X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE Mamusie 2023
Odpowiedz

LUTOWE Mamusie 2023

Oceń ten wątek:
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 2 marca 2023, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańcza ode mnie też wszystkiego najlepszego, zdrówka i sił, niech Józio Ci zdrowo rośnie i cieszy każdego dnia!

Ja ciągle zapominam o tym usg bioderek, muszę jutro dzwonić!! I raczej chyba te zalecenia co do tyg 6-8 są stałe, na pewno będę chciała w tym czasie zrobić, nie wcześniej, nie później.

Plecy tez juz bardzo czuje, nie wiem czy to juz wieksza waga Dziecka, czy codzienne powtarzanie tych samych czynności (noszenie, kołysanie), ale nawet jak leżę bez ruchu to czuje napięcie w plecach.

age.png
    age.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2023, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mówili przy obu córkach, że usg bioderek do 6 tygodnia 🤔

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • stokrota Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2023, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w wypisie że między 6 a 8 tygodniem i tak samo położna mi mówiła.

• kurczak Autorytet

Wysłany: 3 marca 2023, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy USG w 5tym tygodniu… 😉 Tak nas w szpitalu zarejestrowali. Wciąż za to czekamy na kontakt od pediatry. Coś długo jej idzie… Chyba położna będzie musiała interweniować 😏

Pomarańcza 100 lat! Zdrowia i spełnienia marzeń! 😍

202302176752.png
  • Pomarańcza Autorytet

Wysłany: 3 marca 2023, 01:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo za życzenia 😊

Super że spacery z dwójką okazały się takie miłe a nie trudne. Oby było tak zawsze 🙂

Ja dzisiaj zapisywałam na USG bioderek, mi mówili i w szpitalu i nasz pediatra że między 4 a 6 tygodniem, mam termin w 5.A to też inna przychodnia, także raczej u nas trzymają się tego między 4 a 6.

Luźne starania od 12.2019
    Metformina ,Letrox, pueria uno, i 🐧
    Grudzień '21 10+5tc/8tc Gosia 💔

25.05.22 ⏸️ 271mlU/ml 13dpo, 666mlU/ml 15dpo
    age.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2023, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj to mała wzgardziła nawet tym swoim materacukiem polozonym na moim materacu 🤦 Chyba z 2 godziny jej nie moglam uspic, ryk okropny, ciągle cyca ale już miała tak pelny zoladek, ze co wypila to zwracala 🥴 I co tu zrobić, smoczka też nie chciała tylko płacz. I mi się płakać chciało, bo bez sensu karmić jak ona już przejedzona i teto cycka chce tylko pociamkac ale z niego soe leje dosłownie 🥴W końcu zdjelam ten materacyk, dalam cyca i zasnela i spala tak 5 godzin 🙆
    I kto zrozumie małe dziecko 😅

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • kurczak Autorytet

Wysłany: 3 marca 2023, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka mieliśmy to samo dzisiaj! Cycek i ulewanie. Cycek ulewanie. Zasypiałam na siedząco. Ale też bąki chyba męczyły, bo się prężyła i było słychać co nieco 🥹 Za to odespałyśmy, bo spanko do 8…

202302176752.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 3 marca 2023, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też słaba noc...najpierw kolo północy przerwa w spaniu 2,5 godz trochę z płaczem, trochę z rozglądaniem się...później druga przerwa jak się już robiło widno kolo 5-6..
    Ja tez mam dylematy czy dawać tak często cycka w nocy, bo co się trochę strawi i jest szansa na zaśnięcie to znów sie robi głodny bo druga godz bez jedzenia schodzi, a jak zje to od nowa brzuch pełny i boli, no zwariować idzie...
    Babulka a jak Twoja Starsza nocami się sprawuje? Nie budzą Jej te krzyki?? U nas dzięki Bogu spi jak kamień, mimo że jest za ścianą e swoim łóżku, bo gdyby jeszcze Ona się budziła to ja nie wiem ja te noce by miały wyglądać..

age.png
    age.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2023, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansi no raczej trzeba karmić na żądanie...
    U nas starsza się czasem budzi i przychodzi ale mąż ją bierze na kanapę i tam śpią albo on z nią u niej. Dwójki na raz bym nie ogarnęła, bym chyba relanium musiała brać 🙈 Płacze małej jej nie budzą na szczęście.

Dziś ma być ostatni dzień ładnej pogody, więc się zmusilam i pojechalam z dziewczynami na plażę i pod klif, kawę na molo sobie wypiłam, babki porobiłam, trochę kamyków do wody porzucałysmy i frytki zjadlysmy 😁 Ogólnie totalna wiosna 😍 A jutro znowu ma być zimno ciemno i śnieg, może się chociaż nie sprawdzi 🙄

kurczak lubi tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Calanthea Autorytet

Wysłany: 3 marca 2023, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka zazdroszczę Ci tej plaży i morza. Cały czas staremu mówię, ze na emeryturze chce mieszkać na jakiejś wsi nad morzem. Moje marzenie 🥹
    U nas nocki są spokojne. Tadzio budzi się tylko na jedzenie. Poprzytula się i zasypia. Chyba akturat to są plusy modyfikowanego, chociaż czytam, ze i na maminym dzieci śpią po 4-5 godzin.
    U nas karmienie cyckiem zamieniło się w przytulanie. Młody wyciągnie ile się da i czeka na butle.
    Sesje cała przespał, mam nadzieje, ze zdjęcia będą super 😍 Niestety u starszej pojawiają się epizody zazdrości. Sesja jej nie przypadła do gustu, bo zawsze ona gwiazda była, a tu jedynie na dokładkę. Trudno mi tez czasami ocenić na ile to faktycznie zazdrość i smutek, a kiedy lekka manipulacja, by coś tam ugrać.

Córcia 2012 ❤️
    Synek 2023 💙
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2023, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zrobiliśmy sesje tak zeby starsza myślała ze to o nia chodzi 🤣 No ale ona jeszcze mala to mozna bylo tak to zawinąć. Duża panna już się zorientowala :)

Trójmiasto jest super do mieszkania gdyby nie ceny i korki ;)

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Pomarańcza Autorytet

Wysłany: 3 marca 2023, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj na nockę nie narzekam, ale rano, tzn przed 7 oczy jak 5zl i trzeba się bawić 😅 no ale lepiej rano, gdy słońce już jest niz w nocy, bo też tak bywało. Próbowałam młodego przeciągnąć ale nie dało rady, poddałam się i ubrałam, ale i tak chłopak cudo, położyłam na macie i mogłam się ogarnąć, potem trochę zabawy na brzuszku i spanko 😁

Dzisiaj bylismy na spacerze w lesie, ale po tej cesarce chyba za daleko, bo tak krzyż mnie napierdzielał pod koniec.. Babulka, uwielbiam klif i te rejony, mi jednak bliżej do centrum. Jak będzie ciepło to będziemy jeździć do Mechelinek, szkoda tylko że autobus jeździ tak długo, bo sama to prędko się nie wybiorę tam 😅

Luźne starania od 12.2019
    Metformina ,Letrox, pueria uno, i 🐧
    Grudzień '21 10+5tc/8tc Gosia 💔

25.05.22 ⏸️ 271mlU/ml 13dpo, 666mlU/ml 15dpo
    age.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2023, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko na Mechelinkach to na razie pewnie wiatr jak na Uralu 😁 Dlatego fajnie mamy z tymi porodami w lutym czy koniec stycznia, bo jak sie troche ogarniemy i usprawnimy to juz mozna bedzie dluzsze wyjscia czy wyjazdy robic i karmić i przewijac w plenerze 😍

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• stokrota Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2023, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i złapaliśmy wszyscy jakąś infekcję. Stasio też przeziębiony. Narazie tylko katar i chrypka ale obserwuje go uważnie. Byliśmy dzisiaj u pediatry i powiedziała, że to akurat czas kiedy przeciwciała ode mnie przestają powoli działać i powstaje dołek immunologiczny. Nie myślałam, że tak szybko będziemy z infekcją walczyć. Tak mi go szkoda 🥺

• kinga1185 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2023, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka, wspolczuje.
    U nas dziś pierwsza fontanna jedzenia poszła. Boze w życiu tak nie miałam z Córka. Mam nadzieje, ze to jednorazowa akcja, bo między karmieniem zmieniałam kupę, ale się mega zestresowałam. Mam nadzieje, ze to nie refluks. Mały ogólnie więcej ulewa niż córka, ale nie było tego duzo. A teraz wieczorem to było mega duzo.

25.02.2023 synek
    20.08.2020 córka
  • stokrota Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2023, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż mi się przypomniało jak starszak ulewał jedzonko. Brr... strasznie to było stresujące, szczególnie,że od pierwszych dni musiał przyjmować leki które w każdej chwili mógł zwrócić. Koszmar! Stasio póki co ulał może że 3 razy.

• kurczak Autorytet

Wysłany: 4 marca 2023, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam Was czytać :)

Dziewczyny ja marzę o weekendzie w okolicach Mechelinek. Niech mała podrośnie i jedziemy tam! Chciałam na rocznice ślubu jechać gdzieś nad morze… Rozmarzyłam się 😂

My dziś nocka nieprzespana 🫣 Sansi dobrze to ujęłaś - z karmienia cyckiem robi się sesja przytulania 😳 Pogoda fatalna, pewnie ze spaceru dziś nici…

Dziewczyny: dziadkowie chcą kupić nam łóżeczko turystyczne. Będzie stało u nich, od czasu do czasu mała tam będzie spała, No i na jakieś podróże. Czy któreś jesteście w stanie polecić?

202302176752.png
  • stokrota Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2023, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj jak ja zazdroszczę bliskości do morza. Bardzo kocham morze i mogłabym gapić się w nie godzinami. No ale musi mi wystarczyć narazie Wisła w Warszawie.

Sansivieria lubi tę wiadomość

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 4 marca 2023, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczak, nie miałam nigdy turystycznego łóżeczka, wiec nie pomogę, ale dorzucę inne pytanie w temacie polecajek: jaka nianię elektroniczną polecacie?? Jak wreszcie się ociepli to mam mnóstwo pracy w ogródku i trzeba będzie każdą drzemkę wykorzystać, więc niania z monitorem będzie konieczna!!
    U nas dzis noc udana, była co prawda ta nasza dwugodzinna przerwa w spaniu między 3 a 5, ale nie było płaczu tylko rozglądanie się więc to nas tak nie umeczylo...I nie wiem od czego to zależy, że można i tak, nic innego nie zrobiłam niż zwykle, a jednak było inaczej. Oby się to czasem powtarzało, bo wstając wyspanym to od razu inny dzień, nawet jak nie ma słońca...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2023, 10:08

age.png
    age.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2023, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota wspolczuje,mam nadzieję ze infekcja sie nie rozejdzie po domu 🥺

Co do lozeczka to ja mam lionelo ale ono nie ma regulacji wysokosci wiec ciezko z noworodkiem chyba do takiego.

Pepek juz nam wisi na dwóch wloskach niech to w koncu odpadnie, bo babrze sie niesamowicie i mala się strasznie wkurza jak jej to myję 🙄

Wyparzylam dziś w końcu laktator i kolektor, podlaczylam kolektor bo akurat mala chciala jesc i za jednym karmieniem chyba z 80ml do niego wlecialo bez zadnego wysilku i tego halasu laktatora. Cudo! Tylko pewnie jak sie ustabilizuje laktacja to juz tak kolorowo nie bedzie, bo teraz to mam cycki jak kamienie miedzy karmieniami, stad ilosc.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

‹‹ 283 284 285 286 287 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ