X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Łódź
Odpowiedz

Łódź

Oceń ten wątek:
  • józefka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata26 też mi się coś wydaje, ze to kwestia umówienia się z położną. w salve właśnie jest możliwe wykupienie sobie opieki od konkretnej położnej jako dodatkowa usługa do pakietu NFZ, bo w pelnym pakiecie to norma.

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glowa mnie dzis boli... synek spal tylko godzinke, ledwo obiad zdarzylam zjesc. Jak dzwonilam po roznych ginach gdy zaszlam w ciaze to srednia oczekiwania na wizyte do w miare sensownych lekarzy to bylo 4-5miesiecy, pol ciazy doslownie. Odpuscilam I zostalam ze swoja ginka, tez prywatnie ale taniej I wszystkie badania mam w ramach nfz w poradni przyszpitalnej w ktorej pracuje.
    Jestem zmeczona... :'(

• Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no, błagam... Nawet jakby mi.ktoś zapłacił to nigdy więcej nie pójdę do doktor Balcerak. I zdecydowanie odradzam komukolwiek :-/ zapewne właśnie dlatego u niej zawsze są wolne terminy... :-P
    Ja chodzę na NFZ do doktora Kucharskiego w Salve na Wujaka. Nie narzekam. Zawsze mnie porządnie bada. Poświęca tyle czasu ile potrzeba. Na każde pytanie grzecznie odpowiada. Uważam że dobrze trafiłam. Wizyty mam co 3 tygodnie. Jeśli kogoś interesuje to można przedzwonić i zapytać na kiedy teraz ma wolny termin. Bo ja jak się zapisuje z wizyty na wizytę to jest tak...akurat. Nie ma dużo wolnych miejsc, ale tak ze nie mam problemu żeby się tam dostać. Nawet jak juz nie ma miejsc to mówię że mam tabletki tylko na 3 tygodnie wiec czy chce czy nie chce to i tak mnie musi przyjąć żeby wypisać receptę. I w razie czego zawsze dodatkowo na listę dopisują.

Co do doktora Dudarewicza to rzeczywiście znowu jakieś nieporozumienie w tym salve zaszło.
    Doktor przyjmuje na Liściastej. Dziś jak dziwiłam to terminy ma na połowę września. Ale polecił mi jakiegoś swojego kolegę z instytutu genetyki. Doktor Serafin czy jakoś tak. Niestety nie znalazłam o nim zbyt wiele opinii. Ale skoro Dudarewicz go poleca... Umówiłam się na 9 sierpnia. Wiec jeszcze tydzień wytrzymam :-)

oar8skjo4squlk4t.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 15:02

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jakas babke z salve polecali I do niej usilowalam sie dostac, juz nie pamietam nazwiska kurcze, poszukac musze, moze znacie...ta balcerak ma mega zle opinie.

• marta258 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy sn położna najważniejsza, jak się jakąś zna i to najlepiej ze szpitala, w którym się rodzi to najkorzystniej. Mój lekarz np znając mój wybór szpitala i też doradzając medeor polecał szkołę rodzenia właśnie w tym szpitalu. Wtedy można poznać różne położne, zobaczyć które są w porządku i dogadać się z wybraną, żeby to ona była przy porodzie. I pewnie w każdym szpitalu tak to wygląda, bo salve czy madurowicz też mają swoje szkoły rodzenia, które prowadzą właśnie położne i wtedy można je bliżej poznać i na porodzie widzi się znajome twarze, a to na pewno uspokoi kobietę rodzącą.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Victoria, w salve z tych lepszych jest Stefanowisz, albo doktor Perenc. A tak to o nikim więcej nie słyszałam nic do tej pory

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wy wszystkie sn rodzicie? Pierwsze dziecko czy kolejne?

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pierwsze, dłuuugo wyczekiwane. Mam nadzieje na SN, ale lekarz mówił ze musze iść do okulisty żeby wydał oświadczenie czy mogę naturalnie czy tylko cesarke (noszę okulary). No i zależy jak się dziecko ułoży... Ale wolałabym spróbować samemu

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas też pierwsze, ja we wrzesien - pazdziernik musze zaliczyc okuliste, bo mam skoki cisnienia w oczach, ale nastawiam sie na sn.

Martusiazabka lubi tę wiadomość

• Agata26 Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z ciekawości, któraś się orientuje ile kosztuje taka umówiona położna przy porodzie?

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    józefka, moja siostra w zesżłym roku we wrzesniu miała cc w Salve prywatnie i była zadowolona i z opieki pielegniarek, warunków, całego przebiegu cięcia z kontaktu z lekarzem, także spokojnie, będzie dobrze:)A moja kuzynka w styczniu rodziła w medeorze, 12 h w mega bólach, wymiotowała już, nie miała w ogóle rozwarcia i męczyli ja naturalnie.
    Martusiażabka, Dudarewicz przyjmuje w Salve?

józefka, Martusiazabka lubią tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata w salve to koszt 1600, poniżej masz linka

http://www.salve.pl/Porod-NFZ-%2B-dodatkowe-uslugi/Wybor-poloznej,389,0,6

i jak wejdziesz w zakładki to tam jest napisane za co i ile, są 3 pakiety.

1) nfz

2)nfz + dodatkowe usługi

3) prywatnie

• marta258 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vitoria, u mnie też pierwsze dziecko i będzie cc.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    józefka, moja siostra w zesżłym roku we wrzesniu miała cc w Salve prywatnie i była zadowolona i z opieki pielegniarek, warunków, całego przebiegu cięcia z kontaktu z lekarzem, także spokojnie, będzie dobrze:)A moja kuzynka w styczniu rodziła w medeorze, 12 h w mega bólach, wymiotowała już, nie miała w ogóle rozwarcia i męczyli ja naturalnie.
    Martusiażabka, Dudarewicz przyjmuje w Salve?
    A ile siosrra placila za cc, wiesz moze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 20:05

• józefka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to zależy czy pakiet comfort mama - 3.900,- cc i 2.850,-sn i wtym masz wszystko łącznie z pojedynczą salą, menu, położną i wyprawką dla dzieciaczka + szkoła rodzenia

jeśli jesteś ich pacjentem i miałaś wizyty komercyjne szt 5 - przysluguje rabat 5%

• marta258 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzynka koleżanki w zeszłym roku rodziła w salve przez cc, miała wykupiony pakiet i była bardzo zadowolona z lekarzy, położnych i ogólnie całej opieki nad nią i dzieckiem.

józefka lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmmmm kurde co słyszę to salve chyba preferuje CC :) ale super że tak pozytywnie oceniacie, uspokaja mnie to. choć negatywne opinie dają informację, że nie wszystko złote co się świeci :)

a ja pojutrz wizyta u Sobkiewicza, myślicie że pokaże mi Kropka ?

• marta258 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józefka, jak najbardziej powinnaś na wizycie zobaczyć Kropka, a jak nie to poproś lekarza, że chcesz zobaczyć jak synek rośnie i na pewno się zgodzi :)

józefka lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 właśnie sęk w tym ze nie. Jak byłam ok 12 tygodnia i zapisywałam się na pierwsze usg to jakaś "kompetentna" pani z recepcji rzuciła mi tym nazwiskiem mówiąc ze jest to świetny lekarz, przyjmuje na Struga, ale tylko prywatnie. Wizyta 150zl i ze umawiają z dnia na dzień.
    Niestety to nie jest pierwszy przypadek braku kompetencji u pań z recepcji w salve z jakim się spotkałam.
    A wydawać by się mogło ze śnie trzeba mieć wyższego wykształcenia ani Bóg wie jakiego doświadczenia i umiejętności żeby umawiać pacjentów na wizyty i udzielać im jakiś podstawowych informacji. A tu psikus. Jak widać nie każdy się do tego nadaje :-/

oar8skjo4squlk4t.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 20:58

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w salve na szparagowej tego nie ma. dziewczyny + jeden pan zawsze mili i uśmiechnięci i kompetentni. Jak wychodzę od lekarza a w rejestracji kolejka wołają mnie żeby podstemplować recepty i zwolnienia.

kurde niby to salve i to salve a jaka różnica.

‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ