LUTOWE Mamusie 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
olencja wrote:Dopóki nie uwierzę że jestem w ciąży nie kupię nic a nic
Jak urodzisz to juz na pewno chyba?
Zanim urodziłam pierwsze Dziecko myslalam zupełnie jak Ty, że jestem kompletnie zielona i właściwie to nie lubię dzieci. Hehe, samo się jakoś wszystko układało. -
Sansivieria wrote:A kiedy myślisz że uwierzysz...??
Jak urodzisz to juz na pewno chyba?
Zanim urodziłam pierwsze Dziecko myslalam zupełnie jak Ty, że jestem kompletnie zielona i właściwie to nie lubię dzieci. Hehe, samo się jakoś wszystko układało.Sansivieria lubi tę wiadomość
-
Wiele rzeczy robi się intuicyjnie. I trzeba tej swojej intuicji zaufać. Wiadomo, że wyobrażenia są zupełnie inne niż rzeczywistość, ale później wszystkiego się człowiek uczy, zaczyna ogarniać i przechodzi do rutyny 😊 Macierzyństwo to jedna z najtrudniejszych dróg, którą idę. Ale jaka piękna! 😁❤️
Sansivieria, kurczak lubią tę wiadomość
Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
olencja wrote:Ależ mi dziś się muli w żołądku...już nie wiem co zjeść żeby pomogło. Jem prawie same owoce i pije kwaśne soki bo nic innego mi nie pomaga,nawet na chwilę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2022, 20:58
Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
Zauważyłam że wraca mi apetyt, tzn ciągle mam napady mdłości, dzis tez najbardziej popołudniu. Ale jestem notorycznie głodna. Czuję też że nie mogę wciągnąć brzucha i jak się nim opieram np podczas zmywania o blat w kuchni to jest on twardy i nie ugina się. A najbardziej czuje teraz senność, zwłaszcza kolo 15-16..
Pamiętam że kompletowanie wyprawki było wielką przyjemnością! Całymi dniami szukałam ubranek, wyposażenia, wózków, łóżeczek, to był cudny czas! Ale raczej to rozsądnie robiłam, na pewno bardzo długo sprawdzał się przewijak na łóżeczku i wanienka na stelażu.Maija, kurczak lubią tę wiadomość
-
Ojej, Wy już o wyprawkach ☺️ na razie przeglądam tylko wózk - żeby spełniał jak najwięcej funkcji. Mąż biega więc super jakby był biegowy, z kołami i amortyzatorami bo ja z kolei uwielbiam leśne wędrówki i oboje jeździmy na rowerach więc jeszcze przyczepka ☺️🤣
Dziewczyny co myślicie o prowadzeniu ciąży w dwóch miejscach? Mam swoją Panią Doktor zaufaną, ona niestety tylko prywatnie i koszty duże. Ale na tej wizycie ostatniej na osiedlu okazało się że współpracują z PZU a mąż ma możliwość doubezpieczyc mnie w pracy i wtedy wizyty i badania miałabym za darmo. Badania będą te same, więc przynajmniej tu bym zaoszczędziła. Tylko jak wtedy jest z kartą ciąży? Może któraś z Was prowadzi albo prowadziła wcześniejsze ciążę podwójnie? -
P.s u mnie poza zaparciami zero objawów 🤣 ale już przestałam się martwić, a raczej cieszę się że należę do tych co to im ciąża nie doskwiera.
-
eRKow widzę, że mamy podobne preferencje wózkowe, daj znać jak znajdziesz coś fajnego. 😁
U mnie objawy też bardzo łaskawe. Poza popołudniowym zmęczeniem i szybko rosnącym tętnem podczas nawet lekkiego wysiłku, to nie czuję, że jestem w ciąży.
Dziś o 14:10 wizyta, także proszę o kciuki. 🙏 Mam nadzieję, że maluch ładnie podrósł, stresik już trochę doskwiera.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2022, 10:04
Maija, Isisi, Gemma19, bezsilna, kurczak lubią tę wiadomość
-
Ja dziś w nocy jakoś zauważyłam że mi bebzon przeszkadza spać na brzuchu. Faktycznie taki nie uginający się jest. Ale to jakby lekko za wcześnie na takie atrakcje.
Ja będę u jednego lekarza,nie chce mi się latać i prywatnie i na NFZ.
Akata trzymam kciuki za krasnoluda!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2022, 10:27
Akataa lubi tę wiadomość
-
Akataa wrote:eRKow widzę, że mamy podobne preferencje wózkowe, daj znać jak znajdziesz coś fajnego. 😁
U mnie objawy też bardzo łaskawe. Poza popołudniowym zmęczeniem i szybko rosnącym tętnem podczas nawet lekkiego wysiłku, to nie czuję, że jestem w ciąży.
Dziś o 14:10 wizyta, także proszę o kciuki. 🙏 Mam nadzieję, że maluch ładnie podrósł, stresik już trochę doskwiera.Akataa lubi tę wiadomość
Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
Trzymajcie za nas kciuki. Na szybko umówiłam wizytę w Medicover, bo wyszedł mi dodatni wynik CMV IgG i ujemny IgM. Z internetu wynika, że przebyłam niby kiedyś cytomegalię. Podobno 80% populacji to ma i przenosi się drogą kropelkową... jestem przerażona jak czytałam co się może stać z dzieckiem. Dam Wam znać potem co na to lekarz. 😒👱♀️26
Dziewczynka w drodze 🍼🎀
⏸ 10.06.2022 r. 15dpo
10.06.2022 - beta: 32,24 mlU/ml
12.06.2022 - beta: 89,70 mlU/ml
17.06.2022 - beta: 1826,11 mlU/ml
22.06.2022 5t+1d pęcherzyk 11,1 mm
04.07.2022 1,12 cm człowieczka i bijące ❤
26.07.2022 - 3,50 cm dzidziusia, tętno 174 🥰
27.07.2022 wykonanie Nifty Pro - zdrowa dziewczynka
18.08.2022 badanie prenatalne 👍
Kolejna wizyta: 10.10.2022
II prenatalne
Femibion 2, Neoparin, Luteina, Aspargin -
Akataa✊✊ za wizytę 🙂
Ja z wyprawką poczekam, aż poznam płeć, chociaż w kościach czuję, że to drugi chłopiec 😁 jeśli chlopiec to prawie wszystko mamy, ale i tak z ubranek coś dokpię, resztę rzeczy składałam więc mam. Sansiviera piszesz, że przewijak i wanienkę na stelażu używałaś bardzo długo, u nas też się to sprawdziło bardzo długo, szczerze to przewijak mamy w łazience do tej pory i używamy.
Ja już szukam odpowiedniej szkoły rodzenia, w poprzedniej ciąży nie skorzystałam, a teraz to poprostu uważam, że muszę. Już nawet sobie upatrzyłam jedną, którą prowadzi położna że szpitala, w którym będę rodziła i często jest później nieocenionym wsparciem dla dziewczyn ze szkoły. Muszę zadzwonić i zapytać kiedy się zapisać.
Akataa lubi tę wiadomość
-
kawoholiczka wrote:Trzymajcie za nas kciuki. Na szybko umówiłam wizytę w Medicover, bo wyszedł mi dodatni wynik CMV IgG i ujemny IgM. Z internetu wynika, że przebyłam niby kiedyś cytomegalię. Podobno 80% populacji to ma i przenosi się drogą kropelkową... jestem przerażona jak czytałam co się może stać z dzieckiem. Dam Wam znać potem co na to lekarz. 😒
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2022, 12:52
kawoholiczka lubi tę wiadomość
-
kawoholiczka wrote:Trzymajcie za nas kciuki. Na szybko umówiłam wizytę w Medicover, bo wyszedł mi dodatni wynik CMV IgG i ujemny IgM. Z internetu wynika, że przebyłam niby kiedyś cytomegalię. Podobno 80% populacji to ma i przenosi się drogą kropelkową... jestem przerażona jak czytałam co się może stać z dzieckiem. Dam Wam znać potem co na to lekarz. 😒
kawoholiczka lubi tę wiadomość
Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
Hłe, hłe. Byłam jednak na podglądzie. Trudno. Nie wytrzymałam do prenatalnych. Ale z beboczkiem wszystko okej, huncwot taki, ruchliwy, że nie dało się pomierzyć malucha 😍 ale jakoś doktorek go uchwycił, idealnie do wieku ciąży 3.7 cm 👍🏻
olencja, kawoholiczka, bezsilna, Isisi, Sansivieria lubią tę wiadomość
Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
Trochę mnie uspokoiłyście, dziękuję! ❤
Ja to w tej ciąży jestem niemyśląca! Jadę do Medicover 30 minut w jedną stronę w korkach, potwierdzam wizytę a pani mówi, że nie ma mnie w systemie. Umówiłam się na... 12 SIERPNIA. 😂
Ale duży już Twój dzidziuś Maija!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2022, 13:56
kurczak lubi tę wiadomość
👱♀️26
Dziewczynka w drodze 🍼🎀
⏸ 10.06.2022 r. 15dpo
10.06.2022 - beta: 32,24 mlU/ml
12.06.2022 - beta: 89,70 mlU/ml
17.06.2022 - beta: 1826,11 mlU/ml
22.06.2022 5t+1d pęcherzyk 11,1 mm
04.07.2022 1,12 cm człowieczka i bijące ❤
26.07.2022 - 3,50 cm dzidziusia, tętno 174 🥰