LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Dziewczyny, my dziś po badaniach, mój maluszek waży już trochę więcej niż 3 kostki masła (słowa lekarza😂). Wszystkie wyniki wzorcowe wiec bardzo się cieszę.
Co do wielopieluchowania to już do kilku grup na FB wskoczyłam i ilość postów mnie przeraża🤣 trochę już pozamawialam, zobaczymy co z tego mojego pomysłu wgl wyjdzie.
Oglądałam dziś wózki i chyba Bebetto Vulcano skradło moje serce😍 na drugim miejscu muuvo quick, a trzecie cybex balios s, ale już kilka osob mnie przestrzegało przed cybexami ze względu na zerową amortyzację.
W tym tygodniu czeka nas jeszcze początek szkoły rodzenia, zobaczymy co to będzie ☺️Camilla33, Dafka, Bożenka, zuzi_c, KasiaM, ss25, Edith, JustiJusti lubią tę wiadomość
29.01.2020 Zosieńka ❤️ 54cm 3184g
29.01.2019 [*] Aniołek- 8 tc. -
Aguuuu
3 kostki masła to....ponad 200 g? kostka na 200 czy 250? Hehe pytanie blondynki
My te znamy Vulcano - pasował nam pod każdym względem
Potwierdzam - Cybex ma zerowa amortyzację - jak to nam pwooeizla pan w sklepie - wózek idealny na autostradę tylko kto chodzi na spacer na autostradę ?
Tak wiec u nas tez odpadł od razu - a Bebetto się pięknie buja
Adamexy maja tez siper amortyzację ale za to nasz fotelik nie pasuje...
Generalnie nasz fotelik to mało którego pasował wozka...całe szczecie nie byłam napalona na jakiś kontektne model wozka - ważne było dla mnie żeby była duża gondola, suuuper amortyzacja, duża spacerówka i o09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
A ja siedzę na krzywej i za 10 minut drugie pobranie.
Ale... Panie nie były zbyt zadowolone, jak powiedziałam, że jestem chora.
Pytały się, czy jakieś syropy piłam.. No piłam.
Mleko z miodem wczoraj rano. Też piłam.
Może cudem się uda i obędzie się bez powtórki...
Zaraz po wyjściu miałam ochotę wymiotować, a teraz to mi słabo i jakaś taka ogłuszona się czuję...
Zobaczymy jutro, co wyjdzie i co doktor ba to.
Najwyżej powtórzę za tydzień. -
Amortyzacja w wozku jest ważna nawet w mieście, chociażby do pokonywania chodników. Na moim osiedlu tak parkują auta przed swoimi domami, że serio nie raz miałam ochotę wyjąć klucze z kieszeni i zostawić pamiątkę na lakierze. Nie ma nawet jak przejść, nie mówiąc o wózku dziecięcym czy osobie na wózku inwalidzkim czy na kulach.
Co do pieluch wielorazowych, sama nie uważam. Mam jedną taką zapalona eko koleżankę, co bardzo sobie w niej cenie, u mnie Eko to segregacja śmieci, nie używanie toreb plastikowych, nie kupuje nic co mogłoby być testowane na zwierzętach, w życiu nie wloze nic ze skóry no i oszczedzamy wode i energię. U niej pojęcie to sięga dużo dużo dalej a mimo to po urodzeniu dziecka szybko zrezygnowała z pieluch wielorazowych, powód? Kilka: taki maluch robi kupę nawet naście razy na dobę, co każde karmienie, ilość prania była tak ogromna że z tego Eko zrobilo się jedno wielkie zero, suszenie, jak się nie ma pralki z suszarka A dziecko rodzi się w zimnym miesiącu to się leży i kwiczy, ostatni punkt, zamiast odpoczywać gdy dziecko spało non stop namaczala, prala, sto razy przewieszala żeby szybciej schly, synek skończył 2 miesiące i przestał spać w dzień, drzemki przy cycu po kilkadziesiąt minut, wtedy to już chyba ktoś musialby jej to ogarniać. Wróciła do pieluch wielorazowych gdy maluch skończył pół roku i w jej opinii na tym etapie to dobre rozwiązanie, ale nie wcześniej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2019, 09:19
JustiJusti lubi tę wiadomość
-
Kostka masła to 20pg, Młoda waży już 633g😁
To widzę że ten model Bebetto dość popularny i na plus.i cenę też ma przyzwoitą😎 na razie jest jeszcze trochę czasu więc może na jakąś super okazje będziemy czekać. Ale byliśmy wczoraj w sklepie Xland i tam jest taka fajna opcja że można zamówić z małym zadatkiem i za darmo magazynują, a gwarancja liczy się dopiero od daty odbioru, więc naprawdę fajna sprawa warta zastanowienia. Ogólnie to akurat byłam w Katowicach i też super facet nam opowiadał o wszystkim i też powiedział że jak mają dni otwarte z jakąś marką to albo jakieś gratisy jeszcze można dostać albo kilka procent taniej:)Dariah, Bożenka, Camilla33, JustiJusti lubią tę wiadomość
29.01.2020 Zosieńka ❤️ 54cm 3184g
29.01.2019 [*] Aniołek- 8 tc. -
Aguuu
No my kupiliśmy nowy za 1200 zł. Tak wiec wg mnie super cena bo jak patrzyłam na używane, ale nowsze modele np Tio, Torino Si itd to tez trzeba było liczyć jakieś 1000-1100...
A tu mam 2 lata gwarancji i nowy
Ale super opcja z tym przechowywaniem ! Ekstra !
Edit
Wooo 630 g dziecia !!???
Duża dzidziaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2019, 09:46
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Cześć Dziewczyny,
Czy oprócz lekarza prowadzącego ciążę macie również polożną? Podobno każdej kobiecie w ciąży taka polożna się należy, i ma.spotykać się z cieżarną podczas ciąży i po porodzie przychodzi do domu pokazać jak zajmować się dzieciem. Czy trzeba ją już teraz wybierać? -
Marlena
ja przed kazda wizyta u gin mam wizyte u połoznej (wazy, sprawdza cisnienie, potem tez bedzie robic ktg)
ale to nie ta sama co bedzie potem przychodizc przez 6 tyg po porodzie
ani nie ta sama co bedzie przy porodzie
hehe zagmatwane to09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Dariah wrote:O jaka masz opine na jego temat ?
Dobre i złe strony tego wozka ?
Szybko się składa.. Tzn pierwsze składanie może być trudne ale jak człowiek nauczy się jak mają byc kola to raz dwa..
-
PIeguska
ok, jesli chodzi o spacerowke to u nas ona nie bedzie dlugo uzywana - jak juz bedzie Dzidzia obrócona przodem do jazdy to hop do naszej spacerowce co corce - Snap
wiec spacerowka to tak na krotko raczej bedzie bardzo
dlatego najwaznijeze dla mnie duza gondola
super amortyzacja ?
a jak ten kosz na dole ? nie jest za maly i do tego otwarty ? czy to nie przeszkadza?09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Dariah wrote:PIeguska
ok, jesli chodzi o spacerowke to u nas ona nie bedzie dlugo uzywana - jak juz bedzie Dzidzia obrócona przodem do jazdy to hop do naszej spacerowce co corce - Snap
wiec spacerowka to tak na krotko raczej bedzie bardzo
dlatego najwaznijeze dla mnie duza gondola
super amortyzacja ?
a jak ten kosz na dole ? nie jest za maly i do tego otwarty ? czy to nie przeszkadza?
Nee wiem jak to mieć kosz zamknięty.. 🤷 ale ten był dla mnie ok. Pod obciążeniem nic się nee dzieło z nim..
No Aa amortyzacja ok, mieszkam na wsi.. Wiec spacery po polnych drogach zaliczone.. Ii nee narzekam.Dariah lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCybex balios to raczej jako drugi wózek, przesiadka.
Ja mam priama już ponad 2 lata. Był z nami 5 razy nad polskim morzem (jeździmy styczeń, listopad, czerwiec) robiliśmy nim bez problemu 10 km po plaży. W górach był z 20 razy, Chorwacja 2 razy i jeździł po żwirku, lasy, łąki, chodniki w mieście, przez 2 lata mieszkaliśmy w bloku i ciągnęłam go z dzieckiem i zakupami po schodach i dalej śmiga. W zimę tez bez problemu
Foto_Anna lubi tę wiadomość
-
Dariah wrote:Marlena
ja przed kazda wizyta u gin mam wizyte u połoznej (wazy, sprawdza cisnienie, potem tez bedzie robic ktg)
ale to nie ta sama co bedzie potem przychodizc przez 6 tyg po porodzie
ani nie ta sama co bedzie przy porodzie
hehe zagmatwane to -
Bożenka
wiesz co dla mnie brzmi to jak fajny pomysl, ale nie wypowiem sie z doswiadczenia
my mieliśmy 120x60 i poszlo w odstawke w wieku 11 miesięcy?
moze 140x70 przetrrwałoby jakies 1-2 miesiące dłużej...
ale na pewno nie sprawdziłoby się na "długo"
corka ma teraz normalne lozko 100x200Bożenka lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
marlenaO wrote:Cześć Dziewczyny,
Czy oprócz lekarza prowadzącego ciążę macie również polożną? Podobno każdej kobiecie w ciąży taka polożna się należy, i ma.spotykać się z cieżarną podczas ciąży i po porodzie przychodzi do domu pokazać jak zajmować się dzieciem. Czy trzeba ją już teraz wybierać?
Dodam jeszcze, że w swojej przychodni rodzinnej powinnaś zgłosić fakt, że jesteś w ciąży, położna musi wiedzieć że ma nową podopieczna. Zapytaj też, czy może pracuje w szpitalu którym chcesz rodzić, ja miałam to szczęście i była też ze mną przy porodzie, to położna odgrywa na sali porodowej najważniejsza role, lekarz jest na chwilę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2019, 15:07
JustiJusti lubi tę wiadomość
-
Bożenka wrote:Hej dziewczyny, mam pytanko. Jak myślicie dobrym rozwiązaniem będzie kupno łóżeczko o wymiararach 140x70, które później może posłużyć jako tapczanik jak dziecko już podrośnie? Czy może te łóżeczka nie sprawdzają się jako tapczan?
Bożenka lubi tę wiadomość