LUTOWE Mamusie 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Isisi wrote:Bezsilna A lekarz podsumował jakoś tą sytacje? Czy tylko przedstawił suchy fakt, ze tak wygląda obraz usg i pozostawił Cie z domysłami ?
Olencja sprowadzić się trzeba na własciwe tory i myśleć pozytywnie, chociażby dla kropka, jemu ten stres nie jest potrzebny.
Oczywiście słabnące objawy mogą być złym sygnałem, ale równie dobrze mogą o niczym nie świadczyć. A detektor... myślę, że to indywidualna sprawa, jednej się sprawdzi, drugiej nie.... czyli nie spróbujesz nie będziesz wiedziała.
A jeszcze piszesz, że do 13 tyg daleko, ale też wcale nie musisz gorzej się czuć, aż do tego 13 tc, ostatnio czytałam, że najbardziej nasilone objawy przypadają na 8 i 9 tc, także głową do góry, będzie dobrze 😀
Powiedział że na tym etapie wszystko jest możliwe że najbliższe 2 tygodnie dadzą odpowiedź. Że tak się czasem zdarza...
Co do objawów to nie mam kompletnie żadnych 😳 -
bezsilna wrote:Powiedział że na tym etapie wszystko jest możliwe że najbliższe 2 tygodnie dadzą odpowiedź. Że tak się czasem zdarza...
Co do objawów to nie mam kompletnie żadnych 😳bezsilna lubi tę wiadomość
Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
Bezsilna to trudne ale pewnie teraz potrzeba najmniej stresu. Czekamy na informacje i trzymam kciuki, myślę że będzie wszystko dobrze.
Dziewczyny macie jakieś sposoby na hemoroidy w ciąży? Przez odstawienie porannej kawy (nie smakuje mi) mam problem z zaparciami, a przez to pojawiły się hemoroidy (ból i krew przy wypróżnianiu). Macie jakieś sposoby na to? -
eRKow. wrote:Bezsilna to trudne ale pewnie teraz potrzeba najmniej stresu. Czekamy na informacje i trzymam kciuki, myślę że będzie wszystko dobrze.
Dziewczyny macie jakieś sposoby na hemoroidy w ciąży? Przez odstawienie porannej kawy (nie smakuje mi) mam problem z zaparciami, a przez to pojawiły się hemoroidy (ból i krew przy wypróżnianiu). Macie jakieś sposoby na to? -
eRKow. wrote:Bezsilna to trudne ale pewnie teraz potrzeba najmniej stresu. Czekamy na informacje i trzymam kciuki, myślę że będzie wszystko dobrze.
Dziewczyny macie jakieś sposoby na hemoroidy w ciąży? Przez odstawienie porannej kawy (nie smakuje mi) mam problem z zaparciami, a przez to pojawiły się hemoroidy (ból i krew przy wypróżnianiu). Macie jakieś sposoby na to?
Ja się zastanawiam co robić. Bo we wtorek mam podjechać do ginekologa, u którego robiłam kilka miesięcy temu cytologię (teraz ciążę prowadzę u innego) po wyniki, bo są mi potrzebne dla obecnego gina. I chyba umowie się u niego na wizytę, żeby zerknął, co tam słychać...bo jeszcze tyle czasu czekać na te prenatalne..........😕Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
olencja wrote:Też się bije z myślami czy iść gdzieś na usg wcześniej,ale w sumie chyba poczekam.ucze się cierpliwości
Obecny gin dał mi skierowanie na badania na ostatniej wizycie. Wiecie, te wszystkie toxo, cytomegalie, hivy itd. i między innymi witaminę D i uwaga...przeciwciała na parwowirusy 😳 myślę sobie po co. Drogie w cholerę, czeka się 10 dni roboczych na wyniki. I co...i mam wyniki. Wysokie przeciwciała IgG. Czy li przeszłam rumień zakaźny. 😳 W październiku syn przyniósł "bostonkę" do domu. Ja zachorowałam. Jak widać, to nie była bostonka, tylko rumień zakaźny. Szok. Człowiek nawet nie jest świadomy, na co choruje..Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
olencja wrote:Ja mam tylko standardowe sprawdzić wirusy. Żadnych innych wynalazków.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2022, 12:52
Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
Ja nie dostałam jeszcze żadnych podań na infekcje. Wizytę u swojej gin mam 26.07 czyli to będzie początek 11 tygodnia, czy to nie za późno? I myślę czy nie zrobić sobie wcześniej sama z siebie żeby już iść z wynikami...
Na pierwszej wizycie dała tylko prog, glukozę, TSH i morfologię. -
Erkow, a będziesz i tak robić prywatnie bo myślę że wtedy możesz już zrobic. Ja na pierwszej wizycie dostałam listę badań, właśnie toxo itd, a byłam w 6t.
Dziewczyny, ja nie wiem czy panikować czy coś.... Wczoraj i dzisiaj zauważyłam dosłownie leciutko zabarwiony śluz. Podbrzusze mnie trochę ciągnie, ale to taki ciągnący ból, nie jakiś intensywny.
-
Wiewioora wrote:Erkow, a będziesz i tak robić prywatnie bo myślę że wtedy możesz już zrobic. Ja na pierwszej wizycie dostałam listę badań, właśnie toxo itd, a byłam w 6t.
Dziewczyny, ja nie wiem czy panikować czy coś.... Wczoraj i dzisiaj zauważyłam dosłownie leciutko zabarwiony śluz. Podbrzusze mnie trochę ciągnie, ale to taki ciągnący ból, nie jakiś intensywny.Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
Olencja ja również żadnych objawów a ciąża rozwija się prawidłowo. Ani zmęczenia, ani mdłości, jedynie powiększone piersi, które nie bolą. Trzeba się tylko cieszyć, jeśli się czujesz dobrze.
olencja lubi tę wiadomość
👱♀️26
Dziewczynka w drodze 🍼🎀
⏸ 10.06.2022 r. 15dpo
10.06.2022 - beta: 32,24 mlU/ml
12.06.2022 - beta: 89,70 mlU/ml
17.06.2022 - beta: 1826,11 mlU/ml
22.06.2022 5t+1d pęcherzyk 11,1 mm
04.07.2022 1,12 cm człowieczka i bijące ❤
26.07.2022 - 3,50 cm dzidziusia, tętno 174 🥰
27.07.2022 wykonanie Nifty Pro - zdrowa dziewczynka
18.08.2022 badanie prenatalne 👍
Kolejna wizyta: 10.10.2022
II prenatalne
Femibion 2, Neoparin, Luteina, Aspargin -
Wiewioora wrote:Erkow, a będziesz i tak robić prywatnie bo myślę że wtedy możesz już zrobic. Ja na pierwszej wizycie dostałam listę badań, właśnie toxo itd, a byłam w 6t.
Dziewczyny, ja nie wiem czy panikować czy coś.... Wczoraj i dzisiaj zauważyłam dosłownie leciutko zabarwiony śluz. Podbrzusze mnie trochę ciągnie, ale to taki ciągnący ból, nie jakiś intensywny.
sprawdzić.
Jeśli chodzi o badania to ja również standard przy czym tokso przeszłam, cytomegalie i różyczkę również, wiec nawet nie muszę robić. Mam tsh, morfologię, mocz, glukozę i progesteron, ale ten ostatni ze względu na ostatnie poronienie.
Córcia 2012 ❤️
Synek 2023 💙
-
Zdarzały się takie krótkie. Teraz tłumacze to sobie rozciągająca się macicą.... Ale chyba jutro spróbuję się dostać do ginekologa, żeby zobaczyć czy coś się dzieje.