LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Babybjorn nie jest na płasko niestety
A dla mnie to najważniejsze
Chcieliśmy Kinderkraft Unimo
Bo tez się na płasko rozkłada
Ale te boki wydają mi się za wysokie i dzidzia będzie szukała żeby nas widzieć
Wiec zdecydowaliśmy się na Tiny Love09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Dariah wrote:Babybjorn nie jest na płasko niestety
A dla mnie to najważniejsze
Chcieliśmy Kinderkraft Unimo
Bo tez się na płasko rozkłada
Ale te boki wydają mi się za wysokie i dzidzia będzie szukała żeby nas widzieć
Wiec zdecydowaliśmy się na Tiny Love
Jest pozycja najniższa.. Gdzie jest na płasko.. Hmm bo on ma 3regulacje.. -
Ja z córką miałam też huśtawke, ale z doświadczenia odradzam one zazwyczaj mają ciężar do 9kg ,a jak dzidzia coraz większą to moc hustania już najlepiej robić na najniższy bo może się przewrócić, a jeszcze w przypadku jak się ma starsze dziecko to jednak jakiś strach .
Bożenka, JustiJusti lubią tę wiadomość
-
Alice83 wrote:Aguuu ja kupiłam rodzicom taką poduszkę do masowania, ale w instrukcji było napisane że nie wolno używać w ciąży
Kurcze to muszę jeszcze raz przeczytać instrukcję bo tak szybko tylko przeleciałem wzrokiem i nie widziałam żadnych przeciwwskazań. Dzięki za info.29.01.2020 Zosieńka ❤️ 54cm 3184g
29.01.2019 [*] Aniołek- 8 tc. -
Ja mam hustawke graco sweetpeace i średnio się sprawdziła ale Mały był bardzo grzeczny i spał bez problemu bez kolysania dlatego mało korzystaliśmy. Fajnie było jak gotowałam a On się w niej bawił i słuchał piosenek bo tam są wbudowane plus opcja podłączenia telefonu. Teraz to myślę czy sprzedać czy zostanie dla Małej bo nie wiem jaki egzemplarz mi się trafi.
-
nick nieaktualnyBabyBjorn ma 3 pozycje. Gdy córka usnela to bez problemu rozłożyłam bez wybudzenia. No i najfajniejsze jest to ze bez dużego wysiłku sama się bujala, nie była przebodzcowana bo nie ma mechanizmu.
Tam jest tylko miękki materiał, nie am żadnego usztywnienia czy stelażu wiec bez problemu rehabilitantka pozwoliła mi wkladac małego bobaska bo leżak dopasowuje się do ciała dziecka a nie na odwrot. Krzywdy nie robiłWiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2019, 13:42
-
Mamy leżaczek Babybjorna, dla nas to jest cudo warte tych (niestety) ogromnych pieniędzy
Któraś z Was pytała o materac Dobranocka - jest bardzo ok, nawet jak nasz 12 kilowy maluch po nim skacze nic mu się nie dzieje. Pokrowiec dobrze się pierze, nie kurczy się. Można śmiało kupować 😊Dariah lubi tę wiadomość
-
Kurczę to coś musiałam pomylić
Bo znajomi tez maja Babybjorn (?) i owszem on się klasie na płasko ale nie tak jak materac - jest cały czas to wgłębienie na tyłeczek można powiedzieć
Ale mogę coś mieszać w takim razie09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Dariah wrote:Kurczę to coś musiałam pomylić
Bo znajomi tez maja Babybjorn (?) i owszem on się klasie na płasko ale nie tak jak materac - jest cały czas to wgłębienie na tyłeczek można powiedzieć
Ale mogę coś mieszać w takim razie
No bo jest wgłębienie.. Hmm żaden bujaczek lezaczek nee będzie całkiem na płasko.. Bo musiałby mieć materac.. Hmm Aa nee być z materiału..
Po za tym w lezaczku dziecko ma nee spędzać 24h.. Tylko no odskocznia.. -
My mamy chicco baby hug 4w1. Synek spał w nim do 5 miesiąca życia w ciągu dnia w salonie. Idealnie płasko, nie ma żadnych zaglebien. Jest pod lekkim kątem nachylony. Jeśli trzeba żeby dziecko było wyżej to ustawiamy max wysokości, ale można też opuścić do samej ziemi. Może jeździć lub po zablokowaniu kół stać w miejscu. My kupiliśmy jeszcze pasujący materacyk 4cm grubości. Bezpiecznie i wygodnie.
Martek&M lubi tę wiadomość
-
ppieguskaa wrote:No bo jest wgłębienie.. Hmm żaden bujaczek lezaczek nee będzie całkiem na płasko.. Bo musiałby mieć materac.. Hmm Aa nee być z materiału..
Po za tym w lezaczku dziecko ma nee spędzać 24h.. Tylko no odskocznia..
I właśnie takiego szukałam teraz09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Camilla33 wrote:My mamy chicco baby hug 4w1. Synek spał w nim do 5 miesiąca życia w ciągu dnia w salonie. Idealnie płasko, nie ma żadnych zaglebien. Jest pod lekkim kątem nachylony. Jeśli trzeba żeby dziecko było wyżej to ustawiamy max wysokości, ale można też opuścić do samej ziemi. Może jeździć lub po zablokowaniu kół stać w miejscu. My kupiliśmy jeszcze pasujący materacyk 4cm grubości. Bezpiecznie i wygodnie.
Też kupiliśmy za poleceniem przyjaciółki Chicco Baby Hugnasz jeszcze czeka na swojego użytkownika ale coś czuje będzie rewelacja z nim na dole
Camilla33 lubi tę wiadomość
❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
❤️Michaś❤️ 26.10.2021
❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)
💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
🔜 badania prenatalne - 05.08.2024 -
Dariah wrote:No wlansie ten Tiny Love ma materacyk i jest całkiem na płasko
I właśnie takiego szukałam teraz
Aha.
No my mamy babybjorn ii bym na inne nee zamieniła..
Wszystko zależy do czego ma służyć.. U nas babybjorn polecial nawet do Grecji na wakacje Ii był wybawieniem przy posilkach jak syn miał 4miechy..
W sumie w użyciu był od 6tygodnia..Edith lubi tę wiadomość
-
Martek&M wrote:Też kupiliśmy za poleceniem przyjaciółki Chicco Baby Hug
nasz jeszcze czeka na swojego użytkownika ale coś czuje będzie rewelacja z nim na dole
-
Poradzę się Was bo mamy z mężem inne zdanie na temat zakupu wózka. Ja chcę kupić teraz i mieć spokój- ew.zamowic i odebrac po porodzie. Mąż wymyślił że wózek będzie nam potrzebny dopiero w kwietniu więc kupi wtedy.
Rodzimy w lutym i jak będzie mróz to nie pójdziemy na spacer, ale jak będzie cieplej, wyjdzie słońce to po 2-3 tyg chyba będę mogła juz wyjść na kilkanaście minut chociaż. Chcę tez wozek wczesniej bo pomyślałam że moze dzieciaczka w nim usypiac? -
marlenaO wrote:Poradzę się Was bo mamy z mężem inne zdanie na temat zakupu wózka. Ja chcę kupić teraz i mieć spokój- ew.zamowic i odebrac po porodzie. Mąż wymyślił że wózek będzie nam potrzebny dopiero w kwietniu więc kupi wtedy.
Rodzimy w lutym i jak będzie mróz to nie pójdziemy na spacer, ale jak będzie cieplej, wyjdzie słońce to po 2-3 tyg chyba będę mogła juz wyjść na kilkanaście minut chociaż. Chcę tez wozek wczesniej bo pomyślałam że moze dzieciaczka w nim usypiac?
Kochana Ja urodzilam w listopadzie syna i wyszlam z nim fakt po 3 tygodniach na spaver pierwszy ale i wychodza duzo wczesniej . Jak kto woli lecz jak wychodzilam to cala zime , codziennie procz dni w ktore lal dezzcz bo zadna frajda wyjsc i zmoknac jak kura ... to codIennie nawet przy minus 15 bylam.na dworze po 4 hdziecko opatulone , matla tez i chodzilismy . Obojgu to swietnie robilo . Takze Ja uwazam , ze wozek to przed porodem ewentualnie po odebrac ale to juz miej teraz wybrany model i tylko do odbioru pozniej bo zaraz po porodzie raczej watpiw ze bedzie ci sie chcialo.jechac wozki ogladac i wybiera .
A wedlug meza kwiecien ? Moze niech odrazu na spacerowke sie przerzuciDarrika, annkaa, JustiJusti lubią tę wiadomość
-
Dzien NIE dobry , bynajmniej dla Mnie.
Za oknem urwanie chmury , leje niesamowicie
Ja od przedwczoraj slabo bardzo sie czuje ale na wieczor wczoraj to juz jakis koszmar . Klatke piersiowa mi 2 dzien juz rozrywaod kaszlu , przyszla goraczka ... niby nie wielka ale juz 38 mam stopni i trzyma sie tak od 22
. Od 1.30 zasnac nie moge , probowalam drzemac ale zawalony nos i gardlo nie daja spac.
Tak jak nie chorowalam tak musialam sie przeziebic teraz . Cudownie...
Oczywiscie biore wolne dzis , trudno alw postaram sie isc do lekarza i niech mnie zbada . Przy okazji pokaze wyniki badan . Ciekawe czy bedzie kazal mi czekac na piatek i wizyte w szpitalu ktora mam z lekarzem czy sami cos zadecyduja .
No jak nie urok to sraczka doslownie...