LUTOWE Mamusie 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja papp-a robię, ale zastanawiam się nad nifty, mąż choruje na białaczkę. Nie jest to choroba genetyczna, ale no jednak.... Kariotypy robiliśmy i były prawidłowe.
-
Ja na kasę nie patrzę. Na ivf mimo refundacji wydałam tyle kasy że nawet nie chce mi się liczyć. Przywykłam już do opłat za wizyty.
A mam koleżankę też 40lat miała jak zaszła i nie robiła żadnych badań genetycznych. Urodziła zdrowa córkę. Stwierdziła że nawet jakby wyszły źle badania to i tak by przecież nie usunęła. -
olencja wrote:Hejka,ja będę robiła i pape i nifty bo jestem stara więc na bank papa wyjdzie hujowo. Na nfz nie chodzę bo po prostu mi się nie chce użerać z nimi. U mojego giną na nfz wisi karta:ciąża to nie choroba,proszę nie wymuszac zwolnienia. Więc jak dla mnie temat NFZ zamknięty.
Jakbym coś takiego widziała na drzwiach to też bym zrezygnowała.
Udało mi się trafić do dobrej lekarki, więc jeżeli mogę te kasę przeznaczyć na coś innego dla dziecka w późniejszym czasie to czemu nie. Ale jeżeli bym nie znalazła to oczywiście, że zostałabym prywatnie, no albo ten Medicover. Zdrowie, także to psychicznie w przypadku tych nieszczęsnych lekarzy najważniejsze -
eRKow. wrote:Maija, dzis zaczęłam 8 tydzień. Na pierwszych badaniach byłam w 5+1, trochę mnie zdziwiło że ta moja kazała mi przyjść dopiero za miesiąc, a widzę że Wy tu w większości pierwsze wizyty miałyście jakoś po dwóch tygodniach...Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
Jestem po wizycie.
Pani (inna, do której było mi najbliżej, nie moja prowadząca) powiedziała że wszystko ok. CRL 37mm, GS 12mm, serduszko bije.
Ale teraz patrzę że na karcie napisała, przy tym CRL 37mm -6.0tyg. a wg moich danych dziś dzień jest 7+1, możliwa aż taka różnica? -
Eh dziewczyny, ja niewiele młodsza jestem, w przyszlym roku 38.
Ja chyba jak Pappa wyjdzie dobrze, to nic więcej nie będę robić. Chyba, że dostanę skierowanie na szczegółowe usg, jak w pierwszej ciąży, bo u mojej siostry chłopczyk ma wadę serca, więc mnie wysłali.
25.02.2023 synek
20.08.2020 córka -
eRKow. wrote:Jestem po wizycie.
Pani (inna, do której było mi najbliżej, nie moja prowadząca) powiedziała że wszystko ok. CRL 37mm, GS 12mm, serduszko bije.
Ale teraz patrzę że na karcie napisała, przy tym CRL 37mm -6.0tyg. a wg moich danych dziś dzień jest 7+1, możliwa aż taka różnica?
Ja właśnie używałam detektora tętna, udało mi się na moment złapać bicie serduszka mojego okruszka, około 170 uderzeń, uff ❤️Isisi, olencja, Sansivieria lubią tę wiadomość
Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
Ale teraz patrzę że na karcie napisała, przy tym CRL 37mm -6.0tyg. a wg moich danych dziś dzień jest 7+1, możliwa aż taka różnica?
Ja w tym roku kończę 35 i tez łapie się na refundację jakiś tam badań prenatalnych, ale mój lekarz kieruje mnie na USG genetyczne do poradni przyszpitalnej, która się specjalizuje w badaniach prenatalnych i tam zdecydują o reszcie ewentualnych badań, na pewno będę szła na porządne echo serduszka i oczywiście USG połówkowe z ocena narządów. Na nifty chyba nie będziemy się decydować.Córcia 2012 ❤️
Synek 2023 💙
-
Maija nie stresuje Cię detektor, gdybyś np nie znalazła i by nie wyczuł tętna?
Kolejna wizytę mam już u swojej prowadzącej 26 lipca. -
eRKow. wrote:Maija nie stresuje Cię detektor, gdybyś np nie znalazła i by nie wyczuł tętna?
Kolejna wizytę mam już u swojej prowadzącej 26 lipca.Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
Patrz u mnie powinno być 6+6 a jest wg USG 6+0 także to chyba normalne? Mam nadzieję że nadgoni -
bezsilna wrote:Ja już po wizycie. Ciąża żywa ale żeby nie było za kolorowo to pęcherzyk ciążowy o wiele za mały. Ja chyba zwariuje 😫😖 nie wiem na co się przygotować czy nadgoni czy p co kaman. Wg transferu dziś 6+6 wg USG 6+0 😔 ciągle coś chyba osiwiejeCóreczka 18.01.2023
Syn 2019