Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ppieguskaa wrote:
    Zachcianki kobiety w ciazy: piwo/drink ii czipsy. Dużo czipsów.. 😂
    Ooo jezuu ;) ile bym dała żeby napić się zimnego wina albo martini.. Drinka z sokiem i cytryna ;)

Dafka, ppieguskaa, JustiJusti lubią tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Alice83 Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam, że tylko mi się śni zimne proseco 🍹

annkaa, ppieguskaa lubią tę wiadomość

7ncstox.png

11.06.2019 - 2 FET - 4.1.1 - 8 dpt -85,7 ; 10 dpt- 230 ; 24 dpt ❤
    26.02.2020 córeczka 3,583 kg❤❤❤

25.05.2019 [*] 4t1d cb
    21.02.2019 - 1 FET- 5.2.2 - 8 dpt -89,6 ; 11 dpt-239 ; 23 dpt- 13855 ; 28.03.2019 7t 1d [*]
    22.10.2018 - ET :(
    X 2018 - II in vitro ICSI ❄️ ; IX 2018 - I in vitro ICSI ;
    2016 - 2017 - 5 x IUI :( :( :( :( :(
    05.03.2014 - (*) 6t3d cp :(
    MTHFR - układ homozygotyczny ; PAI-1 - układ heterozygotyczny
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na ogol przed ciaza piwo pilam raz w roku max dwa jak w Pl w odwiedziny bylam i szlam ze znajomymi na zimne piwko . :) a teraz bym dala sie pokroic za zimne piwo z sokiem najlepiej zywca badz tyskie mmmm .

Oq Ja uwielbiam niektore w Polsce . Ze dwa lata nie bylam ale uwielbiam bo czasem mozna wyjsc z cudami . ;) bede za miesiac w pl i mam zamiar obskoczyc kilka

. Raga . lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Dafka Ekspertka

Wysłany: 3 października 2019, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak zimne winko lub martini😊🍷🍸
    Od razu nastrój byłby lepszy😁
    Swoją drogą jak już będę mogła się napić to aż się boję bo pewnie wystarcza dwa łyki i będzie po mnie😁😁😁

. Raga ., ppieguskaa, JustiJusti lubią tę wiadomość

16ud3e3kk2d2d97e.png
  • annkaa Ekspertka

Wysłany: 3 października 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qastera wrote:
    O masakra a ja Wam powiem ze nie wiem to to jest zgaga ;o az męża musialam pytać co to takiego bo serio nie wiem! Ale chyba nie mam co żałować ze nie wiem co to! :)

Nie znoszę piwa i nigdy nie znosiłam, nie wiem jak moze to komus smakowac :p ale chyba jestem jedyną osobą na świecie która nie lubi piwa :p
    Hehe no nie masz raczej co żałować ;) Nic przyjemnego :P

Ja też piwa nie lubię, a mój Wspaniały mi suszy głowę, że będę musiała pić, bo jest dobre na laktację hahaha Mam nadzieję, że się miło rozczaruję i jednak nie zrobię mu tej przyjemności, bo nie będzie takiej potrzeby hihi
    Ja i piwo... nie wyobrażam sobie, nieeeee

Ale... za to we wtorek nas poniosło, i zjedliśmy chipsiki z Przysnackiego (które były kupione z przeznaczeniem dla dzieciaków na nasze rocznicowe spotkanie rodzinne...). A w poniedziałek jeszcze uciekałam w markecie od stoiska z chipsami, byle się nie poddać i nie kupić, choć miałam taką ochotę wielką :D

JustiJusti lubi tę wiadomość

f2wldf9h0x3z4xg8.png
  • martakam Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy w trakcie urlopu z mężem na Słowacji i tam te wszystkie piwka... Wypiłabym w końcu jakieś normalne 😅
    Weszłam dzisiaj na wagę po raz pierwszy od 2 tygodni. Z 77,2 mam już 83,8... Ponad 6 kg. Masakra.

. Raga ., Dariah, KasiaM, annkaa lubią tę wiadomość

👩🏼 ’88 🧔🏻‍♂️ ’88
    👦🏼 01.2020 (6 cs)
    👦🏼 08.2021 (2 cs)

Walka z IO, nadwagą 💪🏻

Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qastera wrote:
    O masakra a ja Wam powiem ze nie wiem to to jest zgaga ;o az męża musialam pytać co to takiego bo serio nie wiem! Ale chyba nie mam co żałować ze nie wiem co to! :)

Nie znoszę piwa i nigdy nie znosiłam, nie wiem jak moze to komus smakowac :p ale chyba jestem jedyną osobą na świecie która nie lubi piwa :p

Ale ja jestem lumpeksiarą powiem wam! Przed ciążą uruchomiła mi się taka faza, wcześniej nie chodziłam i mega sie wciagnęlam i teraz dla małej tyle perełek wychaczam (juz na trochę większe rozmiary raczej głównie ). Lubicie, chodzicie?

Ja też piwa nie lubię :D A alkohol odstawiłam już jak się zaczęliśmy starać, już 1.5 roku nic nie pije ponad :D

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs!🤞
    12 dpo cień cienia na teście
    13 dpo - beta 3,05
    16 dpo brak @ jaśniutka kreska na teście
    17 dpo - beta 31,62🥹❤️(przyrost 233%)

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • Dafka Ekspertka

Wysłany: 3 października 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martakam wrote:
    Byliśmy w trakcie urlopu z mężem na Słowacji i tam te wszystkie piwka... Wypiłabym w końcu jakieś normalne 😅
    Weszłam dzisiaj na wagę po raz pierwszy od 2 tygodni. Z 77,2 mam już 83,8... Ponad 6 kg. Masakra.

Martakam u mnie na plusie tyle samo... wczoraj stanęłam na wadze i 😲 😲😲

16ud3e3kk2d2d97e.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martakam wrote:

No u mnie 5kg.. 68kg Aa teraz 73🤦
    W ciąży z synem startowałam z 57 ii przytyłam ponad 20kg..

JustiJusti lubi tę wiadomość

4018d16ae9.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po połówkowym :) wszystko bardzo ok, mały w środku norm :)
    Oj,tak zimnego piwka bym się napiła...

Camilla33, Dariah, ppieguskaa, Dafka, Bożenka, gusiaa, Mama_po_przejściach, Linka90, Darrika, zuzi_c, annkaa, marlenaO, zulka, JustiJusti, Edith, . Raga . lubią tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny
    Podczytuje dziś ale nie pisze bo mega intensywny dzień w pracy - właśnie wracam z kolacji firmowej
    Miałam gości w delegacji wiec dzień szybko minął

Ja się baaaardzo cieszę ze koja córka jest w przedszkolu - i tak będzie tez jak Mały się urodzi
    Będę ja odbierać koło 15
    Nie wyobrażam sobie cały dzień z dwójka - jedna 3 latka szalejąca a drugi noworodek / niemowlę
    A poza tym ona uwielbia do przedszkola chodzić - ma siper zajęcia

Camilla
    A nie myślałaś o jakimś klubiku / żłobku dla Statszkaa ?
    On my się super bawił z dziećmi
    A Ty byś odpoczęła w ciągu dnia - No j potem z drugim tez byłoby lżej ?

Co do szyjki to myśle ze 4 cm to super wynik ;)
    Ale tak jak mówicie wsytsko jest relatywne, bo jak na poprzedniej wiycie było Np 5 cm tzn ze się już o cm skróciła - a to już m jej kolorowo...
    Wiec nie znając długości wcześniej ciężko ocenić ;)

Piwko
    Bleeeee hehhe
    Nie No nie mówię - czasami mi się zdarzało wypić ale to rzadko i mało ;)
    Najlepiej na pół z kimś ;)
    A teraz wcale mnie nie ciągnie ;)

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Hej Dziewczyny
    Podczytuje dziś ale nie pisze bo mega intensywny dzień w pracy - właśnie wracam z kolacji firmowej
    Miałam gości w delegacji wiec dzień szybko minął

Ja się baaaardzo cieszę ze koja córka jest w przedszkolu - i tak będzie tez jak Mały się urodzi
    Będę ja odbierać koło 15
    Nie wyobrażam sobie cały dzień z dwójka - jedna 3 latka szalejąca a drugi noworodek / niemowlę
    A poza tym ona uwielbia do przedszkola chodzić - ma siper zajęcia

Camilla
    A nie myślałaś o jakimś klubiku / żłobku dla Statszkaa ?
    On my się super bawił z dziećmi
    A Ty byś odpoczęła w ciągu dnia - No j potem z drugim tez byłoby lżej ?

Co do szyjki to myśle ze 4 cm to super wynik ;)
    Ale tak jak mówicie wsytsko jest relatywne, bo jak na poprzedniej wiycie było Np 5 cm tzn ze się już o cm skróciła - a to już m jej kolorowo...
    Wiec nie znając długości wcześniej ciężko ocenić ;)

Piwko
    Bleeeee hehhe
    Nie No nie mówię - czasami mi się zdarzało wypić ale to rzadko i mało ;)
    Najlepiej na pół z kimś ;)
    A teraz wcale mnie nie ciągnie ;)
    Myślałam, ale jak doszły do głosu argumenty o chorowaniu gdzie w domu jest noworodek, przed szczepieniami, chorowanie obu naraz to aż slabo się nam zrobiło. Dziś od nocy mamy przykład tego jak szybko może zachorować. Niania to wystarczająca pomoc, nawet na te 4 godziny. Po porodzie mąż będzie w domu dwa miesiące więc też super 😊 starszy pójdzie do przedszkola kolejnej jesieni, a młodszy będzie ze mną w domu. Mamy jedno auto i sytuacja nie zmieni się przez kolejny rok, więc nawet logistycznie rozwiązać sprawę dojazdu i powrotu ze żłobka byłoby ciężko. Nasza niania to bardzo łagodna i spokojna kobieta, synek już ja lubi, ja leżę na kanapie w salonie a on pokazuje swoje zabawki, przyjdzie się przytulić i zaraz znowu wraca do swoich zajęć.
    Ja poczułam się lepiej, za to mąż padł. Trzeba odespać tą dobę.

Edith lubi tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza widoczna czkawka :D zapomniałam jak to boli...

Bożenka, JustiJusti lubią tę wiadomość

• Edith Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla, a Wasza niania zajmuje się tylko maluchem, czy też sprząta?

aZzmp1.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 01:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edith wrote:
    Camilla, a Wasza niania zajmuje się tylko maluchem, czy też sprząta?
    Bardzo chętnie by sprzątała czy prasowala ale u nas się nie prasuje a posprzątane mamy zawsze. Rano za nim zejdę na dół, sama ogarniam łóżka, kurze, wietrzenie. Mąż wstaje zawsze około 7 z synkiem i po śniadaniu, kiedy ja jeszcze śpię odkurza na dole i wyciera meble, sprząta tez obie łazienki co tydzień. Mamy koty, więc wszystko robi się na bieżąco. Ale np przynosiosla mi do tej pory dwa razy zupę i naleśniki 😊

Edith lubi tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 04:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już wszyscy chorzy. No ale to było do przewidzenia bo dopiero skończyłam antybiotyk. Z gorszych wieści to mocno mi się posypały zęby, no ale po tych wszystkich zdarzeniach z b.r.,to chyba byłabym bardziej zdziwiona gdyby było z nimi ok.

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    melduję się z pracy! Ale fajnie, że dzisiaj piątek!

Ja piwo lubię ale takie regionalne z goryczką (czyli najgorzej) :D takich sklepowych to w ogóle szkoda pić. Ale jakoś mnie nie ciągnie do alko no ewentualnie winko <3

Mój mąż nie pije wcale i też nie rozumie jak można lubić piwo i w ogóle alkohol :P haha więc u nas w domu pełno alkoholu ale nie ma kto tego pić. Mamy na prezenty

Ja słuchajcie wczoraj miałam dzień mistrzowski! Udało nam się kupić MUTSY Evo praktycznie nowe i to za takie pieniądze, że aż wstyd się przyznawać! 300 zł! Nie u mnie w mieście ale u mojej przyjaciółki we Wrocławiu. Okazało się, że się pozbywają bo mają Thule'a i Cybexa Priam'a... :D więc to tylko zbędny "balast", a dostali w prezencie i nie wiedzą co z nim zrobić. Dziecko było wożone jakieś 2-3 m-ce. Ani jednej ryski, wszystko sprawne + parasolka Mutsy i dołożyli spacerówkę gratis! Nadal jestem w szoku DEAL ŻYCIA :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2019, 08:57

emdar, ppieguskaa, Darrika, annkaa, Bożenka, marlenaO, Dariah, JustiJusti, Edith, . Raga . lubią tę wiadomość

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Xjoanna Koleżanka

Wysłany: 4 października 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ;)
    W przyszły weekend blisko mojej miejscowości są targi dziecięcej , czy może któraś z was już była ?
    Zastanawiam się czy opłaca się jechać, czy nie będzie czasem tak że ceny będą wyższe ;(

Pierwsza ciąża 🤰🏽
    Termin 17 luty 2020 ❤️
  • annkaa Ekspertka

Wysłany: 4 października 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xjoanna wrote:
    Cześć dziewczyny ;)
    W przyszły weekend blisko mojej miejscowości są targi dziecięcej , czy może któraś z was już była ?
    Zastanawiam się czy opłaca się jechać, czy nie będzie czasem tak że ceny będą wyższe ;(
    Wiem, że są bodajże w Katowicach, ale my mamy w sobotę pierwszą rocznicę ślubu, więc będzie problem, by męża z łóżka wyciągnąć... A też mam ochotę się wybrać. :)
    I jeszcze wybory do tego. Kumulacja.

f2wldf9h0x3z4xg8.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xjoanna wrote:
    Cześć dziewczyny ;)

My byliśmy po to aby popsrawdzać modele wózków :) Więc zależy kto ma jakie priorytety jeśli chodzi o takie głupoty typu rożki itp. to nie zauważyłam np wielkich zniżek targowych. bardziej przy tych większych rzeczach opłaca się jeździć.

m3sx43r8mntd6n8a.png
‹‹ 270 271 272 273 274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ