WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaM super, gratuluję takiego dużego chłopaka 🥰
    O jej już ktg, ale już mało czasu zostało 😱 hehe ekstra, w połowie stycznia będziemy odliczać dni, a nie tygodnie🙈
    To się teraz z mężem nacieszycie sobą. Ja podziwiam takie kobiety jak Ty, bo ja chyba nie dałabym rady psychicznie z taką rozłąką.

KasiaM lubi tę wiadomość

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla
    O Matko to faktycznie sytuacja średnia :/
    Teścia tonawet nie komentuje bo skoro Twój M posłał go do Xxx so musiało na prawdę być grubo.
    Ale zeby teściowa taka buła dla własnego syna !! ??? Masakra jakaś i współczuje mężowi dzieciństwa ;(
    Zdecydownie lepiej się od takich ludzi odciąć i mieć spokoj niż się stresować i denerwować !!

KasiaM
    Nooooo to już kawał dziecka!!!! Zacna waga ;)

Bozenka
    Nie ma co się denerwować vo to ze teraz jest malutka nie znaczy ze np w ostatnich tyg nie wystrzeli z waga itd
    Dzieci często rosną skokowo
    Jie ma co się denerwować ;)

Bożenka, KasiaM lubią tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana obys miala co do wagi racje :)

Camilia co do Tesciow to zwyczajnie osrac bym ich nie chciala . Jaka trzeba byc wredna suka zeby tak w ogole mowic ...

Niech zyje sobie swoim zyciem , Wy swoim i lepiej od takich osob sie trzymac z daleka a tego " bachora/ gnoja " nie pamietam bym wiecej do takiej zakichanej babci nie dala . Jak mozna tak wnuka nazwac .

JustiJusti lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż miał słabe dzieciństwo, miał się tylko dobrze uczyć i nie wchodzić nikomu w drogę. A mimo to tak kocha Piotrusia, codziennie go setkę razy przytula, całuje, rozmawia z nim, a nikt go tego nie nauczył. Jestem z niego dumna 😊
    Zakręcona nie ma mowy o dawaniu do niej dziecka, po pierwsze ze względu na zachowanie a po drugie traktuje Piotrusia jako setny dodatek do życia, od kiedy sie urodził raz została z nim na 1,5 godziny jak miał 3 miesiące i to nie ogarnęła, wracaliśmy do domu na takim sygnale, dziecko purpurowe od płaczu A ta idiotka nie dała mu jeść, bo wsypanie 3 miarek mleka do butelki która już się podgrzewa to za dużo na jej mózg. Dosłownie rzuciła mi go i z krzykiem, że więcej z nim nie zostanie bo jak można się tak zachowywać! I tak zaraz będzie miał 1,5 roku a babki nie zna, bo jak ma ją poznać jak widział ją naście razy po godzinie bo ona taka zarobiona jest.
    Ma babsko wielka emeryturę bo prawie 6 tyś a wnukowi na urodziny dała stowke. A jak mu coś przynosiła to uwaga! Dwa razy spiworek do spania z lumpeksu! I dwa razy przecenione jakieś badziewie z biedronki które nie zeszło.
    Tak jak pisałam wyżej, temat rzeka.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    Mąż miał słabe dzieciństwo, miał się tylko dobrze uczyć i nie wchodzić nikomu w drogę. A mimo to tak kocha Piotrusia, codziennie go setkę razy przytula, całuje, rozmawia z nim, a nikt go tego nie nauczył. Jestem z niego dumna 😊
    Zakręcona nie ma mowy o dawaniu do niej dziecka, po pierwsze ze względu na zachowanie a po drugie traktuje Piotrusia jako setny dodatek do życia, od kiedy sie urodził raz została z nim na 1,5 godziny jak miał 3 miesiące i to nie ogarnęła, wracaliśmy do domu na takim sygnale, dziecko purpurowe od płaczu A ta idiotka nie dała mu jeść, bo wsypanie 3 miarek mleka do butelki która już się podgrzewa to za dużo na jej mózg. Dosłownie rzuciła mi go i z krzykiem, że więcej z nim nie zostanie bo jak można się tak zachowywać! I tak zaraz będzie miał 1,5 roku a babki nie zna, bo jak ma ją poznać jak widział ją naście razy po godzinie bo ona taka zarobiona jest.
    Ma babsko wielka emeryturę bo prawie 6 tyś a wnukowi na urodziny dała stowke. A jak mu coś przynosiła to uwaga! Dwa razy spiworek do spania z lumpeksu! I dwa razy przecenione jakieś badziewie z biedronki które nie zeszło.
    Tak jak pisałam wyżej, temat rzeka.
    Pierdziele...
    Olej , dla Waszego dobra zwyczajnie olej !
    Pomoc by sie przydala ale lepiej stanac na glowie samemu niz prosic kogos takiego .
    Nie denerwuj sie juz chociaz z wlasnego doswiadczenia wiem , ze nie dokonca sie da .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Pierdziele...
    Olej , dla Waszego dobra zwyczajnie olej !
    Pomoc by sie przydala ale lepiej stanac na glowie samemu niz prosic kogos takiego .
    Nie denerwuj sie juz chociaz z wlasnego doswiadczenia wiem , ze nie dokonca sie da .
    Tu nawet nie ma kogo prosić, synek to aż się zachodzi od płaczu jak ja widzi. Od 15 miesięcy nigdzie nie byliśmy sami, nawet na godzinkę ale nie przeszkadza nam to, w domu jak synek śpi organizujemy sobie czas we dwoje. Czas szybko leci, chłopcy pewnie nawet nie zauważymy kiedy pójdą do szkoły, a my jeszcze się najezdzimy na wakacje, nachodzimy do kina czy kolację. Teraz chłopcy są najważniejsi 😊 A ludzie pokroju moich teściów zostaną sami. Teściowa to nie może wybaczyć mojemu mężowi że jak to poznał mnie, wprowadził się po 3 miesiącach a olal jej super nowy dom na zadupiu (tesciowie od lat nie żyją razem) i została sama. A kolejna sprawa, że jak to mieliśmy czelność kupić dom a nie poszliśmy do niej mieszkać haha

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 02:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    Tu nawet nie ma kogo prosić, synek to aż się zachodzi od płaczu jak ja widzi. Od 15 miesięcy nigdzie nie byliśmy sami, nawet na godzinkę ale nie przeszkadza nam to, w domu jak synek śpi organizujemy sobie czas we dwoje. Czas szybko leci, chłopcy pewnie nawet nie zauważymy kiedy pójdą do szkoły, a my jeszcze się najezdzimy na wakacje, nachodzimy do kina czy kolację. Teraz chłopcy są najważniejsi 😊 A ludzie pokroju moich teściów zostaną sami. Teściowa to nie może wybaczyć mojemu mężowi że jak to poznał mnie, wprowadził się po 3 miesiącach a olal jej super nowy dom na zadupiu (tesciowie od lat nie żyją razem) i została sama. A kolejna sprawa, że jak to mieliśmy czelność kupić dom a nie poszliśmy do niej mieszkać haha
    Oh boze x jak Wy macie czelnosc oddychac bez jej zgody . Co za czlowiek , kompromituje sie kazda taka swoja gadka coraz bardziej . Komedia

Camilla33 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczęta po weekendzie!

Camilla... niestety teraz przerabiam akcje z teściami idealnie na święta :/

Dariah ja mam termin na 27.02 zobaczymy. Mam nadzieję, że jednak nie będzie chciał wcześniej wyłazić i po prostu urodzi się duży. Tym bardziej przy moich wskazaniach do CC wolałabym uniknąć SN.

Kasia no to rośnie duże dziecię jak u mnie :D

A propos ciąży w żołądku to mam dokładnie to samo! Jezu czasem to nawet nic przełknąć nie mogę bo zaraz wszystko zwrócę :O No i ładuje girę pod lewe żebro ciągle i mnie czasem zblokuje :D

Dziewczyny u mnie intensywne 3 dni! W piątek mieliśmy imprezę firmową bawiłam się świetnie i wytańczyłam się do 3 w nocy no i oczywiście było pyszne jedzonko :D i to w 11 centymetrowych szpilkach haha było super, jeszcze odwoziłam znajomych do domu.

Sobota była bardzo na luzie potem pojechaliśmy tylko na zakupy, a niedzielę miałam niespodziankę i przyjaciółki wpadły robiąc babyshower <3 tzn u nas to wygląda jak normalne spotkanie bez zbędnych dziwnych shitowych otoczek :P tylko my mieszkamy w różnych częściach Polski i poznałyśmy się właśnie na forum :) Więc takie przyjaźnie naprawdę istnieją!

Dzisiaj pracuję tylko do 12 i jedziemy na szkołę rodzenia.

Darrika, Camilla33, Camilla33, KasiaM, Edith, Fruzia85, annkaa lubią tę wiadomość

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzi
    Siper weekend miałaś !! Extra !
    U nas leniwie ;) chcioaz ja wyprasowal cała stertę ubrań a maz zaczął robić pokój Małego ;)
    Wiec aż takiej rozpusty noe było ;)

Córkę wlansie odprowadziłam do przedszkola i jem śniadanko - od miesiąca mam jazd ena kanapkę z sałata i szybka i na owoce !!! Gdzi eja owoców nie jadalam nigdy lol

Codo przyjaźni / kontaktów z forum - na wrzesniowkacch tez jiz się potykalysmy, nigdy jeszcze cała paczka (wiadomo każda zimnej części Polski, każda ma rodzine) wiec ciężko zgrać wszystkich na raz, ale już zkilkoma się widziałyśmy ;)
    Wiec zdecydownaie jest to możliwe !! ;)

JustiJusti lubi tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla
    Nie No bez komentarza co do teściowej...
    Maz jest jedynakiem ?
    Masakra ze ludzie sami na wlansie życzenie zostają sami w życiu i sieją zamęt dookoła !
    No ale tak jak pislalam kd takich lucdzi lepiej się odciąć i tyle.

ZakręconaOna, Camilla33, JustiJusti lubią tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zostały ki 3 dni pracy!!
    Dziś, wtorek, środa mamy urlop z D co by polatać trochę po kałachami w pogodni za prezentami i w czwartek mój ostatni dzień ! ;))

zuzi_c, Camilla33, JustiJusti lubią tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój przekręcił się dupka na dół i zgniata mi pęcherz... a głowę wystawia koło pępka. Wolałam jednak córkę gdy była głowa na dół i kopała żebra

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Zuzi no to masz identyko jak Ja widze , ze wymiotujesz nawet od tego jak dziecko wysoko osadzone jest. Troche to uciazliwe ale jednak wole tak niz naciskanie na pecherz bo i to sie Mi zdarza . Taki jakis dlugasek mi tam rosnie heheh .

Dariah to Ja mam smaka codziennie na kanapke z chleba z ziarnami i na to chuda szynka , ser zolty plus masa rzodkiewek . A pozniej najlepiej przegryzc koszem mandarynek :D

zuzi_c, Dariah lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Dzien dobry :)

Zuzi no to masz identyko jak Ja widze , ze wymiotujesz nawet od tego jak dziecko wysoko osadzone jest. Troche to uciazliwe ale jednak wole tak niz naciskanie na pecherz bo i to sie Mi zdarza . Taki jakis dlugasek mi tam rosnie heheh .

Dariah to Ja mam smaka codziennie na kanapke z chleba z ziarnami i na to chuda szynka , ser zolty plus masa rzodkiewek . A pozniej najlepiej przegryzc koszem mandarynek :D

Wczoraj się najadłam i po prostu już miałam wrażenie, że mi się ulewa :D

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrecona
    oooo mandarynki!!!!! taaaaaaaaaaaaak! :D

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • marlenaO Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam problem ze snem, jak bym się nie położyła to mi nie wygodnie, a jak juz znajdę pozycję dla siebie to nie pasuje córci i wpycha mi swoje słodkie rączki albo nóżki w boki aż się nie przekręcę...i tak tańczymy sobie całą noc na łóżku. Śpię po 2-3 godzinki, na szczęście nie chodzę już do pracy i w dzień mogę złapać drzemkę.

Dzisiaj mamy 3cie usg prenatalne i podejrzymy naszą Kruszynkę ;-) Mam nadzieję że się obróciła główką do dołu i już tak zostanie do lutego.

Myślałam że jak już nie będę chodziła do pracy to będę miała więcej czasu i będę się nudziła, a tu się okazuje że zegarek nabrał tempa i jakoś szybciej się kręci. Nie wiem jak Wy dajecie radę chodzić do pracy, ogarniać dzieciaki i jeszcze sprzątać gotować.

JustiJusti, annkaa lubią tę wiadomość

iv09l6d8avrm8gc1.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenaO wrote:
    Ja też mam problem ze snem, jak bym się nie położyła to mi nie wygodnie, a jak juz znajdę pozycję dla siebie to nie pasuje córci i wpycha mi swoje słodkie rączki albo nóżki w boki aż się nie przekręcę...i tak tańczymy sobie całą noc na łóżku. Śpię po 2-3 godzinki, na szczęście nie chodzę już do pracy i w dzień mogę złapać drzemkę.

Dzisiaj mamy 3cie usg prenatalne i podejrzymy naszą Kruszynkę ;-) Mam nadzieję że się obróciła główką do dołu i już tak zostanie do lutego.

Myślałam że jak już nie będę chodziła do pracy to będę miała więcej czasu i będę się nudziła, a tu się okazuje że zegarek nabrał tempa i jakoś szybciej się kręci. Nie wiem jak Wy dajecie radę chodzić do pracy, ogarniać dzieciaki i jeszcze sprzątać gotować.
    To idemtyko mam Ja ze snem , spie malo bardzo . Dzisiaj tylko 4 h spalam z paroma minutami bo maly rozrabial w brzuchu tak , ze zadna pozycja mu NIE pasowala . Na wieczor mialam okropne bole brzucha , nerki lewej i jelit chust wie czemu , czy maly tak gdzies uciskal czy cos mi tam sie dzialo . Nie wiem ale 3 nospy dopiero pomogly bo kapiel nie dawala rady .
    Ogolnie codziennie mam slaby sen ale dzis az nie przyjemnie .

Co do pracy to Ja mam jeszcze 5 dni wolnego i powrot po zwolnieniu chwilowym . No co , trzeba dawac sobie rade . Z pracy odchodze dopiero 20 stego stycznia w poludnie hehe . :) przemeczyc sie trzeba chociaz dobrze kregoslup daje sie juz we znaki momentami .

Sama widzisz , ze bez pracy wcale tez latwo nie jest , zawsze cos trzeba w domu zrobic :) takze ani tu ani tu spokohu nie ma hehehhe

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Zakrecona
    oooo mandarynki!!!!! taaaaaaaaaaaaak! :D
    No kocham !!! Normalnie bez ciazy bardzo lubie ale w ciazy to moglabym jesc codziennie i to kilogramami . Doslownie ! :D a najlepsze jeszcze takie moj maz kupuje w Lidlu . O matko , caly kosz ma chyba 2,5 albo 3 kg i one sa takie kwasne ale ze slodycza w srodku i zbite takie nie miekkie i slodkie badz miekkie i kwasne ze az bez smaku . No idealne sa ! Ale ludzie sie rzucaja na nie jak szczerbaty na suchary bez kitu hahahaha . W sumie nie dziwota :D

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrecna
    no a wlasnie ja wcale nie byłam owocowa...
    moglyby dla mnie nie istniec..
    a teraz...rzucam sie na nie jak dzika ehehe :D

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Zakrecna
    no a wlasnie ja wcale nie byłam owocowa...
    moglyby dla mnie nie istniec..
    a teraz...rzucam sie na nie jak dzika ehehe :D
    Ja jadlam z owocow najczesciej jablka , do pracy bralam raz na jakis czas jedno i wsio . W sumie lubie ale jakos tak rzadko czlowiek jadl a wlasnie teraz w ciazy mam to samo , moglabym jesc jesc i jesc :o

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 395 396 397 398 399 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ