X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE Mamusie 2023
Odpowiedz

LUTOWE Mamusie 2023

Oceń ten wątek:
  • Maija Autorytet

Wysłany: 22 września 2022, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze wracając do tematu laktatorów.
    Rozważam kupno takiego....🤔
    https://babyono.com/1000-laktator-muszlowy-elektryczny-shelly-bez-uz/3-13-1
    lub Neno.

Co myślicie o tym muszlowym?

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• olencja Autorytet

Wysłany: 22 września 2022, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera nie wiem czy będę umiała z lusterkiem 😱 ciekawe jak się depilują grube dziewczyny ? Przecież taki brzuch jak mamy teraz to jest pikuś 🤣
    Ja jeszcze nie ogarnęłam laktatorow. Na razie jestem na etapie rozróżniania pieluch.
    Z laktatorem będę mieć problem bo nie każdy ma te lejki do mikrobrodawek. No i nie wiem czy brać pojedynczy czy podwójny.

u5cvp2.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 22 września 2022, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olencja może niech cdl Ci dobierze :) To nie sama brodawka ma aż takie znaczenie, ale otoczka. Ciężko mi sobie wyobrazić tak małe brodawki, żeby nie dały rady te mniejsze lejki, także myślę, że coś wybierzesz :)

Co do innych laktatorow to nie wiem, ja mialam tylko medele ręczną i canpol easy start.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • kurczak Autorytet

Wysłany: 22 września 2022, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maija wrote:
    Jeszcze wracając do tematu laktatorów.
    Rozważam kupno takiego....🤔
    https://babyono.com/1000-laktator-muszlowy-elektryczny-shelly-bez-uz/3-13-1
    lub Neno.

Co myślicie o tym muszlowym?

O, ciekawe rozwiązanie, ręce pozostają wolne. Ale nie wiem czy faktycznie to dobre rozwiązanie, bo naoglądałam się jakichś testów i chyba Neno, któryś wybiorę 🤔

202302176752.png
  • Maija Autorytet

Wysłany: 22 września 2022, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Olencja może niech cdl Ci dobierze :) To nie sama brodawka ma aż takie znaczenie, ale otoczka. Ciężko mi sobie wyobrazić tak małe brodawki, żeby nie dały rady te mniejsze lejki, także myślę, że coś wybierzesz :)

Co do innych laktatorow to nie wiem, ja mialam tylko medele ręczną i canpol easy start.

Właśnie sobie zmierzyłam brodawkę - samą brodawkę, nie otoczkę. Moja ma 6 mm. Zrobiłam to zgodnie z instrukcją z filmiku Zaufaj Poloznej. Ona mówi, że w naturze rzadko kiedy występują brodawki 8mm, a ja mam 6. Lol 🙄 Położne w szpitalu mówiły mi, że synek nie ma za co chwycić. I rzeczywiście.
    https://youtu.be/vk5AxjnjlBY

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• olencja Autorytet

Wysłany: 22 września 2022, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:

No właśnie brodawka,też jestem w szoku. Każą mi mierzyć brodawkę bez otoczki.

Jakby co to jest promka na pieluszki wielorazowe w smyku. Taniej niż na allegro mielinowe bambusowe i flanelka

u5cvp2.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 22 września 2022, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maija wrote:
    Właśnie sobie zmierzyłam brodawkę - samą brodawkę, nie otoczkę. Moja ma 6 mm. Zrobiłam to zgodnie z instrukcją z filmiku Zaufaj Poloznej. Ona mówi, że w naturze rzadko kiedy występują brodawki 8mm, a ja mam 6. Lol 🙄 Położne w szpitalu mówiły mi, że synek nie ma za co chwycić. I rzeczywiście.
    No dokładnie. Ja mam w porywach do 8🤔

u5cvp2.png
  • Akataa Autorytet

Wysłany: 22 września 2022, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po połówkowych, z synkiem wszystko ok. Zapowiada się mały, na razie tylko 324g. 😊
    Wstydzioszek troszkę, ciągle się zasłaniał, na koniec prawie tyłem obrócił. 😅 Ułożony główkowo jak na razie.
    usg2trym2-1.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2022, 13:16

olencja, Ariane, Babulka, Calanthea, kurczak, Gemma19, Isisi, Moniek330 lubią tę wiadomość

🩵 12.02.23, 41t0d - 2940g, 53 cm
    age.png
    💔 26.11.21 - 8t3d - 👼(poronienie samoistne)
  • Maija Autorytet

Wysłany: 22 września 2022, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    No dokładnie. Ja mam w porywach do 8🤔
    Nie sądziłam, że brodawki są takie wielkie 😱 😅

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• Maija Autorytet

Wysłany: 22 września 2022, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akataa wrote:
    Melduję się po połówkowych, z synkiem wszystko ok. Zapowiada się mały, na razie tylko 324g. 😊
    Wstydzioszek troszkę, ciągle się zasłaniał, na koniec prawie tyłem obrócił. 😅 Ułożony główkowo jak na razie.
    usg2trym2-1.gif
    Moja też maleńka...328g miała na badaniu, w poprzednią sobotę 😊 jeszcze przykoksują 😁 chociaż ja z tych drobnych, syn urodził się równe 3kg/52cm. Teraz też jest raczej z tych kurczaczków, niż wyrośniętych 😊

Akataa, Babulka lubią tę wiadomość

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• olencja Autorytet

Wysłany: 22 września 2022, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to bym wolała żeby moja nie była zbyt duża to może uda się urodzić naturalnie. Jak bym miała wypchnąć 5 kg klocka to wolałabym sobie sama cc zrobić 🤣

A te pomiary z usg są +/- 10% więc to całkiem spory margines.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2022, 13:31

u5cvp2.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 22 września 2022, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maija wrote:
    Nie sądziłam, że brodawki są takie wielkie 😱 😅
    Noo giganty!najmniejszy lejek do neno chyba jest na 21mm🤣

u5cvp2.png
  • Ariane Autorytet

Wysłany: 22 września 2022, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maija wrote:
    Ona mówi, że w naturze rzadko kiedy występują brodawki 8mm, a ja mam 6. Lol 🙄 Położne w szpitalu mówiły mi, że synek nie ma za co chwycić. I rzeczywiście.

rzadko? aha, no ja mam 10 mm ;) wiec cóż, freak of nature na to wychodzi heheh

age.png
  • Ariane Autorytet

Wysłany: 22 września 2022, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akataa wrote:
    usg2trym2-1.gif

Super Akataa wazne ze wszystko dobrze sie rozwija, moja tez na zdjeciach nie chciala sie pokazac ;)

Akataa lubi tę wiadomość

age.png
  • Maija Autorytet

Wysłany: 22 września 2022, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    Ja to bym wolała żeby moja nie była zbyt duża to może uda się urodzić naturalnie. Jak bym miała wypchnąć 5 kg klocka to wolałabym sobie sama cc zrobić 🤣

A te pomiary z usg są +/- 10% więc to całkiem spory margines.
    Dla mnie idealna była ta waga 3kg. Do wypchnięcia w sam raz 😅

olencja, Akataa, kurczak lubią tę wiadomość

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• Maija Autorytet

Wysłany: 22 września 2022, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do karmienia piersią, to chyba od razu umówię się do CDL, z synkiem czekałam 4 tygodnie, zanim zmądrzałam... Ciekawe, czy takimi mikruskami uda się normalnie to kp. Chyba, że kapturki jakoś mi ogarną problem...🤔

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• Babulka Autorytet

Wysłany: 22 września 2022, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maija wrote:
    😲
    Wow 6 mm to naprawdę mała brodawka. Nawet ciężko mi to sobie wyobrazić.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 22 września 2022, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akataa wspaniałe wiesci i jaki fajny filmik :)
    A to nie jest tak, że one jeszcze się obkręcają inaczej po kilka razy dziennie? Czy tylko moja tak wariuje? 🙈

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Maija Autorytet

Wysłany: 22 września 2022, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    😲
    Wow 6 mm to naprawdę mała brodawka. Nawet ciężko mi to sobie wyobrazić.
    A ja w szoku jestem, po obejrzeniu filmików, gdzie dobierane są laktatory...że brodawka jest taka wielka...🧐

Moja obkręca się non stop. Ale raczej upodobała sobie pozycję głową do góry. Bardzo niemiłe uczucie kopania po pęcherzu i szyjce 🙄

kurczak lubi tę wiadomość

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• Babulka Autorytet

Wysłany: 22 września 2022, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też kopie po szyjce, na szczęście jeszcze lekko, ale starsza dużo dłużej tak robiła i miałam wrażenie, że zaraz nogę wystawi 🥴

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

‹‹ 128 129 130 131 132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ