X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE Mamusie 2023
Odpowiedz

LUTOWE Mamusie 2023

Oceń ten wątek:
  • Isisi Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2022, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest z pomiarami cukrów?? Wczoraj na wizycie gin odesłał mnie do diabetologa, poszłam więc do rodzinnego po skierowanie. Rodzinny dał mi glukometr i mam mierzyć cukier 2 razy w tygodniu na czczo i 3 razy po posiłku głównym, no i tam twierdzili, że pomiaru dokonuje się 2h po zakończeniu posiłku, a wszędzie czytam, że czas liczy się od momentu rozpoczęcia posiłku i już sama nie wiem... jak wy mierzycie ???
    Mój bezimienny syn ma już ponad 1kg🥰

kurczak lubi tę wiadomość

f31b33ca75.png

02.2018 Aniołek 9tc
    03.2019 Synek
    01.2022 Aniołek 7tc
    06.2022 ⏸
  • Gemma19 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2022, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mierze godzinę po rozpoczęciu posiłku :) albo w zasadzie mierzylam, bo teraz od wielkiego dzwonu sprawdzę, albo po jakichś grzeszkach.
    W temacie cukrzycy, to zastanawiam się za to jak to jest z cukrami porannymi. Zauważyłam, ze im dłużej śpię, tym mam niższe cukry - dzisiaj wstałam po 9 i miałam cukier 81 :o a zazwyczaj 2h wcześniej mam około 90. Wiec gdybym codziennie mogła spać dłużej, to w ogóle by nie było tematu?

preg.png

age.png

age.png

Michałek [*] 8.10.2019 👼
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2022, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z cukrami na razie nic nie wiem. I szczerze mam nadzieję że tak pozostanie 🙈

Byłam dzisiaj u fizjo ze starszą córką i pytałam od razu o materacyk czy mogę zostawić po niej dla małej. To powiedział, że jak nie jest odkształcony, zapadniety itp czyli ogólnie bez uszkodzeń to jak najbardziej mogę zostawić. 🙂 Cieszy mnie to, szczególnie, że nie ma w ogóle pewności czy to dziecko będzie się dało tam odłożyć 🤣

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Maija Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2022, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciąży mierzymy cukier godzinę po rozpoczęcia posiłku. ☺️

Wyszła mi niedokrwistość, dostałam Tardyferon. To ja już chyba nigdy się nie wypróżnię 😥 macie jakieś doświadczenie z tym lekiem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2022, 15:27

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• kurczak Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2022, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Z cukrami na razie nic nie wiem. I szczerze mam nadzieję że tak pozostanie 🙈

Byłam dzisiaj u fizjo ze starszą córką i pytałam od razu o materacyk czy mogę zostawić po niej dla małej. To powiedział, że jak nie jest odkształcony, zapadniety itp czyli ogólnie bez uszkodzeń to jak najbardziej mogę zostawić. 🙂 Cieszy mnie to, szczególnie, że nie ma w ogóle pewności czy to dziecko będzie się dało tam odłożyć 🤣

O to dobra wiadomość. Bo my dostaniemy jakiś podobno spoko materacyk z łóżeczkiem od znajomych. Mówiła właśnie znajoma, że młody krótko na nim spał, aż żal im było 🧐 zobaczymy. Jakby co mamy z tylu głowy jako wydatek, ale tak jak mówisz, kto wie jak będzie 🤣

Dzisiaj skręciliśmy z mężem regał. Tylko łóżeczko i mamy pokoik gotowy. Choć łóżeczko wiadomo, ze i tak najpierw z nami. Będzie ciasno w sypialni, ale damy radę :)

Tak powoli lista w excelu robi się zielona, coraz mniej rzeczy do kupienia. Zostanie pranie, prasowanie i odpoczywanie 🥰 No i oczekiwanie 🥰

Acha noi decyzja zapadła. Będzie Wanda :)

Babulka, Ariane, Maija, Akataa, Moniek330 lubią tę wiadomość

202302176752.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2022, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maija niedokrwistość się stwierdza kiedy? Bo ja tylko ta hemoglobine mam 10 wiec biorę jakoś suplent ferisan pregna i sorbifer durules po jednej tabletce dziennie. No i raczej jako tako się wypróżniam codziennie, ale nie tak sprawnie jak przed....

age.png
    age.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2022, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pokoik dziecięcy do tej pory nie jest pokoikiem Córki, Ona jest ciagle tam gdzie my. Wczoraj pierwszy raz spała sama, w swoim łóżku, w swoim pokoju i do godz 4 było spoko, ale jak już się wtedy pierwszy raz obudziła,tak latałam do Niej co godzinę bo mnie wolała i tak do rana... Wiec widzę że ciężko teraz będzie Ją wyprowadzić z naszego małżeńskiego łóżka a chciałam to trochę opanować przed porodem...

age.png
    age.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2022, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam sorbifer co drugi dzień i nie mam problemu z trawieniem. Tardyferonu nie stosowałam :)

Kurczak moja też spała właśnie króciutko, gdyby używała długo to bym wymieniła. A jak używała jako niemowlak i to w pewnym momencie przestałam ją w ogóle odkładać, bo już nie miałam siły to szkoda mi wywalać czy oddawać komuś i kupować nowy.

Czyli jednak Wanda przeforsowana ❤🙂

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2022, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansi u nas mała śpi w swoim pokoju odkąd skończyła 1,5 roku i już nawet przesypiala tam noce a potem znowu zaczęły się wędrówki. Ja już jej nie pozwalam ze mną spać bo strasznie kopie w nocy, dzisiaj znów dostałam kopa prosto w zęby a wczoraj też w plecy, jakbym była w drugą stronę to bym dostała w brzuch. To już jest zbyt niebezpieczne i też mamy problem.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• kurczak Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2022, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak opowiadacie o tym spaniu to mi się przypominają te wszystkie memy z Whos Your Daddy… człowiek ma nadzieję, a tu potem wkracza do gry rzeczywistość i potrzeby dziecka 🤪

Tak, Wanda „przeforsowana”. Mąż sam uznał, że w sumie ładne i zdrobnienia mu się podobają, i z nikim nie kojarzy (ani dobrze, ani źle) ;)

Miłego weekendu dziewczyny 😍

Ariane, Babulka, Maija lubią tę wiadomość

202302176752.png
  • kinga1185 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2022, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansiviera, ja spasowalam z wyprowadzaniem Młodej z sypialni. Po pierwsze ten problem z usypianiem, który się narazie ustabilizował, ale jak zmienimy lokalizacje, to znowu będzie jakaś zmiana, która nie wiem jak się skończy. Po drugie Młoda nie przesypia nocy i jakbym miała latać w nocy, to tego nie widzę. I z Dzidziusiem zrobię tak, ze będzie spał w łóżeczku, dostawce, dopóki się da. Zobaczymy, może będę żałować, ale narazie się cieszę, ze zasypianie się mniej więcej ustabilizowało i póki co nie mam siły na zmiany.

25.02.2023 synek
    20.08.2020 córka
  • Maija Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2022, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Maija niedokrwistość się stwierdza kiedy? Bo ja tylko ta hemoglobine mam 10 wiec biorę jakoś suplent ferisan pregna i sorbifer durules po jednej tabletce dziennie. No i raczej jako tako się wypróżniam codziennie, ale nie tak sprawnie jak przed....
    O, to ja hemoglobina 10 z hakiem. Obym nie miała problemu, bo chyba pęknę 😁

Kurczak, czyli Wandę wpisujemy na pierwszą stronę?

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• Babulka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2022, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie już spiworki do spania? Szukam jakichś z porządnej bawełny :)

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• kinga1185 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2022, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z Alvi, nie wiem czy są dostępne w Polsce. Bawełna w nich jest spoko.

25.02.2023 synek
    20.08.2020 córka
  • Calanthea Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2022, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka ja ten klasyczny z angelbaby.

Maija u nas Tadzio będzie :)

Isi ja mierzylam na czczo godzinę od rozpoczęcia i dwie. No i diabetolog zalecił codzienną kontrole.
    Myśle, ze Ty właśnie musisz skupić na tych cukrach po posiłkach, możesz sobie ściągnąć aplikacje sweet Pregna tam jest sporo informacji i możesz zapisywać wszystkie pomiary.

Maija, Isisi lubią tę wiadomość

Córcia 2012 ❤️
    Synek 2023 💙
  • kurczak Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2022, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maija można wpisać, dziękuje 😍

Babulka ja mam z La Millou, babcia z dziadkiem zamówili. W dotyku cudny, 100% bawełny. Udało się z jakimś rabatem zamówić, więc nie ma krzywdy. A i trochę posłuży. A może i kiedyś będziemy chcieli mieć 2 dziecko to sobie zostawimy 🤣 Wczoraj domówiłam rożek i temat załatwiony (chyba). W razie czego mam jeszcze po rożku i śpiworku na zmianę, jak zalecałyście :)

Jeszcze mam pytanie do doświadczonych mam. Przyszło mi moje zamówienie z Gemmini. Kupiłam tam majtki poporodowe. Mam dwa rodzaje, jedne jednorazowe, drugie wielo. Czy przed użyciem nie warto ich jakoś przeprać czy coś? 🧐

Babulka, Maija lubią tę wiadomość

202302176752.png
  • Gemma19 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2022, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maija u nas będzie Beniamin :)

Maija lubi tę wiadomość

preg.png

age.png

age.png

Michałek [*] 8.10.2019 👼
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2022, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczak ja ich nie piore, traktuje jak produkt apteczny ;)

A co do zostawiania to właśnie rozpakowałam dwa kartony ciuchów i niestety część rzeczy jest poplamiona i nie wiem czy ja ślepa byłam jak je pakowalam, czy one tak przez ten czas co leżały to tak się odbarwily 🧐 w każdym razie do wyrzucenia mialam sporo bodzialow i właśnie niestety spiworki. Ale pajacow to mam na dwójkę dzieci 🤣
    Muszę dokupić trochę bodziakow na krotki rekaw, spodenek i sporo ciuszkow na 62.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• kurczak Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2022, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gemma19 wrote:
    Maija u nas będzie Beniamin :)

Ooo, moja przyjaciółka też synkowi daje tak na imię, rodzi w styczniu. Całe życie nie słyszałam tego imienia, a teraz już drugi bąbelek.

Ok, dzięki Babulka. W styczniu jeszcze jedno zamówienie zrobię, ale już mniejsze... Mąż dzisiaj widział jak karton odpakowuję i aż mnie zdziwiło, ale pytał po co to, po co tamto. W sumie spoko, sama natura, ten poród i połóg, ale powoli czuję, że chłopak chce się angażować. Fajnie :)

Gemma19 lubi tę wiadomość

202302176752.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2022, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę, ja swojemu postawiłam kosz z rzeczami apteczno pielegnacyjnymi dla dziecka i mial sie zapoznac i tak stoi trzeci tydzień 🙄
    Za to dziś poszalałam na vinted 🙈🙈🙈 A zaraz będę układać te male ciuszki w szufladach wstępnie (bo beda jeszcze raz prane bliżej terminu) i zobaczę ile to zajmie w szafie

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

‹‹ 195 196 197 198 199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ