X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Łódź
Odpowiedz

Łódź

Oceń ten wątek:
  • Agata26 Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta258 wrote:
    Właśnie 8 sierpnia mam tam wizytę kwalifikacyjną bo nie jestem ich pacjentką. Muszę mieć tylko ze sobą wszystkie badania, które robiłam do tej pory. A na wizycie będzie badanie, usg no i ustalony termin porodu.

Agata26, jak między nami tylko tydzień różnicy to może nawet mnie wyprzedzisz z porodem albo urodzimy tego samego dnia :)
    Może rzeczywiście się tak złoży, też mam wizytę kwalifikacyjną w medeorze 8.08:) a ty planujesz na nfz?

• józefka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łoooooooo no ja cały czas dostaje progesteron 3 razy dziennie. czyli może zwiększą mi dawkę, co dziwne mi to twardnienie robi się kiedy leżę za długo. zawsze mi się wydawało że jestem jakaś dziwna. profilaktycznie zwiększyłam sobie dawkę magnezu żeby zminimalizować skurcze. dzięki za info. w środe będzie to pierwsze pytanie.

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalinA4 wrote:
    Słyszałam że Medeor jest dobrym szpitalem ale o ile kojarzę to właśnie nie można się dostać jeśli były jakieś problemy w ciąży albo przyszła mama ma jakieś problemy zdrowotne :( Podobno nie mają możliwości aby przyjmować takie ciąże, dlatego ja nawet się tam nie będę starała...
    Życzę by się udało i wszystko poszło dobrze ;)

To prawda, że Medeor przyjmuje tylko pacjentki bez problemów w ciąży. Akurat u mnie ciąża od początku przebiega książkowo, nie miałam żadnych dolegliwości, wyniki badań są prawidłowe, dzidzia ładnie rośnie, więc liczę na to, że mnie bez problemu przyjmą. Może nie skreślaj tego szpitala, tylko pod koniec ciąży umów się na taką wizytę kwalifikacyjną, jest bezpłatna i na miejscu lekarz po badaniach oceni czy Cię przyjmą. Jak od początku ciąży miałaś tylko plamienia to może to wcale nie wykluczać porodu u nich. Tym bardziej, że jesteś dopiero na początku ciąży i od teraz może być wszystko dobrze i z Tobą i z dzieckiem więc nie rezygnuj :)

Agata26, MalinA4, Martusiazabka lubią tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata26 wrote:
    Może rzeczywiście się tak złoży, też mam wizytę kwalifikacyjną w medeorze 8.08:) a ty planujesz na nfz?

Tak, planuję rodzić na nfz. I może 8 sierpnia spotkamy się w poczekalni na wizycie kwalifikacyjnej, a później na sali poporodowej :)

Jóżefka, u mnie też zdarzają się twardnienia brzucha, to pewnie macica się rozrasta bo teraz w 3 trymestrze dzidzia rośnie bardzo szybko. Podobno nie powinno się wtedy masować brzucha a zalecane są krótkie kąpiele, ale z dużym brzuchem ciężko mi wchodzić i podnosić się z wanny więc korzystam tylko z prysznica.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny za informacje, tylko jak nie dotykać, nie głaskać brzusia ???

• marta258 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie z tym głaskaniem to ciężko bo nawet jak ja sama pamiętam, żeby nie głaskać to mąż przychodzi z pracy i wita się z synkiem głaszcząc i mówiąc do brzusia :)

józefka, Martusiazabka lubią tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    józefka wrote:
    MalinA4 ten czas tak leci, ze nawet się nie obejrzysz:)

a teraz z innej beczki w którym tygodniu ciąży rozglądałyście się, lub zamierzacie za szkołą rodzenia?

w sumie w środę będę miała wizytę i podpytam też.

a u mnie napięcia brzucha, twardnieje. wcześniej też się zdarzało. muszę podpytać o to lekarza. wy też tak macie / miałyście ?

Ja tez nadal biore progesteron, tzn mogłam juz odstawić ale za bardzo sie boje ,że coś się stanie i dr kazała mi zostawić dla mojego spokoju bardziej,ale jak mi brzuch twardnieje czy boli to magnez+nospe mam brac.
    My szkoły rodzenia nie planujemy, ale jedna z październikowych mamuś jest w profamili w szkole rodzenia i chwali sobie.

józefka lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    józefka wrote:
    dzięki dziewczyny za informacje, tylko jak nie dotykać, nie głaskać brzusia ???

To jest silniejsze ode mnie, rece po prostu same kładą sie na brzucholek:)

józefka, Martusiazabka lubią tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    józefka wrote:
    vitoria piszesz, że bratowa nie była zadowolona z Salve, ja właśnie tam planuje rodzić. Mam tam lekarza prowadzącego. Tak z ciekawości bratowa rodziła na NFZ czy komercyjnie?
    Ja znam osobiście tylko te co komercyjnie rodziły i były zachwycone, i właśnie zastanawiam się czy jest tu zależność. Ogólnie wolałabym na NFZ ale jak braknie miejsc trudno będę płacić. Przepraszam za dociekliwość ale każda informacja na wagę złota.
    pozdrawiam serdecznie
    Bratowa rodzila tam w marcu zeszlego roku I nie bylo mozliwosci porodu na nfz, tylko komercyjnie. Zaplacila za sn ale pojawily sie wskazania do cc I miala cesarke z rana. Po cc pare godzin musisz lezec bez ruszania glowa zeby po wkluciu w rdzen wszystko bylo ok. Przez ten czas nie mogla sie doprosic o jakakolwiek pomoc, czego u mnie w medeorze nie zabraklo a rodzilam 3miesiace wczesniej. U niej nikt nie przychodzil na dzwonek, nikt zyczliwie nie pomogl przy dziecku, tak jak pisalam chcialo jej sie pic to pielegniarka nalala jej wody I zostawila na szafce do ktorej bratowa I tak nie mogla dosiegnac bo nie mogla sie ruszyc. I tak dzien w dzien mama do niej jezdzila. U mnie pielegniarki przybiegaly jesli dziecko plakalo dluzej niz 5minut bo mozd glodne moze brzuszek je boli, dla mnie to byla duza pomoc bo prawde mowiac nie wiedzialam co sie malemu dzieje. Jak go bolal brzuszek to mu pomogly, wracaly tyle razy ile plakal, masowaly, pomagaly zrobic kupke, potem wyszlo ze nie je z piersi efektywnie to donosily mi mleko raz czy drugi az sie nauczyl. Opieka z zewnatrz meza czy mamy byla tam dla mnie zbyteczna. A mojej bratowej nie pomogl nikt w niczym, przy czym ona nie ma duzych wymagan. Wczesniej rodzila w matce polce I mowila ze tam bylo ponizajaco I brudno, ocenila ze w salve byly lepsze warunki jesli chodzi o czystosc, jedzenie, sprzety, ale o opiece mowila ze bez szalu. I moze nie to ze byla niezadowolona ale po prostu za taka kase oczekuje sie moze ciut wiecej. Wiecej opinii o salve nie znam takich z pierwszej reki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 07:11

• vitoria Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie chce nikomu mieszac w glowie, nie odradzam ani Salve ani nie namawiam szczegolnie na medeora. Jak wybralyscie tego sie trzymajcie. Prawda jest taka ze szpitale tworza ludzie I zalezy na jaki zespol akurat sie trafi. Salve moze przyjmowac porody skomplikowane I trudne, ma oddzial dla noworodkow potrzebujacych pomocy po porodzie, wiec jesli ja nie bede nadawala sie do ridzenia w medeorze to tez bede rozwazac salve gdyby z ciaza cos sie pokomplikowalo. Tak samo zreszta slyszalam opinie o medeorze ze opieka poporodowa zla, ja tego nie moge potwierdzic ale moze byc ze czasem zmiana na oddziale jest slaba I nic sie z tym nie zrobi. Grunt to urodzic zdrowo I szczesliwie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 07:22

Martusiazabka lubi tę wiadomość

• vitoria Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata26 wrote:
    Victoria opowiedz coś więcej o porodzie w medeorze, byłaś wcześniej na wizycie kwalifikacyjnej, jak ta opieka od 36 tygodnia u nich wygląda? podpisuje się coś w rodzaju zoobowiązania, że będzie się u nich rodzic?
    Na wizycie badanie I przejrzenie wynikow, ogolnie chodzi by ciaza przebiegala bezproblemowo a dziecko bylo zdrowe. Daja skierowanie na porod I chodzi sie od 36tc na ktg, 2x w tyg chyba, a po terminie co 2dni. Tydzien po terminie przyjmuja na oddzial na wywolanie. Balam sie czy beda problemy z przyjeciem jak bedzie duzo rodzacych ale nie bylo. Tydzien po terminie robili mi tez usg zeby zobaczyc wielkosc dziecka I stan lozyska.

• józefka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vitoria , każda informacja jest cenna nawet ta mało pochlebna. i tak nie zmienie szpitala - SALVE bo tam mam lekarza prowadzącego któremu ufam, i jak do tej pory jestem jej pacjentką i czujemy się "dopieszczeni" i co najważniejsze czuje że Kropek jest w dobrych rękach u niej. ale dziewczyny piszcie, bo lepiej się przygotować na najgorsze.

• vitoria Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To bardzo wazne wiedziec gdzie sie rodzi I byc do tego przekonanym. Wiem ze negatywne komentarze miga zasiac niepokoj. Najgorzej jest w pierwszej ciazy kiedy tak naprawde czlowiek bladzi, gina ma gdzie indziej rodzic ma niewiadomo gdzie I ten metlik w glowie po przeczytaniu wielu komentarzy w necie, czesto sprzecznych, czesto negatywnych a nie pokazujacych obrazu szpitala. Ja przez to przechodzilam I wiele nerwow I lez mnie to kosztowalo, nie umialam wybrac szpitala, nie wiedzialam na co patrzec, czym sie kierowac, nie wiedzialam jak chce rodzic. Najpierw myslalam ze matka polka bo tam moj gin pracuje, ale wszyscy wokol mowili ze mordownia a gin I tak nie jest przy porodzie, to potem madurowicz, potem dowiedzialam sie o istnieniu medeora, zdecydowana juz bylam ale nagle przeczytwlam jakas zla opinie I znow plakalam ze nie wiem co robic. W koncu maz mnie wzial w auto I pojechalismy zwiedzic porodowke w tym medeorze, wyszla polozna, wszystko pokazala, opowiedziala co jak I gdzie I dopiero sie uspokoilam. Na tej podstawie pod koniec ciazy wybralam w koncu szpital.

• józefka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vitoria niby u mnie jeszcze kawałek czasu został. Zawsze myślałam o Matce Polce bo niby tam sami specjaliści najlepsi.

a potem jak zaczełam przygodę z IVF trafiliśmy na Stefanowicz, i w tym momencie mój R powiedział, że jak się tylko uda zostajemy u niej. niestety każda wizyta płatna i badania jak zleca też muszę płacić, ale kurcze wiem za co płace, za zdrowie i bezpieczeństwo Kropka. Moja gin również przyjmuje porody tylko SN, jak patrzyliśmy CC już są inni wymieniani. znam też tam personel i troszkę liczę, że dzięki temu może będą mnie traktować dobrze, może jestem naiwna.

sporo też ostatnio było negatywnych wpisów na poród w salve odnośnie NFZ, że dodatkowo wyłudzają kasę. Myślę, że to nie porozumienie. jest jasno określone co nalezy się na NFZ a za co trzeba dodatkowo dopłacać. sprawę bada obecnie prokuratura z tego co wiem.

• marta258 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi opiniami jest tak, że zawsze ktoś będzie zadowolony a ktoś będzie narzekał. Trzeba być przekonanym do swojego wyboru i tego się trzymać. Jak ufamy swoim lekarzom z danego szpitala to musimy wierzyć, że nami i dzieckiem dobrze się zaopiekują. Obyśmy wszystkie miały tylko dobre wspomnienia ze szpitala i żeby dzieci były zdrowe, to najważniejsze.

józefka, Agata26 lubią tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta258 masz 100% racji, ale i tak szukam gdzie wszędzie informacji, choć tak jak pisałam zaufanie do lekarza mam :)

pewie wyszukuje sobie problemy na siłę.

• vitoria Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh chcialabym miec gina w medeorze albo salve skoro wiem ze w jednym z tych szpitali bede rodzic, ale widze ze wizyty na nfz nie maja sensu, kolejki sa igromne a np w medeorze lekarz na nfz przyjmuje przez 2h raz w tygodniu...znow na wizyty prywatne nas nie stac tak jak ty jozefka placisz 160zl + wszystkie badania. Ja poki co narazie licze sie z platnym porodem bo chce miec cc, I jesli tylko nie bedzie wskazan typu zle ulozpne dziecko badz lozysko to raczej przyjdzie mi zaplacic ze 4tys...

• vitoria Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tym super wykwalifikowanym zespolem w matce polce to chyba slawa ich troszeczke wyprzedza. Moze kiedys tak bylo ale juz chyba minelo. W tym fantastycznym szpitalu moja znajoma urodzila dziecko z zamartwica bo nie chcieli zrobic cc a dziecko bylo za duze w stusunku do miednicy kobiety... jak ma byc sn to na sile bedzie I gdzies maja wszystko. Ale to znow wina calego zespolu. Jak sie na to nalozy ogolne podejscie do kobiety rodzacej I warunki sanitarne to zgroza, no chyba ze ma sie tam znajomosci.

• józefka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vitoria a w salve na NFZ też takie kolejki do gina ?

• Agata26 Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    józefka wrote:
    vitoria a w salve na NFZ też takie kolejki do gina ?

Do Pani Balcerak termin mają zawsze, gorzej z innymi lekarzami.:P

Powiem wam, że im więcej się czytam o tych szpitalach i różnych sytuacjach, tym bardziej dochodzę do wniosku, że ze wszystkich opcji porób na nfz ale w prywatnym, poród płatny, umówienie się z lekarzem prowadzącym itd. Pewnie najlepiej wychodzą te dziewczyny, które mają opłaconą położną do porodu i to w tym szpitalu, w którym ona pracuje, tylko wtedy ma się pewność co do tego jak będzie wyglądał poród i opieka po. Wiadomo, że przy porodzie sn bez komplikacji lekarz jest w sumie niepotrzebny.

‹‹ 67 68 69 70 71 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ