LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
ZakręconaOna wrote:Ja mam u siebie miejsce w szafie . Ostatnio kupilam szafe na wieszaki 2 czesci i jedna z polkami . Jest ich 5 wiec powinno na wszystko wystarczyc
ale wlasnie najpierw musze miec wszystkie ubranka hahahaha a nie z 5 szt
Ciuszki dzieciece tez lubie prasowac ale ogolnie ubran nienawidze
Hehe mam identyczną szafę, ale właśnie tych ciuszków mało 😂
-
Bożenka, Camilla33, ppieguskaa, mj26, KasiaM, Darrika, Fruzia85, Dafka, gusiaa, Edith, annkaa, . Raga ., JustiJusti, ss25 lubią tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Dariah jaki fajny brzuszek 😊
Co do wózka, synek miał tylko krótki epizod od marca do maja kiedy mogliśmy na spokojne wyjsc na spacer. I teraz jak skończył rok to dwa spacery na 5 były ok, resztę konczylismy na rękach. Jak się urodził to póki spadł śnieg, chodziliśmy z nim na spacer na rękach, bez nosidla czy chusty. Jak zrobiło się snieznie i ślisko wychodzilismy tylko do ogrodu. W maju zaczął raczkowac i wózek znowu stał się wrogiem nr 1, w czerwcu zaczął stać i chodzić przy meblach i zrobiło się jeszcze gorzej, nawet fotelik samochodowy doprowdzal go do szaleństwa podczas krótkiej podróży. Teraz od 2 tygodni chodzi i wózek znowu odpada. Gdybyśmy zainwestowali ze 3 tyś w nowy to chyba by mnie coś strzelilo. Zobaczymy jaki będzie młodszy synek.. Raga . lubi tę wiadomość
-
Camilla
O Matulu !
Nie wiem ile wazy zawsz synek, nasza zawsze Hyla i jest kruszynka ale mimo wsyztsko nie wyobrażam sobie spacerów na ręku...
Owszem 15 min Ok
Ale dłużej to plecy i ręce kogą odpaść !
Oby drugi się bardziej wózkowy trafił
Ps moja 3 latka właśnie spi w wózku. Byłam z nią na spacerze kupić majonez hehe i zasnęła w drodze powrotnejjakieś 200m od domu...
Zrobiłam z nią randkę (25 min) ale jiz mi zimno i wróciliśmy
Spi dalej
Ona od urodzenia uwielbiała spać w wózku
Camilla33, gusiaa, annkaa, JustiJusti lubią tę wiadomość
-
Dariah wrote:Camilla
O Matulu !
Nie wiem ile wazy zawsz synek, nasza zawsze Hyla i jest kruszynka ale mimo wsyztsko nie wyobrażam sobie spacerów na ręku...
Owszem 15 min Ok
Ale dłużej to plecy i ręce kogą odpaść !
Oby drugi się bardziej wózkowy trafił
Ps moja 3 latka właśnie spi w wózku. Byłam z nią na spacerze kupić majonez hehe i zasnęła w drodze powrotnejjakieś 200m od domu...
Zrobiłam z nią randkę (25 min) ale jiz mi zimno i wróciliśmy
Spi dalej
Ona od urodzenia uwielbiała spać w wózkuWiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2019, 16:11
annkaa, JustiJusti lubią tę wiadomość
-
No to faktycznie jest długi - walki
Nasza 3 lata, 93 cm i 13 kg
Na roczek miała jakieś 9 kg może ? I to ledwo
Oj j charakter ma oj ma
Walczymy osttanio z niektórymi jego aspektami ehhe
Są efekty
Oczywiście są dni gorze i lepsze ale generalnie są efekty
Tez mam nadzieje ze Mlodszh będzie spokojniejszy...albo nawet nie ze spokojniejszy - mniejszy histeryk i choleryk !09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Dariah wrote:No to faktycznie jest długi - walki
Nasza 3 lata, 93 cm i 13 kg
Na roczek miała jakieś 9 kg może ? I to ledwo
Oj j charakter ma oj ma
Walczymy osttanio z niektórymi jego aspektami ehhe
Są efekty
Oczywiście są dni gorze i lepsze ale generalnie są efekty
Tez mam nadzieje ze Mlodszh będzie spokojniejszy...albo nawet nie ze spokojniejszy - mniejszy histeryk i choleryk !annkaa lubi tę wiadomość
-
Camilla33 wrote:Też mam taką nadzieję 😊 Starszy dostał wzrost po tatusiu, charakter po mamusi, ciężki ze mnie typ. Młodszy przynajmniej tak wychodzi z usg wzrost też będzie mieć po tatusiu to jeszcze charakter mógłby mieć tatusia, mój mąż to ostoja spokoju. A mnie doprowadza do szaleństwa, bo ja się dre a on patrzy, czeka aż skończę i albo mi odp albo wraca do swoich zajęć żeby nie nakrecac mnie bardziej 😋
Camilla33, Mama_po_przejściach lubią tę wiadomość
-
Marlena ja też uważam ze wózek potrzebny od razu. My spacerowalismy na drugi dzień od wyjścia ze szpitala i to nie 5 minut tylko chyba z pół godziny a rodziłam w lutym. Od początku stosowałam chłodny wychow i Syn jest okazem zdrowia odpukać.
Zresztą u nas wózek używaliśmy tez w domu od rana do nocy bo jak byłam w kuchni to On spał obok i tak było wszędzie. Plus zasypial w nim i można go było pobujac jak się wybudzał.Dariah, Darrika, ZakręconaOna lubią tę wiadomość
-
Camilla a jaki macie fotelik Maxi Cosi i czemu oceniasz go jako badziewie? My się zastanawiamy nad Maxi Cosi Pebble Pro bo akurat pasuje do naszego auta. Albo Avionaut Pixel...
Co do wózka to powiem wam że czarno to widzę, mało co mi się podoba, na tę chwilę biorę pod uwagę 2 wózki ale każdy z nich ma jakieś wadyjest jeszcze trzeci który podoba mi się wizualnie ale nie widziałam go na żywo bo jakoś nigdzie nie ma...
. Raga . lubi tę wiadomość
-
gusiaa wrote:Dariah jaki brzunio super 🌹💕
U nas chyba jakąś jelitowka może to jedno dniowa bo córka już okey temp sie utrzymuje cały czas miej więcej 37.5 ,ale za to mnie nie dobrze i mam lekkie rozwolnienie..
Wazne , ze dziecku juz lepiej bo dorosly to sobie poradzi , nawet kobieta w ciazy . 37.5 to tez bez wiekszej tragedii takze moze jutro juz bedzie duzo lepiej .
Duzo zdrowka ❤Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2019, 20:21
-
marlenaO wrote:Dzięki dziewczyny za Wasze opinie, upewniło mnie to w przekonaniu ze w lutym wyjdziemy na spacerek i zmuszoę meża do zakupu wózka już teraz. Mój maż jest ciepłolubny i sam by chętnie przesiedział zimę pod kołderką 😬
Zresztą nawet kuzynka męża ma teraz 3-4 miesięcznego już chłopca, i on nie cierpi, jak jest za gorąco. Zaraz się wierci i kręci.
Wózek poza tym Wam się może przydać. A jak będzie akurat piękna słoneczna pogoda, to aż żal będzie siedzieć z maluszkiem w domu.
A ja się dzisiaj też kiepsko czuję.
Zgaga na standardzie. Ale bolą mnie tak jakby ścięgna z prawej strony w pachwinie, żebra, jak nie z prawej to z lewej, to z przodu, to z tyłu... Masakra jakaś.
Ani siedzieć, ani leżeć. Jedynie na plecach mi wygodnie w miarę, ale trochę się już boję tak spać i ciągle leżeć.
Nie wiem, czy to też miednica.
Muszę jutro bezwzględnie kupić tę poduszkę do spania. Mam nadzieję, że ona coś pomoże.
-
aprill wrote:Camilla a jaki macie fotelik Maxi Cosi i czemu oceniasz go jako badziewie? My się zastanawiamy nad Maxi Cosi Pebble Pro bo akurat pasuje do naszego auta. Albo Avionaut Pixel...
Co do wózka to powiem wam że czarno to widzę, mało co mi się podoba, na tę chwilę biorę pod uwagę 2 wózki ale każdy z nich ma jakieś wadyjest jeszcze trzeci który podoba mi się wizualnie ale nie widziałam go na żywo bo jakoś nigdzie nie ma...
-
No powiem Wam ze od kilku dni ja tez czuje się ciężej...
Wczoraj generlanie padłam totalnie
Dziś poszłam z córka na spacer (3km?) i plech mnie mega bolały na koniec
Odkurza dom i jestem zmęczona
Itd itd
Ehhhh
Aaa! Przegapiłam moja 100 dniówkę ! Dziś 98 hehhe ;annkaa lubi tę wiadomość
-
Camilla
A mogę z ciekawości zapytać na co wymieniliscie ?
My mieliśmy od wozka 3w1 (badziewie) i Maci Cosi Tobi
Tragedia i histeria
Tzn pierwsze 4-5 miesiące Ok
A potem tragedia
Wiec zaczęliśmy szukać czegoś innego
Pojechaliśmy do sklepu i ze tak powiem wkładaliśmy córkę do każdego po kolei i parzelisjh na reakcje
Maxi Cosi = ryk i histeria
Wygrał Recaro (niepamietam jaki)
Ale finalnie kupiliśmy nie nosidełko a fotelik 0-18 Britax Romer
Do dziś w nim jeździ i jest super mega !!!!