LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny jak to jest z tą długością szyjki? Byłam dziś na wizycie, była 4 cm i lekarz mówi że martwi go, że się skraca. Zapisał mi luteinę. Czy 4 cm to jest mało? Mam wypoczywać, ale przy moim niespełna 2-letnim synku to właściwie niemożliwe. Trochę mnie to zmartwiło.
-
Mi lekarz powiedział, że norma dla 2 trymestru to szyjka do 2,5cm. Ale skoro u Ciebie zaczęła się skracać to lepiej się oszczędzać, bo nie wiadomo jak bardzo może się skrócić. Jak podczytywałam styczniówki to jedna z dziewczyn ma założony szew i mimo, że szyjkę ma 4cm to i tak musi leżeć. Także chyba każdy przypadek i tak rozpatruje się indywidualnie. 🙂
Edith, JustiJusti lubią tę wiadomość
-
Edith wrote:Dziewczyny jak to jest z tą długością szyjki? Byłam dziś na wizycie, była 4 cm i lekarz mówi że martwi go, że się skraca. Zapisał mi luteinę. Czy 4 cm to jest mało? Mam wypoczywać, ale przy moim niespełna 2-letnim synku to właściwie niemożliwe. Trochę mnie to zmartwiło.
A masz jakieś niepokojące objawy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2019, 20:02
Edith lubi tę wiadomość
-
Z ta szyjka to nie jest tak . Mozna naturalnie szyjke miec piekna 2 cm ale nie skracajaca sie , tu chodzi o to zeby sie NIE skracala wlasnie . Najwidoczniej byla dluzsza a zaczela malec . 4 cm to nie jest mala szyjka ale byc moze sie skraca i to go nie pokoi bys donosila do porodu . Musisz odpoczywac . Szyjka nie daje objawow skracania typowych takze ciezko tez to wylapac .
Edith lubi tę wiadomość
-
Edith wrote:No trochę napięcia w dole brzucha, ale myślałam że to od wiecznego schylania się, jak to przy maluchu bywa.
Edith lubi tę wiadomość
-
Ss25 cieszę się, że z dzidzią wszystko dobrze no i zdrówka dla córci
ss25, Fruzia85 lubią tę wiadomość
-
gusiaa wrote:Ja ostatanio też się zdenerwowałam i odrazu w ruch poszedł detektor a tam ślicznie bijące serce. Następnego dnia już ładnie znowu daje znaki o sobie.. Takie żarty sobie robila..
-
Edith wrote:No trochę napięcia w dole brzucha, ale myślałam że to od wiecznego schylania się, jak to przy maluchu bywa.
-
Camilla33 wrote:Ja mam brzuch twardy jak decha po kilkanaście razy na dzień, syne uczy się sam chodzić, co chwilę lecę za nim, a dodatkowo wychodzą mu 4 zęby, ciągle chce na ręce i jeczy. Szyjke mam 3 cm, lekarz mówi, że wszystko ok. A szyjka ma prawo zmieniać swoją długość o 20-25% w trakcie trwania ciąży i to normalne.
-
martakam wrote:Myślę, że 4 cm to fantastyczna szyjka i nie ma co się martwić.
Ale ogolnie 4 cm szyjka jest naprawde ladna -
ZakręconaOna wrote:No tak ale jezeli byla dluzsza i zaczela sie skracac aktualnie ma 4 cm to warto obserwowac jak lekarz zobaczyl zmiany .
Ale ogolnie 4 cm szyjka jest naprawde ladna👩🏼 36 🧔🏻♂️ 36
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Walka z IO, nadwagą 💪🏻
Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️ -
Camilla33 wrote:Biorę, tak samo w poprzedniej ciąży i teraz, ale przy takim wysiłku każdego dnia nic to nie zmienia. Po krótkim spoczynku wszystko wraca do normy.
Mhm, No ja jak czuję, że przesadziłam z wysiłkiem to zwiekszam dawkę. Ii póki co nee mogę narzekać bo brzuch miękki.
Szyjka trzyma.
Aa w ciąży z synem już na tym etapie byłam dwa razy w szpitalu.. -
nick nieaktualnyDariah wrote:SS
o Matko, a co złapało córeczke?
pieknosci na zdjeciu!!!
W nocy w poniedziałku na wtorek miała drgawki, zwymiotowała, podwyższyła się temp do 37,5 i miała atak (przestała oddychać), znowu zwymiotowała i drgawki. Przyjechała karetkę i przy nich tez zwymiotowała i miała biegunkę. Zabrali do spzitala i tam tylko pare razy miała atak 30 sekundowy. Na drugi dzień już przeszło ale miała dalej kroplówkę. Mocz, kał, crp, ob, morfo, gazometria wszystko Ok. Obstawialiśmy Rota ale nie wyszedł... wczoraj wypisaliśmy na zadanie bo na oddziale panuje właśnie noro i Rota i żeby nie złapała. Była tez jej pani neurolog i mówiła ze po operacji na intensywnej tez tak miała. Drgawki przez infekcje tak sobie organizm radzi. Gdyby się powtarzały to mamy podawać luminal bo wtedy pomagał