LUTOWE Mamusie 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Sansi, myśmy wzięli polecaną kamerkę xiomi 360, do tego aplikacja na telefon. Testowaliśmy na razie „dla zabawy”, a nie w praktyce i wydaje się super. Jeszcze zamówimy uchwyt na łóżeczko i w ogóle bomba. Ale jeżeli chcesz typową nianię to nie pomogę 🥲
Sansi też mamy te przerwy na rozglądanie, kręcenie się, trochę jedzenia, trochę bączków. A rodzice zombie 🤣Sansivieria lubi tę wiadomość
-
Ja mam tez xiaomi 360 ale to nie ma swojego monitora tylko apke na telefon gdzie mozna podgladac. Także jakbyś chciała mieć np na stoliku poglad non stop to chyba lepiej kupic jakas klasyczna z ekranem.
Sansivieria lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
kurczak wrote:Sansi, myśmy wzięli polecaną kamerkę xiomi 360, do tego aplikacja na telefon. Testowaliśmy na razie „dla zabawy”, a nie w praktyce i wydaje się super. Jeszcze zamówimy uchwyt na łóżeczko i w ogóle bomba. Ale jeżeli chcesz typową nianię to nie pomogę 🥲
Też mamy tą kamerkę. Jest fajna, ale z minusów, to nie działa w tle, więc z telefonu nie da się korzystać jak mały ma drzemkę (no chyba, że celowo co chwilę sprawdzam co tam na kamerce) i nie działają mi powiadomienia. Liczyłam najbardziej na tą opcję, żebym nie musiała się gapić co chwilę w telefon, tylko dostawała powiadomienie na zegarek, że się mały rusza czy płacze. No ale w tej cenie, to jest spoko opcja, bo obraz dobrej jakości, słychać też fajnie, no i opcja obrotu 360 stopni i sterowania kątem z telefonu też super. No tylko, że to nie jest typowa niania, tylko monitoring.
Tobie kurczak przychodzą powiadomienia jak kamerka wykryje ruch? Czytałam, że to popularny problem z aplikacją Xiaomi Home.kurczak lubi tę wiadomość
-
Mnie tu mniej, bo moja rodzina nas odwiedziła na 2 dni, przylecieli z zagranicy poznać nowego członka rodziny. Byliśmy wczoraj pierwszy raz w restauracji i miałam stresa, ale mały większość wyjścia przespał w wózku. No i za nami chyba najlepsza nocka, może spał tak z nadmiaru wrażeń. 😅 Poszedł spać o 20, ja się położyłam po 22, a mąż mi go przyniósł do karmienia dopiero po północy. Potem 2 pobudki, ale bez problemu go odkładałam do spania po karmieniu. O 8 już wyspany i radosny, ale potem chyba znów brzuszek zaczął dokuczać, dopiero przed 11 uwolniłam ręce, żeby zrobić śniadanie. 😅
W czwartek byliśmy u pediatry. Na kolki polecił kilka probiotyków i m.in. kropelki Sab Simplex. Któraś miała z nimi do czynienia? Wiem, że są niedostępne w PL, ale mamy blisko do Czech i rozważamy czy pojechać po nie. Moja mama używała ich przy mojej najmłodszej siostrze i mówi, że to jedyne co jej pomogło. Poza tym wszystko dobrze, na wizycie ważył 3,360kg więc przybiera dość szybko, ale nic dziwnego, bo to mały żarłok jest. 😆 -
Akataa mi przychodzą powiadomienia ze wykryto ruch.
Co do sab simplex to jest po prostu espumisan tylko tam jest wyzsze stezenie zalecane. Jak sobie przeliczysz dawke espumisanu na sab simplex to Ci wyjdzie to samo bez jechania do Czech2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka no właśnie czytałam opinie osób, które twierdziły, że mimo dostosowania dawki Espumisanu ten nie podziałał tak jak Sab Simplex... 🤷♀️ Choć to dziwne, bo oba to symetykon, tak jak piszesz, tylko dawka różna. No nic, będziemy sprawdzać.
Co do ulewania, to mój synek też sporo zwraca, ale wydaje mi się, że to po prostu z przejedzenia, bo często żąda cycka na uspokojenie bardziej niż z głodu. Pediatra sugerował podawać mu jakiś zagęszczacz przed karmieniem, ale raczej nie skorzystam póki problem się nie nasili miepokojąco.
A z tymi powiadomieniami, to straciłam już cierpliwość. Prawdopodobnie to zależy od telefonu i jakichś jego ustawień.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2023, 14:05
-
Tak jak ludzie twierdzą, że działa na nich apap a paracetamol nie 😂 Magia "niemieckości".
Ja mam tel xiaomi więc może dlatego działa 🤔Akataa lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka wrote:Tak jak ludzie twierdzą, że działa na nich apap a paracetamol nie 😂 Magia "niemieckości".
Ja mam tel xiaomi więc może dlatego działa 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2023, 17:45
15.07.2020 ❤️ 37+0 ❤️ 2750g ❤️ 53cm ❤️ G ❤️
16.02.2023 ❤️ 40+2 ❤️ 3740g ❤️ 56cm ❤️ Z ❤️
-
Co do kamerki my mamy Baby Monitor VB605.
W czwartek, równo na 2 skończone tygodnie odpadł Zosi kikut 😃 czekałam na ten moment, jakoś ten kikut mnie przerażał zarówno u starszej jak i teraz 🙈
Dzisiaj zdążyłam nas rozebrać po spacerze i za oknem zrobiło się nagle ciemno i ponuro i rozpętała się wichura ze śnieżycą, a pare minut wcześniej nic nie zapowiadało takiej zmiany pogody.15.07.2020 ❤️ 37+0 ❤️ 2750g ❤️ 53cm ❤️ G ❤️
16.02.2023 ❤️ 40+2 ❤️ 3740g ❤️ 56cm ❤️ Z ❤️
-
Ja też mam tę kamerkę z Xiaomi, ale i tel mam Xiaomi, powiadomienia działają, ale wyłączyłam je, bo młody czasami machnie ręką a tam od razu barabani że wykryto ruch 😅
Kurcze, mam kryzys. Młody dzisiaj całe popołudnie darł się, nie wiem, czy to dlatego że mąż pierwszy dzień w pracy, bo brzuszek nie był napięty (no tylko w momencie płaczu), cyc na chwilę, potem nie, pampers zmieniony, tuliłam, bujałam, spiewałam (chociaż ja bym pewnie płakała słysząc mój śpiew xd) i nic. Temperatura w normie, no nie miałam pomysłu na uspokojenie, nawet oszukaniec (smoczek) nie zadziałał 😢 chyba że zmęczenia w końcu usnął, ale tak mi go szkoda, bo nie wiem jak mu pomóc 🤷🏼♀️kurczak lubi tę wiadomość
-
Pomarańcza u nas tez sa wieczorne płaki i starsza tez miała. Myślę, że jesli nie ból brzucha to to są jakieś rozwojowe rzeczy bo dużo dzieci tak ma i nie wiadomo o co im chodzi.
Odpadł nam w końcu pępek! Trochę mu pologłam bo wisiał na takim suchym włosie 🙈2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Okej, bo już zaczęłam się martwić co robię nie tak, że nie wiem nawet o co chodzi mojemu dziecku😔 dopiero teraz zasnął, nawet kąpiel która zawsze go relaksowała nie była taka jak zawsze, pod koniec i tak był już krzyk. Oby noc była znośna 😔
Babulka, gratulacje 😁 nam odpadł mega późno (chyba w 20 dniu po porodzie), ale pediatra teraz oglądała i mówiła że spoko wszystko 🙂 -
Pomarańcza, ja jak słyszę swój śpiew to też bym płakała hahahha
Martita też na to czekaliśmy 🥹
Kurcze jak są takie niespokojne popołudnia to ja Wam powiem, że płacze z Małą. Mąż mnie pociesza itp, ale łzy mi same lecą i z tym nie walczę…
Idę zaraz z młoda spać. Dziś pierwsza kąpiel bez płaczu 😍 Ja trzymam małą, a mąż myje. Sprawdza się idealnie ten schemat!
I dziewczyny: moja młoda pięknie leży na brzuchu. Podnosi dzielnie głowę i jest „silna”. Mam nadzieje, że nie za bardzo. Zamiast się cieszyć rozkminiam wzmożone napięcie itp…