Łódź
-
WIADOMOŚĆ
-
też się zdziwiłam, że dostałam na NFZ może dlatego, ze Stefanowicz idzie na urlop nie wiem idę 26 lipca na Szparagową, na skierowaniu napisała CITO i do którego lekarza mnie kieruje i idę do Krzeszowskiego a 3 sierpnia wizyta u Sobkiewicza w celu przedłużenia L4 do póki Stefanowicz nie wrócihttps://www.maluchy.pl/li-72827.png
-
nie nie znam tego lekarza Krzeszowski i z tego co wiem miał jeszcze wolny termin chyba na 29 bo dostałam 2 do wyboru, ale może to są zarezerwona jako zastępstwo. zawsze możesz zadzwonić do salve na kiedy możesz do krzeszowskiego na NFZ się zapisać na genetyczne
https://www.maluchy.pl/li-72827.png -
Nie znam tego doktora. On jest na Struga? Pytałam wczoraj i dziś jeszcze dzwoniłam to mówiły tylko ze na Wujaka do Krzyżanowskiego to na wrzesień dopiero a tam na Struga to tylko o tej Balcerak mówiły. Żadnego innego lekarza do wyboru nie miałam ale zadzwonię tam chyba jeszcze raz w takim razie i spytam konkretnie o tego lekarza. Bo nie bardzo mam narazie możliwość iść prywatnie, a uważam to badanie za dość istotne i bardzo szczegółowe. Wolałabym żeby było przeprowadzone dobrze a nie na odwal się. A nten doktor Krzeszowski dobry jest?
-
No właśnie a usg połówkowe to ważne badanie. Poza całą specyficzną naturą tej Pani, jedno mogę powiedzieć z całą odpowiedzialnością - praktycznie nie ma z nią rozmowy, nie informuje w żaden sposób, co najwyżej odpowie w opryskliwy sposób na pytanie. Także idąc do niej musiałabyś się liczyć z tym, że powie wszystko ok i koniec badania...
-
Wogole pokłóciłam się z kobietą z recepcji. No tak mi ciśnienie podniosła ze masakra. Nie miała racji, a naskoczyla na mnie ze dzwonie do nich po raz trzeci dzisiaj (!) ze wprowadzam je w błąd, że niby za każdym razem mówię co innego i ze niby chce się zapisać na badania genetyczne a mam skierowanie tylko na badanie kontrolne. Nawrzeszczala na mnie i próbowała zrobić ze mnie debila. Jak jej powiedziałam ze przecież nagrywają rozmowy wiec niech ją sobie odsłucha jeszcze raz od początku i przekona się co do niej mówiłam to później zadzwoniła ze rzeczywiście odsłuchała i przeprasza. Ale to co mi nerwów napsuła to już moje, nie? Ech...
Tak, zamierzałam rodzic w salve. Ewentualnie medeor albo pro familia ale to tylko w nagłym wypadku niestety (chyba ze podpiszą umowę z NFZ)
A ty Agata gdzie chcesz rodzic? Wogole jak ci ciąża mija? Który to tydzień?
-
U mnie to już 32 tydzień, nie narzekam za specjalnie poza strasznymi bólami pleców i to o dziwo w odcinku piersiowym. Rodzić planuje w pro famili mimo braku umowy, mam nadzieję że będę miała szczęście i się uda, 100 % pozytywnych opini robi swoje. A jak się nie uda to medeor.
-
Martusiazabka wczoraj się zapisywałam do niego ??? na wyraźne wskazanie Stefanowicz kto ma je wykonć i dziewczyny w rejestracji na szparagowej dały mi 2 dni do wyboru.
poród tylko i wyłącznie salve, 100% zaufania do nich. a przy okazji że moja jedzie na urlop sprawdzę 2 innych lekarz jak mnie potraktują. u Profesorka na wizycie nie spodziewam się wylewności ale On zawsze taki konkretny. Może Robert się przekona, że są też inni dobrzy lekarze, bo to co przeszliśmy w staraniu o dziecko to prace magisterską można by było napisaćhttps://www.maluchy.pl/li-72827.png -
No ja też wczoraj dzwoniłam... Ja juz sama nie wiem. Może te kobiety tam są poprostu tak niekompetentne ze nie nadają się nawet do zapisywania pacjentów na wizyty... zadzwoniłam raz, pani mi powiedziała ze ten lekarz juz nie pracuje u nich. Podała mi dwa nazwiska do wyboru. Powiedziałam ze się zastanowię i oddzwonię za moment. Sprawdziłam w internecie i ta jedna pani doktor rzeczywiście bardzo dobre opinie miała. Prenc czy jakoś tak... Zadzwoniłam drugi raz się umówić i wtedy się okazało ze mnie nie umówią, bo mam nie takie skierowanie. Z tą kobietą wogole się dogadać nie mogłam. Co chwila tylko pytała koleżanki bo sama nie była w stanie mi odpowiedzi udzielić. W końcu ta koleżanka przejęła telefon i tez mi powiedziała ze ten lekarz juz nie pracuje. Wyjaśniła ze ta jedna pani doktor to przyjmuje tylko prywatnie a druga tylko na program, wiec musiałabym mieć skierowanie z wyraźnym wskazaniem genetycznego od doktora. Juz pominę fakt ze usiłowała mi wmówić ze to ja je w błąd wyprowadziłam. Straszyła mnie se odsłucha jeszcze raz rozmowy, bo oni wszystko nagrywają itd. Wogole wyskoczyła na mnie z ryjem i nieźle podniosła mi ciśnienie, ale o tym pisałam już wcześniej. Chodzi o to ze dwie osoby mi powiedziały ze do tego lekarza nie mogę pójść bo go zwolnili. Nie wiem już sama o co w tym wszystkim chodzi. Ale może lepiej zadzwoń i się dopytaj? Szkoda by było jakbyś pojechała tam na marne. Tylko stracony czas na dojazd i oczekiwanie. Wyraźnie coś jest nie tak z tym salve na Struga. Na Wujaka nigdy nie miałam takich problemów...
-
No właśnie to jest możliwe, albo przyjmuje już tylko na szparagowej, albo kończy mu się umowa i nie zapisują kolejnych pacjentek. Ja kiedyś też chodziłam na struga i ciągle było jakieś kręcenie, raz lekarz przyjmował na nfz, potem już tylko prywatnie, raz proponowali kogoś w zastępstwie innym razem nie. Nie dziwię Ci się, że podnieśli Ci ciśnienie. Ja miałam tak na początku ciąży. Chodziłam tam do doktor Głuchowskiej(prywatnie) dała skierowanie na badania krwi, zadzwoniłam jakiś czas później żeby się dopytać o to i okazało się, że te badania będą mnie kosztować ponad 450 zł , bez znaczenia jest oczywiście to, że jestem ubezpieczona itd. Zapytałam Panią w informacji czy w takim razie może mnie zapisać do kogoś państwowo żeby dał to skierowanie bo co innego płacić za wizytę 120 zł a co innego za badania prawie 500....też zrobiła awanturę, że muszę się zdecydować czy chce chodzić państwowo czy prywatnie a nie kręcić
-
A jeśli chodzi o twoje wcześniejsze pytanie, to co do imienia wciąż się zastanawiamy, jest kilka pomysłów. A z pracy przeszłam na zwolnienie w 6 miesiącu, dłużej nie mogłam pracować ze względu na wysiłek i dźwiganie w pracy no i szefowa też nalegała.
-
Martusiażabka-dr Krzeszowski pracuje na szparagowe,przyjmuje prywatnie, tam jest
codziennie.
Ewentualnie u kobiet powyzej 35 r.z i gdy wystąpiły w rodzinie choroby jakies i jest wskazanie lekarza wtedy możesz dostac skierowanie z nfz.
My połówkowe genetyczne robiliśmy u Dudarewicza, WSPANIAłY lekarz!!!!, a połówkowe u Stefanowicz, bo mam do niej zaufanie. Myśle że te dwa badania jest dobrze zrobić u jakiegoś naprawde dobrego specjalisty, bo sa mega ważne.
Agata26 a bylaś może w tej Profamili dopytać się, co zrobić by rodzic u niech na nfz?Mnie ten szpital bardziej przekonuje niz Salve, bo maja 3 stopień referentności a salve tylko 2 a to oznacza ze nie maja wystarczającej kadry i sprzętu jakby cos się działo. -
Koleżanka tam rodziła, odesłali ją z medeora gdzie nie było miejsc. Nic nie płaciła, nic nie podpisywała. Sprawa jest prosta o ile zaczęła się akcja porodowa wtedy wygląd to w ten sposób. Gorzej jak jest się po terminie i trzeba by iść na wywoływanie czy inne tego typu sytuacje zmuszającej do pobytu w szpitalu przed porodem.