X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Łódź
Odpowiedz

Łódź

Oceń ten wątek:
  • infinity888 Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata26 wrote:
    Ja słyszałam dobre opinie o dr. Bruckiej-Kaczor. A co do cesarki prywatnie to na pewno można się umówić
    Agata ta pani dr pracuje w profamili?

34bwvfxmgk5zmjd1.png
    Beta HCG
    25.05-433
    27.05-1285
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiazabka wrote:
    Dziewczyny, znalazłam fajną promocję w euro rtv agd na detektor tętna. Ja sobie zamówiłam i podobno ma być na jutro (to była najtańsza opcja dostawy) wiec jutro będę odbierać. Cena jest niezła, w porównaniu z allegro i olx. Do tego ma wyświetlacz, co moim zdaniem jest plusem. Z resztą zerknijcie same :-) Może jeszcze komuś podpasuje to podaje link

http://m.euro.com.pl/sondy-i-pulsoksymetry/angelsounds-jpd-100s4.bhtml

oar8skjo4squlk4t.png

Używałam tego detektora dopóki nie zaczęłam czuć ruchów, polecam :)

Martusiazabka lubi tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Agata26 Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeśli któraś planuje iść do szkoły rodzenia to polecam Centrum okołoporodowe wesoła rodzinka, byliśmy z mężem na weekendowych zajęciach i na prawdę warto, zwlaszcza dla tatusiów

• Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co tam było ciekawego? Opowiesz trochę?

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    józefka jak po prenatalnych badaniach?

ex2bi09komf7ydjp.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 właśnie wróciliśmy Mały zdrowy, syn w 100% :) waży ok 541 g i ma baaaardzo długie nóżki ( po tatusiu ) Kropek najważniejsze zdrowy i śliczny. Usg wykonywał Krzeszowski bardzo miły i dokładny. Na dzień dobry poinformował mnie, ze najpierw zobaczymy czy maluch zdrowy a dopiero potem jaki piękny :)

Chwilka84, Martusiazabka, marta258, kehlana_miyu, Rene lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    józefka wrote:
    Chwilka84 właśnie wróciliśmy Mały zdrowy, syn w 100% :) waży ok 541 g i ma baaaardzo długie nóżki ( po tatusiu ) Kropek najważniejsze zdrowy i śliczny. Usg wykonywał Krzeszowski bardzo miły i dokładny. Na dzień dobry poinformował mnie, ze najpierw zobaczymy czy maluch zdrowy a dopiero potem jaki piękny :)
    Super bardzo sie ciesze i gratuluje.
    My tez dzisiaj bylismy i Nasz Bąbelek waży prawie 1300 g:)i wszystko jest ok:)i nareszcie ułozyl sie ładnie i mamy zdjęcie 3d buźki, cały dzień jestem wpatrzona w niego:)

marta258, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Agata26 Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiazabka wrote:
    A co tam było ciekawego? Opowiesz trochę?

Sporo informacji na temat pozycji w trakcie porodu, która na poszczególnym etapie jest najlepsza. ( dodatkowo info, w którym szpitalu nie robią problemów np. z pozycjami wertykalnymi) celne wskazówki w temacie karmienia piersią, naszych praw w szpitalu, pielęgnacji malucha. Dla mnie o tyle fajne,że wszystkie problemy o których czytamy na stronach i forach zebrane w jednym czasie i miejscu no i w końcu facet jest zaangażowany....bo u mnie do tej pory to ja zastanawiałam się czy np. kupować ochraniacz do łóżeczka, jaki materac wybrać, co jest niezbędne na początku dla dziecka, a mój mąż mówił: " Kochanie co tam wybierzesz to będzie dobre, pojedziemy i kupimy" tak wreszcie się włączył w tematy :)

Martusiazabka lubi tę wiadomość

• MalinA4 Koleżanka

Wysłany: 27 lipca 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam zafasolkowane Łodzianki :)
    Mam do Was pytanie odnośnie Naszego miasta...
    Jest taki problem, ponieważ od poniedziałku plamię (w poniedziałek było lekko różowe, i dodam że PLAMIĘ nie KRWAWIĘ), biorę duphaston 2x1, a te plamienia akurat przypadały przed godziną przyjęcia. Wczoraj było brązowe, dzisiaj rano jak byłam w toalecie okazało się że jest taka kawa z mlekiem. Za każdym razem po przyjęciu dupka plamienia ustawały, jednak martwi mnie ten stan rzeczy :(
    Chciałabym Was się zapytać gdzie w okolicach Śródmieścia-Bałut można znaleźć klinikę która przyjmie mnie i zostanę zbadana. Dowiedziałam się że w szpitalu na Sztelringa ale powiem szczerze że po ostatnim umawianiu się na USG (baba w rejestracji chyba tam siedzi żeby malować paznokcie bo o godzinie 13 nie umiała określić kiedy mogę przyjść i na którą aż w końcu kazała przyjść 9 sierpnia na 8:40, w dniu kiedy mam wizytę u lekarza w swojej przychodni -.-) odechciało mi się całkowicie tam iść. Zastanawiam się nawet czy nie będę chciała rodzić w innym szpitalu...
    Proszę Was o odpowiedź.

I jeszcze jedno pytanie...
    Czy jest możliwe aby w trakcie ciąży, "miesiączka" się przesunęła o około 4 dni? Nie miałam regularnych cyklów, jednak mniej więcej plamienia wypadają na ten czas. Tylko że miesiąc temu tego nie miałam... Zwariuję z tego stresu :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2016, 08:05

• józefka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalinA4 jedź na IP do któregokolwiek szpitala położniczego Bałuty to chyba Medeor by był najlepszy ( jak coś mnie poprawiajcie) tam lekarz sprawdzi i Cię uspokoi.

MalinA4 lubi tę wiadomość

• marta258 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józefka, gratuluję wizyty, super że synek zdrowy i ładnie rośnie :)

józefka lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Agata26 Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak pisze Józefka jedz na izbę przyjęć gdziekolwiek, ja raz byłam w madurowiczu, szybko i sprawnie. Tylko licz się z tym,że mogą chcieć cię zostawić w szpitalu, weź rzeczy na wszelki wypadek.

Wysłany: 27 lipca 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie stresuj się niepotrzebnie. Jeśli Cię te plamienia niepokoją to powinnaś jak najszybciej skontaktować się z lekarzem. Jeśli to nie możliwe to tak jak piszą dziewczyny, idź na izbę przyjęć do pierwszego lepszego szpitala. Ja tez plamilam i byłam w Madurowiczu na obserwacji. Coś koło 12 tygodnia, tez mniej więcej w czasie kiedy normalnie powinnam mieć okres. Dobrze by było żeby Cię zbadali i nawet przyjęli na oddział. Dostaniesz tam zastrzyk z progesteronu (to samo co duphaston tylko ze w dużo wyższym stężeniu, takie zastrzyki dają tylko w szpitalu). Mało to przyjemne, bo gęsta ciecz, piecze jak diabli, ale pomaga. Ja dostałam jeden taki i wystarczyło. Po 3 dniach mnie wypisali i dalej biorę dupka 2x1. Zrobią Ci usg, codziennie będziesz mieć badanie ginekologiczne. Zrobią badania krwi i moczu. Napewno pomogą.
    Głowa do góry! Napewno będzie dobrze :-)

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zastrzyk z prolutexu oj wiem mało przyjemny ale do przeżycia, długo go musiałam brać :) jeśli są wskazania gin przepisze, ale czy każdy ??? ja dostawałam je na receptę od mojej i do końca I trymestru codziennie kłucie, oprócz Utrogestanu (dowcipnego). może warto by było aby Ci przepisali właśnie coś mocniejszego. Duphaston jest do ustny i ma dużo słabsze działanie niż luteina (lutinus, utrogestan). Te działają miejscowo czyli tam gdzie powinny. poproś o coś mocniejszego niż dupek.

Wysłany: 27 lipca 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pamiętam ze dłuższą chwilę masowałam sobie tylek po tym zastrzyku :-P nie wyobrażam sobie brać tego więcej :-D ale fakt faktem, pomogło. Uzupełniło mi wszystkie niedobory i przeszło...

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta ja w brzucho :)

Wysłany: 27 lipca 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, to nie ciekawie :-/
    A wogole jak się czujesz Józefka? Jak Ci ciąża mija?

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia bez kłopotów, gdyby nie brzuch z przodu wyraźnie wysunięty i co jakiś czas kop od Kropka to nawet nie wiedziałabym, ze jestem :)
    jedynie po zastrzyku po południowym czuje się lekko senna to wszystko. Od kiedy mam poduchę ciążową śpię jak zabita, nic mnie nie łamie i nic mi nie drętwieje :)
    Brakuje mi sex-u od lutego (końcówka) nie było nic, ale też z tym jakoś da się żyć :)

a u Ciebie? jak Maluch?

Wysłany: 27 lipca 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie... Tez objawów brak. Brzuch się trochę zaokrąglił. Ruchy czułam od 14 tygodnia bodajże, potem przestałam. Bynajmniej tak mi się wydawało ze to były ruchy. Ale teraz już w to wątpię. Bo nie czuje nic. Kupiłam wiec detektor tętna. Nie mam problemów ze znalezieniem serduszka. Stuka ładnie, za każdym razem ponad 150 i ta wartość nie maleje, co mnie trochę uspokaja. Wczoraj nawet słyszałam chyba jak się dzieciaczek rusza. Taki pogłos był, szum jakiś, serduszko wyraźnie, potem znikło, zaraz się pojawiło w tym samym miejscu i tak kilka razy. Ale ja kompletnie nic nie czułam. Tylko słyszałam że bije... I coś na kształt... Czkawki? Sama nie wiem. Ale w piątek idę na usg i mam nadzieje dowiedzieć się co z tymi ruchami. Modlę się żeby z maluchem było wszystko ok. Może uda się płeć podejrzeć... Juz czekam jak na szpilkach :-/

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • MalinA4 Koleżanka

Wysłany: 27 lipca 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam za odpowiedzi :) Powiem szczerze że nie miałam się nawet kogoś podpytać, moja mama rodziła ostatnio 22 lata temu więc ciężko jest jej cokolwiek powiedzieć na ten temat :D Stwierdziła że to przez pogodę, do tego miałam problemy z ciśnieniem więc według niej to może być też to. Czytałam gdzieś że plamienia w 8 tyg mogą się pojawić. Jutro rano jadę do Rydygiera, niestety, zobaczymy co zrobią i co się okaże :)

Serio te zastrzyki tak bolą? :D Po##am się tam chyba z bólu :D
    Agata26 wrote:
    Tak jak pisze Józefka jedz na izbę przyjęć gdziekolwiek, ja raz byłam w madurowiczu, szybko i sprawnie. Tylko licz się z tym,że mogą chcieć cię zostawić w szpitalu, weź rzeczy na wszelki wypadek.

A co dokładnie mam wziąć? Bo w sumie to jestem tak rozkojarzona i zestresowana że nie umiem pozbierać myśli... Nie wiem w sumie co jest potrzebne do szpitala, wiem, trochę śmieszne ale to pierwszy raz kiedy spotykam się z taką sytuacją :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2016, 21:26

‹‹ 62 63 64 65 66 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ