X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Łódź
Odpowiedz

Łódź

Oceń ten wątek:
  • Malinka1984_ Przyjaciółka

Wysłany: 28 lipca 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Mamusia łodzianka,syn 16 miesięczny i w brzuchu fasolka albo dwie :D Usg 04.08 póki co beta z 35dc 4556.
    Gratuluję wszystkim i za spokojne oczekiwanie trzymam kciuki.

Martusiazabka, MalinA4, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

08.04.2015 ur.się K.
    25.07.2016 i cud-TP 22.03.2017 spodziewamy się synka
    p19udqk3ynm95e86.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina ja o dziecko walczyła chyba od zawsze, Kropek pod serduchem jest dzięki IVF i dr. Stefanowicz która mnie zdiagnozowała, prowadziła stymulację i szczęśliwy transfer był też u niej. Była to druga już procedura. Przed IVF próbowałam IUI i naturalnych metod.

Szkoła rodzenia też w salve biorę tylko na szparagowej :) bo mam bliżej i chce poznać szpital w którym chce rodzić, mąż upiera się aby dr Stefanowicz też była obecna przy porodzie. On ufa tylko jej :) powiedział, że za długo walczyliśmy aby oddać się w ręce komuś do kogo nie mamy 100% pewności

Malinka1984 witamy w grupie <3

MalinA4 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • Malinka1984_ Przyjaciółka

Wysłany: 28 lipca 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwszego synka mam dzięki ICSI z Novum.W sumie mieliśmy 4 transfery i wykorzystaliśmy wszystkie 5 zarodków i jest syn.Poddalismy się ostatnio i pogodziliśmy z myślą że syn będzie jedynakiem a tu proszę naturalna miła niespodzianka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 20:52

józefka, Chwilka84, Martusiazabka, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

08.04.2015 ur.się K.
    25.07.2016 i cud-TP 22.03.2017 spodziewamy się synka
    p19udqk3ynm95e86.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka1984 dajesz mi nadzieje, że Kropek będzie miał rodzeństwo. My w drugiej procedurze uzyskaliśmy tylko 1 blastkę 4AA, 2 kolejne nie przetrwały do mrożenia.

• marta258 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józefka, tym razem się udało, więc jak będziecie chcieli drugą dzidzię to też się uda :)

Witaj Malinka1984, fajnie że jest nas coraz więcej, trzymam kciuki za kolejne usg :)

MalinA4, o rydygierze słyszałam dobre opinie więc jak nie możesz rodzić w medeorze to myślę że dobrze wybrałaś, teraz Tobą i dzieciątkiem się zaopiekowali, więc będzie dobrze. I super, że te plamienia ustały bo to rzeczywiście strach że tak na początku się zdarzyły. Koleżanka też miała 2 razy takie plamienia, w szpitalu jej pomogli, dali leki i jest ok, a teraz jest już w 16 tyg i dzidzia zdrowa. U Ciebie też na pewno wszystko będzie dobrze, daj znać po kolejnej wizycie :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka1984_ wrote:
    Ja pierwszego synka mam dzięki ICSI z Novum.W sumie mieliśmy 4 transfery i wykorzystaliśmy wszystkie 5 zarodków i jest syn.Poddalismy się ostatnio i pogodziliśmy z myślą że syn będzie jedynakiem a tu proszę naturalna miła niespodzianka.

Ja teraz jestem w ciąży dzięki tej poradni:), bardzo dobrze wspominam całą procedurę.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,które spodziewają się córeczek,mam dużo ubranek po córce,kurteczki,spodnie,sukienki,bluzeczki,w bardzo dobrym stanie,markowe,niezniszczone,chętnie zamienię na ubranka chłopięce. Chętnych zapraszam na priv :-) bądź [email protected]

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• MalinA4 Koleżanka

Wysłany: 29 lipca 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    józefka wrote:
    Malina ja o dziecko walczyła chyba od zawsze, Kropek pod serduchem jest dzięki IVF i dr. Stefanowicz która mnie zdiagnozowała, prowadziła stymulację i szczęśliwy transfer był też u niej. Była to druga już procedura. Przed IVF próbowałam IUI i naturalnych metod.

Szkoła rodzenia też w salve biorę tylko na szparagowej :) bo mam bliżej i chce poznać szpital w którym chce rodzić, mąż upiera się aby dr Stefanowicz też była obecna przy porodzie. On ufa tylko jej :) powiedział, że za długo walczyliśmy aby oddać się w ręce komuś do kogo nie mamy 100% pewności

Malinka1984 witamy w grupie <3

Jeśli cię prowadzi to chyba będzie przy porodzie :) Jej... Jak tak czytam ile i w jaki sposób Wam się udało to za głowę się łapię i... czuję podziw. Ja bym chyba odpuściła, nie dałabym rady wytrzymać tej presji i smutku rozczarowania. Najważniejsze że się udało i masz swojego KROPKA pod sercem :) A tak w ogóle, czemu akurat KROPEK? :D Bo tak mnie zastanawia :)
    Malinka1984_ wrote:
    Witajcie.
    Mamusia łodzianka,syn 16 miesięczny i w brzuchu fasolka albo dwie :D Usg 04.08 póki co beta z 35dc 4556.
    Gratuluję wszystkim i za spokojne oczekiwanie trzymam kciuki.

Witamy ^^

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 08:40

• MalinA4 Koleżanka

Wysłany: 29 lipca 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta258 wrote:
    Józefka, tym razem się udało, więc jak będziecie chcieli drugą dzidzię to też się uda :)

Witaj Malinka1984, fajnie że jest nas coraz więcej, trzymam kciuki za kolejne usg :)

MalinA4, o rydygierze słyszałam dobre opinie więc jak nie możesz rodzić w medeorze to myślę że dobrze wybrałaś, teraz Tobą i dzieciątkiem się zaopiekowali, więc będzie dobrze. I super, że te plamienia ustały bo to rzeczywiście strach że tak na początku się zdarzyły. Koleżanka też miała 2 razy takie plamienia, w szpitalu jej pomogli, dali leki i jest ok, a teraz jest już w 16 tyg i dzidzia zdrowa. U Ciebie też na pewno wszystko będzie dobrze, daj znać po kolejnej wizycie :)

Dzisiaj idę właśnie na kontrolne badania ale plamień nie miałam od wczorajszego wieczora :) Więc jestem dobrej myśli :) Niedługo z tego co wiem to u Ciebie będzie ostatnie USG nie? Jejku, zazdroszczę że jesteś już na takim etapie ^^

• Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowanie odradzam wizyty u doktor Balcerak. Nigdy w życiu nikt mnie tak nie zlekceważył. Po raz pierwszy byłam na badaniu ja którym nie widziałam dziecka. Był tylko jeden monitor który pani doktor miała skierowany w swoją stronę. Powiedziała tylko ze widzi główkę. Ze serduszko bije (nawet nie włączyła głośnika). Zmierzyła kość udową. I wydrukowała jedno zdjęcie z długością całkowitą dziecka. Dodam że na tym zdjęciu kompletnie nic nie widać. Całe badanie trwało 5 minut z zegarkiem w ręku. Na koniec dostałam tylko opis badania na którym są 4 linijki tekstu. Mało sympatyczna, nic nie tłumaczy. Badanie na odwal się. Wyszłam stamtąd i zaczęłam płakać :-(

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalinA4 Kropek jakoś samo przyszło, jak wyobrażaliśmy sobie podział komórek i wogóle, a potem na transferze widziałam na USG jak wprowadzają to była tylko "kropka" i tak już zostało Kropek :) tak do niego mówimy na codzień, nawet rodzina jak dzwoni pytać się o zdrowie to pyta się Kroposława <3

• MalinA4 Koleżanka

Wysłany: 29 lipca 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiazabka- czyli opinie były słuszne... Takie baby to powinni od zawodu odsunąć, ot co -.- Dziwię się że skoro jest tak wiele opinii negatywnych to że są osoby które chcą do niej chodzić... Współczuję Ci z całego serca :( Kto by pomyślał, ale nie smuć się, tak jak planowałaś, zmień lekarza, skoro ta baba nie umie się zająć tym porządnie... I nie płacz, są ludzie i parapety, szkoda tylko że to poszło Twoim kosztem :(
    Trzymam kciuki aby kolejna wizyta u innego lekarza wyszła dobrze. Ja nie umiem polecić nikogo poza tym u którego prowadzę ciążę, jest pierwsza i do nikogo innego nie chodziłam...

Józefka- Ja na swoje maleństwo mówię Fasolka, bo rzeczywiście tak wygląda :D Jak mój to usłyszał to zaczął się śmiać :) W dodatku wczoraj z wyrzutem do mnie że tylko mnie gratulują, że on też się przyczynił, to poklepałam go tam gdzie trzeba i mu pogratulowałam :D

Wysłany: 29 lipca 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie... Każda z nas czeka na to usg jak na zbawienie. Tak naprawdę nie wiemy co się dam w brzuchu dzieje przez cały ten czas. Ostatnie usg miałam w 12 tygodniu, teraz jest 20 i powinno być już połówkowe. A tu dupa. Jak o płeć zapytałam to powiedziała ze to za wcześnie, że nie da się jeszcze płci określić. Według jej badania moje dziecko ma 13cm czyli wskazuje to na jakiś 16 tydzień, a jestem w 20! Jakas masakra poprostu. Jak się nie zna, albo nie ma ochoty robić takich badań to niech nie robi! Ja nie po to czekam 2 tygodnie na wizytę do głupiej baby żeby badanie trwało krócej niż poranne golenie nóg! Już dawno nikt mnie tak z równowagi nie wyprowadził

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • Agata26 Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiazabka wrote:
    Zdecydowanie odradzam wizyty u doktor Balcerak. Nigdy w życiu nikt mnie tak nie zlekceważył

Czyli jak widzę nic się nie zmieniło. Salve ma na prawdę wielu wspaniałych lekarzy, dziwie się że pozwalają sobie trzymać taki przypadek, ale pewnie chodzi o to, że przyjmuje na nfz, nawet myślałam o tym, żeby napisać skargę na tę Panią...ale zamiast tego wysmarowałam jej opinię. Bardzo Ci współczuję, bo rzeczywiście każda z nas najbardziej czeka na badanie usg, możemy coś podejrzeć, usłyszeć i dokładnie sprawdzić czy wszystko z maleństwem ok. A po takim badaniu jest jeden wielki żal. Tak jak pisałaś wcześniej umów się prywatnie do dobrego lekarza, będziesz spokojna:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 11:27

Martusiazabka lubi tę wiadomość

Wysłany: 29 lipca 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, dziękuję za zrozumienie i miłe słowa. Mam dziś naprawdę podły humor po tej wizycie, a takie opinie jednak trochę krzepią... Choć patrząc.na to z drogiej strony, mam to trochę na własne życzenie. Chciałam dać tej babie szanse. I ograniczyć wydatki. Ale nie jest to warte tych nerwów. Każda kolejna wizyta będzie prywatnie. Wole juz zapłacić i mieć dokładnie wykonane badanie i święty spokój...

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • Agata26 Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety ciągle jest tak, że prywatne, płatne wizyty wyglądają zupełnie inaczej. Doskonale Cię rozumiem bo też chciałam ograniczyć wydatki i zdecydowałam się prowadzić ciążę w Matce Polce...bardzo tego żałuję. Druga ciąża na pewno będzie prywatnie choćbym miała kredyt wziąć:P

• józefka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja prowadzę swoją ciąże komercyjnie i na każdej jedenj wizycie mam robione USG, nie wyobrażam sobie być w 20 tc i mieć za sobą 2 USG szok!!!

ostatnie tak jak pisałam miałam wyjątkowo na NFZ ale trwało blisko 40 minut i lekarz był mega dokładny i cierpliwy. nie wiem czy to na skutek układów i układzików w SALVE ale stefanowicz nie mogła wykonać badania zapewniła mi komfort u kogoś innego. za to ją również cenię.

Martusiazabka, Chwilka84 lubią tę wiadomość

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusiazabka, bardzo współczuje, że wizyta była nie udana. Najgorsze jest to ,że to kobieta jest, która pewnie tez miała instynkt i wie co czuje druga kobieta w tak ważnych chwilach i potrafi tak perfidnie zepsuć tę magiczny czas.
    Zastanowiłabym sie czy nie napisać skargi... po co oni wogóle trzymają taka lekarke, co z tego że na nfz, ale ona przecież dostaje za to kase.
    Ja prowadze ciąże u tej dr co józefka, i też jestem zadowolona, fakt nie jest tanio, ale na każdej wizycie mam badanie na fotelu, usg dopochwowe i badanie dzidziusia, zawsze bada co tam się dziej w główce, brzuszku, bada akcje serca, robi pomiary a na koniec teraz jak Maluszek jest większy przełącza nam na 3D i robi fotki jak tylko się dobrze ułoży. Po każdej wizycie czuje się zaopiekowana i spokojna.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata26 wrote:
    Doskonale Cię rozumiem bo też chciałam ograniczyć wydatki i zdecydowałam się prowadzić ciążę w Matce Polce...bardzo tego żałuję.

A kto prowadzi Ci tam ciąże?i dlaczego jesteś nie zadowolona?Ja myślałam o kolejnej ciąży żeby tam prowadzić, dlatego się tak dopytuje.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    komfort i spokój kosztuje dla tego chwilka84 zgadzam się z Tobą WARTO.

pewnie nie każdy lekarz na NFZ to konował, ale taką panią jak piszecie martusiazabka zgłaszać do NFZ do kierownika przychodni gdzie się da !!!!

‹‹ 65 66 67 68 69 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ