LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Darrika wrote:A w ogóle dziewczyny, czy to jest normalne, że kurczę ten mój maluch jest taki aktywny?
Wczoraj generalnie miałam dzień leżakowania, w sumie niewiele się ruszyłam i na litość boską praktycznie caly dzień kopniaki.
To mi tam siedzi jakiś bokser czy inny piłkarz ? No, lub piłkarka?
Cieszę się ogromnie, że czuje ruchu, bowiem, że dziecko żyje i ma się dobrze, ale z drugiej strony mnie to trochę przeraża :p. Raga . lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny! Wracam eo świata żywych po urlopie. Bieszczady nie takie straszne dla ciężarnych 😅😅😅 udało mi się wejść na 2 połoniny, więc nie jest źle.
. Raga ., Dafka, Dariah, Bożenka, KasiaM, zuzi_c, Fruzia85, Edith, zulka, annkaa, JustiJusti lubią tę wiadomość
👩🏼 36 🧔🏻♂️ 36
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Walka z IO, nadwagą 💪🏻
Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️ -
nick nieaktualny
-
Darrika wrote:A w ogóle dziewczyny, czy to jest normalne, że kurczę ten mój maluch jest taki aktywny?
Wczoraj generalnie miałam dzień leżakowania, w sumie niewiele się ruszyłam i na litość boską praktycznie caly dzień kopniaki.
Cieszę się ogromnie, że czuje ruchu, bowiem, że dziecko żyje i ma się dobrze, ale z drugiej strony mnie to trochę przeraża :p -
ss25 wrote:
💕 I dużo zdrówka dla córeczki...ss25 lubi tę wiadomość
-
Cieszę się ogromnie, że czuje ruchu, bowiem, że dziecko żyje i ma się dobrze, ale z drugiej strony mnie to trochę przeraża :p
Kurcze, a ja dzisiaj odwrotnie. Nie czuję małego w ogóle i zaczęłam się martwić. Już zjadłam nawet 2 rogaliki z czekolada i piłam kawę. Hmmmm mam nadzieję, że zmienił pozycję i go nie czuję -
zuzi_c wrote:Kurcze, a ja dzisiaj odwrotnie. Nie czuję małego w ogóle i zaczęłam się martwić. Już zjadłam nawet 2 rogaliki z czekolada i piłam kawę. Hmmmm mam nadzieję, że zmienił pozycję i go nie czuję
Spokojnie zuzi_c. Na tym etapie ciąży ruchy nie są regularne a i też bardzo dużo zależy od pozycji i ułożenia maluszka wystarczy że się obkręcił i kopie nie w powłoki brzuszne i już go nie czuć. Jest jeszcze relatywnie malutki.
Też miałam przestoje w ruchach. Jeszcze dzisiaj da o sobie znać.
Ogólnie to z tego co mówili na szkole rodzenia, to po 28tc liczymy i sprawdzamy ruchy bo wtedy dziecko już z pewnością nie jest za małe żeby go nie było czuć :p
Ale fakt faktem, że każdy słodki kopniaczek cieszy nawet wywołujący nagłą potrzebę siusiu gol w pęcherz hihiDariah, zuzi_c, annkaa lubią tę wiadomość
❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
❤️Michaś❤️ 26.10.2021
❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)
💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
🔜 badania prenatalne - 05.08.2024 -
Martek&M wrote:Spokojnie zuzi_c. Na tym etapie ciąży ruchy nie są regularne a i też bardzo dużo zależy od pozycji i ułożenia maluszka wystarczy że się obkręcił i kopie nie w powłoki brzuszne i już go nie czuć. Jest jeszcze relatywnie malutki.
Też miałam przestoje w ruchach. Jeszcze dzisiaj da o sobie znać.
Ogólnie to z tego co mówili na szkole rodzenia, to po 28tc liczymy i sprawdzamy ruchy bo wtedy dziecko już z pewnością nie jest za małe żeby go nie było czuć :p
Ale fakt faktem, że każdy słodki kopniaczek cieszy nawet wywołujący nagłą potrzebę siusiu gol w pęcherz hihi
No już dał na spotkaniu firmowym Popukał i albo się przekręcił albo poszedł spaćMartek&M lubi tę wiadomość
-
gusiaa wrote:Ja ostatanio też się zdenerwowałam i odrazu w ruch poszedł detektor a tam ślicznie bijące serce. Następnego dnia już ładnie znowu daje znaki o sobie.. Takie żarty sobie robila..
Mają poczucie humoru, co nie? A matka zawał!Camilla33, annkaa lubią tę wiadomość
-
Ja w tym tygodniu jestem na l4... potem jeszcze 3 tyg w pracy i l4 do końca.
Musialam juz zrobić sobie wolne, za duzo stresu, za duży bol pleców.
I wypoczywam.. i tak mysle jak to będzie pd listopada:p
Bylam dzis w sklepach meblowych, ogladalam mebelki do pokoju małej tzn nie jakieś specjalne dziecięce tylko ogólnie komody, szafy... juz nie moge doczekać się az zacznę urządzać pokoikCamilla33, Dariah, Dafka, zuzi_c lubią tę wiadomość
-
zuzi_c wrote:Kurcze, a ja dzisiaj odwrotnie. Nie czuję małego w ogóle i zaczęłam się martwić. Już zjadłam nawet 2 rogaliki z czekolada i piłam kawę. Hmmmm mam nadzieję, że zmienił pozycję i go nie czuję
emdar lubi tę wiadomość
-
Qastera wrote:Ja w tym tygodniu jestem na l4... potem jeszcze 3 tyg w pracy i l4 do końca.
Musialam juz zrobić sobie wolne, za duzo stresu, za duży bol pleców.
I wypoczywam.. i tak mysle jak to będzie pd listopada:p
Bylam dzis w sklepach meblowych, ogladalam mebelki do pokoju małej tzn nie jakieś specjalne dziecięce tylko ogólnie komody, szafy... juz nie moge doczekać się az zacznę urządzać pokoik -
Camilla33 wrote:Dlatego mnie w takich sytuacjach ratuje detektor tętna 😊42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
emdar wrote:Mnie też ratuje detektor. Pewnie gdybym nie była po poronieniu to miałabym do tego podejście (a może nie?);i chociaż temat detektora jest kontrowersyjny to ja uważam że to dobry pomysł. Pewnie nie dla każdego, ale mi daje poczucie spokoju jak posłucham serca małego (tak, wiem, że jak ma coś się stać to i tak nic nie zrobię, ale ja jednak lepiej się czuję ze świadomością, że mogę w każdej niemalże chwili posłuchać malucha).
-
Co robi dziś cały dzień mój mały Miś, podchodzi gdy siedzę na kanapie, podnosi mi koszulkę, patrzy na brzuch i dotyka 😋 Wątpię, żeby już rozumiał, że w brzuszku jest dzidzia ale napewno zauważył, że brzuch zrobił się duży. Robi takie śmieszne miny 😊😋
Bożenka, annkaa, JustiJusti lubią tę wiadomość