X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • KasiaM Przyjaciółka

Wysłany: 2 października 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    A w ogóle dziewczyny, czy to jest normalne, że kurczę ten mój maluch jest taki aktywny?

Wczoraj generalnie miałam dzień leżakowania, w sumie niewiele się ruszyłam i na litość boską praktycznie caly dzień kopniaki.

To mi tam siedzi jakiś bokser czy inny piłkarz ? No, lub piłkarka? :D

Cieszę się ogromnie, że czuje ruchu, bowiem, że dziecko żyje i ma się dobrze, ale z drugiej strony mnie to trochę przeraża :p
    U mnie podobnie było przez tydzień. Teraz jakby spokojniej, wydaje mi się ze dzidziuś zmienił pozycję, bo wcześniej było czuć tak po boku a teraz centralnie po pecherzu kopniaki :-)

. Raga . lubi tę wiadomość

vbfdfed.png
  • martakam Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Wracam eo świata żywych po urlopie. Bieszczady nie takie straszne dla ciężarnych 😅😅😅 udało mi się wejść na 2 połoniny, więc nie jest źle.

. Raga ., Dafka, Dariah, Bożenka, KasiaM, zuzi_c, Fruzia85, Edith, zulka, annkaa, JustiJusti lubią tę wiadomość

👩🏼 36 🧔🏻‍♂️ 36
    👦🏼 01.2020 (6 cs)
    👦🏼 08.2021 (2 cs)

Walka z IO, nadwagą 💪🏻

Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    380g ♥️ Idealne wymiary na swój termin z 1 usg 20+4). Wszystko Ok, serducho zdrowe.

Za to jesteśmy od wczoraj z córka w szpitalu bo złapała jakiś wirus

9c214db1179d.jpg

ppieguskaa, Bożenka, gusiaa, Mama_po_przejściach, Fruzia85, Edith, zulka, annkaa, JustiJusti lubią tę wiadomość

• Bożenka Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ss25 super, że maleństwo zdrowe, gratulacje 😄

Zdrówka życzę dla córci ❤️ okropne te wirusy teraz są 😟

ss25 lubi tę wiadomość

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    A w ogóle dziewczyny, czy to jest normalne, że kurczę ten mój maluch jest taki aktywny?

Wczoraj generalnie miałam dzień leżakowania, w sumie niewiele się ruszyłam i na litość boską praktycznie caly dzień kopniaki.

Cieszę się ogromnie, że czuje ruchu, bowiem, że dziecko żyje i ma się dobrze, ale z drugiej strony mnie to trochę przeraża :p
    Pierwsza córka tak fikala urodziła się anioł spokojny.. Ta zaś cicha kopie ale delikatnie i czuję że będzie inna niż siostra 🙊😂

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss25 wrote:
    380g ♥️ Idealne wymiary na swój termin z 1 usg 20+4). Wszystko Ok, serducho zdrowe.

Za to jesteśmy od wczoraj z córka w szpitalu bo złapała jakiś wirus

9c214db1179d.jpg
    Cudownosci
    💕 I dużo zdrówka dla córeczki...

ss25 lubi tę wiadomość

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowia dla córki.

ss25 lubi tę wiadomość

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SS
    o Matko, a co złapało córeczke?
    pieknosci na zdjeciu!!! :)

ss25 lubi tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:

Kurcze, a ja dzisiaj odwrotnie. Nie czuję małego w ogóle i zaczęłam się martwić. Już zjadłam nawet 2 rogaliki z czekolada i piłam kawę. Hmmmm mam nadzieję, że zmienił pozycję i go nie czuję

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie też dzisiaj od rana za bardzo nie czułam małej, więc zjadłam coś słodkiego położyłam się na plecach popukałam kilka razy i dostałam odzew w końcu.

Dariah lubi tę wiadomość

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Martek&M Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzi_c wrote:
    Kurcze, a ja dzisiaj odwrotnie. Nie czuję małego w ogóle i zaczęłam się martwić. Już zjadłam nawet 2 rogaliki z czekolada i piłam kawę. Hmmmm mam nadzieję, że zmienił pozycję i go nie czuję

Spokojnie zuzi_c. Na tym etapie ciąży ruchy nie są regularne a i też bardzo dużo zależy od pozycji i ułożenia maluszka :) wystarczy że się obkręcił i kopie nie w powłoki brzuszne i już go nie czuć. Jest jeszcze relatywnie malutki. :)

Też miałam przestoje w ruchach. Jeszcze dzisiaj da o sobie znać. :)

Ogólnie to z tego co mówili na szkole rodzenia, to po 28tc liczymy i sprawdzamy ruchy bo wtedy dziecko już z pewnością nie jest za małe żeby go nie było czuć :p

Ale fakt faktem, że każdy słodki kopniaczek cieszy <3 nawet wywołujący nagłą potrzebę siusiu gol w pęcherz hihi <3

Dariah, zuzi_c, annkaa lubią tę wiadomość

❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
    ❤️Michaś❤️ 26.10.2021
    ❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
    ❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)

💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
    🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
    🔜 badania prenatalne - 05.08.2024
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek&M wrote:
    Spokojnie zuzi_c. Na tym etapie ciąży ruchy nie są regularne a i też bardzo dużo zależy od pozycji i ułożenia maluszka :) wystarczy że się obkręcił i kopie nie w powłoki brzuszne i już go nie czuć. Jest jeszcze relatywnie malutki. :)

Też miałam przestoje w ruchach. Jeszcze dzisiaj da o sobie znać. :)

Ogólnie to z tego co mówili na szkole rodzenia, to po 28tc liczymy i sprawdzamy ruchy bo wtedy dziecko już z pewnością nie jest za małe żeby go nie było czuć :p

Ale fakt faktem, że każdy słodki kopniaczek cieszy <3 nawet wywołujący nagłą potrzebę siusiu gol w pęcherz hihi <3

No już dał na spotkaniu firmowym :D <3 Popukał i albo się przekręcił albo poszedł spać :D

Martek&M lubi tę wiadomość

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatanio też się zdenerwowałam i odrazu w ruch poszedł detektor a tam ślicznie bijące serce. Następnego dnia już ładnie znowu daje znaki o sobie.. Takie żarty sobie robila..

tb73krhmu0f7yc26.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    Ja ostatanio też się zdenerwowałam i odrazu w ruch poszedł detektor a tam ślicznie bijące serce. Następnego dnia już ładnie znowu daje znaki o sobie.. Takie żarty sobie robila..

Mają poczucie humoru, co nie? :D A matka zawał!

Camilla33, annkaa lubią tę wiadomość

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Qastera Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym tygodniu jestem na l4... potem jeszcze 3 tyg w pracy i l4 do końca.
    Musialam juz zrobić sobie wolne, za duzo stresu, za duży bol pleców.
    I wypoczywam.. i tak mysle jak to będzie pd listopada:p
    Bylam dzis w sklepach meblowych, ogladalam mebelki do pokoju małej :) tzn nie jakieś specjalne dziecięce tylko ogólnie komody, szafy... juz nie moge doczekać się az zacznę urządzać pokoik :)

Camilla33, Dariah, Dafka, zuzi_c lubią tę wiadomość

wniddf9h3z94xhvt.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzi_c wrote:
    Dlatego mnie w takich sytuacjach ratuje detektor tętna 😊

emdar lubi tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qastera wrote:
    Ja w tym tygodniu jestem na l4... potem jeszcze 3 tyg w pracy i l4 do końca.
    Musialam juz zrobić sobie wolne, za duzo stresu, za duży bol pleców.
    I wypoczywam.. i tak mysle jak to będzie pd listopada:p
    Bylam dzis w sklepach meblowych, ogladalam mebelki do pokoju małej :) tzn nie jakieś specjalne dziecięce tylko ogólnie komody, szafy... juz nie moge doczekać się az zacznę urządzać pokoik :)
    Ale fajnie, urządzanie pokoju dla dziecka to taka przyjemność 😊 Aż mi trochę smutno że mamy to za sobą.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    Dlatego mnie w takich sytuacjach ratuje detektor tętna 😊
    Mnie też ratuje detektor. Pewnie gdybym nie była po poronieniu to miałabym do tego podejście (a może nie?);i chociaż temat detektora jest kontrowersyjny to ja uważam że to dobry pomysł. Pewnie nie dla każdego, ale mi daje poczucie spokoju jak posłucham serca małego (tak, wiem, że jak ma coś się stać to i tak nic nie zrobię, ale ja jednak lepiej się czuję ze świadomością, że mogę w każdej niemalże chwili posłuchać malucha).

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Mnie też ratuje detektor. Pewnie gdybym nie była po poronieniu to miałabym do tego podejście (a może nie?);i chociaż temat detektora jest kontrowersyjny to ja uważam że to dobry pomysł. Pewnie nie dla każdego, ale mi daje poczucie spokoju jak posłucham serca małego (tak, wiem, że jak ma coś się stać to i tak nic nie zrobię, ale ja jednak lepiej się czuję ze świadomością, że mogę w każdej niemalże chwili posłuchać malucha).
    Jestem tego samego zdania. Detektor daje poczucie bezpieczeństwa, jestem spokojniejsza. W pierwszej ciąży też używałam, od 36 tyg gdy nie czułam synka dłużej to też od razu korzystałam, ale to i lekarz popierał, bo synek był 2 razy owiniety pepowina.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co robi dziś cały dzień mój mały Miś, podchodzi gdy siedzę na kanapie, podnosi mi koszulkę, patrzy na brzuch i dotyka 😋 Wątpię, żeby już rozumiał, że w brzuszku jest dzidzia ale napewno zauważył, że brzuch zrobił się duży. Robi takie śmieszne miny 😊😋

Bożenka, annkaa, JustiJusti lubią tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
‹‹ 267 268 269 270 271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ