Łódź
-
WIADOMOŚĆ
-
ooooooo to mnie zaszczyt pierdyknął że do niego skierowanie dostałam na nfz bo u mnie ani 35 rż jeszcze nie ma, ani chorób czy wad genetycznych w rodzinie też brak. najwyraźniej w salve lekarze też mają jakieś swoje układy i układziki, bo doczytałam na skierowaniu nie tylko Krzeszowski ale jeszcze wykrzyknik, a jak byłam w recepcji upewniałam się czy to na NFZ czy komercyjnie. no nic trzeba będzie z opiniami wstrzymać się do 26 lipca na szczęście to już za chwilunię
Chwilka84 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72827.png -
aaaaaaaaaaaaaa napiszę Wam jeszcze jedno po zakupie "stefana" mojej podusi ciążowej mąż się śmiał, ale fanaberie i wogóle. dziś pojechałam do sklepu i pokręcić się po mieście rano, wracam a tu moje kochanie wtulone w "stefana" i pyta się czy drugiej takiej nie możemy kupić hahhahahahaha no myślałam, że jebnę
Chwilka84 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72827.png -
Ja połówkowe robiłam prywatnie u Dudarewicza, zgadzam się, że to wspaniały lekarz! Pierwszy raz się z nim zetknęłam w poradni genetycznej w Matce Polce podczas diagnozowania przyczyny moich poronień i mam do niego pełne zaufanie, każdemu będę polecać. Dr Perenc też jest bardzo dobra i dokładna, więc jeżeli któraś z Was się do niej wybiera, to też polecam z czystym sumieniem.
Chwilka84, Martusiazabka lubią tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Ja też nie znam tego balonika. A i tak nie zamierzałam korzystać z czegoś takiego bo u mnie będzie cc.
Jestem już po wizycie u lekarza, wyniki badań krwi ok, Antoś zdrowy, wszystkie wymiary główki, brzuszka i kości udowej w normie, ilość wód płodowych też ok, serce bije 135 u/min a waga to 1454 gMartusiazabka, Chwilka84, józefka, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, znalazłam fajną promocję w euro rtv agd na detektor tętna. Ja sobie zamówiłam i podobno ma być na jutro (to była najtańsza opcja dostawy) wiec jutro będę odbierać. Cena jest niezła, w porównaniu z allegro i olx. Do tego ma wyświetlacz, co moim zdaniem jest plusem. Z resztą zerknijcie same Może jeszcze komuś podpasuje to podaje link
http://m.euro.com.pl/sondy-i-pulsoksymetry/angelsounds-jpd-100s4.bhtml
-
Witam. Jestem tu nowa. chciłabym sie poradzić. W sobotę miałam owulację , cykle mam 28 dniowe. tego samego dnia ( sobota ) współżyłam z chłopakiem z zabezpieczeniem lecz podczas stosunku pękła nad prezerwatywa , nie wiemy kiedy. Skończył we mnie. zauwazylismy to dopiero po stosunku. wiem że miałam owulację , bo dwie godzinki pózniej bolał mnie lewy jajnik. wczoraj wieczorem , leżąc w łóżku zaczęło mnie bolec w oklicach lewego jajnika , co godzinke muszę chodzić do toalety. Więc moje pytanie brzmi : czy jest opcja , że wczoraj coś tam się działo i moge być w ciązy , kiedy mg zrobić test ciążowy o czułości 10 uml ?
-
monika94 wrote:Witam. Jestem tu nowa. chciłabym sie poradzić. W sobotę miałam owulację , cykle mam 28 dniowe. tego samego dnia ( sobota ) współżyłam z chłopakiem z zabezpieczeniem lecz podczas stosunku pękła nad prezerwatywa , nie wiemy kiedy. Skończył we mnie. zauwazylismy to dopiero po stosunku. wiem że miałam owulację , bo dwie godzinki pózniej bolał mnie lewy jajnik. wczoraj wieczorem , leżąc w łóżku zaczęło mnie bolec w oklicach lewego jajnika , co godzinke muszę chodzić do toalety. Więc moje pytanie brzmi : czy jest opcja , że wczoraj coś tam się działo i moge być w ciązy , kiedy mg zrobić test ciążowy o czułości 10 uml ?
Monika, jest możliwość, że jesteś w ciąży, ale bolący jajnik to żaden pewnik. Test sikany wyjdzie Ci w dniu miesiączki, ewentualnie na 1-2 dni przed. Wcześniej negatywny wynik nie będzie pewny.
Nie panikuj na razie na zapas, wcale nie jest tak super łatwo zajść w ciążę
-
Ani bolący jajnik, ani parcie na pęcherz dzień po stosunku nie są objawami ciąży
W ciąży możesz być jeśli prezerwatywa pękła. To logiczne. Ale narazie musisz się uzbroić w cierpliwość. 2 tygodnie od stosunku to jest minimum. A najlepiej test zrobić jeśli nadejdzie czas miesiączki a jej nie będzie. Jeśli będzie ci się spóźniać to test wyjdzie najbardziej wiarygodny.
I napisz gdzieś na forum przystosowanym do takich "problemów". To jest forum dla kobiet będących w ciąży, cieszących się ze swojego stanu.
Życzę powodzenia!