LUTOWE Mamusie 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Olencja super wieści, że wszystko dobrze, może następnym razem się pokaże.😊 U nas żeby zobaczyć kość nosową lekarka chyba z 10 minut męczyła, ale w końcu się odwróciła.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2022, 15:59
👱♀️26
Dziewczynka w drodze 🍼🎀
⏸ 10.06.2022 r. 15dpo
10.06.2022 - beta: 32,24 mlU/ml
12.06.2022 - beta: 89,70 mlU/ml
17.06.2022 - beta: 1826,11 mlU/ml
22.06.2022 5t+1d pęcherzyk 11,1 mm
04.07.2022 1,12 cm człowieczka i bijące ❤
26.07.2022 - 3,50 cm dzidziusia, tętno 174 🥰
27.07.2022 wykonanie Nifty Pro - zdrowa dziewczynka
18.08.2022 badanie prenatalne 👍
Kolejna wizyta: 10.10.2022
II prenatalne
Femibion 2, Neoparin, Luteina, Aspargin -
Kawoholiczka ale słodziak 😍
Olencja super, fajnie też, że lekarze między sobą chcą się konsultować, zamiast Ty robić za łącznika, bo to męczące.kawoholiczka, olencja lubią tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Olencja, super wieści. Fajnie ze strony lekarza, że chce to jeszcze skonsultować.
Tak czytam Wasze wypowiedzi o fotelikach i mnie przerażacie, bo my niestety nie możemy sobie kupić bazy ISOFIX, bo nie mamy możliwości montażu. Musimy kupić zwykły fotelik.olencja lubi tę wiadomość
-
Nie są istotnie bezpieczniejsze. Bezpieczeństwo zwiększa isofix, to takie metalowe zęby, które się wpina z fotelika pod oparcie kanapy w samochodzie za takie jakby haki
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Wiem co to ISOFIX 😂 my po prostu nie mamy w naszym samochodzie możliwości wpięcia bazy ISOFIX, nie mamy tych zaczepów, za stare auto.
Babulka lubi tę wiadomość
-
Tak,bardzo miły lekarz. Powiedział że anatomicznie dziecko jest w tej chwili idealnie w swoim wieku, więc robienie amnio w przypadku lat 40 przy dobrym USG jest wątpliwe. Wiadomo że na połówkowym może coś wyjść ale jeśli nie planuje usuwać ciąży to chyba nie ma sensu. Nie wiem,trochę mnie uspokoiło to USG. Chyba. Szkoda że nie chciała ryjka pokazać. Nogi i ręce ma dlugawe. Więc może nie ma zd. Profil by na pewno coś mądrego powiedział no ale cóż.wstydliwa królewna,niech się matka dalej martwi.
Nie widać też żadnych rozszczepów.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2022, 16:45
kurczak lubi tę wiadomość
-
Babulka wrote:U mnie w bobowozkach nie kumali więcej, niż jest w pierwszym lepszym artykule na necie
Childrenofthesin - ale fotelik też się wpina na isofix. Jak samochód isofixa nie ma to automatycznie fotelik trzyma się tylko na pasach i wtedy rzeczywiście jest mniej bezpiecznie.
Najlepiej poczytać dokładnie punktacje adac dla danego modelu, one zwykle mają rozpiskę z bazą czy bez. Niektóre wypadają wręcz lepiej bez bazy z tego co pamiętam
😅😅😅 o i to jest właśnie mój poziom wiedzy o dzieciowyvh rzeczach dzięki za uświadomienie -
Childrenofthesin wrote:😅😅😅 o i to jest właśnie mój poziom wiedzy o dzieciowyvh rzeczach dzięki za uświadomienie
Są też takie niemieckie strony ze szczegółami tych testów adac ale teraz nie mogę sobie przypomnieć jak to znaleźć. Szczególnie, że nie znam niemieckiego 😂2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
olencja wrote:Tak,bardzo miły lekarz. Powiedział że anatomicznie dziecko jest w tej chwili idealnie w swoim wieku, więc robienie amnio w przypadku lat 40 przy dobrym USG jest wątpliwe. Wiadomo że na połówkowym może coś wyjść ale jeśli nie planuje usuwać ciąży to chyba nie ma sensu. Nie wiem,trochę mnie uspokoiło to USG. Chyba. Szkoda że nie chciała ryjka pokazać. Nogi i ręce ma dlugawe. Więc może nie ma zd. Profil by na pewno coś mądrego powiedział no ale cóż.wstydliwa królewna,niech się matka dalej martwi.
Nie widać też żadnych rozszczepów.
Wstydliwa i uparta 💝 Miło czytać takie wieści od Ciebie!
olencja lubi tę wiadomość
-
Dr Napiórkowski właśnie dzwonił że konsultował mój przypadek z genetykiem że słynnej Agatowej. Mam się zgłosić tam na wczesne echo serca. Także są jeszcze ludzcy lekarze na tej ziemi.
stokrota, Wiewioora, Babulka, Isisi, kurczak lubią tę wiadomość
-
Olencja, bardzo się cieszę, że ktoś Ci dal nadzieję. Super wieści. Fajnie, że trafilas na takiego lekarza.
Kawoholiczka, super zdjęcia i wieści.
Ja już mam wyniki krwi na trisomie i wygląda wszystko ok.
A co do fotelików, to ja jestem fanką tych z bazą. To zapinanie pasiw za każdym razem by mnie wkurzało, ale wiadomo, nie zawsze się da. My mieliśmy maxi cosi, który miał ocenę w adac 2.0. nie jest jakis super,ale najważniejsze, że bezpieczny.
Teraz bym chyba wziela cybexa. No i ja nie mierzyłam w sklepie, w Niemczech to nie hest takie popularne.
Można też kupic obrotowy z bazą już dla malucha, tylko wtedy musicie wyciągać malucha z fotelika do wózka, a w lupinie można trochę ponosić i na chwilę wpiąć do wózka.
W każdym razie ja polecam jako drugi fotelik obrotowy, bo to ulga dla pleców. My mamy joie i jesteśmy zadowoleni.kawoholiczka lubi tę wiadomość
25.02.2023 synek
20.08.2020 córka -
Właśnie, ja uważam, że możliwość przepięcia fotelika do wózka jest super wygodna. Jak się idzie do przychodni, czy choćby gdziekolwiek podejść nawet pod dom, to wpina się dziecko razem z tymi wszystkimi kocykami itd zamiast wybudzać na przenoskę, co się w naszym przypadku zawsze kończyło histerycznym płaczem.
Żeby wejść do sklepu na 10 min też nie trzeba wyciągać za każdym razem całej gondoli.kawoholiczka lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska