LUTOWE Mamusie 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
kawoholiczka wrote:Trochę mnie uspokoiłyście, dziękuję! ❤
Ja to w tej ciąży jestem niemyśląca! Jadę do Medicover 30 minut w jedną stronę w korkach, potwierdzam wizytę a pani mówi, że nie ma mnie w systemie. Umówiłam się na... 12 SIERPNIA. 😂
Ale duży już Twój dzidziuś Maija! -
kawoholiczka wrote:Trochę mnie uspokoiłyście, dziękuję! ❤
Ja to w tej ciąży jestem niemyśląca! Jadę do Medicover 30 minut w jedną stronę w korkach, potwierdzam wizytę a pani mówi, że nie ma mnie w systemie. Umówiłam się na... 12 SIERPNIA. 😂
Ale duży już Twój dzidziuś Maija!
Heh, no już jestem w stanie sobie go jakoś wyobrazić...😍kawoholiczka lubi tę wiadomość
Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
Ale super ❤️
olencja lubi tę wiadomość
Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
Ale bobo ❣🤩
Akataa lubi tę wiadomość
-
Akataa, Sansivieria, olencja, Gemma19, Isisi lubią tę wiadomość
15.07.2020 ❤️ 37+0 ❤️ 2750g ❤️ 53cm ❤️ G ❤️
16.02.2023 ❤️ 40+2 ❤️ 3740g ❤️ 56cm ❤️ Z ❤️
-
U nas też dziś byla wizyta. Maluszek ma 1,35cm, 7t+4. Termin porodu wyszedł 21.02. Jakos nadal nie mogę w to uwierzyć, że udało się naturalnie, po tylu staraniach o 1sze dziecko. Poza tym wszystko w porządku. 8.08 już badania prenatalne.
Co do wyprawki to też chyba wszystko mamy. Chyba, że będzie chłopiec, to trzeba będzie dokupic parę bodziaków.
No i ja przewijaka używam do dziś. Tylko u nas to jest komoda z nakładka, więc polecam.
Będziemy też myśleć o przyczepce, żeby 2woje dzieci wozić.
Ale jeszcze mamy trochę czasu.
I super, że u Was też wizyty pomyślne.
Wasze dzieci już takie duże, a to zaledwie jakieś 2-3 tygodnie różnicy 😉.
PozdrawiamSansivieria, Akataa, Gemma19, MartitaS, Isisi, kawoholiczka lubią tę wiadomość
25.02.2023 synek
20.08.2020 córka -
Nie zaglądałam caly dzień bo miałam gości z dziecmi, które rozniosły mi dom w drobny
mak, jeszcze 1,5 godz jak poszli to sprzątałam..
A tu takie śliczne Dzidziusie u nas na forum, takie piękne malutkie Ludziki, bo już nie wyglądają jak kropki czy fasolki ale jak przyszłe Człowieki!!! Gratuluję Dziewczyny: Akataa, Gemma, Kinga, Marita!! Rośnijcie dalej tak wzorowo!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2022, 23:56
Akataa, Gemma19, MartitaS lubią tę wiadomość
-
Isisi wrote:Ja już szukam odpowiedniej szkoły rodzenia, w poprzedniej ciąży nie skorzystałam, a teraz to poprostu uważam, że muszę. Już nawet sobie upatrzyłam jedną, którą prowadzi położna że szpitala, w którym będę rodziła i często jest później nieocenionym wsparciem dla dziewczyn ze szkoły. Muszę zadzwonić i zapytać kiedy się zapisać.
-
Ale śliczne te Wasze dzidziutki! 😍 jestem ciekawa jak zmieni się nasza fasolka po 2 tygodniach - zobaczymy w piątek 😍
Gemma19 lubi tę wiadomość
👱♀️26
Dziewczynka w drodze 🍼🎀
⏸ 10.06.2022 r. 15dpo
10.06.2022 - beta: 32,24 mlU/ml
12.06.2022 - beta: 89,70 mlU/ml
17.06.2022 - beta: 1826,11 mlU/ml
22.06.2022 5t+1d pęcherzyk 11,1 mm
04.07.2022 1,12 cm człowieczka i bijące ❤
26.07.2022 - 3,50 cm dzidziusia, tętno 174 🥰
27.07.2022 wykonanie Nifty Pro - zdrowa dziewczynka
18.08.2022 badanie prenatalne 👍
Kolejna wizyta: 10.10.2022
II prenatalne
Femibion 2, Neoparin, Luteina, Aspargin -
Piękne zdjęcia maluszków
Super, że same dobre wieści. Ja też się już nie mogę doczekać wizyty w sobotę i zobaczenia mojego maluszka. Pierwszy raz zobaczę jak się rusza i nie jest tylko małym punkcikiem
Myślałam, że nie doczekam do tego momentu nerwowo, ale czas tak szybko mija, ze te 4 tygodnie nawet nie wiem kiedy minęły.
Potem prenatalne 21.07 wiec będzie łatwiej wytrzymać
Czytałam tez, ze niektóre z Was pobierały już krew na test papa na dwa tygodnie przed prenatalnymi. Mnie w przychodzi powiedzieli, ze najpierw badania i potem tego samego dnia pobierają krew na papę. Wynik przychodzi potem mailem… Dziwne, bo tez zawsze myślałam, że najpierw krew, żeby lekarz na wizycie już mógł skonsultować wyniki.
No trudno, podjęliśmy z mężem decyzje, że zobaczymy jak nam wyjdą prenatalne, jak coś to zrobimy wtedy papę dodatkowo.
-
Mi na wizycie ginekolog mówił, że on preferuje pappa tak 10 dni przed prenatalnymi, żeby już na USG mieć komplet.
-
Patrzyłam że w diagu są papa w ciągu 1-2dni robocze
Badanie pren. To tak naprawdę usg plus badanie krwi. Więc samo USG może lekarzowi nie wystarczyć. Mi też kazali zrobić z krwi mimo że u mnie to będzie masakra ze względu na wiek i choroby moje,ale w tym badaniu też wychodzą jakieś dwa inne ważne wskaźniki, więc podobno warto zrobić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2022, 19:04
-
mari wrote:Piękne zdjęcia maluszków
Super, że same dobre wieści. Ja też się już nie mogę doczekać wizyty w sobotę i zobaczenia mojego maluszka. Pierwszy raz zobaczę jak się rusza i nie jest tylko małym punkcikiem
Myślałam, że nie doczekam do tego momentu nerwowo, ale czas tak szybko mija, ze te 4 tygodnie nawet nie wiem kiedy minęły.
Potem prenatalne 21.07 wiec będzie łatwiej wytrzymać
Czytałam tez, ze niektóre z Was pobierały już krew na test papa na dwa tygodnie przed prenatalnymi. Mnie w przychodzi powiedzieli, ze najpierw badania i potem tego samego dnia pobierają krew na papę. Wynik przychodzi potem mailem… Dziwne, bo tez zawsze myślałam, że najpierw krew, żeby lekarz na wizycie już mógł skonsultować wyniki.
No trudno, podjęliśmy z mężem decyzje, że zobaczymy jak nam wyjdą prenatalne, jak coś to zrobimy wtedy papę dodatkowo.mari lubi tę wiadomość
Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
Maija wrote:W poprzedniej ciąży w tym samym dniu co USG prenatalne, miałam pobieraną krew na pappe, w tej ciąży też tak będzie. Najpierw idę na krewkę i siadam w kolejce do gina. Po kilku dniach telefon z podsumowaniem badań od ginekologa 😊
mari, Maija, kurczak lubią tę wiadomość