X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też co do chust to jestem zielona :)
    Myszko po to tu jestesmy żeby się tez wyżalić więc śmiało :)

No i mam pytanko :P bedziecie kupować podgrzewacze do butelek? mam znajoma która będzie sprzedawać na dwie butelki i na chusteczki i sie zastanawiam czy mi sie to przyda czy nie :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja podgrzewacz dostanę od bratowej. Fajny gadżet aczkolwiek nie jest niezbędny. Przydaje się jak swoje mleczko podgrzewasz po odmrożeniu albo po wyciągnięciu z lodówki bo w mikrofali nie można. Więc lepiej w podgrzewaczu niż grzać w garnuszku w wodzie.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2018, 18:15

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się ten podgrzewacz wydaje fajnym pomysłem, ale kupie go chyba dopiero po porodzie - nie trudno go kupic a na pewno jest wygodny, bo w garnuszku to bardzo niewygodnie za każdym razem by było - szczególnie w nocy

chyba ze trafie gdzies na jakas dobra oferte to może kupie wcześniej ;)
    takie cos chyba nie jest jakies bardzo drogie co nie? pewnie zależy od firmy, ale widziałam i takie za czterdzieści pare złotych

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 16:39

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wyjelam pościel z Kubusiem dla Michałka i się nia owinelam i od razu mi trochę lepiej ;):)

tysiaa93, madzia.rka lubią tę wiadomość

f2wlj48apsehglf6.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam podgrzewacz aventa dałam 152 zł. Zawsze lepiej tutaj grzać bo masz nastawiona temp i nie przegrzeje się. Tylko trzeba sprawdzić jakie butelki pasują ja bam butelki aventa to też wzięłam tej samej firmy a canpolu się podobno często psują.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Astra Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:
    Dziewczyny a co myślicie o chustach? Bo ja bym chciała ale totalnie nie wiem na co patrzeć przy wyborze. Macie jakieś doświadczenia/opinie/przemyślenia w tym temacie?

Lexi co do chust to najlepiej bawełniana ze splotem skośno-krzyżowym. Długo posłuży i dobrze będzie trzymała malucha nawet jak będzie już ważył swoje :) Ja myślę nad little frog. Dobrze wcześniej zamówić i złamać ją przed użyciem. Rozmiar taki jak nosisz ubrania.

Co do podgrzewacza to ja nie zamierzam kupować, mam nadzieję, że nie będziemy korzystać z butli więc byłby to zbędny gadżet.

Tulipanna przepis na koktajl super, aż ślinka cieknie, ale raczej na śniadanie a nie kolację, ze względu na dużą zawartość cukrów w owocach. Nawet w ciąży lepiej zachować umiar :)

Na rozstępy ja używam palmersa, zapach mi nie przeszkadza i póki co jestem zadowolona. Rozstępów brak, ale w sumie brzuch malutki.

Tysia my też idziemy na brzuszkową sesję (wygrałam na warsztatach) ale dopiero po nowym roku. Mam nadzieję, że już w 8-9mcu w końcu mój brzuch będzie wyglądał na ciążowy :)

http://vitanonestperfecta.blogspot.com/
    11.02.2016 powitaliśmy nasz Cud 3290g 56cm
    ec8a5b5bf3.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie straszcie porodami w styczniu bo ja w styczniu bede w pl hahahaha ja chciałabym urodzić 20lutego na moje 30ste urodziny byłoby cudownie :) <3

Ooo widze coraz więcej dziewczyn idzie na sesje zdjęciowa,super :)

Tez sie zastanawiam nad podgrzewaczem butelek :)

Szara myszka super,ze juz lepiej :) to zapewne ta pogoda tez ma duzy wpływ na nasze samopoczucie i nastrój .

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astra wrote:

Co do podgrzewacza to ja nie zamierzam kupować, mam nadzieję, że nie będziemy korzystać z butli więc byłby to zbędny gadżet.

Ja tez licze na karmienie piersią, ale w sytuacji nawalu pokarmu warto będzie zamrozić mleko i kiedys przy dluzszym wyjściu takie mleczko będzie jak znalazł dla dzidzi żeby ktoś inny nakarmil ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 17:01

f2wlj48apsehglf6.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może głupie pytanie ale czemu mrozonego mleka nie można podgrzewać w mikrofali?

Vayn wrzucę linka jak siądę przy komputerze :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Za tydzień na szkole rodzenia będą warsztaty z motania chusty, już się doczekać nie mogę!
    Kupiliśmy szumiącego ptaszka
    http://whisbear.com/sklep/szczegoly/whisbird-szumiacy-ptaszek-czerwien-28/whisbird-szumiacy-ptaszek-1 akurat dzisiaj jest promocja z okazji dnia wcześniaka
    Kluska ważyła wczoraj już 1200g! Rośnie dziewczyna jak na drożdżach!

vayn, vayn, Lexi150, tysiaa93, szara myszka lubią tę wiadomość

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ogilnie grzanie w mikrofali nie jest zdrowe. W mikrofali grzanie polega na ogrzewanie wody wewnątrz produktu tzn jak się odgrzewa ziemniaki kotlety to najlepiej je czymś zwilzyc np mlekiem i przykryć aby nic nie wysychalo a w mleku najpierw musisz rozmrozic więc dłuższe działanie ciepła co nie tak pozytywnie też wpływa na tłuszcze zawarte w mleku i witaminy.

tysiaa93 lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Astra Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szara myszko w takiej sytuacji użyję garnuszka z wodą :) raz na jakiś czas to nie będzie wymagające zajęcie :)

a mrożone mleko należy rozmrażać w lodówce chyba i wydaje mi się że spokojnie można podgrzewać także w mikrofali. Ja ogólnie nic nie rozmrażam w mikrofali, ale podgrzewać owszem. Kiedyś czytałam fajny artykuł odnośnie tego ile mleko może stać świeże, ile mrożone i jak się z nim obchodzić. Jak odnajdę to wrzucę link. Ale co mi się zapamiętało, to mrożenie pewnie, super tylko trzeba pamiętać, że kaloryczność mleka też się zmienia i jak np. zamrozimy w 1mcu życia dzieciątka to będzie ono trochę za mało wartościowe w 3mcu. Tzn, że dziecko niekoniecznie się naje. Oczywiście warto mrozić jeśli tylko nam się to udaje.

tysiaa93, szara myszka lubią tę wiadomość

http://vitanonestperfecta.blogspot.com/
    11.02.2016 powitaliśmy nasz Cud 3290g 56cm
    ec8a5b5bf3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari "macałam ptaszka" na targach w Wawie :D Fajniusi taki :)
    Duża Kluska już, ciekawe ile moja już waży.

Ogólnie czemu ja czasami 2 razy lubie posty?:D Taka fajniusia jestem?:P

marissith lubi tę wiadomość

Wysłany: 17 listopada 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nasz szumis w merolu <3 :)

http://static.pokazywarka.pl/i/6161847/442683/image.jpg

vayn, Lexi150, tysiaa93, marissith, lula.91, Joanna_88, madzia.rka, Moniaa, szara myszka, d84 lubią tę wiadomość

Sofija <3
    201602294556.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia wcale nie głupie pytanie. Ja też myślałam, że jak coś to mikrofali podgrzeje ale bratowa mnie oświeciła, że nasze mleko ścina się się w mikrofali i nie można takiego dziecku podawać. Dlatego albo podgrzewacz albo garnuszek z wodą.

Mari to zdaj relację po zajęciach i oświeć mnie trochę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 17:58

tysiaa93, marissith lubią tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miś jedzie na wycieczkę :D

Dzięki za odpowiedzi, w takim razie postawię na garnek z wodą jeśli będzie taka potrzeba :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png

Wysłany: 17 listopada 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No siostra rozwaliła mnie ta focia :) rozłożyła spacerówkę nie kompletnie i szumis sie woził bez kołek :) :)

Moniaa lubi tę wiadomość

Sofija <3
    201602294556.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj u lekarza i to kłucie w boku to nerki! Muszę więcej pić (+500ml do tego co normalnie pije) i leżeć na lewym boku. Jeżeli boli to mam brać paracetamol a nie nospę. Ogolnie to jest to czesta dolegliwość kobiet na tym etapie ciąży :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam wam podgrzewacz AUTO-DOM :) przydatny jak nie na początku to do podgrzewania jedzenia po 6miesiacu gdy już się wprowadza dodatkowe produkty. Jest niedrogi można używać pod zapalniczkę w samochodzie więc też fajna opcja na podróż np. wycieczka poza domem całodniowa:) ustawia się temperaturę :)
    https://www.naszsmyk.pl/pl_PL/p/PODGRZEWACZ-DO-BUTELEK-AUTODOM-POLECANY-MjakMAMA/2744?gclid=CL2hiISAmMkCFcT3cgodMVoATQ

Siostra miała przy obu chłopakach i połowa rodziny szwagra:)

‹‹ 1003 1004 1005 1006 1007 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ