LUTOWE Mamusie 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny jak to jest z pomiarami cukrów?? Wczoraj na wizycie gin odesłał mnie do diabetologa, poszłam więc do rodzinnego po skierowanie. Rodzinny dał mi glukometr i mam mierzyć cukier 2 razy w tygodniu na czczo i 3 razy po posiłku głównym, no i tam twierdzili, że pomiaru dokonuje się 2h po zakończeniu posiłku, a wszędzie czytam, że czas liczy się od momentu rozpoczęcia posiłku i już sama nie wiem... jak wy mierzycie ???
Mój bezimienny syn ma już ponad 1kg🥰kurczak lubi tę wiadomość
-
Ja mierze godzinę po rozpoczęciu posiłku albo w zasadzie mierzylam, bo teraz od wielkiego dzwonu sprawdzę, albo po jakichś grzeszkach.
W temacie cukrzycy, to zastanawiam się za to jak to jest z cukrami porannymi. Zauważyłam, ze im dłużej śpię, tym mam niższe cukry - dzisiaj wstałam po 9 i miałam cukier 81 :o a zazwyczaj 2h wcześniej mam około 90. Wiec gdybym codziennie mogła spać dłużej, to w ogóle by nie było tematu? -
Z cukrami na razie nic nie wiem. I szczerze mam nadzieję że tak pozostanie 🙈
Byłam dzisiaj u fizjo ze starszą córką i pytałam od razu o materacyk czy mogę zostawić po niej dla małej. To powiedział, że jak nie jest odkształcony, zapadniety itp czyli ogólnie bez uszkodzeń to jak najbardziej mogę zostawić. 🙂 Cieszy mnie to, szczególnie, że nie ma w ogóle pewności czy to dziecko będzie się dało tam odłożyć 🤣kurczak lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
W ciąży mierzymy cukier godzinę po rozpoczęcia posiłku. ☺️
Wyszła mi niedokrwistość, dostałam Tardyferon. To ja już chyba nigdy się nie wypróżnię 😥 macie jakieś doświadczenie z tym lekiem?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2022, 15:27
Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
Babulka wrote:Z cukrami na razie nic nie wiem. I szczerze mam nadzieję że tak pozostanie 🙈
Byłam dzisiaj u fizjo ze starszą córką i pytałam od razu o materacyk czy mogę zostawić po niej dla małej. To powiedział, że jak nie jest odkształcony, zapadniety itp czyli ogólnie bez uszkodzeń to jak najbardziej mogę zostawić. 🙂 Cieszy mnie to, szczególnie, że nie ma w ogóle pewności czy to dziecko będzie się dało tam odłożyć 🤣
O to dobra wiadomość. Bo my dostaniemy jakiś podobno spoko materacyk z łóżeczkiem od znajomych. Mówiła właśnie znajoma, że młody krótko na nim spał, aż żal im było 🧐 zobaczymy. Jakby co mamy z tylu głowy jako wydatek, ale tak jak mówisz, kto wie jak będzie 🤣
Dzisiaj skręciliśmy z mężem regał. Tylko łóżeczko i mamy pokoik gotowy. Choć łóżeczko wiadomo, ze i tak najpierw z nami. Będzie ciasno w sypialni, ale damy radę
Tak powoli lista w excelu robi się zielona, coraz mniej rzeczy do kupienia. Zostanie pranie, prasowanie i odpoczywanie 🥰 No i oczekiwanie 🥰
Acha noi decyzja zapadła. Będzie Wanda
Babulka, Ariane, Maija, Akataa, Moniek330 lubią tę wiadomość
-
Maija niedokrwistość się stwierdza kiedy? Bo ja tylko ta hemoglobine mam 10 wiec biorę jakoś suplent ferisan pregna i sorbifer durules po jednej tabletce dziennie. No i raczej jako tako się wypróżniam codziennie, ale nie tak sprawnie jak przed....
-
U nas pokoik dziecięcy do tej pory nie jest pokoikiem Córki, Ona jest ciagle tam gdzie my. Wczoraj pierwszy raz spała sama, w swoim łóżku, w swoim pokoju i do godz 4 było spoko, ale jak już się wtedy pierwszy raz obudziła,tak latałam do Niej co godzinę bo mnie wolała i tak do rana... Wiec widzę że ciężko teraz będzie Ją wyprowadzić z naszego małżeńskiego łóżka a chciałam to trochę opanować przed porodem...
kurczak lubi tę wiadomość
-
Ja mam sorbifer co drugi dzień i nie mam problemu z trawieniem. Tardyferonu nie stosowałam
Kurczak moja też spała właśnie króciutko, gdyby używała długo to bym wymieniła. A jak używała jako niemowlak i to w pewnym momencie przestałam ją w ogóle odkładać, bo już nie miałam siły to szkoda mi wywalać czy oddawać komuś i kupować nowy.
Czyli jednak Wanda przeforsowana ❤🙂kurczak lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Sansi u nas mała śpi w swoim pokoju odkąd skończyła 1,5 roku i już nawet przesypiala tam noce a potem znowu zaczęły się wędrówki. Ja już jej nie pozwalam ze mną spać bo strasznie kopie w nocy, dzisiaj znów dostałam kopa prosto w zęby a wczoraj też w plecy, jakbym była w drugą stronę to bym dostała w brzuch. To już jest zbyt niebezpieczne i też mamy problem.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Jak tak opowiadacie o tym spaniu to mi się przypominają te wszystkie memy z Whos Your Daddy… człowiek ma nadzieję, a tu potem wkracza do gry rzeczywistość i potrzeby dziecka 🤪
Tak, Wanda „przeforsowana”. Mąż sam uznał, że w sumie ładne i zdrobnienia mu się podobają, i z nikim nie kojarzy (ani dobrze, ani źle)
Miłego weekendu dziewczyny 😍Ariane, Babulka, Maija lubią tę wiadomość
-
Sansiviera, ja spasowalam z wyprowadzaniem Młodej z sypialni. Po pierwsze ten problem z usypianiem, który się narazie ustabilizował, ale jak zmienimy lokalizacje, to znowu będzie jakaś zmiana, która nie wiem jak się skończy. Po drugie Młoda nie przesypia nocy i jakbym miała latać w nocy, to tego nie widzę. I z Dzidziusiem zrobię tak, ze będzie spał w łóżeczku, dostawce, dopóki się da. Zobaczymy, może będę żałować, ale narazie się cieszę, ze zasypianie się mniej więcej ustabilizowało i póki co nie mam siły na zmiany.25.02.2023 synek
20.08.2020 córka -
Sansivieria wrote:Maija niedokrwistość się stwierdza kiedy? Bo ja tylko ta hemoglobine mam 10 wiec biorę jakoś suplent ferisan pregna i sorbifer durules po jednej tabletce dziennie. No i raczej jako tako się wypróżniam codziennie, ale nie tak sprawnie jak przed....
Kurczak, czyli Wandę wpisujemy na pierwszą stronę?kurczak lubi tę wiadomość
Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
Babulka ja ten klasyczny z angelbaby.
Maija u nas Tadzio będzie
Isi ja mierzylam na czczo godzinę od rozpoczęcia i dwie. No i diabetolog zalecił codzienną kontrole.
Myśle, ze Ty właśnie musisz skupić na tych cukrach po posiłkach, możesz sobie ściągnąć aplikacje sweet Pregna tam jest sporo informacji i możesz zapisywać wszystkie pomiary.Maija, Isisi lubią tę wiadomość
Córcia 2012 ❤️
Synek 2023 💙
-
Maija można wpisać, dziękuje 😍
Babulka ja mam z La Millou, babcia z dziadkiem zamówili. W dotyku cudny, 100% bawełny. Udało się z jakimś rabatem zamówić, więc nie ma krzywdy. A i trochę posłuży. A może i kiedyś będziemy chcieli mieć 2 dziecko to sobie zostawimy 🤣 Wczoraj domówiłam rożek i temat załatwiony (chyba). W razie czego mam jeszcze po rożku i śpiworku na zmianę, jak zalecałyście
Jeszcze mam pytanie do doświadczonych mam. Przyszło mi moje zamówienie z Gemmini. Kupiłam tam majtki poporodowe. Mam dwa rodzaje, jedne jednorazowe, drugie wielo. Czy przed użyciem nie warto ich jakoś przeprać czy coś? 🧐
Babulka, Maija lubią tę wiadomość
-
Kurczak ja ich nie piore, traktuje jak produkt apteczny
A co do zostawiania to właśnie rozpakowałam dwa kartony ciuchów i niestety część rzeczy jest poplamiona i nie wiem czy ja ślepa byłam jak je pakowalam, czy one tak przez ten czas co leżały to tak się odbarwily 🧐 w każdym razie do wyrzucenia mialam sporo bodzialow i właśnie niestety spiworki. Ale pajacow to mam na dwójkę dzieci 🤣
Muszę dokupić trochę bodziakow na krotki rekaw, spodenek i sporo ciuszkow na 62.kurczak lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Gemma19 wrote:Maija u nas będzie Beniamin
Ooo, moja przyjaciółka też synkowi daje tak na imię, rodzi w styczniu. Całe życie nie słyszałam tego imienia, a teraz już drugi bąbelek.
Ok, dzięki Babulka. W styczniu jeszcze jedno zamówienie zrobię, ale już mniejsze... Mąż dzisiaj widział jak karton odpakowuję i aż mnie zdziwiło, ale pytał po co to, po co tamto. W sumie spoko, sama natura, ten poród i połóg, ale powoli czuję, że chłopak chce się angażować. Fajnie
Gemma19 lubi tę wiadomość
-
Zazdroszczę, ja swojemu postawiłam kosz z rzeczami apteczno pielegnacyjnymi dla dziecka i mial sie zapoznac i tak stoi trzeci tydzień 🙄
Za to dziś poszalałam na vinted 🙈🙈🙈 A zaraz będę układać te male ciuszki w szufladach wstępnie (bo beda jeszcze raz prane bliżej terminu) i zobaczę ile to zajmie w szafiekurczak lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska