X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Aguuu Ekspertka

Wysłany: 9 października 2019, 01:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, my dziś po badaniach, mój maluszek waży już trochę więcej niż 3 kostki masła (słowa lekarza😂). Wszystkie wyniki wzorcowe wiec bardzo się cieszę.

Co do wielopieluchowania to już do kilku grup na FB wskoczyłam i ilość postów mnie przeraża🤣 trochę już pozamawialam, zobaczymy co z tego mojego pomysłu wgl wyjdzie.

Oglądałam dziś wózki i chyba Bebetto Vulcano skradło moje serce😍 na drugim miejscu muuvo quick, a trzecie cybex balios s, ale już kilka osob mnie przestrzegało przed cybexami ze względu na zerową amortyzację.

W tym tygodniu czeka nas jeszcze początek szkoły rodzenia, zobaczymy co to będzie ☺️

Camilla33, Dafka, Bożenka, zuzi_c, KasiaM, ss25, Edith, JustiJusti lubią tę wiadomość

29.01.2020 Zosieńka ❤️ 54cm 3184g
    29.01.2019 [*] Aniołek- 8 tc.
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuuu
    3 kostki masła to....ponad 200 g? ;) kostka na 200 czy 250? Hehe pytanie blondynki ;)
    My te znamy Vulcano - pasował nam pod każdym względem ;)
    Potwierdzam - Cybex ma zerowa amortyzację - jak to nam pwooeizla pan w sklepie - wózek idealny na autostradę tylko kto chodzi na spacer na autostradę ? ;)
    Tak wiec u nas tez odpadł od razu - a Bebetto się pięknie buja ;)
    Adamexy maja tez siper amortyzację ale za to nasz fotelik nie pasuje...
    Generalnie nasz fotelik to mało którego pasował wozka...całe szczecie nie byłam napalona na jakiś kontektne model wozka - ważne było dla mnie żeby była duża gondola, suuuper amortyzacja, duża spacerówka i o ;)

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam po synu bebetto vulcano ;)

Dariah lubi tę wiadomość

4018d16ae9.png
  • annkaa Ekspertka

Wysłany: 9 października 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja siedzę na krzywej i za 10 minut drugie pobranie.
    Ale... Panie nie były zbyt zadowolone, jak powiedziałam, że jestem chora.
    Pytały się, czy jakieś syropy piłam.. No piłam.
    Mleko z miodem wczoraj rano. Też piłam.
    Może cudem się uda i obędzie się bez powtórki...
    Zaraz po wyjściu miałam ochotę wymiotować, a teraz to mi słabo i jakaś taka ogłuszona się czuję...
    Zobaczymy jutro, co wyjdzie i co doktor ba to.
    Najwyżej powtórzę za tydzień.

f2wldf9h0x3z4xg8.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amortyzacja w wozku jest ważna nawet w mieście, chociażby do pokonywania chodników. Na moim osiedlu tak parkują auta przed swoimi domami, że serio nie raz miałam ochotę wyjąć klucze z kieszeni i zostawić pamiątkę na lakierze. Nie ma nawet jak przejść, nie mówiąc o wózku dziecięcym czy osobie na wózku inwalidzkim czy na kulach.
    Co do pieluch wielorazowych, sama nie uważam. Mam jedną taką zapalona eko koleżankę, co bardzo sobie w niej cenie, u mnie Eko to segregacja śmieci, nie używanie toreb plastikowych, nie kupuje nic co mogłoby być testowane na zwierzętach, w życiu nie wloze nic ze skóry no i oszczedzamy wode i energię. U niej pojęcie to sięga dużo dużo dalej a mimo to po urodzeniu dziecka szybko zrezygnowała z pieluch wielorazowych, powód? Kilka: taki maluch robi kupę nawet naście razy na dobę, co każde karmienie, ilość prania była tak ogromna że z tego Eko zrobilo się jedno wielkie zero, suszenie, jak się nie ma pralki z suszarka A dziecko rodzi się w zimnym miesiącu to się leży i kwiczy, ostatni punkt, zamiast odpoczywać gdy dziecko spało non stop namaczala, prala, sto razy przewieszala żeby szybciej schly, synek skończył 2 miesiące i przestał spać w dzień, drzemki przy cycu po kilkadziesiąt minut, wtedy to już chyba ktoś musialby jej to ogarniać. Wróciła do pieluch wielorazowych gdy maluch skończył pół roku i w jej opinii na tym etapie to dobre rozwiązanie, ale nie wcześniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2019, 09:19

JustiJusti lubi tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Aguuu Ekspertka

Wysłany: 9 października 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kostka masła to 20pg, Młoda waży już 633g😁
    To widzę że ten model Bebetto dość popularny i na plus.i cenę też ma przyzwoitą😎 na razie jest jeszcze trochę czasu więc może na jakąś super okazje będziemy czekać. Ale byliśmy wczoraj w sklepie Xland i tam jest taka fajna opcja że można zamówić z małym zadatkiem i za darmo magazynują, a gwarancja liczy się dopiero od daty odbioru, więc naprawdę fajna sprawa warta zastanowienia. Ogólnie to akurat byłam w Katowicach i też super facet nam opowiadał o wszystkim i też powiedział że jak mają dni otwarte z jakąś marką to albo jakieś gratisy jeszcze można dostać albo kilka procent taniej:)

Dariah, Bożenka, Camilla33, JustiJusti lubią tę wiadomość

29.01.2020 Zosieńka ❤️ 54cm 3184g
    29.01.2019 [*] Aniołek- 8 tc.
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ppieguskaa wrote:
    Ja mam po synu bebetto vulcano ;)
    O jaka masz opine na jego temat ?
    Dobre i złe strony tego wozka ? ;)

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuu
    No my kupiliśmy nowy za 1200 zł. Tak wiec wg mnie super cena bo jak patrzyłam na używane, ale nowsze modele np Tio, Torino Si itd to tez trzeba było liczyć jakieś 1000-1100...
    A tu mam 2 lata gwarancji i nowy
    Ale super opcja z tym przechowywaniem ! Ekstra !

Edit
    Wooo 630 g dziecia !!??? ;)
    Duża dzidzia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2019, 09:46

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • marlenaO Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

Czy oprócz lekarza prowadzącego ciążę macie również polożną? Podobno każdej kobiecie w ciąży taka polożna się należy, i ma.spotykać się z cieżarną podczas ciąży i po porodzie przychodzi do domu pokazać jak zajmować się dzieciem. Czy trzeba ją już teraz wybierać?

iv09l6d8avrm8gc1.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena
    ja przed kazda wizyta u gin mam wizyte u połoznej (wazy, sprawdza cisnienie, potem tez bedzie robic ktg)
    ale to nie ta sama co bedzie potem przychodizc przez 6 tyg po porodzie
    ani nie ta sama co bedzie przy porodzie
    hehe zagmatwane to :D

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    O jaka masz opine na jego temat ?
    Dobre i złe strony tego wozka ? ;)
    Do gondoli nee mam zarzutow.. Co do spacerowki.. Wiadomo jest duża jak to w wózkach 2w1. Ale ogólnie też zarzutów nee mam jedynie ten palag mógłby być inni tzn taki bardziej polokragly ii wyższy..
    Szybko się składa.. Tzn pierwsze składanie może być trudne ale jak człowiek nauczy się jak mają byc kola to raz dwa..

4018d16ae9.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIeguska
    ok, jesli chodzi o spacerowke to u nas ona nie bedzie dlugo uzywana - jak juz bedzie Dzidzia obrócona przodem do jazdy to hop do naszej spacerowce co corce - Snap :)
    wiec spacerowka to tak na krotko raczej bedzie bardzo :)
    dlatego najwaznijeze dla mnie duza gondola
    super amortyzacja ?
    a jak ten kosz na dole ? nie jest za maly i do tego otwarty ? czy to nie przeszkadza?

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    PIeguska
    ok, jesli chodzi o spacerowke to u nas ona nie bedzie dlugo uzywana - jak juz bedzie Dzidzia obrócona przodem do jazdy to hop do naszej spacerowce co corce - Snap :)
    wiec spacerowka to tak na krotko raczej bedzie bardzo :)
    dlatego najwaznijeze dla mnie duza gondola
    super amortyzacja ?
    a jak ten kosz na dole ? nie jest za maly i do tego otwarty ? czy to nie przeszkadza?

Nee wiem jak to mieć kosz zamknięty.. 🤷 ale ten był dla mnie ok. Pod obciążeniem nic się nee dzieło z nim..
    No Aa amortyzacja ok, mieszkam na wsi.. Wiec spacery po polnych drogach zaliczone.. Ii nee narzekam.

Dariah lubi tę wiadomość

4018d16ae9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cybex balios to raczej jako drugi wózek, przesiadka.
    Ja mam priama już ponad 2 lata. Był z nami 5 razy nad polskim morzem (jeździmy styczeń, listopad, czerwiec) robiliśmy nim bez problemu 10 km po plaży. W górach był z 20 razy, Chorwacja 2 razy i jeździł po żwirku, lasy, łąki, chodniki w mieście, przez 2 lata mieszkaliśmy w bloku i ciągnęłam go z dzieckiem i zakupami po schodach i dalej śmiga. W zimę tez bez problemu :)

fa8c8622d11d.jpg

Foto_Anna lubi tę wiadomość

• marlenaO Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah,
    To ja taka też mam.
    Od poniedziałku idę do szkoły rodzenia, do szpitala w którym chcę rodzić i się tam dopytam.

Dariah lubi tę wiadomość

iv09l6d8avrm8gc1.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mam pytanko. Jak myślicie dobrym rozwiązaniem będzie kupno łóżeczko o wymiararach 140x70, które później może posłużyć jako tapczanik jak dziecko już podrośnie? Czy może te łóżeczka nie sprawdzają się jako tapczan?

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • zulka Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Marlena
    ja przed kazda wizyta u gin mam wizyte u połoznej (wazy, sprawdza cisnienie, potem tez bedzie robic ktg)
    ale to nie ta sama co bedzie potem przychodizc przez 6 tyg po porodzie
    ani nie ta sama co bedzie przy porodzie
    hehe zagmatwane to :D
    U mnie dokładnie jest tak samo

• Dariah Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka
    wiesz co dla mnie brzmi to jak fajny pomysl, ale nie wypowiem sie z doswiadczenia :)
    my mieliśmy 120x60 i poszlo w odstawke w wieku 11 miesięcy?
    moze 140x70 przetrrwałoby jakies 1-2 miesiące dłużej...
    ale na pewno nie sprawdziłoby się na "długo"
    corka ma teraz normalne lozko 100x200 :)

Bożenka lubi tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenaO wrote:
    Cześć Dziewczyny,

Czy oprócz lekarza prowadzącego ciążę macie również polożną? Podobno każdej kobiecie w ciąży taka polożna się należy, i ma.spotykać się z cieżarną podczas ciąży i po porodzie przychodzi do domu pokazać jak zajmować się dzieciem. Czy trzeba ją już teraz wybierać?
    Każda przychodnia rodzinna ma swoją położną lub położne. Podpisując deklarację w danej placówce z umową NFZ pewnie też wybrałaś położną, jeśli chodzisz do jednego lekarza od lat pewnie zrobiłaś to nieświadomie. Warto spr co to są osoba /osoby. Położną zaczyna odwiedzać Cię co 2-4 tygodnie zaczynając od 22tc, po porodzie każda ubezpieczona kobieta ma opiekę tej samej położnej raz w tygodniu przez 6 tygodni od urodzenia dziecka. Przychodzi zdjąć szwy, bada poziom bilirubiny u noworodka, kontroluje jego wagę, Twój ogólny stan zdrowia. Są to wizyty patronazowe z każda będzie udokumentowana w książeczce zdrowia dziecka. W drugim tygodniu życia odbywa się jeszcze wizyta patronazowe lekarza rodzinnego w miejscu zamieszkania dziecka, tu nie można dac się wmanewrowac w jechanie z noworodkiem do przychodni, lekarz otrzymuje za to odpowiednie wynagrodzenie.
    Dodam jeszcze, że w swojej przychodni rodzinnej powinnaś zgłosić fakt, że jesteś w ciąży, położna musi wiedzieć że ma nową podopieczna. Zapytaj też, czy może pracuje w szpitalu którym chcesz rodzić, ja miałam to szczęście i była też ze mną przy porodzie, to położna odgrywa na sali porodowej najważniejsza role, lekarz jest na chwilę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2019, 15:07

JustiJusti lubi tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    Hej dziewczyny, mam pytanko. Jak myślicie dobrym rozwiązaniem będzie kupno łóżeczko o wymiararach 140x70, które później może posłużyć jako tapczanik jak dziecko już podrośnie? Czy może te łóżeczka nie sprawdzają się jako tapczan?
    My zainwestowalismy w meble Meblik, są piękne, wytrzymałe, mają wszystkie bezpieczne krawędzie, łóżeczko 140×70, od miesiąca służy jako tapczanik. Latem starszy synek dostanie łóżko 160x80, młodszy przejmie jego łóżeczko, ono spokojnie wystarczy do wieku przedszkolnego.

Bożenka lubi tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
‹‹ 277 278 279 280 281 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ