X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Edith Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest z tą długością szyjki? Byłam dziś na wizycie, była 4 cm i lekarz mówi że martwi go, że się skraca. Zapisał mi luteinę. Czy 4 cm to jest mało? Mam wypoczywać, ale przy moim niespełna 2-letnim synku to właściwie niemożliwe. Trochę mnie to zmartwiło.

aZzmp1.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz powiedział, że norma dla 2 trymestru to szyjka do 2,5cm. Ale skoro u Ciebie zaczęła się skracać to lepiej się oszczędzać, bo nie wiadomo jak bardzo może się skrócić. Jak podczytywałam styczniówki to jedna z dziewczyn ma założony szew i mimo, że szyjkę ma 4cm to i tak musi leżeć. Także chyba każdy przypadek i tak rozpatruje się indywidualnie. 🙂

Edith, JustiJusti lubią tę wiadomość

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edith wrote:
    Dziewczyny jak to jest z tą długością szyjki? Byłam dziś na wizycie, była 4 cm i lekarz mówi że martwi go, że się skraca. Zapisał mi luteinę. Czy 4 cm to jest mało? Mam wypoczywać, ale przy moim niespełna 2-letnim synku to właściwie niemożliwe. Trochę mnie to zmartwiło.
    Szalony czy co? Po co Cie straszy? Moja przez całą pierwszą ciążę miała max 2,8cm. Urodziłam 5 dni po terminie.
    A masz jakieś niepokojące objawy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2019, 20:02

Edith lubi tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Edith Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No trochę napięcia w dole brzucha, ale myślałam że to od wiecznego schylania się, jak to przy maluchu bywa.

aZzmp1.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ta szyjka to nie jest tak . Mozna naturalnie szyjke miec piekna 2 cm ale nie skracajaca sie , tu chodzi o to zeby sie NIE skracala wlasnie . Najwidoczniej byla dluzsza a zaczela malec . 4 cm to nie jest mala szyjka ale byc moze sie skraca i to go nie pokoi bys donosila do porodu . Musisz odpoczywac . Szyjka nie daje objawow skracania typowych takze ciezko tez to wylapac .

Edith lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edith wrote:
    No trochę napięcia w dole brzucha, ale myślałam że to od wiecznego schylania się, jak to przy maluchu bywa.
    Mam to samo i szyjka mi sie nie skraca . Szyjka skracajaca nie daje objawow , nie czujesz , ze sie skraca . Ona sie moze laczyc np. Ze skurczami jak sa przepowiadajsce ale ich za duzo czasem i bolesne sa . Wiesz o co mi chodzi nie ? Ale sama szyjka nie daje odczucia skracania

Edith lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zulka Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss25 wrote:
    380g ♥️ Idealne wymiary na swój termin z 1 usg 20+4). Wszystko Ok, serducho zdrowe.

Za to jesteśmy od wczoraj z córka w szpitalu bo złapała jakiś wirus

9c214db1179d.jpg
    Ss25 cieszę się, że z dzidzią wszystko dobrze no i zdrówka dla córci

ss25, Fruzia85 lubią tę wiadomość

• zulka Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fruzia85 wrote:
    Ja po polowkowych. Mega radość Zdrowa DZIEWCZYNKA😍
    Fruzia gratuluję zdrowej córci.

Fruzia85, JustiJusti lubią tę wiadomość

• zulka Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    Ja ostatanio też się zdenerwowałam i odrazu w ruch poszedł detektor a tam ślicznie bijące serce. Następnego dnia już ładnie znowu daje znaki o sobie.. Takie żarty sobie robila..
    Gusiaa moja dzidzia dzisiaj i zresztą od paru dni spokojna i też detektor poszedł w ruch. Lezy sobie gdzieś tam na dole a raczej na pęcherzu.

• gusiaa Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzi_c wrote:
    Mają poczucie humoru, co nie? :D A matka zawał!
    Dokładnie!! Jeszcze się nie urodziło, a mi siwe włosy rosną 😂😂

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edith wrote:
    Ja mam brzuch twardy jak decha po kilkanaście razy na dzień, syne uczy się sam chodzić, co chwilę lecę za nim, a dodatkowo wychodzą mu 4 zęby, ciągle chce na ręce i jeczy. Szyjke mam 3 cm, lekarz mówi, że wszystko ok. A szyjka ma prawo zmieniać swoją długość o 20-25% w trakcie trwania ciąży i to normalne.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    Ja mam brzuch twardy jak decha po kilkanaście razy na dzień, syne uczy się sam chodzić, co chwilę lecę za nim, a dodatkowo wychodzą mu 4 zęby, ciągle chce na ręce i jeczy. Szyjke mam 3 cm, lekarz mówi, że wszystko ok. A szyjka ma prawo zmieniać swoją długość o 20-25% w trakcie trwania ciąży i to normalne.
    Aa ze względu na twardy brzuch nee zlecił brać magnezu? Hmm

4018d16ae9.png
  • martakam Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że 4 cm to fantastyczna szyjka i nie ma co się martwić.

. Raga . lubi tę wiadomość

👩🏼 36 🧔🏻‍♂️ 36
    👦🏼 01.2020 (6 cs)
    👦🏼 08.2021 (2 cs)

Walka z IO, nadwagą 💪🏻

Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martakam wrote:
    Myślę, że 4 cm to fantastyczna szyjka i nie ma co się martwić.
    No tak ale jezeli byla dluzsza i zaczela sie skracac aktualnie ma 4 cm to warto obserwowac jak lekarz zobaczyl zmiany . :)
    Ale ogolnie 4 cm szyjka jest naprawde ladna

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • martakam Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    No tak ale jezeli byla dluzsza i zaczela sie skracac aktualnie ma 4 cm to warto obserwowac jak lekarz zobaczyl zmiany . :)
    Ale ogolnie 4 cm szyjka jest naprawde ladna
    No oczywiście do obserwacji. Mimo wszystko bez stresu

👩🏼 36 🧔🏻‍♂️ 36
    👦🏼 01.2020 (6 cs)
    👦🏼 08.2021 (2 cs)

Walka z IO, nadwagą 💪🏻

Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ppieguskaa wrote:
    Aa ze względu na twardy brzuch nee zlecił brać magnezu? Hmm
    Biorę, tak samo w poprzedniej ciąży i teraz, ale przy takim wysiłku każdego dnia nic to nie zmienia. Po krótkim spoczynku wszystko wraca do normy.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    Biorę, tak samo w poprzedniej ciąży i teraz, ale przy takim wysiłku każdego dnia nic to nie zmienia. Po krótkim spoczynku wszystko wraca do normy.

Mhm, No ja jak czuję, że przesadziłam z wysiłkiem to zwiekszam dawkę. Ii póki co nee mogę narzekać bo brzuch miękki.
    Szyjka trzyma.
    Aa w ciąży z synem już na tym etapie byłam dwa razy w szpitalu..

4018d16ae9.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa ja dziś weszłam na wagę.. Ii mam kolejny kilogram na plusie.. Gdzie jem tak jak wcześniej.. 🤦 czyli w sumie 5kg.

. Raga ., Dariah lubią tę wiadomość

4018d16ae9.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pięknoty z USG widzę :) <3 ciekawe czy nasz za tydzień będzie ładnie współpracował :D

Ja już w pracy zaraz odpalam kawkę dzisiaj mamy urodziny koleżanki z działu więc będzie tort i duuużo słodkiego :D

. Raga . lubi tę wiadomość

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    SS
    o Matko, a co złapało córeczke?
    pieknosci na zdjeciu!!! :)

W nocy w poniedziałku na wtorek miała drgawki, zwymiotowała, podwyższyła się temp do 37,5 i miała atak (przestała oddychać), znowu zwymiotowała i drgawki. Przyjechała karetkę i przy nich tez zwymiotowała i miała biegunkę. Zabrali do spzitala i tam tylko pare razy miała atak 30 sekundowy. Na drugi dzień już przeszło ale miała dalej kroplówkę. Mocz, kał, crp, ob, morfo, gazometria wszystko Ok. Obstawialiśmy Rota ale nie wyszedł... wczoraj wypisaliśmy na zadanie bo na oddziale panuje właśnie noro i Rota i żeby nie złapała. Była tez jej pani neurolog i mówiła ze po operacji na intensywnej tez tak miała. Drgawki przez infekcje tak sobie organizm radzi. Gdyby się powtarzały to mamy podawać luminal bo wtedy pomagał

‹‹ 268 269 270 271 272 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ