Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Madziarka a Ty przeciez biedulko lezysz caly czas to moze rzeczywiscie jakies gastryczne sprawy, wiesz kichą ciezko sie pracuje jak masz tak mało ruchu, mi np polozna mowila zeby odrazu po posiłku sie nie kłaść gdy miałam mdłości wiec coś w tym musi być? Zdrówka życzę
-
A ja już dawno nie miałam takiej ciężkiej nocy..usnęłam dopiero nad ranem.Strasznie spinał mi się brzuch w sumie aż tak regularnie z tym że nie bolało.Nospa też średnio pomogła a wizyte mam dopiero za tydzień.Poważnie się zastanawiałam czy nie jechać na ip:(olenka173065
-
Mila920 wrote:Madziarka a Ty przeciez biedulko lezysz caly czas to moze rzeczywiscie jakies gastryczne sprawy, wiesz kichą ciezko sie pracuje jak masz tak mało ruchu, mi np polozna mowila zeby odrazu po posiłku sie nie kłaść gdy miałam mdłości wiec coś w tym musi być? Zdrówka życzę
Mila Kochana ja teraz już Oki. Dopiero Luli odpisałam ja miałam wyrostek operowany jakieś dwa miesiące temu a Lula pisała jak mnie bolało .Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 09:23
Mila920 lubi tę wiadomość
Nasz kochany Olus -
olenka173065 wrote:A ja już dawno nie miałam takiej ciężkiej nocy..usnęłam dopiero nad ranem.Strasznie spinał mi się brzuch w sumie aż tak regularnie z tym że nie bolało.Nospa też średnio pomogła a wizyte mam dopiero za tydzień.Poważnie się zastanawiałam czy nie jechać na ip:(
Ja bym pojechała, lepiej sprawdzić i mieć mniej stresu -
A moja młoda przedwczoraj po wielkim tańczeniu brzucha zmieniła swoją pozycję, inaczej ją czuję niż w ubiegłym tygodniu...
A ta zmiana chyba za skutkowała ściśniętymi jelitami. Po 20 to myślałam że brzuch to chyba zaraz mi pęknie, był taki caały nabrzmiały i twardawy. Wzięłam 3 espumisany, dopiero gazy zaczęły odchodzić gdzieś w okolicach 23... i cała noc jakaś taka z tyłka wyjęta była -
No i ja się melduję. Spało mi się całkiem nieźle ale kręgosłup napierdziela jak nie wiem co.
Oleńka jeśli skurcze miałaś regularnie to jedź na IP, nie musi boleć. Zawsze lepiej sprawdzić.
Natalica ja też dziś zaczęłam ostatni tydzień II trym. Przybij piątkę
Synuś domaga się śniadania więc pora zwlec tyłek z łoża. Niedługo wróci tatuś i rozpoczynamy tydzień w trójeczkę. Uwielbiam te chwile... -
Ja mam taką listę:
• 5 kaftaników dla noworodka np. typu body
• trzy pary śpioszków lub 3 pajacyki;
• dziesięć pieluszek tetrowych i paczkę jednorazowych
• dwie bawełniane czapeczki;
• dwie pary skarpetek;
• kocyk lub rożek;
• ręcznik;
• rękawiczki niedrapki
• ciepły kombinezon na wyjście.
Ale skarpetek bym wzięła ze 3 pary a pieluszek tetrowych to też ze 3 nie więcej. No i jakieś ładne ubranko na wyjście ze szpitala. Nastawiam się na rozmiar 56.
-
To widzę że nie tylko ja miałam przeboje wczoraj. Mały zszedł tak nisko i znów ma nogi na dole że skopal mnie i po pecherzu i po szyjce. Ból niesamowity plus latanie do łazienki bo nie wiem czy popuszcze czy nie. Poplakalam się aż. Ze tak taki mały czlowieczek może mnie rozłożyć.
-
Lexi150 wrote:Ja mam taką listę:
• 5 kaftaników dla noworodka np. typu body
• trzy pary śpioszków lub 3 pajacyki;
• dziesięć pieluszek tetrowych i paczkę jednorazowych
• dwie bawełniane czapeczki;
• dwie pary skarpetek;
• kocyk lub rożek;
• ręcznik;
• rękawiczki niedrapki
• ciepły kombinezon na wyjście.
Ale skarpetek bym wzięła ze 3 pary a pieluszek tetrowych to też ze 3 nie więcej. No i jakieś ładne ubranko na wyjście ze szpitala. Nastawiam się na rozmiar 56. -
To może i ja ten temat będę miała na szkole rodzenia, chociaż zajęcia powoli dobiegają końca, a nikt nic nie wspominał, żebyśmy mieli o tym rozmawiać...
A co to jest kaftanik a la body? Bo nie rozumiem tego :p Kaftanik to jest taka koszulka, a body to zapinane w kroku? Czy ja coś mylę już... -
Witajcie
Ja naszczescie ze spaniem problemów nie mam klade sie ok północy wstaje po 7 jem z mezem śniadanko i przed 8 znowu sie klade i wstaje 10:30 ,moja malutka jeszcze nigdy mnie tak nie okładała żebym w nocy się budziła i nie mogła spac,ale zapewne wszystko przede mnąja jeszcze leżakuje w łożku,ale trzeba wstać ogarnąć sie i bede robic sałatkę gyros.
-
Biedroneczko czy Ty wiesz jaka krzyde mi wyrzadzasz?? Ja tu na pulpetach a Ty mi tu o salatce. Ehhh. Wczoraj się nalazilam bolal mnie brzuch i zmęczona byłam bardzo. Więc chciałam zasnąć jak najszybciej no niestety nie dało się. A też przesunela mi się granicą spania wcześniej o 22 to już dawno spalam teraz chodzimy spać znacznie później. Ale miewam tak ze o 4 oczy jak 5 zł i spać już nie mogę bo całkowicie wyspana jestem. Tulipanne trzeba zatrudnić. A dziś obiad mam z wczoraj to nawet wstać mi się nie chce. Ale muszę zjeść jakąś pomarańcze bo się skrece zaraz. I surowke dorobić do obiadku. Skoro niby dziś mam 26+0 to już się liczy jako 27 tydzień bo te aplikacje już pokazują. Zawsze mi w poniedziałek tak jak termin mi wypada.
-
nick nieaktualnyBruska skoro masz dzisiaj 26 tydz i 0 dni to masz skonczony 26 tydzien. Mozesz mowic ze jestes w 27 tyg, ale dla lekarza i dla rozwoju dziecka jest to caly czas 26 tydzien. Nawet jak wejdzie sie na kalendarz ciazy belly to tam jest zaznaczone ze w 37 tyg ciaze uznaje sie za donoszona, a belly pokazuje to na 38 tyg. Belly tak jakby dolicza nam ten dodatkowy tydzien
a suwaczek pokazuje dokladnie jak jest.
Mam nadzieje ze napisalam zrozumiale -
nick nieaktualnyTak samo jak teraz usg pokazuje nam ze dziecko jest wieksze/mniejsze. To nie jest ono ani starsze, ani mlodsze. Tylko po prostu jest wieksze albo mniejsze. To dlatego dzieci rodza sie 2,5 kg albo 4 kg i jest to norma. To ze na usg wychodzi nam teraz ze jest wieksze to nie znaczy ze jest starsze i lepiej rozwiniete.
Dzieci do ok 13 tyg rosna w takim samym tempie a pozniej to juz kazde ma swoj rytm, wazne zeby roslo ciagle w takim samym tempie