X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaM super, gratuluję takiego dużego chłopaka 🥰
    O jej już ktg, ale już mało czasu zostało 😱 hehe ekstra, w połowie stycznia będziemy odliczać dni, a nie tygodnie🙈
    To się teraz z mężem nacieszycie sobą. Ja podziwiam takie kobiety jak Ty, bo ja chyba nie dałabym rady psychicznie z taką rozłąką.

KasiaM lubi tę wiadomość

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla
    O Matko to faktycznie sytuacja średnia :/
    Teścia tonawet nie komentuje bo skoro Twój M posłał go do Xxx so musiało na prawdę być grubo.
    Ale zeby teściowa taka buła dla własnego syna !! ??? Masakra jakaś i współczuje mężowi dzieciństwa ;(
    Zdecydownie lepiej się od takich ludzi odciąć i mieć spokoj niż się stresować i denerwować !!

KasiaM
    Nooooo to już kawał dziecka!!!! Zacna waga ;)

Bozenka
    Nie ma co się denerwować vo to ze teraz jest malutka nie znaczy ze np w ostatnich tyg nie wystrzeli z waga itd
    Dzieci często rosną skokowo
    Jie ma co się denerwować ;)

Bożenka, KasiaM lubią tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana obys miala co do wagi racje :)

Camilia co do Tesciow to zwyczajnie osrac bym ich nie chciala . Jaka trzeba byc wredna suka zeby tak w ogole mowic ...

Niech zyje sobie swoim zyciem , Wy swoim i lepiej od takich osob sie trzymac z daleka a tego " bachora/ gnoja " nie pamietam bym wiecej do takiej zakichanej babci nie dala . Jak mozna tak wnuka nazwac .

JustiJusti lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż miał słabe dzieciństwo, miał się tylko dobrze uczyć i nie wchodzić nikomu w drogę. A mimo to tak kocha Piotrusia, codziennie go setkę razy przytula, całuje, rozmawia z nim, a nikt go tego nie nauczył. Jestem z niego dumna 😊
    Zakręcona nie ma mowy o dawaniu do niej dziecka, po pierwsze ze względu na zachowanie a po drugie traktuje Piotrusia jako setny dodatek do życia, od kiedy sie urodził raz została z nim na 1,5 godziny jak miał 3 miesiące i to nie ogarnęła, wracaliśmy do domu na takim sygnale, dziecko purpurowe od płaczu A ta idiotka nie dała mu jeść, bo wsypanie 3 miarek mleka do butelki która już się podgrzewa to za dużo na jej mózg. Dosłownie rzuciła mi go i z krzykiem, że więcej z nim nie zostanie bo jak można się tak zachowywać! I tak zaraz będzie miał 1,5 roku a babki nie zna, bo jak ma ją poznać jak widział ją naście razy po godzinie bo ona taka zarobiona jest.
    Ma babsko wielka emeryturę bo prawie 6 tyś a wnukowi na urodziny dała stowke. A jak mu coś przynosiła to uwaga! Dwa razy spiworek do spania z lumpeksu! I dwa razy przecenione jakieś badziewie z biedronki które nie zeszło.
    Tak jak pisałam wyżej, temat rzeka.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    Mąż miał słabe dzieciństwo, miał się tylko dobrze uczyć i nie wchodzić nikomu w drogę. A mimo to tak kocha Piotrusia, codziennie go setkę razy przytula, całuje, rozmawia z nim, a nikt go tego nie nauczył. Jestem z niego dumna 😊
    Zakręcona nie ma mowy o dawaniu do niej dziecka, po pierwsze ze względu na zachowanie a po drugie traktuje Piotrusia jako setny dodatek do życia, od kiedy sie urodził raz została z nim na 1,5 godziny jak miał 3 miesiące i to nie ogarnęła, wracaliśmy do domu na takim sygnale, dziecko purpurowe od płaczu A ta idiotka nie dała mu jeść, bo wsypanie 3 miarek mleka do butelki która już się podgrzewa to za dużo na jej mózg. Dosłownie rzuciła mi go i z krzykiem, że więcej z nim nie zostanie bo jak można się tak zachowywać! I tak zaraz będzie miał 1,5 roku a babki nie zna, bo jak ma ją poznać jak widział ją naście razy po godzinie bo ona taka zarobiona jest.
    Ma babsko wielka emeryturę bo prawie 6 tyś a wnukowi na urodziny dała stowke. A jak mu coś przynosiła to uwaga! Dwa razy spiworek do spania z lumpeksu! I dwa razy przecenione jakieś badziewie z biedronki które nie zeszło.
    Tak jak pisałam wyżej, temat rzeka.
    Pierdziele...
    Olej , dla Waszego dobra zwyczajnie olej !
    Pomoc by sie przydala ale lepiej stanac na glowie samemu niz prosic kogos takiego .
    Nie denerwuj sie juz chociaz z wlasnego doswiadczenia wiem , ze nie dokonca sie da .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Pierdziele...
    Olej , dla Waszego dobra zwyczajnie olej !
    Pomoc by sie przydala ale lepiej stanac na glowie samemu niz prosic kogos takiego .
    Nie denerwuj sie juz chociaz z wlasnego doswiadczenia wiem , ze nie dokonca sie da .
    Tu nawet nie ma kogo prosić, synek to aż się zachodzi od płaczu jak ja widzi. Od 15 miesięcy nigdzie nie byliśmy sami, nawet na godzinkę ale nie przeszkadza nam to, w domu jak synek śpi organizujemy sobie czas we dwoje. Czas szybko leci, chłopcy pewnie nawet nie zauważymy kiedy pójdą do szkoły, a my jeszcze się najezdzimy na wakacje, nachodzimy do kina czy kolację. Teraz chłopcy są najważniejsi 😊 A ludzie pokroju moich teściów zostaną sami. Teściowa to nie może wybaczyć mojemu mężowi że jak to poznał mnie, wprowadził się po 3 miesiącach a olal jej super nowy dom na zadupiu (tesciowie od lat nie żyją razem) i została sama. A kolejna sprawa, że jak to mieliśmy czelność kupić dom a nie poszliśmy do niej mieszkać haha

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 02:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    Tu nawet nie ma kogo prosić, synek to aż się zachodzi od płaczu jak ja widzi. Od 15 miesięcy nigdzie nie byliśmy sami, nawet na godzinkę ale nie przeszkadza nam to, w domu jak synek śpi organizujemy sobie czas we dwoje. Czas szybko leci, chłopcy pewnie nawet nie zauważymy kiedy pójdą do szkoły, a my jeszcze się najezdzimy na wakacje, nachodzimy do kina czy kolację. Teraz chłopcy są najważniejsi 😊 A ludzie pokroju moich teściów zostaną sami. Teściowa to nie może wybaczyć mojemu mężowi że jak to poznał mnie, wprowadził się po 3 miesiącach a olal jej super nowy dom na zadupiu (tesciowie od lat nie żyją razem) i została sama. A kolejna sprawa, że jak to mieliśmy czelność kupić dom a nie poszliśmy do niej mieszkać haha
    Oh boze x jak Wy macie czelnosc oddychac bez jej zgody . Co za czlowiek , kompromituje sie kazda taka swoja gadka coraz bardziej . Komedia

Camilla33 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczęta po weekendzie!

Camilla... niestety teraz przerabiam akcje z teściami idealnie na święta :/

Dariah ja mam termin na 27.02 zobaczymy. Mam nadzieję, że jednak nie będzie chciał wcześniej wyłazić i po prostu urodzi się duży. Tym bardziej przy moich wskazaniach do CC wolałabym uniknąć SN.

Kasia no to rośnie duże dziecię jak u mnie :D

A propos ciąży w żołądku to mam dokładnie to samo! Jezu czasem to nawet nic przełknąć nie mogę bo zaraz wszystko zwrócę :O No i ładuje girę pod lewe żebro ciągle i mnie czasem zblokuje :D

Dziewczyny u mnie intensywne 3 dni! W piątek mieliśmy imprezę firmową bawiłam się świetnie i wytańczyłam się do 3 w nocy no i oczywiście było pyszne jedzonko :D i to w 11 centymetrowych szpilkach haha było super, jeszcze odwoziłam znajomych do domu.

Sobota była bardzo na luzie potem pojechaliśmy tylko na zakupy, a niedzielę miałam niespodziankę i przyjaciółki wpadły robiąc babyshower <3 tzn u nas to wygląda jak normalne spotkanie bez zbędnych dziwnych shitowych otoczek :P tylko my mieszkamy w różnych częściach Polski i poznałyśmy się właśnie na forum :) Więc takie przyjaźnie naprawdę istnieją!

Dzisiaj pracuję tylko do 12 i jedziemy na szkołę rodzenia.

Darrika, Camilla33, Camilla33, KasiaM, Edith, Fruzia85, annkaa lubią tę wiadomość

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzi
    Siper weekend miałaś !! Extra !
    U nas leniwie ;) chcioaz ja wyprasowal cała stertę ubrań a maz zaczął robić pokój Małego ;)
    Wiec aż takiej rozpusty noe było ;)

Córkę wlansie odprowadziłam do przedszkola i jem śniadanko - od miesiąca mam jazd ena kanapkę z sałata i szybka i na owoce !!! Gdzi eja owoców nie jadalam nigdy lol

Codo przyjaźni / kontaktów z forum - na wrzesniowkacch tez jiz się potykalysmy, nigdy jeszcze cała paczka (wiadomo każda zimnej części Polski, każda ma rodzine) wiec ciężko zgrać wszystkich na raz, ale już zkilkoma się widziałyśmy ;)
    Wiec zdecydownaie jest to możliwe !! ;)

JustiJusti lubi tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla
    Nie No bez komentarza co do teściowej...
    Maz jest jedynakiem ?
    Masakra ze ludzie sami na wlansie życzenie zostają sami w życiu i sieją zamęt dookoła !
    No ale tak jak pislalam kd takich lucdzi lepiej się odciąć i tyle.

ZakręconaOna, Camilla33, JustiJusti lubią tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zostały ki 3 dni pracy!!
    Dziś, wtorek, środa mamy urlop z D co by polatać trochę po kałachami w pogodni za prezentami i w czwartek mój ostatni dzień ! ;))

zuzi_c, Camilla33, JustiJusti lubią tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój przekręcił się dupka na dół i zgniata mi pęcherz... a głowę wystawia koło pępka. Wolałam jednak córkę gdy była głowa na dół i kopała żebra

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Zuzi no to masz identyko jak Ja widze , ze wymiotujesz nawet od tego jak dziecko wysoko osadzone jest. Troche to uciazliwe ale jednak wole tak niz naciskanie na pecherz bo i to sie Mi zdarza . Taki jakis dlugasek mi tam rosnie heheh .

Dariah to Ja mam smaka codziennie na kanapke z chleba z ziarnami i na to chuda szynka , ser zolty plus masa rzodkiewek . A pozniej najlepiej przegryzc koszem mandarynek :D

zuzi_c, Dariah lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Dzien dobry :)

Zuzi no to masz identyko jak Ja widze , ze wymiotujesz nawet od tego jak dziecko wysoko osadzone jest. Troche to uciazliwe ale jednak wole tak niz naciskanie na pecherz bo i to sie Mi zdarza . Taki jakis dlugasek mi tam rosnie heheh .

Dariah to Ja mam smaka codziennie na kanapke z chleba z ziarnami i na to chuda szynka , ser zolty plus masa rzodkiewek . A pozniej najlepiej przegryzc koszem mandarynek :D

Wczoraj się najadłam i po prostu już miałam wrażenie, że mi się ulewa :D

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrecona
    oooo mandarynki!!!!! taaaaaaaaaaaaak! :D

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • marlenaO Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam problem ze snem, jak bym się nie położyła to mi nie wygodnie, a jak juz znajdę pozycję dla siebie to nie pasuje córci i wpycha mi swoje słodkie rączki albo nóżki w boki aż się nie przekręcę...i tak tańczymy sobie całą noc na łóżku. Śpię po 2-3 godzinki, na szczęście nie chodzę już do pracy i w dzień mogę złapać drzemkę.

Dzisiaj mamy 3cie usg prenatalne i podejrzymy naszą Kruszynkę ;-) Mam nadzieję że się obróciła główką do dołu i już tak zostanie do lutego.

Myślałam że jak już nie będę chodziła do pracy to będę miała więcej czasu i będę się nudziła, a tu się okazuje że zegarek nabrał tempa i jakoś szybciej się kręci. Nie wiem jak Wy dajecie radę chodzić do pracy, ogarniać dzieciaki i jeszcze sprzątać gotować.

JustiJusti, annkaa lubią tę wiadomość

iv09l6d8avrm8gc1.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenaO wrote:
    Ja też mam problem ze snem, jak bym się nie położyła to mi nie wygodnie, a jak juz znajdę pozycję dla siebie to nie pasuje córci i wpycha mi swoje słodkie rączki albo nóżki w boki aż się nie przekręcę...i tak tańczymy sobie całą noc na łóżku. Śpię po 2-3 godzinki, na szczęście nie chodzę już do pracy i w dzień mogę złapać drzemkę.

Dzisiaj mamy 3cie usg prenatalne i podejrzymy naszą Kruszynkę ;-) Mam nadzieję że się obróciła główką do dołu i już tak zostanie do lutego.

Myślałam że jak już nie będę chodziła do pracy to będę miała więcej czasu i będę się nudziła, a tu się okazuje że zegarek nabrał tempa i jakoś szybciej się kręci. Nie wiem jak Wy dajecie radę chodzić do pracy, ogarniać dzieciaki i jeszcze sprzątać gotować.
    To idemtyko mam Ja ze snem , spie malo bardzo . Dzisiaj tylko 4 h spalam z paroma minutami bo maly rozrabial w brzuchu tak , ze zadna pozycja mu NIE pasowala . Na wieczor mialam okropne bole brzucha , nerki lewej i jelit chust wie czemu , czy maly tak gdzies uciskal czy cos mi tam sie dzialo . Nie wiem ale 3 nospy dopiero pomogly bo kapiel nie dawala rady .
    Ogolnie codziennie mam slaby sen ale dzis az nie przyjemnie .

Co do pracy to Ja mam jeszcze 5 dni wolnego i powrot po zwolnieniu chwilowym . No co , trzeba dawac sobie rade . Z pracy odchodze dopiero 20 stego stycznia w poludnie hehe . :) przemeczyc sie trzeba chociaz dobrze kregoslup daje sie juz we znaki momentami .

Sama widzisz , ze bez pracy wcale tez latwo nie jest , zawsze cos trzeba w domu zrobic :) takze ani tu ani tu spokohu nie ma hehehhe

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Zakrecona
    oooo mandarynki!!!!! taaaaaaaaaaaaak! :D
    No kocham !!! Normalnie bez ciazy bardzo lubie ale w ciazy to moglabym jesc codziennie i to kilogramami . Doslownie ! :D a najlepsze jeszcze takie moj maz kupuje w Lidlu . O matko , caly kosz ma chyba 2,5 albo 3 kg i one sa takie kwasne ale ze slodycza w srodku i zbite takie nie miekkie i slodkie badz miekkie i kwasne ze az bez smaku . No idealne sa ! Ale ludzie sie rzucaja na nie jak szczerbaty na suchary bez kitu hahahaha . W sumie nie dziwota :D

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrecna
    no a wlasnie ja wcale nie byłam owocowa...
    moglyby dla mnie nie istniec..
    a teraz...rzucam sie na nie jak dzika ehehe :D

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Zakrecna
    no a wlasnie ja wcale nie byłam owocowa...
    moglyby dla mnie nie istniec..
    a teraz...rzucam sie na nie jak dzika ehehe :D
    Ja jadlam z owocow najczesciej jablka , do pracy bralam raz na jakis czas jedno i wsio . W sumie lubie ale jakos tak rzadko czlowiek jadl a wlasnie teraz w ciazy mam to samo , moglabym jesc jesc i jesc :o

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 395 396 397 398 399 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ