochanym MPK gdzie okna pozamykane, klima wyłączona. Ludzie śmierdzą potem i nie mytymi zębami. A jak już jakiś żul wsiądzie to już wogole :-/ Masakra. Ale pogoda taka... Dziś upocilam się jak świnia zanim jeszcze do pracy dojechałam.
    oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png

Wysłany: 24 czerwca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie wiecie może jak sobie radzić z alergią w ciąży? Lekarz kategorycznie zakazał wszelkich leków. Mówił ze ewentualnie mogę w aptece zapytać o jakieś krople do nosa. Ale ja wogole nie wiem... Kichniecie, dwa kroki, Kichniecie... Oczy spuchniete, swędzą. Z nosa leci, od kochania juz gardło i brzuch bolą. Zamroczona jestem, głowa ćmi. Nie raz to boli po kilka dni z rzędu (ostatnio 4 dni bez przerwy). Ja się wykończę przecież.
    Do tej pory unikalam wszelkich leków. W tej chwili maluch jest najważniejszy. Ale już normalnie nie daje rady :-( Macie jakieś sprawdzone sposoby?
    oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie upały strasznie wykańczają, nigdy nie lubiłam aż takich skwarów, jak dla mnie mogło by być 25 stopni i by wystarczyło. A teraz w ciąży z brzuchem to jeszcze gorzej. Wczoraj jak trochę pojeździliśmy z mężem po zakupach to klima chodziła non stop w samochodzie, no i butelka wody obowiązkowo inaczej nie dałabym rady. Dzisiaj cały dzień siedzę w domu bo tu chłodniej. A od przyszłego tygodnia mąż ma urlop 3 tyg więc wybieramy się na działkę trochę odpocząć na świeżym powietrzu, będę leżeć w hamaku w cieniu z książką i pływać na łódce :)

Martusiazabka lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiazabka po konsultacjach wiem, ze wapno można spokojnie pić. nie leczy alergii ale osłabia reakcje alergiczną więc polecam. ja piłam jak topole kwitły i chodziłam zasmarkana i kichająca.

marta258 u mnie wiatrak chodzi non stop, nawet zwierzaki ledwo co. Do miski z wodą dodajemy im kostek lodu. Kocur mój chodzi jęczy, co ja mu zrobie jak ja też ledwo żyje. Jak wychodze na ogród jest jeszcze gorzej bo zero wiatru sam skwar więc uciekam spowrotem. za to teraz byłam na herbatce i piłam ją na ogrodzie, świetnie było wiaterek lekko dmucha i chłodzi ahhhhhhhh superowo

• marta258 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chyba dzisiaj też włączymy wiatrak bo upał już się powoli robi.
    Zaraz jemy śniadanko i jedziemy po łóżeczko i fotelik samochodowy dla synka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2016, 09:45

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Nareszcie pada deszcz i się ochłodziło, ostatnie upały mnie wykończyły.
    My już po kolejnych zakupach, tym razem kupiliśmy Antosiowi ubranka, rożek i kocyk więc zostały tylko kosmetyki :)

józefka lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta przez chwilę miałam ochotę potańczyć na tym deszczu, ale boje się zaziębienia jednak. co chwilę wychodzę na taras nacieszyć się rześkim powietrzem :) fajnie że zakupy się udały :)

marta258 lubi tę wiadomość

• marta258 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otworzyliśmy cały balkon i delektujemy się rześkim powietrzem :)

józefka lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png

Wysłany: 26 czerwca 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba wybiorę się na krótki spacer, wreszcie powietrze jest takie fajne, orzeźwiające. W mieszkaniu ukisic się można
    oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka w koncu dziś byłam w stanie wyjść z psiakami na spacer i udało mi się w dzień przymknąć oko na godzinkę dwie :) zawsze słabo znosiłam upały ale teraz to już porażka jakaś. mam nadzieje, że chłodek się chwilę utrzyma :)

• marta258 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby oby, bo te upały strasznie wykańczają, ja już usypiam i zaraz idę szykować się do spania.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Co tam u Was? My z mężem zaczęliśmy urlop i wczoraj wyjechaliśmy na działkę i sobie wypoczywamy na świeżym powietrzu na hamaku :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png

Wysłany: 29 czerwca 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś dzień pełen wrażeń. Jak wracałam z pracy, zauważyłam że nie mam pierścionka. Nic szczególnego. Zwykły, srebrny, z oczkiem. Ładny był. Lubiłam go. Wiec wróciłam się go szukać. Przeszłam raz na firmę i spowrotem na przystanek, potem drugi raz... I w ten sposób uciekły mi dwa autobusy. Pierścionka nie znalazłam, wiec poszłam na autobus i jak jechałam jakoś przed 17 to w radiu mówili ze na rondzie Sybiraków był wypadek. Ze jest kiepsko przejezdne, zderzył się tramwaj z autobusem. Ze 15 osób poszkodowanych, a karetki się zjeżdżają nadal. I dotarło do mnie, ze gdybym jechała normalnie to całkiem prawdopodobne ze jechałabym właśnie tym tramwajem. Masakra jakaś. Może to dalece idące wnioski ale chyba jednak ktoś tam na górze nad nami trochę czuwa... Głupi pierścionek sprawił że być może unieknelismy wypadku. Wysiadałam tam o jakiejś 17:40 to jeszcze karetki jechały, policji pełno. Widok naprawdę nie ciekawy. Pełno szkła, Polsat był, TVN, pełno gapiów...

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widocznie tak miało być, że nie wsiądziesz do tego autobusu i całe szczęście, że Cię ominął ten wypadek bo to różnie mogło być.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png

Wysłany: 30 czerwca 2016, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No szczęście w nieszczęściu. Szkoda mi pierścionka. Ale jak sobie pomyślę co by było gdybym jechała tym tramwajem to aż mi się słabo robi :-( takie rzeczy nie nastrajają mnie zbyt pozytywnie...:-( sam wstrząs, upadek, stres. Mnóstwo szkła tam było. Z moją ciążą mogłoby być różnie :-(
    oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiazabka ewidentnie jakiś anioł stróż czuwa nad Wami. I bardzo dobrze !!!

Martusiazabka lubi tę wiadomość

Wysłany: 30 czerwca 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wogole co u Was dziewczyny? Jak samopoczucie? Jak Wasze brzuszki?

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hihihihi brzuszek mi idzie do przodu, że hohohohoho. ciąży nie da się już ukryć, rozstępy mnie dopadły pomimo regularnego smarowania. Kropek coraz częściej daje o sobie znać, choć nadal subtelnie <3 . dopadło mnie lekkie drętwienie prawej dłoni, może to być od kręgosłupa cholera wie. za 2 tygodnie idę obejrzeć mojego Kochańca <3 <3 <3

‹‹ 56 57 58 59 60 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ