X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE Mamusie 2023
Odpowiedz

LUTOWE Mamusie 2023

Oceń ten wątek:
  • Maija Autorytet

Wysłany: 22 września 2022, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze wracając do tematu laktatorów.
    Rozważam kupno takiego....🤔
    https://babyono.com/1000-laktator-muszlowy-elektryczny-shelly-bez-uz/3-13-1
    lub Neno.

Co myślicie o tym muszlowym?

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• olencja Autorytet

Wysłany: 22 września 2022, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera nie wiem czy będę umiała z lusterkiem 😱 ciekawe jak się depilują grube dziewczyny ? Przecież taki brzuch jak mamy teraz to jest pikuś 🤣
    Ja jeszcze nie ogarnęłam laktatorow. Na razie jestem na etapie rozróżniania pieluch.
    Z laktatorem będę mieć problem bo nie każdy ma te lejki do mikrobrodawek. No i nie wiem czy brać pojedynczy czy podwójny.

u5cvp2.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 22 września 2022, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olencja może niech cdl Ci dobierze :) To nie sama brodawka ma aż takie znaczenie, ale otoczka. Ciężko mi sobie wyobrazić tak małe brodawki, żeby nie dały rady te mniejsze lejki, także myślę, że coś wybierzesz :)

Co do innych laktatorow to nie wiem, ja mialam tylko medele ręczną i canpol easy start.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • kurczak Autorytet

Wysłany: 22 września 2022, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maija wrote:
    Jeszcze wracając do tematu laktatorów.
    Rozważam kupno takiego....🤔
    https://babyono.com/1000-laktator-muszlowy-elektryczny-shelly-bez-uz/3-13-1
    lub Neno.

Co myślicie o tym muszlowym?

O, ciekawe rozwiązanie, ręce pozostają wolne. Ale nie wiem czy faktycznie to dobre rozwiązanie, bo naoglądałam się jakichś testów i chyba Neno, któryś wybiorę 🤔

202302176752.png
  • Maija Autorytet

Wysłany: 22 września 2022, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Olencja może niech cdl Ci dobierze :) To nie sama brodawka ma aż takie znaczenie, ale otoczka. Ciężko mi sobie wyobrazić tak małe brodawki, żeby nie dały rady te mniejsze lejki, także myślę, że coś wybierzesz :)

Co do innych laktatorow to nie wiem, ja mialam tylko medele ręczną i canpol easy start.

Właśnie sobie zmierzyłam brodawkę - samą brodawkę, nie otoczkę. Moja ma 6 mm. Zrobiłam to zgodnie z instrukcją z filmiku Zaufaj Poloznej. Ona mówi, że w naturze rzadko kiedy występują brodawki 8mm, a ja mam 6. Lol 🙄 Położne w szpitalu mówiły mi, że synek nie ma za co chwycić. I rzeczywiście.
    https://youtu.be/vk5AxjnjlBY

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• olencja Autorytet

Wysłany: 22 września 2022, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:

No właśnie brodawka,też jestem w szoku. Każą mi mierzyć brodawkę bez otoczki.

Jakby co to jest promka na pieluszki wielorazowe w smyku. Taniej niż na allegro mielinowe bambusowe i flanelka

u5cvp2.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 22 września 2022, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maija wrote:
    Właśnie sobie zmierzyłam brodawkę - samą brodawkę, nie otoczkę. Moja ma 6 mm. Zrobiłam to zgodnie z instrukcją z filmiku Zaufaj Poloznej. Ona mówi, że w naturze rzadko kiedy występują brodawki 8mm, a ja mam 6. Lol 🙄 Położne w szpitalu mówiły mi, że synek nie ma za co chwycić. I rzeczywiście.
    No dokładnie. Ja mam w porywach do 8🤔

u5cvp2.png
  • Akataa Autorytet

Wysłany: 22 września 2022, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po połówkowych, z synkiem wszystko ok. Zapowiada się mały, na razie tylko 324g. 😊
    Wstydzioszek troszkę, ciągle się zasłaniał, na koniec prawie tyłem obrócił. 😅 Ułożony główkowo jak na razie.
    usg2trym2-1.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2022, 13:16

olencja, Ariane, Babulka, Calanthea, kurczak, Gemma19, Isisi, Moniek330 lubią tę wiadomość

🩵 12.02.23, 41t0d - 2940g, 53 cm
    age.png
    💔 26.11.21 - 8t3d - 👼(poronienie samoistne)
  • Maija Autorytet

Wysłany: 22 września 2022, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    No dokładnie. Ja mam w porywach do 8🤔
    Nie sądziłam, że brodawki są takie wielkie 😱 😅

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• Maija Autorytet

Wysłany: 22 września 2022, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akataa wrote:
    Melduję się po połówkowych, z synkiem wszystko ok. Zapowiada się mały, na razie tylko 324g. 😊
    Wstydzioszek troszkę, ciągle się zasłaniał, na koniec prawie tyłem obrócił. 😅 Ułożony główkowo jak na razie.
    usg2trym2-1.gif
    Moja też maleńka...328g miała na badaniu, w poprzednią sobotę 😊 jeszcze przykoksują 😁 chociaż ja z tych drobnych, syn urodził się równe 3kg/52cm. Teraz też jest raczej z tych kurczaczków, niż wyrośniętych 😊

Akataa, Babulka lubią tę wiadomość

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• olencja Autorytet

Wysłany: 22 września 2022, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to bym wolała żeby moja nie była zbyt duża to może uda się urodzić naturalnie. Jak bym miała wypchnąć 5 kg klocka to wolałabym sobie sama cc zrobić 🤣

A te pomiary z usg są +/- 10% więc to całkiem spory margines.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2022, 13:31

u5cvp2.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 22 września 2022, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maija wrote:
    Nie sądziłam, że brodawki są takie wielkie 😱 😅
    Noo giganty!najmniejszy lejek do neno chyba jest na 21mm🤣

u5cvp2.png
  • Ariane Autorytet

Wysłany: 22 września 2022, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maija wrote:
    Ona mówi, że w naturze rzadko kiedy występują brodawki 8mm, a ja mam 6. Lol 🙄 Położne w szpitalu mówiły mi, że synek nie ma za co chwycić. I rzeczywiście.

rzadko? aha, no ja mam 10 mm ;) wiec cóż, freak of nature na to wychodzi heheh

age.png
  • Ariane Autorytet

Wysłany: 22 września 2022, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akataa wrote:
    usg2trym2-1.gif

Super Akataa wazne ze wszystko dobrze sie rozwija, moja tez na zdjeciach nie chciala sie pokazac ;)

Akataa lubi tę wiadomość

age.png
  • Maija Autorytet

Wysłany: 22 września 2022, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    Ja to bym wolała żeby moja nie była zbyt duża to może uda się urodzić naturalnie. Jak bym miała wypchnąć 5 kg klocka to wolałabym sobie sama cc zrobić 🤣

A te pomiary z usg są +/- 10% więc to całkiem spory margines.
    Dla mnie idealna była ta waga 3kg. Do wypchnięcia w sam raz 😅

olencja, Akataa, kurczak lubią tę wiadomość

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• Maija Autorytet

Wysłany: 22 września 2022, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do karmienia piersią, to chyba od razu umówię się do CDL, z synkiem czekałam 4 tygodnie, zanim zmądrzałam... Ciekawe, czy takimi mikruskami uda się normalnie to kp. Chyba, że kapturki jakoś mi ogarną problem...🤔

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• Babulka Autorytet

Wysłany: 22 września 2022, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maija wrote:
    😲
    Wow 6 mm to naprawdę mała brodawka. Nawet ciężko mi to sobie wyobrazić.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 22 września 2022, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akataa wspaniałe wiesci i jaki fajny filmik :)
    A to nie jest tak, że one jeszcze się obkręcają inaczej po kilka razy dziennie? Czy tylko moja tak wariuje? 🙈

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Maija Autorytet

Wysłany: 22 września 2022, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    😲
    Wow 6 mm to naprawdę mała brodawka. Nawet ciężko mi to sobie wyobrazić.
    A ja w szoku jestem, po obejrzeniu filmików, gdzie dobierane są laktatory...że brodawka jest taka wielka...🧐

Moja obkręca się non stop. Ale raczej upodobała sobie pozycję głową do góry. Bardzo niemiłe uczucie kopania po pęcherzu i szyjce 🙄

kurczak lubi tę wiadomość

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• Babulka Autorytet

Wysłany: 22 września 2022, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też kopie po szyjce, na szczęście jeszcze lekko, ale starsza dużo dłużej tak robiła i miałam wrażenie, że zaraz nogę wystawi 🥴

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

‹‹ 128 129 130 131 132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ