X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok ama ostatniej wizycie która miałam w piątek mówiła ze jeszcze mi nie zrobi masażu szyjki bo za wcześnie
    W sensie ze mam te 2 cm i jak zrobi to mogłoby ruszyć a tk jeszcze nawet nie donksozna była ciąża ;)

Mój tez się stresuje - on generlanie się strasznie średniej ciąża czy wsyztsko Ok będzie itd gd

U nas wlansie seksy nie bolą, wręcz przeciwnie jest mega dobrze i nie sucho hehhe ;)

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie co Ja Wam powiem ? Zazdroszcze , ze mialyscie te masaze . :D Ja bym chciala by mi zrobili i a noz cos moze by ruszylo chociaz watpie . Z synem mialam 2 razy robiony masaz szyjki , jeden bez rozwarcia i nic nie ruszylo . Troche bolalo nie powiem bo az wzdrygnelam wtedy a drugi z rozwarciem 1,5 cm i dalej byla dupa ... jak to nazwali lekarze mam zelazna szyjke na ktora nic nie dziala .
    Nie jest to nic przyjemnego ale do przezycia wiadomo a i moze ruszyc po tym :)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogolnie tez z Lodzi :D
    Jako nastolatka pod Lodz do Koluszek sie wyprowadzilam z rodzicami i siostra a pozniej do uk pojechalam za mezem 🤦‍♀️😛 ale w kwietniu juz wracam na stare smieci . Ciesze sie niesamowicie, mowie Wam !
    Ja syna rodzilam w Brzezinach pod Lodzia , wiecie napewno gdzie ;) za to ciaze prowadzilam czesciowo uk i czesciowo u Dr. AMICO ona wlasnie chyba w Madurowiczu pracuje nawet . Nie pamietam dokladnie .

Scintilla, zuzi_c lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam , ze mam chujowy mega dzien ... niby wszystko w porzadku ale mega mi przykro ciagle . Chodze jak struta :/
    Fizycznie niby ok , smigam ze szmata od rana . Dom lsni , prania wszystko porobione . Obiad na dwa dni rowniez ... zero boli dzis :o gdzies tam pociagnelo raz mnie po mopowaniu salonu ale to raz i przeszlo , zero skurczy cokolwiek az w szoku jestem za to plakac mi sie chce ciagle dzisiaj ;( hormony chyba ladnie mi buzuja bo cala ciaze nie mialam nic takiego az nagle dzis jeb ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2020, 20:54

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    Jej dziewczyny piszecie o tych objawach, a ja nie mam żadnych 🙈 dzisiaj skończony 39tc, a tu zero objawów...😬 Nic nie boli. Tylko jak dzidzia się rusza to naciska głową i kłuje mnie szyjka, ale to i tak o niczym nie świadczy 😅

Bożenka spokojnie ja jutro mam rodzić 😅😅😅 A po raz drugi staje się przeterminowana 😉☺

ZakręconaOna, Dariah lubią tę wiadomość

24.04.2013 - córeczka GABRYSIA
    l22nqps6d3q4as05.png
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro ostania wizyta u gina...i prawfopodobnie też masaż szyjki-choć jak czytam wasze opisy to nie wiem czy się zdecyduje. Bo również słyszałam, że powinno go się robić jak jest choć 1cm rozwarcia, a nie tak na siłę...zobaczymy.

l22nqps6d3q4as05.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Ja ogolnie tez z Lodzi :D
    Jako nastolatka pod Lodz do Koluszek sie wyprowadzilam z rodzicami i siostra a pozniej do uk pojechalam za mezem 🤦‍♀️😛 ale w kwietniu juz wracam na stare smieci . Ciesze sie niesamowicie, mowie Wam !
    Ja syna rodzilam w Brzezinach pod Lodzia , wiecie napewno gdzie ;) za to ciaze prowadzilam czesciowo uk i czesciowo u Dr. AMICO ona wlasnie chyba w Madurowiczu pracuje nawet . Nie pamietam dokladnie .

To chyba taka pulchniejsza blondynka, krótko ścięta jeśli dobrze pamiętam i myślę o właściwej osobie - b. sympatyczna 😉
    A o szpitalu w Brzezinach słyszałam same dobre opinie - koleżanka z pracy rodziła tam jakoś na przełomie 2015/2016 i pamiętam, że dostali jakąś mega fajną wyprawkę dla synka ☺️

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nie urodzę do 4 lutego to 5 mam już się stawić w szpitalu.

Mogę rodzic o każdej porze, ale w sobotę zabijam krocze dechami 😉 bo mąż ma granie 120 km od domu więc niech mi się córka na tą sobotę nie szykuje ☺😉😉

Scintilla, Mysza, zuzi_c, Dariah, sylgor lubią tę wiadomość

l22nqps6d3q4as05.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raga, może zaraz coś ruszy😅 a ostatnio nic nie miałaś rozwarcia? Może jutro się okaże, że już coś się dzieje. Zaciskam kciuki za wizytę i dawaj znać co tam. A w sobotę jak taka sytuacja to faktycznie szykuj dechę i gwoździe 😂

. Raga . lubi tę wiadomość

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tydzień temu szyjka zamknięta-skrócona.
    Weszlo to i wyjdzie - nie ma innej opcji ☺😉

Bożenka, emdar lubią tę wiadomość

l22nqps6d3q4as05.png
  • Ewciaa83 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naczytalam sie o kuupach 😂😂😂 ja w pierwszej ciazy to w dzien porodu tylko zaraz jak wody odeszly I zaczely sie skurcze na kibelku siedzialam dobre pol godz masakra tylko wode spuszczalam co chwile a to sie ciagnelo I ciagnelo 😂😂 jak to mowia nawet baton z komuni😁

U mnie tez jakis wielkich oznak porodu na razie nie ma, przywiozlam se dzis babcie dla Wojtusia wiec juz moge urodzic😉

Bożenka, Dariah, mj26, sylgor lubią tę wiadomość

d7f2b9e95e.png
    yaw6drw.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    To chyba taka pulchniejsza blondynka, krótko ścięta jeśli dobrze pamiętam i myślę o właściwej osobie - b. sympatyczna 😉
    A o szpitalu w Brzezinach słyszałam same dobre opinie - koleżanka z pracy rodziła tam jakoś na przełomie 2015/2016 i pamiętam, że dostali jakąś mega fajną wyprawkę dla synka ☺️
    Ja rodzilam na koniec 2015 i nic NIE dostalam to chujki hahahaha . Ale owszem , szpital swietny a polozne procz jednej francy to anioly . Naprawde cudowni ludzie ! Jedyne to co to szpital wtedy nie mial zgody na znieczulenia porodowe takze tam nie bylo wlasnie . Teraz nawet nie wiem , mieli sie starac pamietam ordynator mi mowil . Moze juz sie udalo .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Taaaak , to Ona . Napewno mowisz o Niej . B. Sympatyczna kobitka . ;)

Scintilla lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raga dzis nic a jutro moze byc porod :P a jutro jeszcze bedziesz w terminie , nie mow hop hahaha . Chcoiaz Ja tez czuje ze bede przeterminowana . Z om juz jestem 4 dni po 😂😂😂😂
    A tak na powaznie to kuzwa . Luty , luty nas depcze po pietach hehehe

. Raga ., Dariah lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani nie mówicie, bo ja też coś czuje, że będę po terminie, a z om mam na 17 lutego :D

W końcu mam spakowane ciuszki do szafki, teraz zostały mi jeszcze te wszystkie higieniczno kosmetyczne rzeczy do spakowania.

No i jutro dokończę pakowanie swojej torby i spakuje plecaczek dla małej. Na stole już są nawet gotowe dwie butelki wody z dziubkiem, ciasteczka zbożowe i sezamki :D

Jutro zrobię też pranie tych wszystkich kocykow i pierdółek na łóżko ech.

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona to na pewno hormony, ale rozumiem Cię doskonale bo kilka dni temu też miałam fatalny dzień. W sumie cały orzepłakałam i to właściwie bez powodu

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • emdar Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Powiem Wam , ze mam chujowy mega dzien ... niby wszystko w porzadku ale mega mi przykro ciagle . Chodze jak struta :/
    Fizycznie niby ok , smigam ze szmata od rana . Dom lsni , prania wszystko porobione . Obiad na dwa dni rowniez ... zero boli dzis :o gdzies tam pociagnelo raz mnie po mopowaniu salonu ale to raz i przeszlo , zero skurczy cokolwiek az w szoku jestem za to plakac mi sie chce ciagle dzisiaj ;( hormony chyba ladnie mi buzuja bo cala ciaze nie mialam nic takiego az nagle dzis jeb ...
    Zakręcona, przybijam piąteczkę kochana ❤️ja koło weekendu tak miałam. Taki zjazd hormonalny że masakra😒Na pocieszenie powiem Ci ze jutro, maks pojutrze będzie lepiej❤️Ale Ty masz powera dziewczyno, weź trochę tej energii do Wawy wyślij 😉

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika, też mam z OM na 17.02😀I też kurna czuję że przenoszę😒 W dodatku dokładnie wiem kiedy zaszłam w ciążę(no maks 2-3dni obsuwy bo miałam monitoring cyklu) i z terminu przybliżonego zapłodnienia wychodzi mi 22-24.02🙄

. Raga ., Darrika, Dariah lubią tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Zakręcona, przybijam piąteczkę kochana ❤️ja koło weekendu tak miałam. Taki zjazd hormonalny że masakra😒Na pocieszenie powiem Ci ze jutro, maks pojutrze będzie lepiej❤️Ale Ty masz powera dziewczyno, weź trochę tej energii do Wawy wyślij 😉
    A prosze , wysylam . Starczy na Nas dwie heheheh :D

No ale generalnie masakra troche tak.dobrze sie.czuc i.nagle pyk i placz . No gorzej niz dziecko hahahah

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raga, masz rację,weszło to i wyjdzie😉Nie ma wyjścia. Ja w czwartek idę do lekarza, zobaczymy jak tam moja szyjka po tym moim czyszczeniu 😉

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
‹‹ 549 550 551 552 553 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ