X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Na usta polecam masc Retimax 1500.

Dostałam plamienia po masażu 😐🙁

Nie wiem czy widziałyście już akcje Biedronki z darmowymi "wyprawkami" , która działa od wczoraj - wklejam link :

https://www.dadaclub.pl/signup
    Widziałam, ale ja podziękuje trzeba tam wpisać nr aktu urodzenia . ;/

Scintilla lubi tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2020, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie tej paczki Dada na grupach facebookowych jest gównoburza, bo żeby otrzymać paczkę trzeba podać numer aktu urodzenia dziecka i urząd, w którym zostało zarejestrowane.
    ff7028ac5022.png

Scintilla, sylgor lubią tę wiadomość

• Scintilla Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo to dziękuję za informację dziewczyny ❤️- ja narazie nic nie wpisywałam tylko zarejestrowałam swój email do przypomnienia kiedy urodzę -ale w takim bądź razie również bojkotuję dadziochę 🤭

Mysza, Dariah lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • viki_31 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenie spełnione😁
    Oliwia wita wszystkich ur 02.02.2020

Darrika, Scintilla, Mysza, mj26, Ewciaa83, KasiaM, Bożenka, gusiaa, emdar, . Raga ., Camilla33, ZakręconaOna, ppieguskaa, Aguuu, Linka90*, sylgor, Dariah, Fruzia85, zulka, JustiJusti lubią tę wiadomość

starania od 2014r Gyncentrum
    On-słabe nasienie 1%prawidłowych, HLA C1 C2
    Ona-problemy immunologiczne, MTHFR_1298A-C homozygotyczny, PAI-1 heterozygota, KIR AA,
    2IUI☹klinika Bocian,1IUI Accofil Invimed☹
    Start In-vitro kwiecień
    l07m0sk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2020, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    viki_31 wrote:
    marzenie spełnione😁
    Gratulacje i wszystkiego dobrego dla Was :)

• Bożenka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    viki_31 wrote:
    marzenie spełnione😁
    Gratulacje!! Witaj na świecie Oliwio ❤️ jak samopoczucie?

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    viki_31 wrote:
    marzenie spełnione😁
    Gratulacje;*

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki gratulacje ta sama data i prawdopodobnie to samo imię :)

Dariah lubi tę wiadomość

preg.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadlam wlasnie bulke mleczna z masełkiem;) boze dziewczyno wychodź bo ja nie ujade bede jak słonica:)

. Raga ., emdar, Bożenka, Scintilla, Dariah lubią tę wiadomość

tb73krhmu0f7yc26.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki, GRATULUACJE dzielna laseczko! ❤️❤️😘😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2020, 23:02

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guusia,witaj w klubie🙄Mogłabym zamieszkać w lodówce😒 Zaraz Was nadrobię z dziś, bo moje dwie dzisiejsze aktywności to spanie i jedzenie... Julek,wyłaź już bo matka ma dość trybu wegetacji😉

. Raga . lubi tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje i trochę zazdroszczę kolejnym mamom.

U mnie spokojnie, choć twardnień jest dużo. Jutro mam wizytę w szpitalu żeby się zameldować przed porodem. Przy okazji powinnam odwiedzić pediatrę i gina, żeby odebrać wynik gbs. A i jeszcze mam mieć spotkanie w sprawie badań przesiewowych flory bak. u noworodków.

Ostatnio jedzenie w szpitalu było pyszne. Pamiętam pyszny deser kawowy ( znów za mną chodzi)

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fruzia85,gratulacje ogromne ❤️❤️❤️

Fruzia85 lubi tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ciekawe jak tam nasza Marlena się ma?oby już tuliła maleństwo😘

Scintilla, a może na tym papierze toaletowym znajdziesz jakie zak
    itrane pieniądze komunijne, kto wie😉

Camilla, Zakręcona,Raga u Was dalej cisza? Zakręcona, akcja Twojej znajomej wręcz mrożąca krew... Paracetamol to sobie mogą w dupę wsadzić.

Raga, też myślę ze w lutym urodzę🤣🤣🤣

U mnie słuchajcie po jednym straszaku z nocy z przed dwóch dni, nadal zero objawów😒Trochę więcej mam śluzu mlecznego, ale w sumie to nie wiem czy to jest jakiś objaw? Jest? Na seksy w ogóle nie mam ochoty, i szczerze to nie zamierzam się zmuszać;wolę spacer i na piłce poskakać. Co do wczorajszej rozmowy o szczypaniu sutków to ja też z opcji"a weź już daj spokój stary"🤣Nigdy na mnie to nie działało, a wręcz drażniło(albo gilgotało, to już chyba kwestia hormonów).

Mama_po przejściach, też już zazdroszczę dziewczynom które mają już maluchy po zewnętrznej stronie brzucha. Wiem że natura swoje wie, i jeszcze do TP mam dwa tygodnie, ale chwilowo jestem zmęczona swoją niemocą i takim trochę trybem wegetacji😒I tak wiem że po porodzie też będę zmęczona, a potem zmęczona i niewyspana, ale będę chociaż miała większą kontrolę nad swoim ciałem(a nie, teraz wstaję w nocy na 3 razy bo nie mogę się podnieść), no i będę miała juz Julka. No i naprawdę mam nadzieję, że zaraz będzie wiosna 🌄🌞🌤️🌡️🌷💐!

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewciaa83 wrote:
    W dzien do swojego tez nie mam zastrzezen😂😂 gorzej w nocy z tym jedzenie ale zje I idzie spac wiec nie jest najgozej.
    Ja tez raczej calymi dniami sama, mam teraz babcie tylko na czas porodu a potem wraca do Polski.
    Mnie jedynie na razie przeraza wizja spaceru z dwojka na raz😁😁 bo Wojtek nie chce w wozku ale za reke tez ucieka caly czas. To musze jakos opanowac no ale wszystko przedemna
    A ja już kupiłam kajdanki dla Piotrusia 😋 Będzie chodził przypiety do mojej ręki, nie wyobrażam sobie żebym miała go gonić po ulicy z wózkiem i niemowlakiem w środku. I chcemy zamówić dostawke z siedziskiem do wózka z opcją demontażu żeby mógł tylko na niej stać.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też widziałam akcję Biedronki, ale jak doczytałam że trzeba podać nr aktu to pomyślałam, a pocałujcie mnie w d... Obejdę się bez takiego prezentu.

ZakręconaOna, Scintilla lubią tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • Ewciaa83 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    A ja już kupiłam kajdanki dla Piotrusia 😋 Będzie chodził przypiety do mojej ręki, nie wyobrażam sobie żebym miała go gonić po ulicy z wózkiem i niemowlakiem w środku. I chcemy zamówić dostawke z siedziskiem do wózka z opcją demontażu żeby mógł tylko na niej stać.

Ja niby mam szelki dla swojego ale to wszystko wyjdzie dopiero jak sprobuje wyjsc sama z dwojka na raz 😁😁

Ogladalam ta dostawki wlasnie I mam w planie kupic, ale mysle tez o kupnie podwojnego wozka, Wojtek mi spi w dzien ponad 2 godz, teraz bedzie coraz cieplej, to niech spia razem na spacerze a mamusia bedzie odpoczywac 😁

d7f2b9e95e.png
    yaw6drw.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to w ogole poszlam spac po obiado-kolacji ... jak wstalam to czulam sie jakbym chora byla 🤦‍♀️ doslownie . Poszlam polzec do sypialni , bole mialam jako takie ale to w ogole byl bol jak mega parcie na kupe a nie moglam jej zrobic i to od strony tylka ze tak powiem a nie pochwy . Po czasie przeszlo to poszlam sprzatac kuchnie i zmywac , rozwiesilam pranie i meza na jutro do pracy wyszykowalam z zarelkiem . Poszlam na gore sie ogarnac i do lozka .
    Nic a nic u Mnie nie rusza i juz nie zaprzatam sobie glowy tym bo jebca mozna dostac . :)
    Mdli mnie niesamowicie odkad wstalam i zasuwam herbate gorzka za herbata na zmiane z mieta .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy macie wzmozony apetyt a Ja jego brak . Jedna buleczka ciemna na sniadanie dzis z pomidorem i twarozkiem o 9 i do 18.30 nic bo ochoty nie mialam . Pozniej wlasnie ta obiado kolacja i wsio . Pelna do tej pory jestem a naprawde jak ptaszek zjadlam . W ogole jakos w tej ciazy mialam moze ze 2 razy napad glodu ... raz pamietam , ze zkadlam przez caly dzien sama pol bochenka chleba z pasztetem i pomidorem tylko . Zadnych obiadow nic , myslalam ze sie ociele ale konca nie bylo widac ... a takto to moglabym na codzien jesc jeden posilek dziennie a dupa rosnie .😱🤔🤔

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 01:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny a mnie dzidzia obudziła na nocne karmienie i zasnąć nie mogę , muszę ją odbijać po każdym karmieniu bo mi zaczyna ulewac , jak odbije to nic nie uleje , tylko na śpiocha jak ją odbijam to zazwyczaj się budzi ale cóż jak mus to mus. Trzymajcie kciuki dziewczyny żeby rano był ten wynik posiewu i żeby nas pościli do domku . Koło 9 będę już wiedziała czy wychodzimy. Dziewczyny te które mają maluszki do 2 lat , też się zastanawiam jak to będzie jak wrócimy do domku bo jednak Adusia do tej pory miała mamę tylko dla siebie. Co do spacerów z dwójką maluszków to ja kupiłam podwójny wózek spacerowy do tego wózka miękką gondolke i będę z dwójką wychodziła na spacerki . Zobaczymy jak to wyjdzie na początku mąż będzie w domu to napewno będzie łatwiej i dobrze że mieszkamy na 1 piętrze a nie wyżej . Jakoś musimy dać radę . Mam do was pytanie szczególnie do mam z cukrzycą ciążową dużo przytyłyscie w ciąży? Czy diabetolog po porodzie kazała wam nadal trzymać dietę do wykonania ponownie obciążenia glukozą czy macie jeść normalnie? Bo moja kazała mi mierzyć cukry tylko do porodu i po porodzie jeść normalnie oczywiście nie rzucić się na słodycze od razu itp. noi między 6 a 12 tygodniem po porodzie powtórzyć test czy cukrzyca minęła . Też macie takie zalecenia?

preg.png
‹‹ 591 592 593 594 595 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ