X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Łódź
Odpowiedz

Łódź

Oceń ten wątek:
  • MalinA4 Koleżanka

Wysłany: 28 lipca 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O-o-o, patrzcie co znalazłam :D
    W 6. tygodniu ciąży część kobiet skarży się na na bóle brzucha, które przypominają te, zapowiadające miesiączkę. To efekt rozrastania się macicy. Niektóre kobiety skarżą się też na ból kłujący i uczucie jakby „rozrywania” w kroczu. Bóle te wynikają z przekrwienia spowodowanego działaniem podwyższonego poziomu progesteronu. Dodatkowo rozrastająca się macica pociąga wiązadła maciczne.

Dosłownie to co u mnie :D W życiu bym nie pomyślała że ciąża jest młodsza dlatego bagatelizowałam każde objawy wcześniejsze niż 7-8 tydz w którym myślałam że jestem... :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 14:38

• Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym wiekiem ciąży to się aż tak nie przejmuj. Nie da się tego określić z dokładnością co do dnia. Z resztą pomiary z usg są dość optymalne... Jeśli różnica między dniem poczęcia a datą wg usg nie jest większa niż 2 tygodnie, to wszystko jest ok. To są tylko względne daty...

Ja mam nadzieje płeć poznać jutro. To już będzie usg połówkowe, wiec czas najwyższy.

Józefka, jestem pełna obaw, ale ustaliliśmy ze pójdziemy do tej doktor Balcerak. Damy jej szansę żeby pokazała czy opinie o niej są słuszne. Napewno będę patrzeć na nią z przymrużeniem oka... Jeśli cokolwiek będzie nie tak, badanie mało dokładne albo za krótkie to poprostu stamtąd wyjdę i za jakiś tydzień-dwa pójdziemy prywatnie do Dudarewicza. To nam się wydało najrozsadniejsze wyjście...
    Jak myślisz, robimy źle?

oar8skjo4squlk4t.png

MalinA4 lubi tę wiadomość

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiazabka wrote:

za jakiś tydzień-dwa pójdziemy prywatnie do Dudarewicza.

oar8skjo4squlk4t.png
    Ja na wizyte u dr. Dudarewicza czekałam koło miesiąca.
    Jeśłi chodzi o wizyte u niego to nei ma sie co zastanawiac.
    Ja juz postanowiłam,że kolejne ciąże to i genetyczne i połówkowe TYLKO u niego, w 11 tyg określił nam płeć dziecka i najdrobniejsze struktury w główce, w brzuszku i serduszku.

ex2bi09komf7ydjp.png

Wysłany: 28 lipca 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zapisywałam się na genetyczne (w 12 tygodniu) to panie w rejestracji mówiły mi ze do niego zapisują z dnia na dzień....

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi I prenatalne Stefanowicz, prowadzi nam ciąże, teraz ze względu na urlop wysłała mnie do Krzeszowskiego badanie jak pisałam wcześniej trwało 40 minut. mega dokładny, resztą na dzień dobry powiedział najpierw jaki zdrowy potem jaki śliczny. pozwolił na zadawanie pytań i tłumaczył. po badaniu każdą pozycję w opisiee badania tłumaczył nam. czuliśmy się mega doinformowani. mimo to za nic nie zmieniłabym z własnej woli Stefanowicz na innego lekarza.

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiazabka wrote:
    Jak zapisywałam się na genetyczne (w 12 tygodniu) to panie w rejestracji mówiły mi ze do niego zapisują z dnia na dzień....

oar8skjo4squlk4t.png

oooo to mnie zaskoczyłas:) ja dzwoniłam na jego nr, bo on jest podany tam na Liściasta.
    W każdym razie jeszcze raz polecam.

ex2bi09komf7ydjp.png

Wysłany: 28 lipca 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co, ja nie wiem... Mówię, ja jak pytałam to mówili że z dnia na dzień. Dlatego stwierdziliśmy ze w razie czego, tam zawsze zdążymy pójść. Bo teraz jest 20 tydzień, a połówkowe robi się do 24 bodajże to tak czy inaczej się wyrobię. W salve na Struga. Ale z tego co widzę to u nich zmienia się jak w kalejdoskopie, wiec nic mnie juz nie zdziwi :-/

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dudarewicz na Liściastej przyjmuje prywatnie i tam faktycznie lepiej dzwonić z wyprzedzeniem, ale Ty chyba mówisz o wizycie u niego w przychodni? W takim przypadku może rzeczywiście być inaczej.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015

Wysłany: 28 lipca 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józefka, jeśli tak chwalisz tego Krzeszowskiego to jeśli rzeczywiście nie będzie terminów do Dudarewicza to może zapytam tam. Prywatnie napewno mnie przyjmie. Tylko na fundusz był problem, bo skierowanie z wujaka jest ważne tylko na Wujaka i na Struga. A na Szparagowej juz nie. Bez sensu totalnie :-/

Narazie zobaczymy co jutro tamta powie....

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiazabka, powodzenia jutro:)

MalinA4 lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Agata26 Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalinaA4 super,że wszystko było dobrze!:)
    kehlana_miyu wrote:
    Agata, a czy możesz napisać, które szpitale polecali? Ja mam na razie kompletny mętlik w głowie i chętnie słucham wszystkich rekomendacji :)

Położna polecała medeor i pro familię a z państwowych to Madurowicz. Powiedziała, że w Matce Poce jest ciężko i w Rydygierze też. Ale tak się w sumie zastanawiam jak to możliwe, bo szpital nie ma prawa narzucić pozycji w jakiej kobieta ma urodzić , chyba że są konkretne wskazania. Domyślam się, że po prostu Panie położne robią się wtedy tak nie miłe i rzucają tekstami w stylu: Koniec cudowania, idziemy na fotel, wszystkie kobiety tu tak rodzą to i ty urodzisz" Jeśli oglądałyście kiedyś taki program na polsat cafe Porody to tam pokazywali często Matkę Polkę i można było zobaczyć...

MalinA4, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

• józefka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiazabka spokojnie, będzie OK zobaczysz. a jeśli coś wzbudzi Twoje wątpliwości zadawaj pytania masz do nich prawo a jeszcze bardziej do odpowiedzi. Tu chodzi o Twoje życie i Twojego Bąbelka :) będzie dobrze :)

MalinA4, Martusiazabka lubią tę wiadomość

• MalinA4 Koleżanka

Wysłany: 28 lipca 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiazabka wrote:
    Tym wiekiem ciąży to się aż tak nie przejmuj. Nie da się tego określić z dokładnością co do dnia. Z resztą pomiary z usg są dość optymalne... Jeśli różnica między dniem poczęcia a datą wg usg nie jest większa niż 2 tygodnie, to wszystko jest ok. To są tylko względne daty...

Ja mam nadzieje płeć poznać jutro. To już będzie usg połówkowe, wiec czas najwyższy.

Józefka, jestem pełna obaw, ale ustaliliśmy ze pójdziemy do tej doktor Balcerak. Damy jej szansę żeby pokazała czy opinie o niej są słuszne. Napewno będę patrzeć na nią z przymrużeniem oka... Jeśli cokolwiek będzie nie tak, badanie mało dokładne albo za krótkie to poprostu stamtąd wyjdę i za jakiś tydzień-dwa pójdziemy prywatnie do Dudarewicza. To nam się wydało najrozsadniejsze wyjście...
    Jak myślisz, robimy źle?

oar8skjo4squlk4t.png

Daj znać jaka płeć :)
    A to czemu z przymrużeniem oka? Dowiedziałaś się czegoś nieciekawego?

Józefka, a Ty kiedy masz wizytę? I gdzie robiłaś badania prenatalne? No i jaki mniej więcej był koszt?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 18:04

Wysłany: 28 lipca 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prenatalne możesz robić na fundusz. Dostaniesz skierowanie między 12-14 tygodniem jeśli się nie mylę. Albo jeśli chcesz to prywatnie możesz iść w każdej chwili. Cena zależy od lekarza. Waha się mniej więcej chyba 100-200zl.

Co do doktor Balcerak, czytałam.o niej bardzo dużo negatywnych opinii. Na 80 komentarzy prawie 60 jest negatywnych na znanylekarz.pl, a takich stron znalazłam więcej. Z resztą tutaj tez dziewczyny źle się o niej wypowiadają. Ponoć jest niedokładna, bardzo opryskliwa, wręcz chamowata, rzuca żartami nie na miejscu, wizytę potrafi skończyć po 5 minutach, a dziewczchynie w 6 miesiącu ciąży powiedziała ze tak wcześnie nie da się płci określić. Generalnie jej zachowanie pozostawia wiele do rzeczenia

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • MalinA4 Koleżanka

Wysłany: 28 lipca 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiazabka wrote:
    Prenatalne możesz robić na fundusz. Dostaniesz skierowanie między 12-14 tygodniem jeśli się nie mylę. Albo jeśli chcesz to prywatnie możesz iść w każdej chwili. Cena zależy od lekarza. Waha się mniej więcej chyba 100-200zl.

Co do doktor Balcerak, czytałam.o niej bardzo dużo negatywnych opinii. Na 80 komentarzy prawie 60 jest negatywnych na znanylekarz.pl, a takich stron znalazłam więcej. Z resztą tutaj tez dziewczyny źle się o niej wypowiadają. Ponoć jest niedokładna, bardzo opryskliwa, wręcz chamowata, rzuca żartami nie na miejscu, wizytę potrafi skończyć po 5 minutach, a dziewczchynie w 6 miesiącu ciąży powiedziała ze tak wcześnie nie da się płci określić. Generalnie jej zachowanie pozostawia wiele do rzeczenia

oar8skjo4squlk4t.png

Uuuuuuuu... To nieciekawie :/
    Ja jeśli chodzi o ginekologów to ja załapałam się poza A.Baradynem jeszcze do Olszewskiej której akurat nie mogę polecić przez jej olewcze podejście :/ Poszłam do niej bo chciałam aby coś mi podpowiedziała jak zajść w ciążę bo staraliśmy się z moim D przez ponad pół roku. Zbadała mnie a na sam koniec tekst "Nie jesteś przypadkiem za młoda na ciążę?" (dodam że miałam 22 lata... i byłam pewna że chcę mieć maluszka...) No kurdę, co za podejście :/
    Baradyn od razu zabrał się do badań bo powiedział że jest coś nie tak skoro w tym wieku są jakieś problemy. Słyszałam jeszcze o Babińskiej że jest strasznie niedelikatna i nieuprzejma...
    Wiesz, może będzie tak że zmieni podejście? Częściej zdarza się że są negatywne opinie niż pozytywne, bo jeśli wszystko jest dobrze, to nikt nie myśli o opiniach ale jeśli jest źle to od razu się pisze...
    Mam nadzieję że będzie dobrze, upieraj się aby podała Ci płeć a jeśli nie widzi, to ja stawiam na dziewuszkę :D Bo one się wstydzą ;)

• józefka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina ja ciąże prowadzę w SALVE na szparagowej u Stefanowicz i u niej robiłam pierwsze prenatalne. Ona przyjmuje tylko komercyjnie ale jest warta tej kasy ma specjalizację diagnostykę prenatalną, a po drugie jest autorką mojego cudu <3 . II prenatalne dostałam skierowanie na NFZ b ona jechała na urlop więc sprawdzała do kogo mnie może wysłać żeby było dobrze, a na skierowaniu dopisała CITO :) za wizytę u niej płacę 160,- i na każdej wizycie oprócz badania mam robione USG <3

• marta258 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiazabka, powodzenia na jutrzejszej wizycie. Oby ta dr Balcerak nie okazała się taka jak o niej piszą. Daj znać jutro po wizycie. Dobrze też sobie wymyśliłaś, że jak nie będziesz zadowolona to pójdziesz do Dudarewicza. Koleżanka do niego chodziła na usg i bardzo sobie chwaliła jego dokładność.
    Ja usg genetyczne robiłam u dr Kunerta w sonomedice i też jestem bardzo zadowolona, wszystko dokładnie pomierzył, wizyta trwała długo bo dużo sprawdzał.
    A na poród wybraliśmy medeor, mój lekarz poleca ten szpital i koleżanki które tam rodziły też bardzo sobie chwaliły. 8 sierpnia idę tam na wizytę kwalifikacyjną.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta258 już nie długo, pierwsza z Nas będziesz cudeńko tuliła <3 jej już kwalifikacje wow. ja po wizycie 3 sierpnia mam zamiar zapisać się do szkoły rodzenia. czas leci nie ubłaganie :)

• MalinA4 Koleżanka

Wysłany: 28 lipca 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józefka, wiem gdzie jest ten szpital i gdybym miała problemy z lekarzem którego już dawno wybrałam na prowadzącego ciążę, zdecydowałabym się tam ją prowadzić. Miałaś jakieś problemy z zafasolkowaniem? Czy udało się od razu?

A co do Medeora, ja bym nie mogła się kwalifikować, jestem obciążona genetycznie do tego od młodego wieku leczę się pod kątem nadciśnienia, za mną toksoplazmoza na którą cierpiałam jak miałam 14 lat a do tego problemy z zajściem w ciążę bez "wspomagaczy"
    Znajoma się załapała na ten szpital i też była bardzo zadowolona :) Urodziła nie takiego malucha bo ważył 4,650 kg i mierzył 59 cm :D A ona sama niziutka i drobniutka. Wszystkie dziewczyny z pracy było w szoku gdzie ona takiego bąbla utrzymała :) Kuzynka też rodziła w Medeorze, bardzo na plus szpital dla niej :) Ja prawdopodobnie będę wysłana do Rydygiera, po dzisiejszych wizytach na IP i w przychodni stwierdzam że nie jest taki zły ten szpital, lekarki nawet po tym jak byłam momencik, pamiętały i od razu jak wyszły i mnie zobaczyły, zapytały czy wszystko ok i w jakim celu wróciłam (chodziło o USG)

Dodam jeszcze że plamienia zniknęły :) Może to wina niskiego progesteronu, może stresu a może ciśnienia :) Bo aktualnie mam (!) 116/70 co jest wręcz zaskakujące :)

kehlana_miyu lubi tę wiadomość

• MalinA4 Koleżanka

Wysłany: 28 lipca 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    józefka wrote:
    marta258 już nie długo, pierwsza z Nas będziesz cudeńko tuliła <3 jej już kwalifikacje wow. ja po wizycie 3 sierpnia mam zamiar zapisać się do szkoły rodzenia. czas leci nie ubłaganie :)

Znalazłaś już jakąś ciekawą szkołę rodzenia? Z tego co wiem to w Salve prowadzą takie zajęcia, ale to widziałam w przychodni na Struga (jak robiłam Betę)

‹‹ 64 65 66 67 68 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ