LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
martakam wrote:Weszłam dzisiaj na wagę po raz pierwszy od 2 tygodni. Z 77,2 mam już 83,8... Ponad 6 kg. Masakra.
Martkam jesteśmy do siebie podobne, tez mam 23tc, startowalam z wagi 75 a dzisiaj juz 82,5 tj. 7,5 do przodu. Rano az sie poplakalam, ale to dlatego ze wstalam lewa noga a waga mnie dobila. Generalnie moge przytyc i 40 aby moje dziecko było zdrowe. Nie objadam sie, jem regularnie i zdrowo bo mam hipoglikemie, owszem czasami skusze sie na cukierka ale to rzadko a mimo tego waga wędruje w gore w zastraszajacym tempie. Zrzucam wine na geny...przecież gena nie wydlubiesz😂
JustiJusti, . Raga ., KasiaM lubią tę wiadomość
-
Przyszli i obecni rodzice a co myślicie o pobraniu krwi pepowinowej,łozyskowej i sznura pępowinowego? Wczoraj spotkałam sie z temeatem, tak ogólnie i bede go drazyla. Tak na goraco chcialabym sie podpytac czy Wy tez sie nad tym.zastanawiacie?
-
Zuzi
wooo super ! ale sie ciesze ze udalo Wam sie zrobia takiego Deala!
U nas jutro sie okaże czy wymieniamy wozek czy zostawiamy - idziemy sprawdzic adaptery eheh
Co do wago to startowałam z 57 a mam 62 teraz.
Tak wiec nie jest zle
zuzi_c lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Camilla33 wrote:Ja należałam do tych kobiet co leżąc na plecach ledwo mogły oddychać, uszkodzenie kręgosłupa i biodra mam lewostronne więc cały 3 trymestr spędziłam praktycznie na prawym boku.
Pytałam mojej gin. Powiedziała, że najlepiej spać na lewym boku, sporadycznie na prawym i starać się nie spać na plecach, ponieważ w III trymestrze macica jest już bardzo duża i może uciskać żyłę. Powiedziała mi dokładnie to co piszą w internecie. Normalnie co osoba to co innego. Od wszelkiego W postaram się jednak dostosować do tego co mówi gin prowadząca.ZakręconaOna lubi tę wiadomość
-
ZakręconaOna wrote:Najwidoczniej zbyt niski masz hormon podawany . 25 ? Malo serio .
Szczegolnie ze w kilka miesiecy tak diametralnie ci skoczylo . U Mnie tez wachania byly koszmarne nie raz , zmiana byla co rusz dawki ale w koncu na 100 lece juz rok i pieknie sie trzyma . Idz do endo wiesz . Nie ma kochana co gdybac na necie . Idz do specjalisty on ci zmienic dawke powinien. Witamine d3 bierzesz ? Bo Ona jest cholernie wazna przy chorej tarczycy szczegolnie niedoczynnosci . Jak nie mialas zapalenia powinnas byc rowniez jodowana . -
marlenaO wrote:Przyszli i obecni rodzice a co myślicie o pobraniu krwi pepowinowej,łozyskowej i sznura pępowinowego? Wczoraj spotkałam sie z temeatem, tak ogólnie i bede go drazyla. Tak na goraco chcialabym sie podpytac czy Wy tez sie nad tym.zastanawiacie?
marlenaO lubi tę wiadomość
-
Justi mnie 3 lekarzy to samo mowilo z ta zyla . Ja narazie spie w 3 pozycjach ale malo juz na plecach bo zwyczajnie malo mi wygodnie . Przeskakuje z boku na bok i tyle
Co do tej krwi pepowinowej itp to Ja nie robie tego i nie wypowiadam sie wiecej bo tematem nigdy sie nie interesowalam zbyt mocno . Co nie co wiem i tyle ...
Marlena Ja mam to samo moja waga zapieprza w gore jak szalona bo juz mam 13 kg na plusie ale u Mnie zjedzenie kromki jasnego chleba wiaze sie z 2 kg na plusie takze no ... i tak mam z 12-15 kg mniej na typ etapie niz z Synem .JustiJusti lubi tę wiadomość
-
Dariah wrote:Moja gon i mój endokrynolog mówią ze powinno być max 1,5-2 tsh...
Dla kobiet w ciąży i wieku rozrodczym. -
Fruzia85 wrote:Moja Gwiazda waży 386 gram i oglądał ją przez 30 minut wiec mam nadzieje ze wszystko dobrze. W domu mam Syna😍
Wczoraj byłam na połówkowych. Mój synek ma 460 gram. Jest większy niż wynika to z dnia ciąży. Spore te nasze dzieciaczki.ppieguskaa, zuzi_c, Darrika, Dafka, Camilla33, Edith, Bożenka, KasiaM, Fruzia85, zulka, ss25 lubią tę wiadomość
-
gusiaa wrote:To mój brzuchol i wszystko do okola co się wylewa
https://zapodaj.net/1b55acfe023a2.jpg.html -
zulka wrote:Ja wczoraj właśnie podpisałem umowę i zapłaciłam kasę. Po warsztatach dostaliśmy 40% rabat i skorzystaliśmy z pakietu błękitnego czyli pobranie krwi pepowinowej i że sznura. Nie jest to tania sprawa ale stwierdziliśmy że wartoPierwsza ciąża 🤰🏽
Termin 17 luty 2020 ❤️ -
ppieguskaa wrote:Aa ja dziś weszłam na wagę.. Ii mam kolejny kilogram na plusie.. Gdzie jem tak jak wcześniej.. 🤦 czyli w sumie 5kg.
-
ss25 wrote:W nocy w poniedziałku na wtorek miała drgawki, zwymiotowała, podwyższyła się temp do 37,5 i miała atak (przestała oddychać), znowu zwymiotowała i drgawki. Przyjechała karetkę i przy nich tez zwymiotowała i miała biegunkę. Zabrali do spzitala i tam tylko pare razy miała atak 30 sekundowy. Na drugi dzień już przeszło ale miała dalej kroplówkę. Mocz, kał, crp, ob, morfo, gazometria wszystko Ok. Obstawialiśmy Rota ale nie wyszedł... wczoraj wypisaliśmy na zadanie bo na oddziale panuje właśnie noro i Rota i żeby nie złapała. Była tez jej pani neurolog i mówiła ze po operacji na intensywnej tez tak miała. Drgawki przez infekcje tak sobie organizm radzi. Gdyby się powtarzały to mamy podawać luminal bo wtedy pomagał
ss25 lubi tę wiadomość
-
Darrika wrote:Ja za to jeśli chodzi o brzuch to ok, co drugi dzień tak biorę dodatkowo magnez do Composity, bo rano czasem jak się przeciągam to mnie skurcz w łydkach łapie.
Ale za to walczę że zgagą prawie codziennie. Od rana jest ok, ale popołudnie i wieczór to kosmos. Chodzie spać koło 1 w nocy, bo wcześniej nie mogę zasnąć. Jeszcze wcześniej to mi czasem jakąś cola czy mleko pomagało,tabletki Rennie to ulga może ma 10 minut. A teraz to już w ogóle nic mi nie pomaga Nawet migdały wczoraj znalazłam w szafce i o północy jadłam, ale nic to -
Ja startowałam z 72 kg, przy wzroście 162. Teraz mam takie 75 kg niecałe i jak ma razie rośnie tylko brzuchol.
Co do tej krwi pepowinowej to ja tylko słyszałam, że coś takiego jest, ale na co to i po co nie mam pojęcia, musiałabym poczytać.33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do marca
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Camilla33 wrote:Bardzo chętnie by sprzątała czy prasowala ale u nas się nie prasuje a posprzątane mamy zawsze. Rano za nim zejdę na dół, sama ogarniam łóżka, kurze, wietrzenie. Mąż wstaje zawsze około 7 z synkiem i po śniadaniu, kiedy ja jeszcze śpię odkurza na dole i wyciera meble, sprząta tez obie łazienki co tydzień. Mamy koty, więc wszystko robi się na bieżąco. Ale np przynosiosla mi do tej pory dwa razy zupę i naleśniki 😊
-
emdar wrote:Melduję się po połówkowym wszystko bardzo ok, mały w środku norm
Oj,tak zimnego piwka bym się napiła...Camilla33 lubi tę wiadomość
-
JustiJusti wrote:Pytałam mojej gin. Powiedziała, że najlepiej spać na lewym boku, sporadycznie na prawym i starać się nie spać na plecach, ponieważ w III trymestrze macica jest już bardzo duża i może uciskać żyłę. Powiedziała mi dokładnie to co piszą w internecie. Normalnie co osoba to co innego. Od wszelkiego W postaram się jednak dostosować do tego co mówi gin prowadząca.
JustiJusti lubi tę wiadomość
-
zulka wrote:Ja wczoraj właśnie podpisałem umowę i zapłaciłam kasę. Po warsztatach dostaliśmy 40% rabat i skorzystaliśmy z pakietu błękitnego czyli pobranie krwi pepowinowej i że sznura. Nie jest to tania sprawa ale stwierdziliśmy że warto