LUTOWE Mamusie 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Mari, super że wszystko jest dobrze, czyli możesz już odetchnąć z ulgą ❤️
Ja zaś bym chciała chłopca, ale od początku mam przeczucie że będzie dziewczynka 😄 wiadomo ,najważniejsze żeby było zdrowe ❤️mari lubi tę wiadomość
Starania od 01.2020
🔸Czynnik męski ➡koncentracja: 1-3mln, DFI: 33% ➡od 17.04.22 Clostilbegyt+Pentohexal ➡30.06 JEST POPRAWA! Koncentracja: 35mln, w całości 112mln, DFI: 18%
💉7.10.21 punkcja, 0❄️
💉29.12.21 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
💔21.02 Transfer 4AA
💉5.04.22 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
⬇️
Naturalny cud! 06.2022 💕
10.06 29dc beta 139,80, 32dc 775,70, 34dc 1858,80
2.07 jest serduszko 💗
NIFTY ok ☺️ Dziewczynka ❤️
12w6d Prenatalne - FHR 155/min, CRL 7,2cm
21w1d Połówkowe - FHR 148/min, 407g
29w3d Prenatalne - FHR 132/min, 1567g
39w1d 11.02.2023 jest na świecie ❤️
Czeka na nas ❄️
-
Hej Dziewczyny, zazdroszcze, że u Was już prenatalne. To jest badanie, którego też się bardzo boję.
Widzialam, że ostatnio pisałyście do kiedy będziecie pracować. Ja w 1szej ciąży poszłam 2 miesiace przed porodem, z tym, że w Niemczech 6 tygodni przed porodem idzie się już na zwolnienie.
Teraz też będzie podobnie, najpóźniej pójdę na 6 tygodni i pewnie wybiorę jakiś urlop.
Ja ostatnio mialam przeboje z kręgosłupem, źle podniosła dziecko i się załatwiłam. A w nocy po tym incydencie zemdlalam.
Na szczęście wszystko już jest ok i z kręgosłupem i krążeniem i dzieckiem. Przez to omdlenie poszłam na wizytę i widzialam maluszka, który już ma rączki i nóżki 😊.
Olencja 3mam kciuki za dziś, Tobie Mari gratuluję.
3majcie się.
olencja, mari lubią tę wiadomość
25.02.2023 synek
20.08.2020 córka -
Sansivieria wrote:Super Mari, jesteś pierwsza tutaj po prenatalnych i masz chwilę na oddech, bo wszystko wyszło super.
Olencja jutro caly czas będę tu zagladac w oczekiwaniu na Twoje dobre nowiny!!!
Tak często się tu udzielam że pewnie już jestem niewidzialna 🤣16.08. Drugi Synuś, pępowina trójnaczyniowa
20.07.22 Prenatalne, pępowina dwunaczyniowa, synek ??
15.06.22 Mamy 💜 i 10 mm Żabeczkę 😻
05.03.2020 39tc , cc rodzi się Szymcio💙 ma 2 lata i 5 m-cy
29.07.19 Serduszko 💖 8tc+1, 17 mm człowieka -
Dziewczyny gratuluję, super wiedzieć że Wasze dzieciątka dobrze się mają i rosną zdrowe i silne
U mnie wczoraj i dziś pojawiło się plamienie... Brązowe. A raczej to zabarwione na brązowo upławy. Nie wiem co myśleć, internet już cały przeczytałam chyba... Wizytę mam na wtorek umówioną, więc jakoś muszę wytrzymać tych kilka dni. Pocieszam się że nie powinno to być groźne, bo nic mnie nie boli, żadnych skurczy.
To już 10 tydz. 🤗 Ależ czas mija... -
eRKow. wrote:Dziewczyny gratuluję, super wiedzieć że Wasze dzieciątka dobrze się mają i rosną zdrowe i silne
U mnie wczoraj i dziś pojawiło się plamienie... Brązowe. A raczej to zabarwione na brązowo upławy. Nie wiem co myśleć, internet już cały przeczytałam chyba... Wizytę mam na wtorek umówioną, więc jakoś muszę wytrzymać tych kilka dni. Pocieszam się że nie powinno to być groźne, bo nic mnie nie boli, żadnych skurczy.
To już 10 tydz. 🤗 Ależ czas mija... -
olencja wrote:Mari super że jest elegancko u malucha! Ja jitro się dowiem co i jak. Beeedzieeee stresik. A miałaś przez brzuch?
-
Majowa_nadzieja wrote:Ja też już miałam prenatalne ale chyba nikt nie zauważył mojego posta... 🤭
Tak często się tu udzielam że pewnie już jestem niewidzialna 🤣
Hej, musiał mi umknąć Twój post. Kurczę szkoda, że taka kiepska jakość tego badania była. I tak jak piszesz, że przez to nie masz zaufania do lekarza. I skoro taka słaba jakość obrazu to też wiadomo, że nie wszystko mógł dobrze zobaczyć. A Twój lekarz prowadzący może na kolejnej wizycie sprawdzić pępowinę ? Dobrze, że reszta parametrów w porządku, a ta pępowina jest do dalszej kontroli. Powiedział Ci jaka jest procedura i czy trzeba wykonać jakieś dodatkowe badania ?
Mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze i to fałszywy alarm.
-
mari wrote:Tak robił mi już przez brzuch i wszystko było ładnie widać. Chociaż powiedział, ze przyszliśmy wcześnie, bo prenatalne robi się od 45 mm crl wiec załapaliśmy się na styk.
A na ile wyliczył Ci wiek ciąży?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2022, 11:32
-
eRKow. wrote:Dziewczyny gratuluję, super wiedzieć że Wasze dzieciątka dobrze się mają i rosną zdrowe i silne
To już 10 tydz. 🤗 Ależ czas mija...
eRKow takie plamienia czasami się zdarzają, zwłaszcza, że pisałaś, że są brązowe. Niepokój jest jak jest żywa krew. Ale nie dziwie się, że od razu jest stres j niepokój. Ja w pierwszych tygodniach nosiłam tylko biała bieliznę i miałam stres jak szlam do toalety czy nic tak nie zobaczę…
Do wtorku niewiele zostało czasu to na pewno wizyta Cię uspokoi -
olencja wrote:No szlag,żeby u mnie się nie okazało że za małe toto....kurna lipa by była straszna
A na ile wyliczył Ci wiek ciąży?
Ale z tego co widzę jesteśmy w tym samym momencie, u Ciebie dzisiaj tez 12 +0 ?
Niby można iść robić po skończonym 11 tygodniu, a właśnie najlepiej w 12 po środku wiec jesteś w idealnym momencie. -
olencja wrote:Tak,u mnie dziś pierwszy dzień 13 tyg. Wg ostatniego USG. Także mam nadzieję że nie będzie za małe.
Ja już też zaczęłam 13 tydzień (12+0), zawsze bawiło mnie to dziwne liczenie tygodni ciąży 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2022, 12:04
Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
mari wrote:Hej, musiał mi umknąć Twój post. Kurczę szkoda, że taka kiepska jakość tego badania była. I tak jak piszesz, że przez to nie masz zaufania do lekarza. I skoro taka słaba jakość obrazu to też wiadomo, że nie wszystko mógł dobrze zobaczyć. A Twój lekarz prowadzący może na kolejnej wizycie sprawdzić pępowinę ? Dobrze, że reszta parametrów w porządku, a ta pępowina jest do dalszej kontroli. Powiedział Ci jaka jest procedura i czy trzeba wykonać jakieś dodatkowe badania ?
Mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze i to fałszywy alarm.
Analizy ryzyka jeszcze nie dostałam, bo ma mi wysłać na maila... Bo musialam wyslac mu badania krwi i teraz moze policzyc. Ale, że ja w gorącej wodzie kąpana to sama sobie to policzyłam ;p i wychodzą niskie ... 1:10000 itd..
Powiedział mi o tej pępowinie, że zwykle o niczym to nie świadczy...że uważano, że często są wady serca lub nerek przy takiej pępowinie. Ale, że zwykle badania połówkowe wykluczają tą anomalię. Że na razie wszystko jest tak malusie, że jeszcze może być nie widać tego drugiego naczynia...
ale ja już sie naczytałam oczywiście i zakładam najgorsze... ;/
16.08. Drugi Synuś, pępowina trójnaczyniowa
20.07.22 Prenatalne, pępowina dwunaczyniowa, synek ??
15.06.22 Mamy 💜 i 10 mm Żabeczkę 😻
05.03.2020 39tc , cc rodzi się Szymcio💙 ma 2 lata i 5 m-cy
29.07.19 Serduszko 💖 8tc+1, 17 mm człowieka -
Majowa_nadzieja wrote:Ja też już miałam prenatalne ale chyba nikt nie zauważył mojego posta... 🤭
Tak często się tu udzielam że pewnie już jestem niewidzialna 🤣 -
olencja wrote:No i muszę za tydzień iść na dogrywkę. Bo póki co nie widać kości nosowej,cała reszta elegancko. Oczywiście acard na noc na łożysko. Także kolejny tydzień niepewności przede mną.Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
Maija wrote:Na spokojnie 😊 na pewno wszystko jest dobrze 🥰 a jak z wymiarami? Odpowiadają wiekowi ciąży?
Sansivieria, Maija, kurczak lubią tę wiadomość