X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2019, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic wymyslnego, lionelo bastiaan, z bazą tylko są, za dobrą cenę. I co najważniejsze synek zadowolony 😊

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2019, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    No powiem Wam ze od kilku dni ja tez czuje się ciężej...
    Wczoraj generlanie padłam totalnie
    Dziś poszłam z córka na spacer (3km?) i plech mnie mega bolały na koniec
    Odkurza dom i jestem zmęczona
    Itd itd
    Ehhhh

Aaa! Przegapiłam moja 100 dniówkę ! Dziś 98 hehhe ;;)
    Ja swoka tez przegapilam jakis czas temu :D
    Mnie zostalo 85 dni juz :o dzisiaj wlasnie zobaczylam.. jak to zapiernicza !:o to juz nawet nie 3 miesiace zostaly

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 😁 Dziewczyny polecacie jakąś konkretną bieliznę dla ciężarnych? Chodzi mi o dolną część. Mimo, że kupuję większe rozmiary to zwykłe majtki powodują u mnie dyskomfort i tak średnio się je nosi. Zależy mi na bawełnianej bieliźnie. Myślicie, że damskie bokserki w dużym rozmiarze się sprawdzą?

• gusiaa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś na 18.20 wizytujemy :) ciekawe ile waży królewna

. Raga ., mj26, Dariah, zulka, JustiJusti, Edith lubią tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien NIE dobry ;(
    Trzeci dzien jestem z goraczka 37.9-38.4 :/ najgorzej na wieczor jest ... jestem taka wykonczona , dodatkowo cala klatka piersiowa mnie boli od kaszlu :( a lekarz dopiero jutro bo mimo , ze jestem ciezarna nie wazne oni miejsca nie maja . :) cudownie .
    Pogoda do dupy , drugi dzien leje jak cholera az powodz wczoraj byla w miejscowosci obok . Ciekawe jak maz z siostra tam przejada bo dzis musza byc sprawe zalatwic ...
    Pierwszy raz sie spotkalam z powodzia w Anglii serio :o

Mysza jak w Pl to nie pomoge bo Ja w Uk mieszkam i tu kupilam ostatnio (2.5 tyg temu ) w hm galotki takie wysokie na brzuch nawet pelne, luzne sa bo wzielam o rozmiar wieksze niz teraz nosze zebym mogla do porodu je ponosic . W zestawie mialam 3 szt , wzielam dwa opakowania . Ale jezeli bokserki nie beda cie cisnac bo beda wieksse to jak najbardziej tylko , ze watpie ze one brzuch ci zalapia .

Gusia daj znac po ;*

Mysza lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza wrote:
    Dzień dobry 😁 Dziewczyny polecacie jakąś konkretną bieliznę dla ciężarnych? Chodzi mi o dolną część. Mimo, że kupuję większe rozmiary to zwykłe majtki powodują u mnie dyskomfort i tak średnio się je nosi. Zależy mi na bawełnianej bieliźnie. Myślicie, że damskie bokserki w dużym rozmiarze się sprawdzą?

Ja noszę zwykłe majtasy z Lidla rozmiar XL i praktycznie ich na sobie nie czuje :) kosztują bodajże 25 zł za 5 par, może spróbuj ?

. Raga ., Mysza, Dariah lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

11 cs!🤞⏳️do marca

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, współczuję choroby. Ja na początku października musiałam brać antybiotyk, bo męczyłam się z infekcją i kaszlem. Najgorszy właśnie był ten kaszel.
    Dzięki dziewczyny za podpowiedzi, zaczynam polowanie na galotki😊

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza wrote:
    Zakręcona, współczuję choroby. Ja na początku października musiałam brać antybiotyk, bo męczyłam się z infekcją i kaszlem. Najgorszy właśnie był ten kaszel.
    Dzięki dziewczyny za podpowiedzi, zaczynam polowanie na galotki😊
    Moj organizm to az wyjalowiony jest przez te antybiotyki na mocz ktore nie pomagaly :/ w zyciu tylu nie przyjelam co przez te kilka miesiecy ciazy i to na mocz ! A zebym Ja chora jeszcze byla hahah .
    Wlasciwie to nie wiem co mi.jest czy to ostre przeziebienie czy jakas choroba ale czuje sie jak.wrak . Bol miesni , kaszel az klatka rozrywa , katar brzydki , goraczka 3 dzien juz ... wypilam mleko z miodem i maslem plus pol lyzeczki miodu . Nienawidze mleka , nie moge zbytnio pic go ale przelamalam sie i dla zdrowia . Ciekawe czy cos pomoze , narazie sie zaczelam pocic od stop po sama glowe wiec a noz :)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiaaa
    dawaj znac po wizycie :)
    a ktory u Was tydzien ?

Zakerecona
    o Matko :( ale Cie rozlozylo :(
    kuruj sie Kochana!!!

Mysza
    co do galotek to ja mam z Pepco M, calkiem ok :)
    ale teraz chyna kupie sobie L :D
    bedą luzniejsze :)

Mysza lubi tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah rozlozylo , ojjjj rozlozylo .
    No coz , trzeba przezyc :) jakos funkcjonowac .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zulka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza wrote:
    Ja póki co noszę figi i figi-spodenki bezszwowe z intimissimi. Nic nie uwiera i są wygodne . Rozmiar póki co noszę taki sam jak przed ciążą. One się dobrze dopasowują.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2019, 12:27

Mysza lubi tę wiadomość

• zulka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja dzisiaj byłam na glukozie. Czekam na wynik. Na czczo było 70. Wypiłam glukozę cytrynową ale na końcu mnie już zasłodziło. Jakoś dałam radę. Siedziałam razem z inną ciężarówką w podobnym tc tylko ona miała bliźniaki w brzusiu. Pogadałyśmy o porodówkach, wyprawkach, remontach itp. i jakoś szybko te 2 godz zleciały. Po wszystkim zjadłam kanapkę i poszłam do maka na frytki.

gusiaa, Camilla33, JustiJusti, Dafka, Dariah, Darrika, ZakręconaOna, Edith, mj26, KasiaM, annkaa lubią tę wiadomość

• zulka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny , która z Was jest z Wrocławia?

• Camilla33 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona trzymam kciuki za szybką poprawę 😊

Co do bielizny nie pomogę, w poprzedniej nosiłam tą co zawsze, teraz też, jakoś duoopka w prawie tym samym rozmiarze zostaje 😋 Najczęściej noszę figi hipsters,te bawełniane i koronką z hm są super i stringi.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Gusiaaa
    dawaj znac po wizycie :)
    a ktory u Was tydzien ?

Zakerecona
    o Matko :( ale Cie rozlozylo :(
    kuruj sie Kochana!!!

Mysza
    co do galotek to ja mam z Pepco M, calkiem ok :)
    ale teraz chyna kupie sobie L :D
    bedą luzniejsze :)
    Przeszło już połowa 26 tc :):)

Ja gatki kupuje z koronki ale takie bez szwowe są najlepsze. A najgorsze że ja mam szerokie biodra więc rozm co chwilę większy;(

. Raga ., Mysza lubią tę wiadomość

tb73krhmu0f7yc26.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Córka już okey ,ale została dziś z mężem w domu w razie co..

Mnie jeszcze muli i tak żołądek coś boli ,ale narazie pije miętowe herbatki zjadłam chlebek z samym masłem i wzięłam nospe. Mam nadzieję że jutro już będzie lepiej.. Właśnie znajoma mi pislala, że u nas w przedszkolu znowu panuje jelitowka .

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Dafka Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zulka wrote:
    Dziewczyny , która z Was jest z Wrocławia?
    Ja jestem.

16ud3e3kk2d2d97e.png
  • mj26 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza wrote:

Ja kupuje w PEPCO te białe bokserki 100% bawełna, szybko się prują ale za ta cenę spoko. Mam dużo wydzieliny, więc w ciągu dnia zmieniam, żeby broń Boże nie nosić wkładek, bo u mnie wtedy infekcja murowana.

Mysza, JustiJusti lubią tę wiadomość

28 lat, pierwsze dziecko ❤️
    Chłopiec 🧸 atdc2n0an2zfp7d7.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

ja po maratonie urodzinowym, a w zasadzie w trakcie bo jeszcze świętuję w pracy dzisiaj :)

Powiedzcie mi co zamawiacie z apteki do pierwszej wyprawki?

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle patrzę teraz, że suwaczek mi się znów nie zgadza...

m3sx43r8mntd6n8a.png
‹‹ 339 340 341 342 343 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ