X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha może i ja urodzę w tym lutym 😅😅😅

Ewciaa83, ZakręconaOna, Mysza, Scintilla lubią tę wiadomość

24.04.2013 - córeczka GABRYSIA
    l22nqps6d3q4as05.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Bożenka
    a TY dzis masz TP ,dobrze pokazuje Twoj suwaczek? :D
    jak tam? cos sie szykuje?
    Tak dobrze pokazuje, dzisiaj termin. Nic się nie szykuje 🙈 sprzątam, chodzę, ćwiczę na piłce od tygodnia i nic. W czwartek mam ktg jestem baaardzo ciekawa czy w ogóle jakieś skurcze się piszą.

. Raga . lubi tę wiadomość

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • mj26 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fruzia gratulacje♥️!!! U mnie była właśnie położna zrobić ktg, oczywiście mały spał, zero skurczy... Badania ostatnie tez robiłam w weekend i wyszły najlepsze z całej ciąży, położna się śmiała, ze jakbym w ogóle w ciąży nie była 😉 W weekend mam iść na mega długi spacer i seksik z mężem. Tylko ten seksik to małego bardziej usypia niż motywuje do czegokolwiek 🙄😄

Mysza, ZakręconaOna, Darrika lubią tę wiadomość

28 lat, pierwsze dziecko ❤️
    Chłopiec 🧸 atdc2n0an2zfp7d7.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raga
    no śmiem twierdzić , że nawet na pewno urodisz w lutym hehe :)

My dzis rano uskutecznialismy seksik
    narazie jedynie bol jak na okres
    pewnie znow po poludniu zostane skurczy i przejda wieczorem :D

. Raga . lubi tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • marlenaO Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodzę jeszcze. Oksytocyna nie działała, zero skurczy, już się nastawiłam na leżenie z kroplową 10h i później CC. A o 10 poczułam jakby mi strzeliła gumka w majtkach tylko od środka....to pękł worek i odeszły mi wody. Mam skurcze ale szyjka jest uparta jak osiol i tylko 2cm. Walczymy dalej, boli ale dobry humor jeszcze mnie nie opuszcza. Mam bardzo fajne położne, mam nadzieje ze nie zejdą o 19 z dyżuru 😳

iv09l6d8avrm8gc1.png
  • sylgor Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2020, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz idę was nadrobić.
    Czuje się fatalnie po cc :( pierwsza cesarkę miałam na cito i nie było tak źle jak teraz :(
    Małego przystawiam od wczoraj, trochę mam mało mleczka ale powinno się rozkręcać. Jedynie co mnie wkurzyło to to ze dokarmiali go mm... nawet po cc mąż poszedł zapytać czy mogę ręcznie trochę siary odciągnąć do strzykawki żeby mu podać (tak robiłam w tym szpitalu z córka) to pielęgniarki ze nieee po co i tak nie będzie jadł (to było gdzieś o 23), a ja patrzę wczoraj w kartę a mały dostał o 23 i o 1 mm...
    Jutro do domku

6db76996ef63.jpg

Linka90*, mj26, Ewciaa83, ppieguskaa, Mysza, Dariah, Scintilla, gusiaa, Fruzia85, Darrika, zulka, Bożenka, emdar, Camilla33, JustiJusti lubią tę wiadomość

n59y9vvj88a32cgr.png

klz96iyeomh19sdf.png
  • mj26 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylgor, śliczny synek 😍 gratulacje ! ♥️ Trzymaj się, dużo zdrowia.

sylgor lubi tę wiadomość

28 lat, pierwsze dziecko ❤️
    Chłopiec 🧸 atdc2n0an2zfp7d7.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fruzia gratulacje dzidzia identycznie jak moja tylko moja krótsza 57 cm :) odpoczywaj kochana
    Sylgor jaki cudny maluszek :) a położne to bym ubiła jak by podały mm bez porozumienia ze mną przecież normalne że mleczko mamy najlepsze i przede wszystkim że sama chciałaż odciągnąć i dać swoje
    Marlena super że masz fajne położne jak dla mnie to położna odpowiednia robi super robotę :) wody odeszły to dziś przytulisz dzidzię , u mnie też to rozwarcie nie postępowało a nagle w 30 min było pełne , kciuki żeby u Ciebie też tak było :)

sylgor lubi tę wiadomość

preg.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nee umiem Was nadrobić.!!!
    Co wejdę to mam kilka stron.. :p
    Ii tak ogródkowo.
    Gratulacje dla Wszystkich mam.!!!

Mi to czas zapierdziela..
    Różnica 2lata to jest mało.. Czasem nee wiem któremu najpierw dać jeść xD bo często oboje w tej samej chwili głodni.. Młodszy się drze.. Aa drugi cały czas mama mniam, mniam 🤷
    Ciekawe czy będzie lepiej za jakiś czas czy jeszcze większy zapierdziel.. :p

Ewciaa83, sylgor, JustiJusti lubią tę wiadomość

4018d16ae9.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raga moze sie uda urodzic w lutym 😂
    Mj no wlasnie , u Nas to samo . Seks malego usypia a NIE rozbudza hahaha .
    Piegusek podobno pierwszy rok z maluchami z mala roznica wieku jest najciezszy , pozniej juz coraz lepiej :D
    Marlena super ! Oby rozwarcie poszlo w koncu cholerka .

Sylgor kuzwa Ja nie ogarniam tych poloznych , jak mozna decydowac samemu za matke ! Powinna przyjsc zapytac , wytlumaczyc co i jak czemu.i dopiero wtedy Ty albo pozwalasz albo nie . Przeciez nie zaglodzisz wlasnego dxiecka to jasne ale tak sie nie postepuje .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Ewciaa83 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheh nie strasz pieguska😂 ja wlasnie tego sie boje moj starszak 1.5roczny tea wola mniam mniam, nawet w nocy nie raz sie I dwa razy zdarzy 😂😂

d7f2b9e95e.png
    yaw6drw.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewciaa83 wrote:
    Heheh nie strasz pieguska😂 ja wlasnie tego sie boje moj starszak 1.5roczny tea wola mniam mniam, nawet w nocy nie raz sie I dwa razy zdarzy 😂😂

Wszystko zależy od dziecka.. Mój ogólnie zająć się potrafi itd ale są momenty gdzie jeden drze mi się na ręce Aa drugi przy nodze 😅
    Tylko ja jestem w domu sama od 7-18 więc są dni gdzie chce się wystrzelić w kosmos Haha

4018d16ae9.png
  • Ewciaa83 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ppieguskaa wrote:
    Wszystko zależy od dziecka.. Mój ogólnie zająć się potrafi itd ale są momenty gdzie jeden drze mi się na ręce Aa drugi przy nodze 😅
    Tylko ja jestem w domu sama od 7-18 więc są dni gdzie chce się wystrzelić w kosmos Haha

W dzien do swojego tez nie mam zastrzezen😂😂 gorzej w nocy z tym jedzenie ale zje I idzie spac wiec nie jest najgozej.
    Ja tez raczej calymi dniami sama, mam teraz babcie tylko na czas porodu a potem wraca do Polski.
    Mnie jedynie na razie przeraza wizja spaceru z dwojka na raz😁😁 bo Wojtek nie chce w wozku ale za reke tez ucieka caly czas. To musze jakos opanowac no ale wszystko przedemna

d7f2b9e95e.png
    yaw6drw.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylgor
    Piękności!! Słodkie zdjęcie !!!! ;)
    A co do położnych to bez komentarza...ja tego nie rozumiem
    Jak można podać mm bez konsultacji z matka ?!
    Zwłaszcza ze matka chce kp?!
    Masakra !!!
    Ehhh nie przejmuj się, stało sie i tyle, nie długo wyjdziecie i będziesz w domku po swojemu wsyztsko robić ;)

sylgor lubi tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieguska
    Ewcia
    No ja to Was podziwiam za taka mała różnice wieku ;)
    Pewnie z czasem będzie lepiej ;)

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opowiem Wam cos .

Znajoma moja z pracy ma sasiadke ktora w dzien tp pojechala tu do szpitala w uk co dalej robic beda ... dali jej oxy i do domu odeslali . Ma do domu ze szpitala 15 min autem . Dostala po godzinie okropnych boli az kupe sie jej zachcialo . Maz w tym czasie zadzwonil do szpitala co robic maja ... kazali dac jej paravetamol 🤦‍♀️ ona poszla w tym czasie do wc na te 5 min i uwaga ! Wyszla z dzieckiem na rekach .
    MASAKRA !

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Ewciaa83 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah jak sie pozno zaczelo to teraz trzeba gonic za dziecmi, zawsze chcialam miec dwoje na szczescie sie udało😊😊

Zakrecona no faktycznie masakra, no ale ja nie moge zlego slowa na razie powiedziec u mnie dbaja o kazda wizyte I cala reszte, jedyne co mi przychodzi na mysl to moze jakas bariera jezykowa czy cos. Moze czegos poprostu nie zrozumieli??

d7f2b9e95e.png
    yaw6drw.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah u mnie narazie cisza. Dzis lekkie bole jak na okres trochę bole z kregoslupa . Byliśmy na zakupach. Wrocilam poszlam to łazienki, a tam kawałek czopa i duzo śluzu brązowego.

Dariah, sylgor lubią tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylgor cudowny jest ;*;*

sylgor lubi tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylgor - same słodycze 🤩🥰

My po wizycie.... Mam 7dni na "poród marzeń "😔
    Jeśli nic z tego nie wyniknie to na kolejnej wizycie dostaje skierowanie do szpitala. Martwi ją to, że wody nadal są na tym etapie na poziomie 20.
    Mimo, że szyjka się zmienia porodowo to przy takiej ilości wód podobno ciężko o samoistne skurcze.
    Bartek ma pełen dobrostan - waga słonikowa 😔 i nie wiem czy bardziej przeraża mnie wizja porodu bardzo dużego dziecka czy sama wizja leżenia w szpitalu nawet 2tygodni - wiem, że to psikus przy tym jak są kobiety, które leżą tam tygodniami martwiąc się o zbyt przedwczesny poród ale hormony zrobiły swoje i się zryczałam w sumie to bez powodu.
    Mam nadzieję, że dzisiejszy masaż szyjki coś zmieni 😔
    Przepraszam, musiałam się wyżalic 🙁

sylgor lubi tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
‹‹ 588 589 590 591 592 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ