LUTOWE Mamusie 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Cholera nie wiem czy będę umiała z lusterkiem 😱 ciekawe jak się depilują grube dziewczyny ? Przecież taki brzuch jak mamy teraz to jest pikuś 🤣
Ja jeszcze nie ogarnęłam laktatorow. Na razie jestem na etapie rozróżniania pieluch.
Z laktatorem będę mieć problem bo nie każdy ma te lejki do mikrobrodawek. No i nie wiem czy brać pojedynczy czy podwójny. -
Olencja może niech cdl Ci dobierze To nie sama brodawka ma aż takie znaczenie, ale otoczka. Ciężko mi sobie wyobrazić tak małe brodawki, żeby nie dały rady te mniejsze lejki, także myślę, że coś wybierzesz
Co do innych laktatorow to nie wiem, ja mialam tylko medele ręczną i canpol easy start.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Maija wrote:Jeszcze wracając do tematu laktatorów.
Rozważam kupno takiego....🤔
https://babyono.com/1000-laktator-muszlowy-elektryczny-shelly-bez-uz/3-13-1
lub Neno.
Co myślicie o tym muszlowym?
O, ciekawe rozwiązanie, ręce pozostają wolne. Ale nie wiem czy faktycznie to dobre rozwiązanie, bo naoglądałam się jakichś testów i chyba Neno, któryś wybiorę 🤔 -
Babulka wrote:Olencja może niech cdl Ci dobierze To nie sama brodawka ma aż takie znaczenie, ale otoczka. Ciężko mi sobie wyobrazić tak małe brodawki, żeby nie dały rady te mniejsze lejki, także myślę, że coś wybierzesz
Co do innych laktatorow to nie wiem, ja mialam tylko medele ręczną i canpol easy start.
Właśnie sobie zmierzyłam brodawkę - samą brodawkę, nie otoczkę. Moja ma 6 mm. Zrobiłam to zgodnie z instrukcją z filmiku Zaufaj Poloznej. Ona mówi, że w naturze rzadko kiedy występują brodawki 8mm, a ja mam 6. Lol 🙄 Położne w szpitalu mówiły mi, że synek nie ma za co chwycić. I rzeczywiście.
https://youtu.be/vk5AxjnjlBY
Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
Babulka wrote:Olencja może niech cdl Ci dobierze To nie sama brodawka ma aż takie znaczenie, ale otoczka. Ciężko mi sobie wyobrazić tak małe brodawki, żeby nie dały rady te mniejsze lejki, także myślę, że coś wybierzesz
Co do innych laktatorow to nie wiem, ja mialam tylko medele ręczną i canpol easy start.
Jakby co to jest promka na pieluszki wielorazowe w smyku. Taniej niż na allegro mielinowe bambusowe i flanelka -
Maija wrote:Właśnie sobie zmierzyłam brodawkę - samą brodawkę, nie otoczkę. Moja ma 6 mm. Zrobiłam to zgodnie z instrukcją z filmiku Zaufaj Poloznej. Ona mówi, że w naturze rzadko kiedy występują brodawki 8mm, a ja mam 6. Lol 🙄 Położne w szpitalu mówiły mi, że synek nie ma za co chwycić. I rzeczywiście.
https://youtu.be/vk5AxjnjlBY -
Melduję się po połówkowych, z synkiem wszystko ok. Zapowiada się mały, na razie tylko 324g. 😊
Wstydzioszek troszkę, ciągle się zasłaniał, na koniec prawie tyłem obrócił. 😅 Ułożony główkowo jak na razie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2022, 13:16
olencja, Ariane, Babulka, Calanthea, kurczak, Gemma19, Isisi, Moniek330 lubią tę wiadomość
-
Moja też maleńka...328g miała na badaniu, w poprzednią sobotę 😊 jeszcze przykoksują 😁 chociaż ja z tych drobnych, syn urodził się równe 3kg/52cm. Teraz też jest raczej z tych kurczaczków, niż wyrośniętych 😊
Akataa, Babulka lubią tę wiadomość
Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
Ja to bym wolała żeby moja nie była zbyt duża to może uda się urodzić naturalnie. Jak bym miała wypchnąć 5 kg klocka to wolałabym sobie sama cc zrobić 🤣
A te pomiary z usg są +/- 10% więc to całkiem spory margines.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2022, 13:31
-
Maija wrote:Ona mówi, że w naturze rzadko kiedy występują brodawki 8mm, a ja mam 6. Lol 🙄 Położne w szpitalu mówiły mi, że synek nie ma za co chwycić. I rzeczywiście.
rzadko? aha, no ja mam 10 mm wiec cóż, freak of nature na to wychodzi heheh
-
Akataa wrote:
Super Akataa wazne ze wszystko dobrze sie rozwija, moja tez na zdjeciach nie chciala sie pokazac
Akataa lubi tę wiadomość
-
olencja wrote:Ja to bym wolała żeby moja nie była zbyt duża to może uda się urodzić naturalnie. Jak bym miała wypchnąć 5 kg klocka to wolałabym sobie sama cc zrobić 🤣
A te pomiary z usg są +/- 10% więc to całkiem spory margines.olencja, Akataa, kurczak lubią tę wiadomość
Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
A co do karmienia piersią, to chyba od razu umówię się do CDL, z synkiem czekałam 4 tygodnie, zanim zmądrzałam... Ciekawe, czy takimi mikruskami uda się normalnie to kp. Chyba, że kapturki jakoś mi ogarną problem...🤔Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
Maija wrote:Właśnie sobie zmierzyłam brodawkę - samą brodawkę, nie otoczkę. Moja ma 6 mm. Zrobiłam to zgodnie z instrukcją z filmiku Zaufaj Poloznej. Ona mówi, że w naturze rzadko kiedy występują brodawki 8mm, a ja mam 6. Lol 🙄 Położne w szpitalu mówiły mi, że synek nie ma za co chwycić. I rzeczywiście.
Wow 6 mm to naprawdę mała brodawka. Nawet ciężko mi to sobie wyobrazić.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Akataa wspaniałe wiesci i jaki fajny filmik
A to nie jest tak, że one jeszcze się obkręcają inaczej po kilka razy dziennie? Czy tylko moja tak wariuje? 🙈2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka wrote:😲
Wow 6 mm to naprawdę mała brodawka. Nawet ciężko mi to sobie wyobrazić.
Moja obkręca się non stop. Ale raczej upodobała sobie pozycję głową do góry. Bardzo niemiłe uczucie kopania po pęcherzu i szyjce 🙄kurczak lubi tę wiadomość
Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
Mnie też kopie po szyjce, na szczęście jeszcze lekko, ale starsza dużo dłużej tak robiła i miałam wrażenie, że zaraz nogę wystawi 🥴2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska