LUTOWE Mamusie 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Ariane, nie przejmuj się, masz jeszcze czas żeby to łożysko się podniosło 🙂
Jeju Wy tu o ciastach, a ja tyję z powietrza ! Tzn narazie widać to na wadze 😄 A ślinka mi cieknie jak sobie pomyślę o czymś słodkim 🤤 ale mam fajny przepis na fit muffinki z borówkami, które można jeść nawet przy cukrzycy ciążowej (do tego jeszcze nie doszłam, ale cierpliwości 😒) więc jutro piekę ! 🧁Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2022, 23:58
Ariane lubi tę wiadomość
Starania od 01.2020
🔸Czynnik męski ➡koncentracja: 1-3mln, DFI: 33% ➡od 17.04.22 Clostilbegyt+Pentohexal ➡30.06 JEST POPRAWA! Koncentracja: 35mln, w całości 112mln, DFI: 18%
💉7.10.21 punkcja, 0❄️
💉29.12.21 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
💔21.02 Transfer 4AA
💉5.04.22 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
⬇️
Naturalny cud! 06.2022 💕
10.06 29dc beta 139,80, 32dc 775,70, 34dc 1858,80
2.07 jest serduszko 💗
NIFTY ok ☺️ Dziewczynka ❤️
12w6d Prenatalne - FHR 155/min, CRL 7,2cm
21w1d Połówkowe - FHR 148/min, 407g
29w3d Prenatalne - FHR 132/min, 1567g
39w1d 11.02.2023 jest na świecie ❤️
Czeka na nas ❄️
-
OO. To ja bym się już chyba rozbudziła 🧐
Dziś wstałam i poszłam do salonu, mężowi zamknęłam drzwi od sypialni. Ale kotka chciała inaczej, wieszała się na klamce i otwierała drzwi 😅 Dziecku pewnie tez tak będzie robić 😜 Kota już nie wychowam, dziecko mogę próbować -
Mnie też z reguły bardziej ciągnie na wytwawne rzeczy ale teraz jakoś faza na słodkie 🙂
Moniek a ile masz na plusie?
Ja patrzyłam wczoraj z ciekawości w kartę 1 ciąży to na tym etapie tyle samo ważyłam i taki sam przyrost. Wtedy sumarycznie doszło mi 12kg czyli tak akurat.
Bardziej mnie martwi, żeby zdrowo jeść i coś tam temu dziecku dostarczać, niż czy przytyję tyle czy tyle, przecież i tak mamy brzuchy, raczej na podryw nie pójdziemy 🤷♀️kurczak lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:Mnie też z reguły bardziej ciągnie na wytwawne rzeczy ale teraz jakoś faza na słodkie 🙂
Ja patrzyłam wczoraj z ciekawości w kartę 1 ciąży to na tym etapie tyle samo ważyłam i taki sam przyrost. Wtedy sumarycznie doszło mi 12kg czyli tak akurat.
Bardziej mnie martwi, żeby zdrowo jeść i coś tam temu dziecku dostarczać, niż czy przytyję tyle czy tyle, przecież i tak mamy brzuchy, raczej na podryw nie pójdziemy 🤷♀️
Moja pani dr powiedziała że za dużo przytyłam. Tylko że to było w pierwszym i drugim miesiącu jak byłam na sztucznych hormonach. Poza tym całe życie się odchudzałam więc jak nagle musiałam przestać to takie są efekty. Brak ruchu i diety i mamy 10kg. Do porodu będę się turlać. -
Ja byłam na sterydach do 12tc, więc wtedy też więcej przytyłam, potem się zatrzymało trochę. Ale niedługo ruszy znowu bo bobo będzie rosnąć mocno 😉2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Ja mam na plusie około 4-5kg, ale wywaliło mi na początku taka wage, teraz od dłuższego czasu stoi. W ostatniej ciąży miałam na plusie 9 kg i mimo, ze mam duża nadwagę, rozstępy, No same niefajne rzeczy, to jedna mi się udała - po tygodniu od porodu nie miałam nawet śladu brzucha to znaczy wrócił do swojej pierwotnej wersji, czyli tłuszczyk i fałda na dole była, ale ciążowy wyparował
Co do spania, to ja am odwrotnie niż większość - przy cukrzycy mam prikaz jesc wieczorem malutki posiłek, a jako ze od bolu kręgosłupa byłam wykończona i poszłam spać o 21:30, to mąż mnie jakoś przed 23 obudził z kanapka. I świnia zrobił mi zdjecie xd bo wzięłam dwa gryzy i zasnęłam z reszta tej kanapki na piersi 😅 mówi, ze zaczęłam chrapać jeszcze gryząc ten chleb xd wiec ja ogólnie dobrze śpię w tej ciąży
A tu fota 5 dni po porodzie 🙂
kurczak, Babulka lubią tę wiadomość
-
Gemma19 wrote:Ja mam na plusie około 4-5kg, ale wywaliło mi na początku taka wage, teraz od dłuższego czasu stoi. W ostatniej ciąży miałam na plusie 9 kg i mimo, ze mam duża nadwagę, rozstępy, No same niefajne rzeczy, to jedna mi się udała - po tygodniu od porodu nie miałam nawet śladu brzucha to znaczy wrócił do swojej pierwotnej wersji, czyli tłuszczyk i fałda na dole była, ale ciążowy wyparował
Co do spania, to ja am odwrotnie niż większość - przy cukrzycy mam prikaz jesc wieczorem malutki posiłek, a jako ze od bolu kręgosłupa byłam wykończona i poszłam spać o 21:30, to mąż mnie jakoś przed 23 obudził z kanapka. I świnia zrobił mi zdjecie xd bo wzięłam dwa gryzy i zasnęłam z reszta tej kanapki na piersi 😅 mówi, ze zaczęłam chrapać jeszcze gryząc ten chleb xd wiec ja ogólnie dobrze śpię w tej ciąży
A tu fota 5 dni po porodzie 🙂
-
Babulka wrote:Mnie też z reguły bardziej ciągnie na wytwawne rzeczy ale teraz jakoś faza na słodkie 🙂
Bardziej mnie martwi, żeby zdrowo jeść i coś tam temu dziecku dostarczać, niż czy przytyję tyle czy tyle, przecież i tak mamy brzuchy, raczej na podryw nie pójdziemy 🤷♀️
Ja tez sie bardziej martwie o jakość a nie zawsze mi się udaje zdrowo jeść niestety, ale staram sie natomiast co do wagi u mnie 5,5kg na plusie, myślę że najgorzej przytyć 20-30 kg co jest niebezpieczne...duzo tez zalezy od wagi sprzed ciąży, czytałam że jesli była za niska to wtedy można więcej przytyć niż podaje średnia
-
Tak,przy niskiej wadze można przybrać więcej. Ja startowałam z wagi 55 przed pierwszym transferem. Przed drugim miesiąc później było 60😭 także teraz jest już drama. Niestety.
Jadę dziś do bobowozki zobaczy espirot bo dużo jest tego na olx więc chcę zobaczyć czy to w miarę wygląda. Zauważyłam że niektóre gondole są strasznie nisko osadzone co ani dla mnie ani dla męża nie jest wygodne. Muszę znaleźć taki co ma wysoko gondole żeby się nie schylać. -
Ariane ja też 🥲 No ale trudno. Naprawdę dużo gotuje, odkąd jestem na zwolnieniu i jednak staram się jeść Ok. A czasem te chipsiki, albo żelki… 😅
Gemma - jestem Twoją fanką 😍😍😍😍
Co do wagi to ja startowałam ok 50. Teraz mam 53-54. Ale ja mam niewielki brzuch. Jak ktoś nie wie to się nie domyśli. Ostatnio poszliśmy ze znajomym na jedzonko do knajpki to nic się nie skapnął 🤣🤣🤣 Pewnie niedługo wystrzeli, ale ja i tak widzę i czuje, wiadomo. Już mi się nie chce butów wiązać 😅
Olencja, wiem o czym mówisz z tymi gondolami. Mi się nie podobało to Muuvo na tych adapterach podwyższających, ale bez nich strasznie nisko, mimo że ja mam 156 to było przegięcie. Także dlatego naprawdę warto się przymierzyć w sklepie… Wzięliśmy więc na adapterach, ale z kolei spacerówka będzie nisko, taka charakterystyka wózka. Producent mówi, że to super opcja dla dziecka, które już samo wsiada, ale nie oszukujmy się, trochę się nawkładam zanim nadejdzie ten czas 😅Ariane, Gemma19 lubią tę wiadomość
-
Babulka, no narazie mam +4 kg ale można powiedzieć, że wystrzeliło nagle aż tyle 🙈 ja mam hopla na tym punkcie, chciałabym przytyć max 7kg, ale wiem że to ode mnie nie zależy 🙂 no i też staram się jeść zdrowo, słodycze zastępuje owocami, ale i tak mało warzyw jem, bo nie lubię, nie mówiąc o rybach 😐
Olencja, jakbym wypiła na noc melisę to miałabym jak w banku, że z ubikacji do rana nie zejdę 😂 u mnie z tym tragedia, specjalnie na noc nie piję dużo, a i tak latam z 3 razy do WC i to już tak na ostatnią chwilę 🤭 dobrze ,że nie muszę po schodach schodzić, bo co chwilę byłyby mokre 😂
Gemma, z ta kanapką to hit 😂😂
No a wózki... Mi się strasznie podoba Venicci Tinum Upline 😍 piękny jest beżowy, ale raczej pójdę w czernie bo najbardziej praktyczne 🙂Starania od 01.2020
🔸Czynnik męski ➡koncentracja: 1-3mln, DFI: 33% ➡od 17.04.22 Clostilbegyt+Pentohexal ➡30.06 JEST POPRAWA! Koncentracja: 35mln, w całości 112mln, DFI: 18%
💉7.10.21 punkcja, 0❄️
💔21.02 Transfer 4AA
⬇️
Naturalny cud! 06.2022 💕
2.07 jest serduszko 💗
Czeka na nas ❄️
-
Czarny wózek to Ci się mlode ugotuje w lato. Moim zdaniem praktyczne są właśnie we wzorki bo nic na nich nie widać. Obejrzałam ten espiro.ujdzie w tłumie więc jak się trafi zadbana używka to pewnie go wezmę.
Ja w nocy nie wstaje na siku, pęcherz mam ogromny i wytrenowany 🤣Moniek330 lubi tę wiadomość
-
No w sumie szary też dobry pomysł 😄 kurczak, a Ty masz już jakiś konkretny model na oku ?Starania od 01.2020
💉7.10.21 punkcja, 0❄️
💔21.02 Transfer 4AA
⬇️
Naturalny cud! 06.2022 💕
2.07 jest serduszko 💗
Czeka na nas ❄️
-
My dzisiaj byliśmy w zoo i akurat dwa szympansy miały noworodki, słodkie to. I tak stwierdziłam, że popatrzę jak one się nimi zajmują. No i cóż, zadna nie odkladala tych maluchów, jak płakały to coś tam je miziały, jak jedna musiała się podrapać po nodze, to druga jej miziała to małe. Żadna z nich nie wyplakiwała młodego, oczywiście nie patrzyły też na zegarek czy już czas nakarmić 😅 Spały też razem z nimi, nie było osobnych legowisk dla małych.
Ciekawie sobie na coś takiego popatrzeć.olencja lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska