X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Na usta polecam masc Retimax 1500.

Dostałam plamienia po masażu 😐🙁

Nie wiem czy widziałyście już akcje Biedronki z darmowymi "wyprawkami" , która działa od wczoraj - wklejam link :

https://www.dadaclub.pl/signup
    Widziałam, ale ja podziękuje trzeba tam wpisać nr aktu urodzenia . ;/

Scintilla lubi tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2020, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie tej paczki Dada na grupach facebookowych jest gównoburza, bo żeby otrzymać paczkę trzeba podać numer aktu urodzenia dziecka i urząd, w którym zostało zarejestrowane.
    ff7028ac5022.png

Scintilla, sylgor lubią tę wiadomość

• Scintilla Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo to dziękuję za informację dziewczyny ❤️- ja narazie nic nie wpisywałam tylko zarejestrowałam swój email do przypomnienia kiedy urodzę -ale w takim bądź razie również bojkotuję dadziochę 🤭

Mysza, Dariah lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • viki_31 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenie spełnione😁
    Oliwia wita wszystkich ur 02.02.2020

Darrika, Scintilla, Mysza, mj26, Ewciaa83, KasiaM, Bożenka, gusiaa, emdar, . Raga ., Camilla33, ZakręconaOna, ppieguskaa, Aguuu, Linka90*, sylgor, Dariah, Fruzia85, zulka, JustiJusti lubią tę wiadomość

starania od 2014r Gyncentrum
    On-słabe nasienie 1%prawidłowych, HLA C1 C2
    Ona-problemy immunologiczne, MTHFR_1298A-C homozygotyczny, PAI-1 heterozygota, KIR AA,
    2IUI☹klinika Bocian,1IUI Accofil Invimed☹
    Start In-vitro kwiecień
    l07m0sk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2020, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    viki_31 wrote:
    marzenie spełnione😁
    Gratulacje i wszystkiego dobrego dla Was :)

• Bożenka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    viki_31 wrote:
    marzenie spełnione😁
    Gratulacje!! Witaj na świecie Oliwio ❤️ jak samopoczucie?

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    viki_31 wrote:
    marzenie spełnione😁
    Gratulacje;*

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki gratulacje ta sama data i prawdopodobnie to samo imię :)

Dariah lubi tę wiadomość

preg.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadlam wlasnie bulke mleczna z masełkiem;) boze dziewczyno wychodź bo ja nie ujade bede jak słonica:)

. Raga ., emdar, Bożenka, Scintilla, Dariah lubią tę wiadomość

tb73krhmu0f7yc26.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki, GRATULUACJE dzielna laseczko! ❤️❤️😘😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2020, 23:02

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guusia,witaj w klubie🙄Mogłabym zamieszkać w lodówce😒 Zaraz Was nadrobię z dziś, bo moje dwie dzisiejsze aktywności to spanie i jedzenie... Julek,wyłaź już bo matka ma dość trybu wegetacji😉

. Raga . lubi tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje i trochę zazdroszczę kolejnym mamom.

U mnie spokojnie, choć twardnień jest dużo. Jutro mam wizytę w szpitalu żeby się zameldować przed porodem. Przy okazji powinnam odwiedzić pediatrę i gina, żeby odebrać wynik gbs. A i jeszcze mam mieć spotkanie w sprawie badań przesiewowych flory bak. u noworodków.

Ostatnio jedzenie w szpitalu było pyszne. Pamiętam pyszny deser kawowy ( znów za mną chodzi)

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fruzia85,gratulacje ogromne ❤️❤️❤️

Fruzia85 lubi tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ciekawe jak tam nasza Marlena się ma?oby już tuliła maleństwo😘

Scintilla, a może na tym papierze toaletowym znajdziesz jakie zak
    itrane pieniądze komunijne, kto wie😉

Camilla, Zakręcona,Raga u Was dalej cisza? Zakręcona, akcja Twojej znajomej wręcz mrożąca krew... Paracetamol to sobie mogą w dupę wsadzić.

Raga, też myślę ze w lutym urodzę🤣🤣🤣

U mnie słuchajcie po jednym straszaku z nocy z przed dwóch dni, nadal zero objawów😒Trochę więcej mam śluzu mlecznego, ale w sumie to nie wiem czy to jest jakiś objaw? Jest? Na seksy w ogóle nie mam ochoty, i szczerze to nie zamierzam się zmuszać;wolę spacer i na piłce poskakać. Co do wczorajszej rozmowy o szczypaniu sutków to ja też z opcji"a weź już daj spokój stary"🤣Nigdy na mnie to nie działało, a wręcz drażniło(albo gilgotało, to już chyba kwestia hormonów).

Mama_po przejściach, też już zazdroszczę dziewczynom które mają już maluchy po zewnętrznej stronie brzucha. Wiem że natura swoje wie, i jeszcze do TP mam dwa tygodnie, ale chwilowo jestem zmęczona swoją niemocą i takim trochę trybem wegetacji😒I tak wiem że po porodzie też będę zmęczona, a potem zmęczona i niewyspana, ale będę chociaż miała większą kontrolę nad swoim ciałem(a nie, teraz wstaję w nocy na 3 razy bo nie mogę się podnieść), no i będę miała juz Julka. No i naprawdę mam nadzieję, że zaraz będzie wiosna 🌄🌞🌤️🌡️🌷💐!

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewciaa83 wrote:
    W dzien do swojego tez nie mam zastrzezen😂😂 gorzej w nocy z tym jedzenie ale zje I idzie spac wiec nie jest najgozej.
    Ja tez raczej calymi dniami sama, mam teraz babcie tylko na czas porodu a potem wraca do Polski.
    Mnie jedynie na razie przeraza wizja spaceru z dwojka na raz😁😁 bo Wojtek nie chce w wozku ale za reke tez ucieka caly czas. To musze jakos opanowac no ale wszystko przedemna
    A ja już kupiłam kajdanki dla Piotrusia 😋 Będzie chodził przypiety do mojej ręki, nie wyobrażam sobie żebym miała go gonić po ulicy z wózkiem i niemowlakiem w środku. I chcemy zamówić dostawke z siedziskiem do wózka z opcją demontażu żeby mógł tylko na niej stać.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też widziałam akcję Biedronki, ale jak doczytałam że trzeba podać nr aktu to pomyślałam, a pocałujcie mnie w d... Obejdę się bez takiego prezentu.

ZakręconaOna, Scintilla lubią tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • Ewciaa83 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    A ja już kupiłam kajdanki dla Piotrusia 😋 Będzie chodził przypiety do mojej ręki, nie wyobrażam sobie żebym miała go gonić po ulicy z wózkiem i niemowlakiem w środku. I chcemy zamówić dostawke z siedziskiem do wózka z opcją demontażu żeby mógł tylko na niej stać.

Ja niby mam szelki dla swojego ale to wszystko wyjdzie dopiero jak sprobuje wyjsc sama z dwojka na raz 😁😁

Ogladalam ta dostawki wlasnie I mam w planie kupic, ale mysle tez o kupnie podwojnego wozka, Wojtek mi spi w dzien ponad 2 godz, teraz bedzie coraz cieplej, to niech spia razem na spacerze a mamusia bedzie odpoczywac 😁

d7f2b9e95e.png
    yaw6drw.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to w ogole poszlam spac po obiado-kolacji ... jak wstalam to czulam sie jakbym chora byla 🤦‍♀️ doslownie . Poszlam polzec do sypialni , bole mialam jako takie ale to w ogole byl bol jak mega parcie na kupe a nie moglam jej zrobic i to od strony tylka ze tak powiem a nie pochwy . Po czasie przeszlo to poszlam sprzatac kuchnie i zmywac , rozwiesilam pranie i meza na jutro do pracy wyszykowalam z zarelkiem . Poszlam na gore sie ogarnac i do lozka .
    Nic a nic u Mnie nie rusza i juz nie zaprzatam sobie glowy tym bo jebca mozna dostac . :)
    Mdli mnie niesamowicie odkad wstalam i zasuwam herbate gorzka za herbata na zmiane z mieta .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy macie wzmozony apetyt a Ja jego brak . Jedna buleczka ciemna na sniadanie dzis z pomidorem i twarozkiem o 9 i do 18.30 nic bo ochoty nie mialam . Pozniej wlasnie ta obiado kolacja i wsio . Pelna do tej pory jestem a naprawde jak ptaszek zjadlam . W ogole jakos w tej ciazy mialam moze ze 2 razy napad glodu ... raz pamietam , ze zkadlam przez caly dzien sama pol bochenka chleba z pasztetem i pomidorem tylko . Zadnych obiadow nic , myslalam ze sie ociele ale konca nie bylo widac ... a takto to moglabym na codzien jesc jeden posilek dziennie a dupa rosnie .😱🤔🤔

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 01:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny a mnie dzidzia obudziła na nocne karmienie i zasnąć nie mogę , muszę ją odbijać po każdym karmieniu bo mi zaczyna ulewac , jak odbije to nic nie uleje , tylko na śpiocha jak ją odbijam to zazwyczaj się budzi ale cóż jak mus to mus. Trzymajcie kciuki dziewczyny żeby rano był ten wynik posiewu i żeby nas pościli do domku . Koło 9 będę już wiedziała czy wychodzimy. Dziewczyny te które mają maluszki do 2 lat , też się zastanawiam jak to będzie jak wrócimy do domku bo jednak Adusia do tej pory miała mamę tylko dla siebie. Co do spacerów z dwójką maluszków to ja kupiłam podwójny wózek spacerowy do tego wózka miękką gondolke i będę z dwójką wychodziła na spacerki . Zobaczymy jak to wyjdzie na początku mąż będzie w domu to napewno będzie łatwiej i dobrze że mieszkamy na 1 piętrze a nie wyżej . Jakoś musimy dać radę . Mam do was pytanie szczególnie do mam z cukrzycą ciążową dużo przytyłyscie w ciąży? Czy diabetolog po porodzie kazała wam nadal trzymać dietę do wykonania ponownie obciążenia glukozą czy macie jeść normalnie? Bo moja kazała mi mierzyć cukry tylko do porodu i po porodzie jeść normalnie oczywiście nie rzucić się na słodycze od razu itp. noi między 6 a 12 tygodniem po porodzie powtórzyć test czy cukrzyca minęła . Też macie takie zalecenia?

preg.png
‹‹ 591 592 593 594 595 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ