LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Justi2019 wrote:Co do śniadań i kolacji to zazwyczaj 3 kromki chleba wędlina lub jajko lub pasta jajeczna lub sałatka ale za to obiadki są przepyszne
a i dają też na poloznictwie podwieczorek , wczoraj miałam danio a dziś jogurt pitny gratka
Co do wody to ja mam kupioną butelkę filtrującą z dziobkiem żeby tej wody nie nosić. -
nick nieaktualnyWoda to podstawa, szczególnie, że w salach jest przeważnie za ciepło. Mam spakowane butelki z dziubkiem na czas porodu, a na dalszy pobyt to już mąż mnie zaopatrzy.
Ja kupiłam cukierki bo mi koleżanka doradziła. Te Ice Fresh ze Storcka. Ale właśnie zastanawiam się nad lizakami -
Mi właśnie mówiła lizaki bo ze tak powiem...nie zakrztusisz się
O a mnie jeszcze dziś mega piersi bolą
Tak do kompletu i jeszxze większego wkurzanie mnie....
Skurcze przechodzą, mam cały czas ból miesiączkowy, bolą cycki i co ? Jajco!
Mysza lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Ewcia
No ja to bym chciała żeby się już zaczęło...
Ale widać moje „chce” nie ma tu żadnego znaczenia
Z córka się zaczęło 2 tyg przed - choć dziś sprawdzałam było to 10 dni przed a nie 14! Wiec jeszcze mam czas do 07.02 heeh09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Ja caly czas licze na geny 😁😁 I chociaz chce o czasie juz wytrzymam te 2 tygodnie.
Moja mama starszego brata urodzila dwa tygodnie po, tak jak ja Wojtka, ze mna o terminie w 3 godz, ja tez mam teraz coreczke wiec licze na terminowy szybki porod😂😂 dlatego skacze dzielnie codziennie zeby wszystko przygotowac😁 -
Córka j mnie się sama zdecydowała 10 dni wcześniej
Synek tez mógłby się tak zdecydować
Zlwaszcza ze obie ginki mi mówią ze pewnie tak będzie bo i rozwarcie i szyjki praktycznie nie ma i pierwszy poród przed czasem bla bla bla
A ja dalej się turlam hehe09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Generalnie bole miesiaczkowe sa i porodowe i straszaki . Straszaki moga juz pomagac powoli cos ruszac z szyjka a i nie ale ... te skurcze porodowe z brzucha bardziej pisza sie na ktg niz krzyzowe .
Ja nie doswiadczylam przy pierwszym porodzie skurczy z brzucha a wlasnie tylko krzyzowe . Koszmarne sa ... teraz jak mialam skurcze te 2 h regularne w miare to mialam z brzucha i dopiero w krzyz szly . Nic przyjemnego ale sto razy lepsze sie wydaja niz krzyzowe .
-
W sobotę na IP takie bóle miesiączkowe miałam ponad 99 (tak zdążyłam wyczaić na maszynie) i dlatego mnie zostawili. W niedziele podobne ale słabsze były w granicy 40-60. Pielęgniarka mówiła ze jak schodzi skurcz i boli okresowo to mogą to być porodowe
-
Darrika wlasnie Mnie tez te usta tak chamsko pekaja ...
jedyne co to pomaga mi nivea niebieska pomada do ust . Ta ciemna !
Sylgor no wlasnie dlatego tak czesto jak kobieta ma tylko krzyzowe troche ignorancko podchodza do niektorych bo na ktg sie nie pisze a skurcze sa . U mnie np. Malo co skurcze sie pisaly bo byly wlasnie z plecow ... -
Hmmm teraz jak myśle to te moje się pisały na pewno skurcze na ktg
Te krzyżowe - chociaż możliwe ze one były i krzyżowe i z brzucha !
Nawet nie pameitam !
Pamietam ze mnie bolały z krzyża09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
U mnie było to samo jak miałam skurcze to zginałam się w pół a oni ze nie widać tych skurczy
jak już czekałam na cc przebrana to miałam mega napinanie się macicy co pare sekund i tez mnie zginało na ktg nie było widać ale lekarka widziała po brzuchu i po mnie...
-
sylgor wrote:Na usta rewelacyjna jest wazelina z vaseline albo krem tłusty z apteki za grosze dermosan ale ma chyba wit a i w ciąży nie wolno z tego co kojarze
Mnie wlasnie ta wazelina co piszesz nie pomaaga ;(
Co do wit a mozna , kupowalam normalnie i smarowalam mascia krocze nawet w srodku ta moje te krostki i obtarcia . Pozwolili mi tu ale.zasiegnac musialam porady od mojego gunekologa Polskiego i wyrazila zgode normalnie . Mialam zwykla masc z witamina a i e . -
Na usta polecam masc Retimax 1500.
Dostałam plamienia po masażu 😐🙁
Nie wiem czy widziałyście już akcje Biedronki z darmowymi "wyprawkami" , która działa od wczoraj - wklejam link :
https://www.dadaclub.pl/signupBożenka, JustiJusti lubią tę wiadomość