X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE Mamusie 2023
Odpowiedz

LUTOWE Mamusie 2023

Oceń ten wątek:
  • Isisi Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2022, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest z pomiarami cukrów?? Wczoraj na wizycie gin odesłał mnie do diabetologa, poszłam więc do rodzinnego po skierowanie. Rodzinny dał mi glukometr i mam mierzyć cukier 2 razy w tygodniu na czczo i 3 razy po posiłku głównym, no i tam twierdzili, że pomiaru dokonuje się 2h po zakończeniu posiłku, a wszędzie czytam, że czas liczy się od momentu rozpoczęcia posiłku i już sama nie wiem... jak wy mierzycie ???
    Mój bezimienny syn ma już ponad 1kg🥰

kurczak lubi tę wiadomość

f31b33ca75.png

02.2018 Aniołek 9tc
    03.2019 Synek
    01.2022 Aniołek 7tc
    06.2022 ⏸
  • Gemma19 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2022, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mierze godzinę po rozpoczęciu posiłku :) albo w zasadzie mierzylam, bo teraz od wielkiego dzwonu sprawdzę, albo po jakichś grzeszkach.
    W temacie cukrzycy, to zastanawiam się za to jak to jest z cukrami porannymi. Zauważyłam, ze im dłużej śpię, tym mam niższe cukry - dzisiaj wstałam po 9 i miałam cukier 81 :o a zazwyczaj 2h wcześniej mam około 90. Wiec gdybym codziennie mogła spać dłużej, to w ogóle by nie było tematu?

preg.png

age.png

age.png

Michałek [*] 8.10.2019 👼
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2022, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z cukrami na razie nic nie wiem. I szczerze mam nadzieję że tak pozostanie 🙈

Byłam dzisiaj u fizjo ze starszą córką i pytałam od razu o materacyk czy mogę zostawić po niej dla małej. To powiedział, że jak nie jest odkształcony, zapadniety itp czyli ogólnie bez uszkodzeń to jak najbardziej mogę zostawić. 🙂 Cieszy mnie to, szczególnie, że nie ma w ogóle pewności czy to dziecko będzie się dało tam odłożyć 🤣

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Maija Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2022, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciąży mierzymy cukier godzinę po rozpoczęcia posiłku. ☺️

Wyszła mi niedokrwistość, dostałam Tardyferon. To ja już chyba nigdy się nie wypróżnię 😥 macie jakieś doświadczenie z tym lekiem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2022, 15:27

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• kurczak Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2022, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Z cukrami na razie nic nie wiem. I szczerze mam nadzieję że tak pozostanie 🙈

Byłam dzisiaj u fizjo ze starszą córką i pytałam od razu o materacyk czy mogę zostawić po niej dla małej. To powiedział, że jak nie jest odkształcony, zapadniety itp czyli ogólnie bez uszkodzeń to jak najbardziej mogę zostawić. 🙂 Cieszy mnie to, szczególnie, że nie ma w ogóle pewności czy to dziecko będzie się dało tam odłożyć 🤣

O to dobra wiadomość. Bo my dostaniemy jakiś podobno spoko materacyk z łóżeczkiem od znajomych. Mówiła właśnie znajoma, że młody krótko na nim spał, aż żal im było 🧐 zobaczymy. Jakby co mamy z tylu głowy jako wydatek, ale tak jak mówisz, kto wie jak będzie 🤣

Dzisiaj skręciliśmy z mężem regał. Tylko łóżeczko i mamy pokoik gotowy. Choć łóżeczko wiadomo, ze i tak najpierw z nami. Będzie ciasno w sypialni, ale damy radę :)

Tak powoli lista w excelu robi się zielona, coraz mniej rzeczy do kupienia. Zostanie pranie, prasowanie i odpoczywanie 🥰 No i oczekiwanie 🥰

Acha noi decyzja zapadła. Będzie Wanda :)

Babulka, Ariane, Maija, Akataa, Moniek330 lubią tę wiadomość

202302176752.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2022, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maija niedokrwistość się stwierdza kiedy? Bo ja tylko ta hemoglobine mam 10 wiec biorę jakoś suplent ferisan pregna i sorbifer durules po jednej tabletce dziennie. No i raczej jako tako się wypróżniam codziennie, ale nie tak sprawnie jak przed....

age.png
    age.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2022, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pokoik dziecięcy do tej pory nie jest pokoikiem Córki, Ona jest ciagle tam gdzie my. Wczoraj pierwszy raz spała sama, w swoim łóżku, w swoim pokoju i do godz 4 było spoko, ale jak już się wtedy pierwszy raz obudziła,tak latałam do Niej co godzinę bo mnie wolała i tak do rana... Wiec widzę że ciężko teraz będzie Ją wyprowadzić z naszego małżeńskiego łóżka a chciałam to trochę opanować przed porodem...

age.png
    age.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2022, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam sorbifer co drugi dzień i nie mam problemu z trawieniem. Tardyferonu nie stosowałam :)

Kurczak moja też spała właśnie króciutko, gdyby używała długo to bym wymieniła. A jak używała jako niemowlak i to w pewnym momencie przestałam ją w ogóle odkładać, bo już nie miałam siły to szkoda mi wywalać czy oddawać komuś i kupować nowy.

Czyli jednak Wanda przeforsowana ❤🙂

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2022, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansi u nas mała śpi w swoim pokoju odkąd skończyła 1,5 roku i już nawet przesypiala tam noce a potem znowu zaczęły się wędrówki. Ja już jej nie pozwalam ze mną spać bo strasznie kopie w nocy, dzisiaj znów dostałam kopa prosto w zęby a wczoraj też w plecy, jakbym była w drugą stronę to bym dostała w brzuch. To już jest zbyt niebezpieczne i też mamy problem.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• kurczak Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2022, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak opowiadacie o tym spaniu to mi się przypominają te wszystkie memy z Whos Your Daddy… człowiek ma nadzieję, a tu potem wkracza do gry rzeczywistość i potrzeby dziecka 🤪

Tak, Wanda „przeforsowana”. Mąż sam uznał, że w sumie ładne i zdrobnienia mu się podobają, i z nikim nie kojarzy (ani dobrze, ani źle) ;)

Miłego weekendu dziewczyny 😍

Ariane, Babulka, Maija lubią tę wiadomość

202302176752.png
  • kinga1185 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2022, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansiviera, ja spasowalam z wyprowadzaniem Młodej z sypialni. Po pierwsze ten problem z usypianiem, który się narazie ustabilizował, ale jak zmienimy lokalizacje, to znowu będzie jakaś zmiana, która nie wiem jak się skończy. Po drugie Młoda nie przesypia nocy i jakbym miała latać w nocy, to tego nie widzę. I z Dzidziusiem zrobię tak, ze będzie spał w łóżeczku, dostawce, dopóki się da. Zobaczymy, może będę żałować, ale narazie się cieszę, ze zasypianie się mniej więcej ustabilizowało i póki co nie mam siły na zmiany.

25.02.2023 synek
    20.08.2020 córka
  • Maija Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2022, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Maija niedokrwistość się stwierdza kiedy? Bo ja tylko ta hemoglobine mam 10 wiec biorę jakoś suplent ferisan pregna i sorbifer durules po jednej tabletce dziennie. No i raczej jako tako się wypróżniam codziennie, ale nie tak sprawnie jak przed....
    O, to ja hemoglobina 10 z hakiem. Obym nie miała problemu, bo chyba pęknę 😁

Kurczak, czyli Wandę wpisujemy na pierwszą stronę?

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• Babulka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2022, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie już spiworki do spania? Szukam jakichś z porządnej bawełny :)

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• kinga1185 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2022, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z Alvi, nie wiem czy są dostępne w Polsce. Bawełna w nich jest spoko.

25.02.2023 synek
    20.08.2020 córka
  • Calanthea Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2022, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka ja ten klasyczny z angelbaby.

Maija u nas Tadzio będzie :)

Isi ja mierzylam na czczo godzinę od rozpoczęcia i dwie. No i diabetolog zalecił codzienną kontrole.
    Myśle, ze Ty właśnie musisz skupić na tych cukrach po posiłkach, możesz sobie ściągnąć aplikacje sweet Pregna tam jest sporo informacji i możesz zapisywać wszystkie pomiary.

Maija, Isisi lubią tę wiadomość

Córcia 2012 ❤️
    Synek 2023 💙
  • kurczak Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2022, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maija można wpisać, dziękuje 😍

Babulka ja mam z La Millou, babcia z dziadkiem zamówili. W dotyku cudny, 100% bawełny. Udało się z jakimś rabatem zamówić, więc nie ma krzywdy. A i trochę posłuży. A może i kiedyś będziemy chcieli mieć 2 dziecko to sobie zostawimy 🤣 Wczoraj domówiłam rożek i temat załatwiony (chyba). W razie czego mam jeszcze po rożku i śpiworku na zmianę, jak zalecałyście :)

Jeszcze mam pytanie do doświadczonych mam. Przyszło mi moje zamówienie z Gemmini. Kupiłam tam majtki poporodowe. Mam dwa rodzaje, jedne jednorazowe, drugie wielo. Czy przed użyciem nie warto ich jakoś przeprać czy coś? 🧐

Babulka, Maija lubią tę wiadomość

202302176752.png
  • Gemma19 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2022, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maija u nas będzie Beniamin :)

Maija lubi tę wiadomość

preg.png

age.png

age.png

Michałek [*] 8.10.2019 👼
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2022, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczak ja ich nie piore, traktuje jak produkt apteczny ;)

A co do zostawiania to właśnie rozpakowałam dwa kartony ciuchów i niestety część rzeczy jest poplamiona i nie wiem czy ja ślepa byłam jak je pakowalam, czy one tak przez ten czas co leżały to tak się odbarwily 🧐 w każdym razie do wyrzucenia mialam sporo bodzialow i właśnie niestety spiworki. Ale pajacow to mam na dwójkę dzieci 🤣
    Muszę dokupić trochę bodziakow na krotki rekaw, spodenek i sporo ciuszkow na 62.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• kurczak Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2022, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gemma19 wrote:
    Maija u nas będzie Beniamin :)

Ooo, moja przyjaciółka też synkowi daje tak na imię, rodzi w styczniu. Całe życie nie słyszałam tego imienia, a teraz już drugi bąbelek.

Ok, dzięki Babulka. W styczniu jeszcze jedno zamówienie zrobię, ale już mniejsze... Mąż dzisiaj widział jak karton odpakowuję i aż mnie zdziwiło, ale pytał po co to, po co tamto. W sumie spoko, sama natura, ten poród i połóg, ale powoli czuję, że chłopak chce się angażować. Fajnie :)

Gemma19 lubi tę wiadomość

202302176752.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2022, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę, ja swojemu postawiłam kosz z rzeczami apteczno pielegnacyjnymi dla dziecka i mial sie zapoznac i tak stoi trzeci tydzień 🙄
    Za to dziś poszalałam na vinted 🙈🙈🙈 A zaraz będę układać te male ciuszki w szufladach wstępnie (bo beda jeszcze raz prane bliżej terminu) i zobaczę ile to zajmie w szafie

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

‹‹ 195 196 197 198 199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ