LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Scintilla wrote:Na usta polecam masc Retimax 1500.
Dostałam plamienia po masażu 😐🙁
Nie wiem czy widziałyście już akcje Biedronki z darmowymi "wyprawkami" , która działa od wczoraj - wklejam link :
https://www.dadaclub.pl/signupScintilla lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ooo to dziękuję za informację dziewczyny ❤️- ja narazie nic nie wpisywałam tylko zarejestrowałam swój email do przypomnienia kiedy urodzę -ale w takim bądź razie również bojkotuję dadziochę 🤭
Mysza, Dariah lubią tę wiadomość
-
marzenie spełnione😁
Oliwia wita wszystkich ur 02.02.2020Darrika, Scintilla, Mysza, mj26, Ewciaa83, KasiaM, Bożenka, gusiaa, emdar, . Raga ., Camilla33, ZakręconaOna, ppieguskaa, Aguuu, Linka90*, sylgor, Dariah, Fruzia85, zulka, JustiJusti lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
guusia,witaj w klubie🙄Mogłabym zamieszkać w lodówce😒 Zaraz Was nadrobię z dziś, bo moje dwie dzisiejsze aktywności to spanie i jedzenie... Julek,wyłaź już bo matka ma dość trybu wegetacji😉
. Raga . lubi tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Gratuluje i trochę zazdroszczę kolejnym mamom.
U mnie spokojnie, choć twardnień jest dużo. Jutro mam wizytę w szpitalu żeby się zameldować przed porodem. Przy okazji powinnam odwiedzić pediatrę i gina, żeby odebrać wynik gbs. A i jeszcze mam mieć spotkanie w sprawie badań przesiewowych flory bak. u noworodków.
Ostatnio jedzenie w szpitalu było pyszne. Pamiętam pyszny deser kawowy ( znów za mną chodzi) -
No właśnie ciekawe jak tam nasza Marlena się ma?oby już tuliła maleństwo😘
Scintilla, a może na tym papierze toaletowym znajdziesz jakie zak
itrane pieniądze komunijne, kto wie😉
Camilla, Zakręcona,Raga u Was dalej cisza? Zakręcona, akcja Twojej znajomej wręcz mrożąca krew... Paracetamol to sobie mogą w dupę wsadzić.
Raga, też myślę ze w lutym urodzę🤣🤣🤣
U mnie słuchajcie po jednym straszaku z nocy z przed dwóch dni, nadal zero objawów😒Trochę więcej mam śluzu mlecznego, ale w sumie to nie wiem czy to jest jakiś objaw? Jest? Na seksy w ogóle nie mam ochoty, i szczerze to nie zamierzam się zmuszać;wolę spacer i na piłce poskakać. Co do wczorajszej rozmowy o szczypaniu sutków to ja też z opcji"a weź już daj spokój stary"🤣Nigdy na mnie to nie działało, a wręcz drażniło(albo gilgotało, to już chyba kwestia hormonów).
Mama_po przejściach, też już zazdroszczę dziewczynom które mają już maluchy po zewnętrznej stronie brzucha. Wiem że natura swoje wie, i jeszcze do TP mam dwa tygodnie, ale chwilowo jestem zmęczona swoją niemocą i takim trochę trybem wegetacji😒I tak wiem że po porodzie też będę zmęczona, a potem zmęczona i niewyspana, ale będę chociaż miała większą kontrolę nad swoim ciałem(a nie, teraz wstaję w nocy na 3 razy bo nie mogę się podnieść), no i będę miała juz Julka. No i naprawdę mam nadzieję, że zaraz będzie wiosna 🌄🌞🌤️🌡️🌷💐!42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Ewciaa83 wrote:W dzien do swojego tez nie mam zastrzezen😂😂 gorzej w nocy z tym jedzenie ale zje I idzie spac wiec nie jest najgozej.
Ja tez raczej calymi dniami sama, mam teraz babcie tylko na czas porodu a potem wraca do Polski.
Mnie jedynie na razie przeraza wizja spaceru z dwojka na raz😁😁 bo Wojtek nie chce w wozku ale za reke tez ucieka caly czas. To musze jakos opanowac no ale wszystko przedemna -
Camilla33 wrote:A ja już kupiłam kajdanki dla Piotrusia 😋 Będzie chodził przypiety do mojej ręki, nie wyobrażam sobie żebym miała go gonić po ulicy z wózkiem i niemowlakiem w środku. I chcemy zamówić dostawke z siedziskiem do wózka z opcją demontażu żeby mógł tylko na niej stać.
Ja niby mam szelki dla swojego ale to wszystko wyjdzie dopiero jak sprobuje wyjsc sama z dwojka na raz 😁😁
Ogladalam ta dostawki wlasnie I mam w planie kupic, ale mysle tez o kupnie podwojnego wozka, Wojtek mi spi w dzien ponad 2 godz, teraz bedzie coraz cieplej, to niech spia razem na spacerze a mamusia bedzie odpoczywac 😁 -
Ja to w ogole poszlam spac po obiado-kolacji ... jak wstalam to czulam sie jakbym chora byla 🤦♀️ doslownie . Poszlam polzec do sypialni , bole mialam jako takie ale to w ogole byl bol jak mega parcie na kupe a nie moglam jej zrobic i to od strony tylka ze tak powiem a nie pochwy . Po czasie przeszlo to poszlam sprzatac kuchnie i zmywac , rozwiesilam pranie i meza na jutro do pracy wyszykowalam z zarelkiem . Poszlam na gore sie ogarnac i do lozka .
Nic a nic u Mnie nie rusza i juz nie zaprzatam sobie glowy tym bo jebca mozna dostac .
Mdli mnie niesamowicie odkad wstalam i zasuwam herbate gorzka za herbata na zmiane z mieta .
-
Wy macie wzmozony apetyt a Ja jego brak . Jedna buleczka ciemna na sniadanie dzis z pomidorem i twarozkiem o 9 i do 18.30 nic bo ochoty nie mialam . Pozniej wlasnie ta obiado kolacja i wsio . Pelna do tej pory jestem a naprawde jak ptaszek zjadlam . W ogole jakos w tej ciazy mialam moze ze 2 razy napad glodu ... raz pamietam , ze zkadlam przez caly dzien sama pol bochenka chleba z pasztetem i pomidorem tylko . Zadnych obiadow nic , myslalam ze sie ociele ale konca nie bylo widac ... a takto to moglabym na codzien jesc jeden posilek dziennie a dupa rosnie .😱🤔🤔
-
Hej dziewczyny a mnie dzidzia obudziła na nocne karmienie i zasnąć nie mogę , muszę ją odbijać po każdym karmieniu bo mi zaczyna ulewac , jak odbije to nic nie uleje , tylko na śpiocha jak ją odbijam to zazwyczaj się budzi ale cóż jak mus to mus. Trzymajcie kciuki dziewczyny żeby rano był ten wynik posiewu i żeby nas pościli do domku . Koło 9 będę już wiedziała czy wychodzimy. Dziewczyny te które mają maluszki do 2 lat , też się zastanawiam jak to będzie jak wrócimy do domku bo jednak Adusia do tej pory miała mamę tylko dla siebie. Co do spacerów z dwójką maluszków to ja kupiłam podwójny wózek spacerowy do tego wózka miękką gondolke i będę z dwójką wychodziła na spacerki . Zobaczymy jak to wyjdzie na początku mąż będzie w domu to napewno będzie łatwiej i dobrze że mieszkamy na 1 piętrze a nie wyżej . Jakoś musimy dać radę . Mam do was pytanie szczególnie do mam z cukrzycą ciążową dużo przytyłyscie w ciąży? Czy diabetolog po porodzie kazała wam nadal trzymać dietę do wykonania ponownie obciążenia glukozą czy macie jeść normalnie? Bo moja kazała mi mierzyć cukry tylko do porodu i po porodzie jeść normalnie oczywiście nie rzucić się na słodycze od razu itp. noi między 6 a 12 tygodniem po porodzie powtórzyć test czy cukrzyca minęła . Też macie takie zalecenia?