Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Bruska podeśle Tobie sałatki
musze w koncu isc i zacząć robic,nic mi sie nie chce
pogoda taka okropna szaro brzydko zimno nie cierpię takiej pogody
dobrze ze wczoraj robiłam zupe wiec obiad mam z głowy zrobie sałatkę i nic więcej nie robie .
-
hej dziewczyny, dolaczam do średnio wyspanych - w nocy nie mogę spac, jak maz idzie o 7 do pracy to się budze i potem spie do 10 ;/ a jeszcze taka pogoda ze chyba mam niskie ciśnienie bo od dwóch dni strasznie mi slabo ;/
tak poza tym to wszystko ok, ale tesknie za tymi dniami ze słoneczkiem
ogolnie o ile ostatnio miałam codziennie bardzo pogodne dni (może przez pogode) to wlasnie ostatnie dwa dni jestem jakas smutna, zmeczona, nie wiem jak to będzie z tym wstawaniem do dzidzi i baby bluesem u mnie -
nick nieaktualnyJa to znów należę do tych aż nadto wyspanych. Kładę się koło północy śpię do 11. Dodatkowo dosypiam popołudniami bo oczy mi się same zamykają.
Powiedzcie mi jakie balsamy na rozstępy stosujecie? Ja do tej pory Pallmers, ale już "na szczęście" na wykończeniu bo mój małżu nie może zdzierżeć tego zapachu. Ogólnie z balsamu jestem zadowolona, tylko ten zapach zbyt intensywny.
-
Ja używam Oillan ale ma mega specyficzny zapach plus dodatkowo oliwke z Rossmanna kupuje
taki mix w sumie Używam plus też czasami normalne balsamy jak Dove. Ważne żeby skóra nie była sucha a nie chce jej przyzwyczaić do jednego specyfiku
vayn lubi tę wiadomość
-
Doti,ja tak samo-OILLAN i oliwka BABYDREAM z Rossmana:-) Hak dla mnie zestaw super,ani jednego rozstepu nigdzie. Poki co! Bo to jeszcze roznie moze byc. Ha bym powiedziala ze Oilan to pachnie tak medycznie jak te emoilenty dla alergikow (jako atopik ja jestem przyzwyczajona do tego zapachu). No a Babydream to pachnie dosc intensywnie ale ładnie. I ta oliwka ladnie sie wchlania.
vayn, Doti87 lubią tę wiadomość
-
Ja to dzis jak padne to czuje ze wreszcie przespie cala noc :-p Kopytka zrobilam, kluski slaskie tez,gotuje sie rosol a wczoraj zagniecione ciasto kruche w lodowce. Zaraz biore sie za rogaliki
Na dzis tez mialam zype z wczoraj ale nusze nagotowac facetowi i jego córce bo jutro jade do rodzicow na kilka dni:)Na zwolnieniu rozwijam sie kulinarnie
Ale i tak wole piec niz gotowac
Wiecie co?Polecam na kolacje koktail! 1 pomarancza,2plastry ananasa,1 gruszka,1-2kiwi. Wszystko to wrzucamy do kubka i miksujemy blenderem. Jesli dla kogos jest ciut przy geste,mozna dodac wody odrobine. Ale mega! zdrowe a jakie pyszne! Moj Luby robi mi takie od soboty na kolacje,bo sprobowalsm takiego koktailu u Grycana. Skladniki te same a smak nie ma porownaniaw domu to w domu,zero oszukanstwa
vayn lubi tę wiadomość
-
Vayn ja mam z babydream z rosmana oliwkę i teraz kupiłam balsam z tej serii. Jestem baaardzo zadowolona. Koleżanka która zaraz będzie rodzić używała bio oil a później za moją namową przerzuciła się na oliwkę i też mówi, że super. Póki co żadnego rozstępu nie widzę.
vayn lubi tę wiadomość
-
Joanna_88 wrote:Witam Kobietki!
Czy rozważałyście już jakie ciuszki zabrać dla Maluszka do szpitala? Zupełnie nie wiem co spakować, ile i w jakim rozmiarze
Ja miałam brać ciuszki, ale rozważam poród w dwóch szpitalach i w każdym ubierają we własne, więc nie będę brała ubranek, tylko na wyjście.
Ale mój syn szaleje przy muzyce... kopie mnie w piersi okrutnie -
Dziewczyny faktycznie nie kupujcie teraz w smyku, strasznie podnieśli ceny - w niektórych przypadkach o ponad polowe! najtańsze bluzy od czterdziestu paru złotych, a te same były po 20, tak samo pajace tez popodnosili
dobrze ze pokupilam tam praktycznie wszystko co mi się podobalo jak były dobre cenytulipanna lubi tę wiadomość
-
vayn wrote:Powiedzcie mi jakie balsamy na rozstępy stosujecie? Ja do tej pory Pallmers, ale już "na szczęście" na wykończeniu bo mój małżu nie może zdzierżeć tego zapachu. Ogólnie z balsamu jestem zadowolona, tylko ten zapach zbyt intensywny.
Ja używam tego Babydream z Rossmana - smaruję się codziennie niemal od początku ciąży i dopiero tydzień temu kupiłam drugie opakowanie, więc w moim przypadku jest mega wydajny. Jedynie rozsmarowuje się go nieco gorzej niż inne (mam próbkę Musteli, Oilan oraz całe opakowania Sexy Mama Bielendy - wszystko rozsmarowują się lepiej). Jednak dla mnie to żaden problem - najważniejsze, że działa.vayn lubi tę wiadomość
-
Oliwka baby dream i też z baby dream olejek dla mamy, mam mama perfecta uelastycznajace, z sexy mamy z bielendy mam balsam nawilżający i przeciw celulitowi ale tego jeszcze nie otwieralam i do piersi mam z mamą care smaruje się naprzemian i rozstępów brak. Więc chyba nie są złe chociaż ten rosmanowy fioletowy dla mamy mnie drażni zapach. I najmniej go używam.
vayn lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzięki za rady, chyba skuszę się na to babydream
A teraz z innej beczki.
Ma któraś płytę elektryczną/ceramiczną? Wykipiało mi mleko, japierd* takiego syfu jeszcze nie widziałam. Smród na całe mieszkanie. Najchętniej wziełabym cifem to wyszorowała, ale pewnie szlag płytę trafi. Niby mam taki psiukacz do płyty ceramicznej, ale obawiam się że nie da rady. Jakieś pomysły/rady?Póki co czekam aż przestygnie trochę....
-
Ja mam płytę indukcyjną. Najlepiej poczekać aż trochę przestygnie. Ja później takim własnie płynem do płyt wycieram papierowym ręcznikiem, następnie mieciutką, suchą szmatką z mikrofibry poleruję. Czasami zostaje ślad jak po przypaleniu jakby - do tego są specjalne skrobaki do płyt, dostępne np na allegro - lepiej nie uzywać szorstkich gąbek i mocniejszych środków.
vayn lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Biedroneczko dziękuję za podzielenie sie ale co z teho jak nie mogę
sałatka z tortelini za mną łazi nie mówiąc o gyrosie właśnie. Zresztą wychodzę z założenia że jak mogłam wszystko to jakoś ochoty nie miałam a jak dużo rzeczy wypada to zjadlabym wszystko. Słodkie słone obojętnie.
-
vayn wrote:Dzięki za rady, chyba skuszę się na to babydream
A teraz z innej beczki.
Ma któraś płytę elektryczną/ceramiczną? Wykipiało mi mleko, japierd* takiego syfu jeszcze nie widziałam. Smród na całe mieszkanie. Najchętniej wziełabym cifem to wyszorowała, ale pewnie szlag płytę trafi. Niby mam taki psiukacz do płyty ceramicznej, ale obawiam się że nie da rady. Jakieś pomysły/rady?Póki co czekam aż przestygnie trochę....
Zawsze tez specyfiki na kamięń lepiej działają na ciepło...dlatego te do czajnika się gotuje w czajniku, bo efekt jest momentvayn lubi tę wiadomość
-
Bruśka wrote:Biedroneczko dziękuję za podzielenie sie ale co z teho jak nie mogę
sałatka z tortelini za mną łazi nie mówiąc o gyrosie właśnie. Zresztą wychodzę z założenia że jak mogłam wszystko to jakoś ochoty nie miałam a jak dużo rzeczy wypada to zjadlabym wszystko. Słodkie słone obojętnie.