X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Camilla33 no to trzymamy kciuki mocno!

@Dariah oj tam oj tam :) jak nie masz siły to wcale się nie dziwę ja korzystam póki się super czuję, oby jak najdłużej ale w ciąży to jak w kalejdoskopie

Camilla33 lubi tę wiadomość

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • martakam Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wróciłam wczoraj po urlopie do pracy, ale już odliczam czas do zwolenia. 24 października idziemy do nowej ginekolog i mam nadzieję, że nie będzie problemu ze zwolnieniem.

zuzi_c, emdar, Dariah, Camilla33, Bożenka, annkaa lubią tę wiadomość

👩🏼 36 🧔🏻‍♂️ 36
    👦🏼 01.2020 (6 cs)
    👦🏼 08.2021 (2 cs)

Walka z IO, nadwagą 💪🏻

Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️
  • Dafka Ekspertka

Wysłany: 8 października 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny😊
    Ja po przeziębieniu dopiero dochodzę do siebie ale w domu jeszcze maż chory i remont łazienki mamy więc nie jest wesoło. W dodatku pogoda nie nastraja dziś pozytywnie.
    Ćwiczyć bym chciała ale szczerze to mam lenia. Ost wolę książkę, koc i coś ciepłego do picia. A dupka rośnie oj rośnie😏
    W czwartek mam wizytę i nie mogę się już doczekać.
    Camilla daj znać jak tam u Ciebie po badaniach 😊😊

16ud3e3kk2d2d97e.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martakam wrote:
    Ja wróciłam wczoraj po urlopie do pracy, ale już odliczam czas do zwolenia. 24 października idziemy do nowej ginekolog i mam nadzieję, że nie będzie problemu ze zwolnieniem.

No to jeszcze chwilka :)

Ja 17.10 wyjeżdżam nad morze z moim działem i już nie mogę się doczekać <3

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzi_c wrote:
    Dzień dobry laseczki!

Jak tam Wam mija tydzień? Dużo pracy, obowiązków? Czy bardziej na luziku?
    Ja dzisiaj odbieram wózek i już się nie mogę doczekać! :D

U nas remontu ciąg dalszy... powoli zaczyna mnie to wkurzać, byle do końca!

Dziewczyny, ćwiczycie? Ja póki co jogę ale chcę zacząć robić ćwiczenia na pośladki bo widzę, że dupka rośnie :D
    Ja ćwiczyłam trochę na początku, a teraz po prostu mi się nie chce... Nawet z karty multisport w pracy zrezygnowałam bo szkoda kasy. Długie spacery mi wystarczą:)A ze tez nie tyję prawie wcale (+2,5kg)i mam ledwie zarysowany brzuszek to i motywacja mniej niż zerowa :)

zuzi_c lubi tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja najpierw się źle czułam, a teraz nie mam czasu na ćwiczenia :/ ale różnie tylko brzuch i dużo się staram ruszać ogólnie więc nie ma tragedii.

U nas budowa pełna parą, ja w domu na spokojnie projektuje w plannerze ikei szafę pax do naszej sypialni i cała kuchnie. Mam czas do 5 i 7 listopada, to się łapiemy na promocję 100 zł zwrotu zakłady tysiąc na kuchnie i 50 zł za każde 500 zł na paxa :D

No i dzisiaj też składamy wypowiedzenie mieszkania, także zostanie nam 3 miesiące na wyprowadzkę i ja już powoli robię w mieszkaniu porządki, wyrzucam stare niepotrzebne rzeczy, pakuje to czego obecnie nie używamy i nie potrzebujemy, wolę to robić teraz niż prawie na ostatnich nogach na koniec grudnia W styczniu.

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

11 cs!🤞⏳️do marca

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • zulka Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusie

Wczoraj byłam na połówkowych i Alicja zostaje Alicją 😍 ważyła już prawie 400 g a w czwartek koło 330 . Mały zarłok z niej to akurat po tatusiu bo lekarz powiedział że ma pojemny żołądek. Z Serduszkiem wszystko w pożądku szyjkę 4,1 cm . Lekarz chciał jej zrobić zdjęcie 4d ale za każdym razem zasłaniała rękoma.
    W końcu poczyniłam pierwsze zakupy oczywiście w necie . Mogę już chodzić na spacery bo krwiaka już nie ma ale jak tylko poczuje ciągnięcia czy bole podbrzusza to Od razu do domu i odpoczywać więc długie spacery po sklepach odpadają. Dlatego będę męża wykorzystywać i będzie musiał mnie wozić do tych wszystkich dzieciowych sklepów. W sobotę chce jechać mebelki oglądać i być może zamówić no i wózki. Ale się cieszę że w końcu mogę wyjść z tego domu .

ppieguskaa, Dafka, Camilla33, Dariah, KasiaM, Darrika, emdar, Edith, Bożenka, ss25, JustiJusti, zuzi_c, annkaa lubią tę wiadomość

• Camilla33 Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki co jestem po pobraniu krwi, jem swoje wypasione śniadanie w postaci biszkoptów i elektrolitow bo nic więcej mi nie wchodzi. Weszłam od razu na wagę po pobraniu krwi, -2kg.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej .
    Moj tydzien jesli chodzi o prace spokojny , o obowiazki domowe to ciagle cos :D wiadomo jak to jest przy dziecku , psie i mezu pracujacym po 12 h :D
    95% procent na mojej glowie :) .
    Co do cwiczen to Ja na poczatku trenowalam na silowni normalnie , odkad zaczely sie te moje stany okropne ktore do dzis trwaja to odpuscilam karnet bo szkoda kasy a i brak sily nawet w domu na cwiczenia . Ostatnio chcialam zaczac na nowo ale Ja sie nie nadaje jeszcze . :( zbyt zle.sie czuje zeby wskoczyc na mate ... ja juz marze zeby byc na koncu ciazy , na macierzynskim i odpoczac jak czlowiek chociaz chwilke :( te bole glowy mnie zabija w koncu . Mam dosc ..............

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas chorubsko. Nele dopadło i to dość mocno. Byliśmy u lekarza niby osluchowo ok, ale kaszel dusi że doszło do wymiotów , gorączka rośnie, takze nie za fajnie. Najgorsze jest to jak ona mówi mi MAMO PROSZĘ POMÓŻ MI. MAMO JA TEGO NIE PRZEŻYJE ;( serce odrazu rozlatuje się na 1000kawalkow

annkaa lubi tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Ewciaa83 Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, przedstawiam wam moją corke Zosie🥰🥰🥰

76025ece504c.jpg

emdar, marlenaO, Dariah, Edith, ppieguskaa, Camilla33, Bożenka, Dafka, zuzi_c, ss25, Darrika, annkaa, KasiaM, zulka lubią tę wiadomość

d7f2b9e95e.png
    yaw6drw.png
  • marlenaO Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś mam leniwy dzień w pracy, ponieważ bede pracowała jeszcze 2 tygodnie to powoli sprzatam swoje zabawki. Generalnie jestem jakaś taka znudzona, bez energii, spać w nocy nie mogę i tak siedzę aby siedzieć.

Ja nie ćwiczę bo nisko łożysko a poza tym mam hipoglikemie i tez lekarz zabronil mi wysiłku by nie powodować duzych i nagłych spadkow cukru, ale tyje równo...juz 9 kg.

JustiJusti lubi tę wiadomość

iv09l6d8avrm8gc1.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polowkowe ok 😊 synus waży 470g 😊 Szyjka moja mnie zaskoczyła bo trochę ponad 4 cm. Za to łożysko nisko osadzone póki co, muszę się pilnować z noszeniem starszego syneczka, ale jak to zrobić nie wiem. Wyniki badań wszystkie ok, tsh po miesiącu brania eutyroxu 25 spadło do 2,37. Czekam teraz jeszcze na wizytę endokrynologa na NFZ, żebym miała opiekę po porodzie za darmo. Dziś w klinice za połówkę i zakaźne plus tsh zapłaciłam 550zl!

ZakręconaOna, Bożenka, Dafka, ppieguskaa, emdar, Darrika, Fruzia85, JustiJusti, Dariah, annkaa, KasiaM, ss25 lubią tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    A u nas chorubsko. Nele dopadło i to dość mocno. Byliśmy u lekarza niby osluchowo ok, ale kaszel dusi że doszło do wymiotów , gorączka rośnie, takze nie za fajnie. Najgorsze jest to jak ona mówi mi MAMO PROSZĘ POMÓŻ MI. MAMO JA TEGO NIE PRZEŻYJE ;( serce odrazu rozlatuje się na 1000kawalkow
    O Boże, współczuję. My walczyliśmy tyle dni, to okropne jak dziecko choruje. Trzymam kciuki za szybką poprawę.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla, Zulka gratulacje! Cieszę się, że wszystko w porządku z maluszkami 🥰 super się czyta same pozytywne wpisy.

Ewciaa piękna Zosia ❤️

Gusiaa zdrówka dla córeczki 🤗

Darrika pełno ciężkich decyzji przed Tobą. Ja jestem taka niezdecydowana, że chyba w ciąży nie dałabym rady wykańczać domu, bo po miesiącu już by mi się nic nie podobało 🙈 ja wózka nie mogę wybrać, a co dopiero szafy, kuchnie itd. Szacun!😅

Darrika, Camilla33, Ewciaa83, zulka lubią tę wiadomość

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Dafka Ekspertka

Wysłany: 8 października 2019, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję dziewczyny udanych wizyt😊
    Camilla duży chłopak już😊😊
    Ewcia śliczna Zosia😊😊

Camilla33, Ewciaa83, zulka lubią tę wiadomość

16ud3e3kk2d2d97e.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiu fiu gratulacje wizyt! No Zosia cudny nosek ma!

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia super gratulacje💕💕

Camilla wam też gratuluję szyjka piękna
    💪👍👍

Ewciaa83 lubi tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia
    Super ! Piękna Zosia !
    Gratulacje !!

Camilla
    Gratulacje udanej wizyty ! Czyli synuś potwierdzony ;)
    Fajnie ze udało się ze możesz mieć prawa admina na wątku ;) jak będziesz edytować to dań znać to tez dam dane ;)

Camilla33 lubi tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Ewcia
    Super ! Piękna Zosia !
    Gratulacje !!

Camilla
    Gratulacje udanej wizyty ! Czyli synuś potwierdzony ;)
    Fajnie ze udało się ze możesz mieć prawa admina na wątku ;) jak będziesz edytować to dań znać to tez dam dane ;)
    Tak, będzie drugi mały urwis 😊😋
    Na poprzednią wiadomość czekałam ponad tydzień, mam nadzieję że teraz szybciej odp jak dodać ten nieszczęsny post. Wtedy poproszę, że jeszcze raz każda z Was podała termin porodu, która ciąża i nie wiem co jeszcze chcecie, wiek? Ustalimy 😊

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
‹‹ 276 277 278 279 280 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ