LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Większość dzieci do pierwszego roku życia wagę 9 kg osiągnie po 10-12 miesiącu, a wtedy będzie już i tak mobilne, że korzystanie z łóżeczka tego typu mija się z celem jeśli chodzi o bezpieczeństwo. A tu chyba myślimy o tych pierwszych 4-6 miesiącach, gdzie jest też najzwyczajniej w świecie wygodniej gdy maluch jest tak blisko.
ss25, annkaa, Dariah lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny administrator nadal mi uprawiania autora wątku. Jak tylko jeszcze mi odp jak dodać nowy post na pierwszej str z listą to dam znac i będziemy uzupełniać 😊
Dafka, Bożenka, Darrika, Fruzia85, Edith, ss25, annkaa, Linka90, Dariah, zuzi_c, emdar, JustiJusti lubią tę wiadomość
-
Xjoanna wrote:Ile to kosztuje jak można wiedzieć ??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2019, 17:00
-
gusiaa wrote:Hej byliśmy dziś na połówkowych
Malutka zdrowa ale troszkę mała waży zaledwie 370 gram. Będziemy obserwować jak przyrasta narazie mamy się nie martwić.
https://zapodaj.net/7c2bd21681df7.jpg.html -
Dziewczyny a ja to mam pecha. Nie dość że przez tego krwiaka leżę od paru tygodni w domu to Jeszce od czwartku dopadło mnie przeziębienie. Pierwsze gardło bolało a teraz katar. Najgorsze jest to że ciągle chce mi się kichać i boję się że przez to znowu coś tam się w środku podzieje . Dzisiaj były kolejne targi dziecięce i znowu nie pojechałam bo lepiej żebym w łóżku leżała. Zwariować idzie . Dobrze że w poniedziałek Mam wizytę. Jak tak dalej pójdzie to zakupy dla dziecka będę musiała zrobić przez internet .
-
Zulka zdrówka 😊 pocieszę Cię, że ja kicham od początku ciąży, codziennie co najmniej 15 razy😅 Mi lekarz zabronił chodzenia po sklepach więc ratuję się Internetem, ale za tydzień jadę na małe targi bo co jak co, ale wózek muszę zobaczyć na żywo. Pisz nam jak po poniedziałkowej wizycie, może lekarz pozwoli Ci na zakupy i kompletowanie wyprawki 😊
zulka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
zulka wrote:Narazie zapłaciłam pierwszą opłatę 880 zł . 2 m-ce po porodzie musimy zapłacić ok 3800 i to już jest po rabacie + Jeszce coś tam dobraliśmy. Są 4 warianty różne cenowo . Po roku od narodzin niecałe 700 zł będziemy płacić za przechowywanie i tak co rok . Ten wariant który wybraliśmy może pomóc dziecku jaki i Nam ale mam nadzieję że nie będzie takiej potrzeby .
Z Polskim Bankiem? Bo ma też opcję Diagnostyka
Wstępna opłata ok. Ale dopiero 2 miesiące po porodzie ta główna kwota...? Dziwne.
Jak wam sie udało z tą promocją, jeśli to z Polskiego Banku?
Wiem, że to sporo teraz znów podrożało a Diagnostyka też tanio nie oferuje...
I to sie podpisuje umowę zobowiązanie, przez ile lat bankujemy/płacimy...?
Ja też chora. Chyba jakiegoś wirusa złapałam. Kicham, smarkam, gardło też siada powoli. Grrrrr i ta pogoda dzika, w Tatrach śnieg, a to nie wróży nic dobrego...
I też chcę dostawkę. Klupś jakieś ma chyba w ofercie. Póki co nie znalazłam idealnej i odpowiednio elastycznej
Młoda dziś kopie z pełną mocą... -
Camilla33 wrote:Większość dzieci do pierwszego roku życia wagę 9 kg osiągnie po 10-12 miesiącu, a wtedy będzie już i tak mobilne, że korzystanie z łóżeczka tego typu mija się z celem jeśli chodzi o bezpieczeństwo. A tu chyba myślimy o tych pierwszych 4-6 miesiącach, gdzie jest też najzwyczajniej w świecie wygodniej gdy maluch jest tak blisko.
-
zulka wrote:Dziewczyny a ja to mam pecha. Nie dość że przez tego krwiaka leżę od paru tygodni w domu to Jeszce od czwartku dopadło mnie przeziębienie. Pierwsze gardło bolało a teraz katar. Najgorsze jest to że ciągle chce mi się kichać i boję się że przez to znowu coś tam się w środku podzieje . Dzisiaj były kolejne targi dziecięce i znowu nie pojechałam bo lepiej żebym w łóżku leżała. Zwariować idzie . Dobrze że w poniedziałek Mam wizytę. Jak tak dalej pójdzie to zakupy dla dziecka będę musiała zrobić przez internet .
-
@Zulka zdrówka dla Ciebie kochana!
@Camilla ekstra ale fajnie, że w końcu będziemy miały to uporządkowane
U nas od wczoraj remont... także wiecie co przeżywam. Zaraz się zawijam do mamy bo już jedzie ekipa remontowa dalej robić, a nie chcę siedzieć w tym hałasie i pyle. Dobrego dnia dziewczyny!
Malec z dnia na dzień coraz bardziej daje o sobie znać. Dzisiaj o2.30 się obudziłam ten kopie mnie w nocy i nie mogłam zasnąćDarrika, Dafka, Bożenka, JustiJusti, zulka, KasiaM lubią tę wiadomość
-
martakam wrote:Czy któraś z Was decyduje się na dostawkę na początek zamiast regularnego łóżeczka?
My chcemy kupić Chicco Next 2 Me i teraz nie wiem, czy w wersji Dream czy Magic. Myślimy nad tym
Na razie myślę albo właśnie zwykła drewniana dostawka albo kosz Mojżesza. Z tym że dostawka w naszej sypialni, a łóżeczko chyba w pokoju dziecięcym. Jeszcze do przemyślenia😁29.01.2020 Zosieńka ❤️ 54cm 3184g
29.01.2019 [*] Aniołek- 8 tc. -
Darrika wrote:A i od czwartku w Lidlu znowu są legginsy ciążowe i rajstopy też
Ja sobie chyba z 3 pary leginsów kupię bo są rewelacyjneDarrika lubi tę wiadomość
-
Zulka nie martw się. Jest jeszcze czas. Ja dla małego nie mam nic. Mój jak ostatnio oglądałam śpioszki stwierdził, że jeszcze za wcześnie więc nie jesteś jedyna.
zulka, ZakręconaOna lubią tę wiadomość
-
annkaa wrote:A gdzie podpisaliście umowę?
Z Polskim Bankiem? Bo ma też opcję Diagnostyka
Wstępna opłata ok. Ale dopiero 2 miesiące po porodzie ta główna kwota...? Dziwne.
Jak wam sie udało z tą promocją, jeśli to z Polskiego Banku?
Wiem, że to sporo teraz znów podrożało a Diagnostyka też tanio nie oferuje...
I to sie podpisuje umowę zobowiązanie, przez ile lat bankujemy/płacimy...?
Ja też chora. Chyba jakiegoś wirusa złapałam. Kicham, smarkam, gardło też siada powoli. Grrrrr i ta pogoda dzika, w Tatrach śnieg, a to nie wróży nic dobrego...
I też chcę dostawkę. Klupś jakieś ma chyba w ofercie. Póki co nie znalazłam idealnej i odpowiednio elastycznej.
Młoda dziś kopie z pełną mocą... -
JustiJusti wrote:Zulka nie martw się. Jest jeszcze czas. Ja dla małego nie mam nic. Mój jak ostatnio oglądałam śpioszki stwierdził, że jeszcze za wcześnie więc nie jesteś jedyna.
emdar lubi tę wiadomość
-
Ja właśnie wróciłam z pl. Przywiozłam ciuchy do rozm 68. Mega dużo tego się uzbierało, więc chyba nie muszę wiele kupować, nawet gdy będzie chłopiec (bo część jest uniwersalna). Ostatnio wyprałam też gondolę do pojedynczego wózka, bo podwójny to jeszcze milion razy będzie upaćkany i muszę złożyć i zapakować, żeby się nie zakurzyła. Zostaną tylko rzeczy higieniczne, no i pieluchy wielo i temat „baby” ma zamknięty. Zostają tematy wychowawczo -edukacyjne do przerobienia.
JustiJusti lubi tę wiadomość