Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
ja też co do chust to jestem zielona
Myszko po to tu jestesmy żeby się tez wyżalić więc śmiało
No i mam pytankobedziecie kupować podgrzewacze do butelek? mam znajoma która będzie sprzedawać na dwie butelki i na chusteczki i sie zastanawiam czy mi sie to przyda czy nie
Kubuś
-
No ja podgrzewacz dostanę od bratowej. Fajny gadżet aczkolwiek nie jest niezbędny. Przydaje się jak swoje mleczko podgrzewasz po odmrożeniu albo po wyciągnięciu z lodówki bo w mikrofali nie można. Więc lepiej w podgrzewaczu niż grzać w garnuszku w wodzie.
-
nick nieaktualny
-
Mi się ten podgrzewacz wydaje fajnym pomysłem, ale kupie go chyba dopiero po porodzie - nie trudno go kupic a na pewno jest wygodny, bo w garnuszku to bardzo niewygodnie za każdym razem by było - szczególnie w nocy
chyba ze trafie gdzies na jakas dobra oferte to może kupie wcześniej
takie cos chyba nie jest jakies bardzo drogie co nie? pewnie zależy od firmy, ale widziałam i takie za czterdzieści pare złotychWiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 16:39
-
Ja mam podgrzewacz aventa dałam 152 zł. Zawsze lepiej tutaj grzać bo masz nastawiona temp i nie przegrzeje się. Tylko trzeba sprawdzić jakie butelki pasują ja bam butelki aventa to też wzięłam tej samej firmy a canpolu się podobno często psują.
-
Lexi150 wrote:Dziewczyny a co myślicie o chustach? Bo ja bym chciała ale totalnie nie wiem na co patrzeć przy wyborze. Macie jakieś doświadczenia/opinie/przemyślenia w tym temacie?
Lexi co do chust to najlepiej bawełniana ze splotem skośno-krzyżowym. Długo posłuży i dobrze będzie trzymała malucha nawet jak będzie już ważył swojeJa myślę nad little frog. Dobrze wcześniej zamówić i złamać ją przed użyciem. Rozmiar taki jak nosisz ubrania.
Co do podgrzewacza to ja nie zamierzam kupować, mam nadzieję, że nie będziemy korzystać z butli więc byłby to zbędny gadżet.
Tulipanna przepis na koktajl super, aż ślinka cieknie, ale raczej na śniadanie a nie kolację, ze względu na dużą zawartość cukrów w owocach. Nawet w ciąży lepiej zachować umiar
Na rozstępy ja używam palmersa, zapach mi nie przeszkadza i póki co jestem zadowolona. Rozstępów brak, ale w sumie brzuch malutki.
Tysia my też idziemy na brzuszkową sesję (wygrałam na warsztatach) ale dopiero po nowym roku. Mam nadzieję, że już w 8-9mcu w końcu mój brzuch będzie wyglądał na ciążowy -
Dziewczyny nie straszcie porodami w styczniu bo ja w styczniu bede w pl hahahaha ja chciałabym urodzić 20lutego na moje 30ste urodziny byłoby cudownie
Ooo widze coraz więcej dziewczyn idzie na sesje zdjęciowa,super
Tez sie zastanawiam nad podgrzewaczem butelek
Szara myszka super,ze juz lepiejto zapewne ta pogoda tez ma duzy wpływ na nasze samopoczucie i nastrój .
-
Astra wrote:
Co do podgrzewacza to ja nie zamierzam kupować, mam nadzieję, że nie będziemy korzystać z butli więc byłby to zbędny gadżet.
Ja tez licze na karmienie piersią, ale w sytuacji nawalu pokarmu warto będzie zamrozić mleko i kiedys przy dluzszym wyjściu takie mleczko będzie jak znalazł dla dzidzi żeby ktoś inny nakarmilWiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 17:01
-
nick nieaktualnyCześć
Za tydzień na szkole rodzenia będą warsztaty z motania chusty, już się doczekać nie mogę!
Kupiliśmy szumiącego ptaszka
http://whisbear.com/sklep/szczegoly/whisbird-szumiacy-ptaszek-czerwien-28/whisbird-szumiacy-ptaszek-1 akurat dzisiaj jest promocja z okazji dnia wcześniaka
Kluska ważyła wczoraj już 1200g! Rośnie dziewczyna jak na drożdżach!vayn, vayn, Lexi150, tysiaa93, szara myszka lubią tę wiadomość
-
No ogilnie grzanie w mikrofali nie jest zdrowe. W mikrofali grzanie polega na ogrzewanie wody wewnątrz produktu tzn jak się odgrzewa ziemniaki kotlety to najlepiej je czymś zwilzyc np mlekiem i przykryć aby nic nie wysychalo a w mleku najpierw musisz rozmrozic więc dłuższe działanie ciepła co nie tak pozytywnie też wpływa na tłuszcze zawarte w mleku i witaminy.
tysiaa93 lubi tę wiadomość
-
Szara myszko w takiej sytuacji użyję garnuszka z wodą
raz na jakiś czas to nie będzie wymagające zajęcie
a mrożone mleko należy rozmrażać w lodówce chyba i wydaje mi się że spokojnie można podgrzewać także w mikrofali. Ja ogólnie nic nie rozmrażam w mikrofali, ale podgrzewać owszem. Kiedyś czytałam fajny artykuł odnośnie tego ile mleko może stać świeże, ile mrożone i jak się z nim obchodzić. Jak odnajdę to wrzucę link. Ale co mi się zapamiętało, to mrożenie pewnie, super tylko trzeba pamiętać, że kaloryczność mleka też się zmienia i jak np. zamrozimy w 1mcu życia dzieciątka to będzie ono trochę za mało wartościowe w 3mcu. Tzn, że dziecko niekoniecznie się naje. Oczywiście warto mrozić jeśli tylko nam się to udaje.tysiaa93, szara myszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Tysia wcale nie głupie pytanie. Ja też myślałam, że jak coś to mikrofali podgrzeje ale bratowa mnie oświeciła, że nasze mleko ścina się się w mikrofali i nie można takiego dziecku podawać. Dlatego albo podgrzewacz albo garnuszek z wodą.
Mari to zdaj relację po zajęciach i oświeć mnie trochęWiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 17:58
tysiaa93, marissith lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPolecam wam podgrzewacz AUTO-DOM
przydatny jak nie na początku to do podgrzewania jedzenia po 6miesiacu gdy już się wprowadza dodatkowe produkty. Jest niedrogi można używać pod zapalniczkę w samochodzie więc też fajna opcja na podróż np. wycieczka poza domem całodniowa:) ustawia się temperaturę
https://www.naszsmyk.pl/pl_PL/p/PODGRZEWACZ-DO-BUTELEK-AUTODOM-POLECANY-MjakMAMA/2744?gclid=CL2hiISAmMkCFcT3cgodMVoATQ
Siostra miała przy obu chłopakach i połowa rodziny szwagra:)