LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Camilla33 wrote:Haha nie no to byłoby przegięcie 😋 Jak oboje mieliśmy na rano to odkurzanie po pracy.
Co do bodow Ja tez mialam 90% przez glowe i nie byko problemu;)Bożenka lubi tę wiadomość
-
martakam wrote:Czy któraś z Was decyduje się na dostawkę na początek zamiast regularnego łóżeczka?
My chcemy kupić Chicco Next 2 Me i teraz nie wiem, czy w wersji Dream czy Magic. Myślimy nad tym -
ZakręconaOna wrote:Nooo . Niby mam domek ale kuzwa sam fakt hahahahaha
Co do bodow Ja tez mialam 90% przez glowe i nie byko problemu;)
Body nakładane przez głowę nawet mąż który w pierwszej chwili trochę się bał to ogarnął migiem. -
JustiJusti wrote:To macie jakieś super moce. W życiu w taki krótkim czasie niczego bym nie ogarnęła. W 20 minut to nawet do pracy nie potrafiłam sie wybrać szykując sobie wieczorem ciuchy. Jak pojem to nawet schylić się ani zgiąć do sprzątania nie mogę ponieważ od razu dopada mnie zgaga. Taż, że dziewczyny superkobietki z was.
ZakręconaOna, annkaa lubią tę wiadomość
-
Hej byliśmy dziś na połówkowych
Malutka zdrowa ale troszkę mała waży zaledwie 370 gram. Będziemy obserwować jak przyrasta narazie mamy się nie martwić.
https://zapodaj.net/7c2bd21681df7.jpg.htmlCamilla33, ss25, Bożenka, Darrika, Dafka, Edith, Mama_po_przejściach, KasiaM, Fruzia85, . Raga ., annkaa, JustiJusti lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja byłam na USG połówkowym też 21tc (wiek z pierwszych prenatalnych) i mała ważyła 366g. Zupełnie się tym nie przejęłam. Na pewno wszystko jest dobrze 😊
Cudne te zdjęcia 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2019, 20:33
Camilla33 lubi tę wiadomość
-
gusiaa wrote:U nas wieczorne przygody. Córka 2 razy wymiotowala. Mam nadzieję że coś jej w przedszkolu tylko zaszkodziło, a nie ze to wirus, ale ma stan pod gorączkowy ;/
Dariah lubi tę wiadomość
-
Dzis mam chwile na pisanie, choć pewnie polowe zapomniałam
Krew pępowinowa. Rozważałam, bo fajnie brzmi w teorii, a w praktyce już niekoniecznie. 4 lata temu analizowałam temat i pytałam znajomych lekarzy, to raczej uznawali to za b.dobry marketing, niż faktyczne korzyści. Że raczej w tym projekcie jest więcej nadziei, że może będzie przełomowa za kilkanaście kilkadziesiąt lat, ale nie teraz. Już teraz warto ja zabezpieczyć, gdy wywiad rodzinny jest słaby (np częste choroby nowotworowe w rodzinie lub już ma się chore dziecko któremu ta krew jest już potrzebna, no to wtedy jest trochę inna historia. Sama z niej zrezygnowałam.
Dostawkę miałam przy 2 dziecku i jestem mega zadowolona. Znôw wybrałabym taką większą (moja ma 50x90) i wiem że wystarczy mi na cały 1 rok, nawet jeśli dziecko będzie wyrośnięte. Nie kupiłabym dostawki w stylu chicco next2me, bo dla mnie jest za mała i za wąska i wątpię by służyła dłużej niż 2-3 miesiące, a dziecko pewnie będzie przy mnie ten pierwszy rok, a w razie gdyby była potrzeba może i dłużej. Nie chce kupować łóżeczka ze szczebelkami (raczej planuje od razu przenosiny do 2 pokoju i normalnego łóżka
Przy jednym dziecku względnie ogarniałam sprzątanie. Przy 2 maluchów było ciężko, a teraz pewnie będzie dramat. Dobrze zorganizowana nigdy nie byłam, a do tego wspieram ich samodzielność, co wiąże się z bałaganem (ciągle jest porozlewane itp bo co ogarnę 1 pomieszczenie, to bałaganią w 2 kolejnych. No i trochę mam problem bo obie są prawie tego samego wzrostu i ciężko mi zabezpieczyć np małe koraliki, farby itp tak by młodsza nie dostawała, a starsza mogła bez problemu z tych rzeczy korzystaćannkaa, JustiJusti lubią tę wiadomość
-
Ja wczoraj pierwszy dzień bez zgagi, szok ale za to był moment, że latałam siku co chwilę. A no i wieczorem znowu czuliśmy z mężem pod pępkiem tego małe "guza" :p
Co do dostawki, to ja o niej myślałam, ale mąż ma często poranne zmiany i obawiamy się, że nie będzie się wysypisk, jak dziecko będzie z nami w pokoju na cała noc. Więc u nas ten temat nie wchodzi w grę.
I niecałe 2 tygodnie do usg połowkowego, już się nie mogę doczekać, oby jak najszybciej przeleciałoDariah, JustiJusti lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do marca
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
A i od czwartku w Lidlu znowu są legginsy ciążowe i rajstopy też
Ja sobie chyba z 3 pary leginsów kupię bo są rewelacyjneDafka, Camilla33, annkaa lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
11 cs!🤞⏳️do marca
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
Darrika wrote:A i od czwartku w Lidlu znowu są legginsy ciążowe i rajstopy też
Ja sobie chyba z 3 pary leginsów kupię bo są rewelacyjne
Ooo dzięki za info😊😊 Bedę polować bo na poprzednie się nie załapałam.
A jak z rozmiarowką? Brać mniejsze, większe? -
Mama_po_przejściach wrote:Dzis mam chwile na pisanie, choć pewnie polowe zapomniałam
Krew pępowinowa. Rozważałam, bo fajnie brzmi w teorii, a w praktyce już niekoniecznie. 4 lata temu analizowałam temat i pytałam znajomych lekarzy, to raczej uznawali to za b.dobry marketing, niż faktyczne korzyści. Że raczej w tym projekcie jest więcej nadziei, że może będzie przełomowa za kilkanaście kilkadziesiąt lat, ale nie teraz. Już teraz warto ja zabezpieczyć, gdy wywiad rodzinny jest słaby (np częste choroby nowotworowe w rodzinie lub już ma się chore dziecko któremu ta krew jest już potrzebna, no to wtedy jest trochę inna historia. Sama z niej zrezygnowałam.
Dostawkę miałam przy 2 dziecku i jestem mega zadowolona. Znôw wybrałabym taką większą (moja ma 50x90) i wiem że wystarczy mi na cały 1 rok, nawet jeśli dziecko będzie wyrośnięte. Nie kupiłabym dostawki w stylu chicco next2me, bo dla mnie jest za mała i za wąska i wątpię by służyła dłużej niż 2-3 miesiące, a dziecko pewnie będzie przy mnie ten pierwszy rok, a w razie gdyby była potrzeba może i dłużej. Nie chce kupować łóżeczka ze szczebelkami (raczej planuje od razu przenosiny do 2 pokoju i normalnego łóżka
Przy jednym dziecku względnie ogarniałam sprzątanie. Przy 2 maluchów było ciężko, a teraz pewnie będzie dramat. Dobrze zorganizowana nigdy nie byłam, a do tego wspieram ich samodzielność, co wiąże się z bałaganem (ciągle jest porozlewane itp bo co ogarnę 1 pomieszczenie, to bałaganią w 2 kolejnych. No i trochę mam problem bo obie są prawie tego samego wzrostu i ciężko mi zabezpieczyć np małe koraliki, farby itp tak by młodsza nie dostawała, a starsza mogła bez problemu z tych rzeczy korzystać
Chicco Next 2 me ma długość materaca 82 cm, więc chyba na dłużej niż 3 miesiące starczy
👩🏼 36 🧔🏻♂️ 36
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Walka z IO, nadwagą 💪🏻
Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️ -
Dafka wrote:Ooo dzięki za info😊😊 Bedę polować bo na poprzednie się nie załapałam.
A jak z rozmiarowką? Brać mniejsze, większe?
Ja mam M czyli lidlowe 42/44 I teraz też wezmę. Mam 162 cm i 75 kg w tej chwili i myślę, że na brzuchol to tam jeszcze dużo miejsca jest. To jest mój nirnakny rozmiar z Lidla, nie brałam ani większego ani mniejszego33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
11 cs!🤞⏳️do marca
martakam wrote:Chicco Next 2 me ma długość materaca 82 cm, więc chyba na dłużej niż 3 miesiące starczy
Dariah lubi tę wiadomość
-
martakam wrote:Chicco Next 2 me ma długość materaca 82 cm, więc chyba na dłużej niż 3 miesiące starczy